Köszönöm a tanácsot, akkor kipróbálom így is, hátha
Rare Beauty első benyomások:
Soft Pinch Liquid Blush:
Ahogy a neve is mutatja, folyékony pirosító, applikátorral lehet felvinni. Iszonyatosan pigmentált, nagyon oda kell figyelni a mennyiségre. Az én arcom bírja a pírt, de sikerült a Joyyal túlzásba esnem, pedig 1-1 pöttyöt használtam, úgy, hogy lehúztam előtte a felesleget az applikátorról. Könnyű eldolgozni a pirosítót (ujjal és ecsettel is), de sietni kell vele. Az eredmény tartós, és természetes (elvileg 2 finishben kapható, de a Joy, ami elvileg bőrfényű, sem sok).
Balról jobbra: Bliss, Joy, Believe
Lip Souffle Matte Lip Cream:
Nem egy hagyományos folyékony rúzs, inkább olyan, mintha szilikonos alapban oldották volna fel a pigmentet. Swatchon úgy néz ki, mintha foltos lenne, de az ajkakon eloszlatva nem vettem észre foltosságot. Kellően pigmentált, nekem egy húzással befedte az ajkaimat. A finishe nem teljesen matt, annál egy fokkal természetesebb, de szaténnak se mondanám. Nem szárad meg igazán, ami azt jelenti, hogy nem is csókálló.
Nekem tetszik ez a formula, mert tényleg kenyelmes viselet. De aki azt hiszi, hogy tartós matt rúzs, az csalódni fog.
Kindness és Inspire (és a Huda Beauty Slaytina árnyalata)
Warm Wishes Effortless Bronzer Stick:
Nem vagyok egy nagy bronzosító rajongó (egy darab theBalm darabom van), de Angelica Nyqvist annyira áradozott róla youtubeon, hogy gondoltam kipróbálom. A második Happy Sol árnyalat van meg, ami az én olivás tónusomhoz tökéletes. Felvitelkor nem érzem hogy plusz réteget képezne a bőrömön. Könnyen el lehet oszlatni ujjal és ecsettel is, az eredmény pedig nagyon természetes.
Összességében nagyon elégedett vagyok a Rare Beauty termékekkel. Ennek oka nagyrészt az, hogy nagy hangsúlyt helyeznek a komfortra. Hiába sok a krémes/folyékony állagú termékük, de könnyű velük dolgozni, és kényelmes viselni őket.
Huda Beauty Liquid Matte Ultra-Comfort Transfer-proof Lipstick:
Ez viszont valami boszorkányság. Iszonyatosan könnyed állagú, tényleg folyós, ennek ellenére eszméletlenül pigmentált. Egy rétegben fed. Nagyon kell figyelni a felvitelnél, mert a folyós állaga miatt hajlamos a ceruza nélkül elmászkálni az ajkak szélein. A hibát azonnal javítani kell, mert 30-40 mp alatt elkezd száradni, és utána mattra “köt”. Az ivást gond nélkül bírja. nem hagy nyomot a tárgyakon. Egész kellemes viselet folyékony rúzs létére.
Slyatina árnyalat (elnézést a fejemért, 2 gyerek altatása utáni álltam neki tesztelni). Itt látszik, mennyire durván pigmentált és matt a rúzs.
Sose kérj elnézést a fejedért. Gyerekektől fáradtan is szép vagy.
Szeretnék én így kinézni fàradtan . Kipihenten is szép pandamacis sötét karikàim vannak.
Köszi a beszámolót!
Nagyon szép vagy és milyen jól áll ez az élénk rúzs!
Köszi szépen!
Kis update a rúzsokkal kapcsolatban:
A Rare Beauty egyenletesen kopik, ami a vörös esetében azt jelenti, hogy egyre halványabb narancsos lesz az ajkam. A Huda Beauty foltosan kopik, de tényleg csak erősebb behatásra (hosszabb evés-ivás).
Én és a The Inkey List szemkréme könnyes búcsút veszünk egymástól, mert lángra lobbantotta a szemkörnyékem, nem egyszer és nem kétszer. Megpróbálom dekoltázsra vagy testre elhasználni.
Ráadásul a fém adagolófejecske alatt, a menetes részen van egy miniatűr, nagyon hegyes gömböcske, ami hozzáér a bőrhöz, ha nem elég meredek szögben tartjuk a tubust. Fantasztikus érzés volt, amikor végighúzt a szemkörnyékemen ezt az izét…
A Balea Men golyós szemkörnyékápolója (ami egyben jó kis szempillanövesztő is) és az Innisfree darabja fényévekkel jobb ennél.
Már egy ideje használom őket, szóval több, mint első benyomás
Rephr Core Eye Trio (kremmania.hu)
Csak minta alapján szerzett tapasztalatok, vagyis inkább első benyomás
Ssisley phyto-Cernes Éclat Szemkörnyék Korrektor (kremmania.hu)
Ezt régen 1x én is megvettem, miután a piacra dobták. Az enyém túl folyós volt, mintha 2 anyag különvált volna a tubusban. Mivel romlott nem lehetett, a rázogatás se segített sokat, nem mertem használni. A márkát azóta kerülöm.
Sajnálom. Ilyet nem tapasztaltam, nem lehet, hogy szállítás közben nem ideálisak voltak a körülmények?
Nekem van két arctisztító még a fiókban, remélem, azok beválnak.
Szerintem nem, mert mást is rendeltem, ami rendben volt. Még Wayne Goss említette miután megjelent, miatta megrendeltem, de nem használtam el.
Elcsábultam, pedig megfogadtam, hogy nem Szóval notinon megrendeltem a Catrice Kaviar Gauche arcpalettát, mert kiakadtam, hogy egyik Müllerben és drogériában sem tudtam szemrevételezni, ingyenes szállítás is volt, úgyhogy…
Tehát: A csomagolás elegáns akar lenni, de nekem valamiért a gagyi hatást kelti. Mindenesetre színvonalasabb, mint a catrice többi cucca. Kikenegettem magamra és teljesen meglepő az eredmény. Egyrészt szerintem 10 éve (de minimum 7) nem próbáltam semmi catrice-es cuccot, mert kritikán aluli volt a minőség és a pigmentáltság is. Nekem, akinek alap nélkül is bármi fennmarad nap végére, a korábbi szemhéjporaikat megette a szemem. Ez MOST változott
Nagyon finomra őröltek a porok, már-már selymes érzés és kikenve is pigmentáltak. A highlighter-ként jegyzett történet ma reggel a szemhéjamon landolt szemhéjpúderként, mert highlighterként szerintem még a plútóról is látszana és különben sem vagyok highlighteres lány, főleg nem ennyire pigmentált pezsgőarany színben.
A pirosítóból a sötétebbik barnásabbat választottam reggel…hát hűha. Szóval nem vagyok fényes pirosító rajongó, de na… ha ilyenek a fényes pirosítók, akkor lehet, beruházok 1-2 darabra nagyon szépen mutat, mintha egyben lenne egy diszkrét fényű highlighter a pirosítóval Nagyon tetszik
A bronzernek kellemes színe kézen, de nem gondolom, hogy a guerlain terracotta light-ot veri, úgyhogy gyaníthatóan szemhéjon a mélyítőben végzi rohanós reggeleken.
A világosabbik korallos pirosító értelemszerűen matt és brutálisan pigmentált kézen. Arcra még nem mertem.
Összességében elégedett vagyok. Annyi, hogy picit porzik minden és darabos, de ennyi pénzért szerintem teljesen jó vásárt csináltam és kiderült, hogy a catrice is tud normálisan pigmentált cuccokat gyártani
Az RT korábban vett mini ecseteim hozzák az elvárásokat, de örülök is neki
Gondoltam jövök egy első benyomással a Turbucz Timi ecseteiről. Ma reggel velük sminkeltem és vegyes érzéseim vannak egyelőre velük kapcsolatban. Annyit elöljáróban hozzátennék, hogy nagyon kevés természetes szőrből készült ecsetem van, így az utóbbi kb 12-13 évben nem ehhez szoktam hozzá.
Nagyon kellemes a fogása mindegyik ecsetnek és tapintásra nagyon puhák, mégis van tartásuk is. Nekem tetszik a kialakításuk, egy alap smink elkészítéséhez pont jó koncepció ez a 4-es szett.
Mivel tapintásra nagyon puhák, meglepetten tapasztaltam sminkelés közben, hogy a nagy satírozó ecset engem picit szúr. Nem volt semmi durva, csak nem ehhez voltam hozzászokva a szintetikus ecseteimet használva. Gyönyörűen felveszi és leadja a színt, egy szavam nem lehet rá ilyen téren, szépen el is lehetett dolgozni a széleket is vele. A kisebb satírozó ecset esetében egyáltalán nem tapasztaltam ezt a szúró érzést, nagyon szépen és precízen lehet vele dolgozni, ő szerintem nagy kedvencem lesz.
A pici szemhéjecset tökéletes volt arra, hogy fényes színt vigyek fel vele a belső szemzugba. Nagyon szépen felvette és leadta a festéket, precízen lehet vele dolgozni.
A nagyobb szemhéjecset is tetszett, én arra használtam, hogy az alsó szempillatőbe vittem fel vele szemhéjpúdert, mivel nagyon kis keskeny ezért pontosan lehet vele dolgozni, elégedett voltam vele. (a mozgó szemhéjra mindig az ujjammal viszem fel a festéket, azért nem arra használtam).
Azt nem mondom, hogy elájultam tőlük, de még csak egyszer használtam őket. Mindenképp jövök majd kiforrottabb véleménnyel is, a következő 1-2 hétben csak és kizárólag ezekkel az ecsetekkel fogok sminkelni, hogy kitapasztaljam rendesen a használatukat.
Kipróbáltam az összes Avéne fényvédőt, amit beszereztem, gondoltam írok pár sort róluk.
Most jutott eszembe, hogy ez már meg is bukott, mert a stick még bontatlan.
Szóval jöjjenek…
Avéne Intense Protect - SPF 50+ ár értékben legjobb, ha valaki el tudja viselni, hogy ez bizony moisture verzió, lágy, de testes krém. Elsősorban testre, de simán jó arcra is. Viszont most 30 fokban még nekem is sok. Ez az ősz-tél-tavasz időszak fényvédője. De amúgy álom, szép összetevők, nem kell kínlódni vele, nem fehér, nem izéli a szememet, illatmentes, nagy kiszerelés.
https://kremmania.hu/kremek/avene-intense-protect-spf50
Avéne Ultra-Ligth Fluid - spf 50+, ez a másik kedvenc. Nekem ez a nyári fényvédő, lényegesen könnyebb állagú, mint az előző. Könnyű eldolgozni, egy perc és eltűnt. Nem matt, nem is ígéri, enyhe bőrfényű, fél óra után az is eltűnik. Nagyon kellemes viselet. Viszont ez még nem igazi fluid (mint a Clinique vagy PC világoskék) félúton van a krém és a fluid között. Enyhe púder illata van, nem zavaró, de lehetne illatmentes verziója is. Ettől függetlenül, perfect.
Avéne Sunsimed - spf 50+, hiper szenzitív bőrre, nagyon magas véselemmel. Érdekes módon ez úgy viselkedik, mint fizikai fényvédő, sajnos fehér réteget hagy maga után. Strandra esetleg, kozmetikai szempontból nem ajánlom. Nyilván akinek hófehér anyajegyes bőre van annak kötelező darab.
https://kremmania.hu/kremek/avene-sun-care-sunsimed-very-high-protection-napvedo-balzsam
Avéne Fragrance Free Cream - spf 50+, szinte egy az egyben az Intense Protect, attól picit sűrűbb. Mivel érdemi különbséget nem érzek, a nagyobb kiszerelést érdemes választani. Díjazom, hogy készült illatmentes verzió.
Avéne Tinted Fluid - spf 50+, erősen citrus illatos, sötét, medium színű. Ez így nálam ki is esett, adom tovább. Ha lesz illatmentesben és light árnyalatban, újraveszem. Felkenve nem rossz, sűrű BB krémszerű, de az illatától sokkot kaptam. Erre nem jár pont.
Ami a képről lemaradt, az ajakbalzsam spf 50+, zseniális, jobb mint a Paula hasonló terméke. Nem zsíros, de kellően ápol, lehet belőle használni kellő mennyiséget. Ugyanúgy halvány sárga beütésű, mint a fenti krémek többsége.
Összességében, kellemes csalódás az Avéne spf. Szép összetevők, kellemes textúra, kényelmes viselet. Az ára abszolút baráti.
Sajnos mindekinek minden nem jöhet be, ki kell próbálni, de 6 termékből 3-ra azt mondom, hogy már újravettem vagy újraveszem.
Nagyon örülök, hogy végre tudok kémiai fényvédőt használni, mert új generációs összetevők nem irritálják a szememet.
@Gloria
Köszönjük szépen, nagyon hasznos volt az összefoglalód!
Az ajakbalzsamot én is megvettem nemrég: nagyon kellemes viselet, bár az íze nekem picit zavaró, de nem rovom fel neki, hiszen fényvédős. A szemem köré is szoktam kenni, amikor tényleg nem szeretném, hogy belecsurogjon az anyag és csípjen, persze csak itthon, ha dolgozom vagy kint vagyok a kertben. Smink alá és utcára nekem túl sok lenne.
A Ultra-Light nagyon birizgálja a fantáziám, de az LRP UVMUNE400 is, szóval még vacillálok, hogy melyik legyen a következő. Utóbbit nem próbáltad véletlenül?
Az ajakbalzsam stift, vagy ilyen tubusból kinyomós?
Nekem Bondi Sands van, az ilyen kinyomós. Egyébként nagyon kellemes érzet, finom kókuszos, de valahogy nem tudom elképzelni, hogy ez is spf 50, mint egy stift.
Hagyományos stift. Nagyon kellemes állagú, jobban tetszik mint a Paula, az sokkal zsírosabb érzetű.
Valahol olvastam, hogy 9 áthúzás az ajakon ad megfelelő védelmet. Az Avéneből meg lehet oldani, PC már bajos.
Nem próbáltam, az alkohol összetevő visszatart.
Ezt jó tudni, köszönöm!