Hát ez valóban nem az a mindenkinek jó lehet típusú krém, szerintem szárazabb bőrre megfelelő csak
A másik topikban kapott válaszok alapján bátorkodtam kipróbálni a J&J babahintőport porpúderként (és szárazsamponként)
-
megjegyzés: soha többé nem veszek porpúdert, miután feléltem a meglévőket. Ez zseniális. Nem csak az ár-érték arány, de a hatása is. Nagyon finomra őrölt, nagyon szépen és tartósan mattít, nem leszek lisztes zsák. A tenyerembe hintem, onnan viszem fel ecsettel.
A parfüm nem zavar “sminktermékben”, arcápolásban annál inkább.
Köszönöm a tippet -
megjegyzés: mint szárazsampon, nagyon szépen felszívja a faggyút és könnyű eldolgozni, nem fehéríti úgy a hajam, mint a Batiste.
Viszont sajnos volument sem ad, amit a Batiste-ban annyira szeretek és aránylag sok kell belőle, de még próbálkozom -
megjegyzés: szomorúan olvastam az azbeszt botrányt a J&J-nél, egészen hihetetlen és nagyon elszomorító, hogy ilyesmi megtörténhet egy neves nyugati márkánál (persze máshol is borzasztó lenne)
Biztosították a fogyasztókat, hogy többé ez már nem áll fenn, de az USA-ban és Kanadában bizalomvesztés miatt már nem forgalmazzák.
Én őszintén remélem, hogy valóban megszűnt a veszély, de lehetséges, hogy én is más márkához fordulok majd. Közben az is felmerült bennem, hogy a kozmetikai iparban számtalan termékben van talkum - vajon mindenhol vizsgálták az azbeszt szennyezést?
Ez az utolsó shea vajas akármi, amiért pénzt adtam. Az elmúlt héten remekül gondoskodott az ajkaim szárazságáról.
A dm-ben láttam először, de aztán szembe jött velem a Joy magazin, amihez hozzácsomagolták, úgyhogy sajnos gondolkodás nélkül a kosaramban landolt…
Nekem a L’Occitane terméke nem jött be, a shea vajas, száraz maradt az ajkam, több éve volt, pénzkidobás volt. A kézkrém se jött be ugyanebből a termékcsaládból, a hatása teljesen átlagos.
Nekem anno a Manna shea vaja volt az első, amit próbáltam, kész katasztrófa volt. Kaptam Yves Roches shea vajas bőrradírt, az se vált be. Ajakápolókból nekem csak a paraffinos/ásványi olajos darabok érnek valamit. A shea vajas dolgokból eddig semmi nem vált be nekem. Ugye vajként ez csak emolliens, vagyis bőrpuhító, ami védőrétegként nem engedi a vizet elpárologtatni a bőrből - ez az össz hidratálási képessége. Nem tudom, hogy csak nálam van-e ez, de nekem az a benyomásom, hogy azért nyomatják a márkák, mert olcsó alapanyag, de ha tévedek és rosszul gondolo, javítsatok ki légyszi.
Szerintem a jó sheavaj nem olcsó, de lehet amióta berobbant a köztudatba, többet termesztenek és van olcsó fajta is. Egyébként, továbbra is csak szerintem, de ráadásul túl is van hájpolva. Magában egyik olaj/vaj sem fog hidratálni, szóval a formula többi része is fontos, talán még fontosabb is minthogy milyen vajat tettek bele, főleg ha nem is nagy mennyiség. Én inkább kerülök is minden krémet amit sheavajjal hirdetnek - lehet benne, csak ne azzal akarják eladni. Sőt, tulajdonképpen talán a jojobán kívül a többi hasonló olajjal is így vagyok (mangó, olíva, kókusz, kakaó - utóbbi kettőtől ki is pattogok ha nem vigyázok)
A Mannanak van a kókuszos-kakaós habkrémje, amit elfelejtettem betenni a hűtőbe (persze, mert nem voltam hajlandó érte nyúlni, annyira utáltam magamra kenni), és összeszottyadt. Nah azóta az a kedvenc hajmosás előtti hajpakolásom. Gyönyörű fényes loknikat csinál, és kimosni is könnyű (elég 1x samponozni).
Valszeg csak kiment belőle a levegő - úgy látom tisztán felhabosított kakaó és kókuszolaj, kevés e-vitaminnal mint tartósítószer, szóval nem csodálom (meg azt sem hogy nem szeretted felkenni )
Aveda Botanical repair strengthening shampoo: adventi naptáros minta. 2x samponoztam vele, még maradt a 10ml-s tasakban, de kidobtam. Az illata valami förtelmes, az én orrom ezt szagnak azonosítja, a svédcseppre emlékeztet az illata. A hajam tiszta lett, a fejbőrömet szerintem szárította. Én ilyen büdös cuccot többet nem használok.
Aveda Botanical repair strengthening conditioner: a sampon párja, ez is büdös, de ennek az összetevői között van valamilyen virág illata is, ezért egy fokkal elviselhetőbb. Hatása átlagos, nem venném meg.
Elég drága ez a 2 termék, nekem mindkettő büdös. Nem hiszem, hogy egy használat erősítené a hajat, de nem is kap több esélyt, hogy bizonyíthasson.
The Silky way hajápoló családról írok pár szót, két használat után.
Kb. 2 éve használok szulfátmentes és/vagy szilikonmentes termékeket, szóval nagy meglepetésre nem számítottam. Elég jó állapotban van a hajam (nagyon száraz volt, már nem). Ami probléma volt még, az a hajmosáskor elvesztett haj mennyisége.
Kicsit jobban beleástam magam a témába, változtattam pár dolgon, siker, ma már sokkal kevesebb haj marad a kádban. Egy fémszűrőt teszek a kifolyóba, hogy tudjam ellenőrizni, plusz ne legyen dugulás.
Hál istennek rengeteg új haj nőtt, szinte visszakaptam a régi mennyiséget és volument.
(Nem tudom érint-e itt mást covid utáni hajhullás, nekem az új rutin plusz szelén és cink segített.)
The Silky way
- sampon: tejes gél állagú, első mosás alig habzik, de a második igen, sőt kifejezetten kemény lesz, mint a borotvahab, érdekes, nem tálalkoztam még ehhez hasonlóval
- maszk: kifejezetten folyós állag, 5-10 percet kell hajon hagyni, elég is
- balzsam: könnyű, szintén folyós gél állagú, könnyen fésülhető
Illat: kellemes, egyhe, szárítás után alig érezhető.
Arcbőrömet nem irritálja.
Véleményem, így elsőre, húha nagyon jó. A sampon szuper állagú, a maszk siklik, a kondi könnyű. Kicsit féltem, hogy túlápolás lesz a vége, de nem, könnyű fényes és ruganyos a hajam szárítás után.
Ami még feltűnt ma, másodszorra, mintha gyorsabban megszáradt volna és minimális haj mennyiség volt a szűrőben. Direkt nem keféltem át előtte és így is. Ha ez így marad nagyon boldog leszek.
Utószó: ha előbb látom a Facebook hirdetéseit, biztos nem veszem meg. Nem akarok senkit megsérteni, mondjuk, hogy nagyon nem tudok azonosulni némelyik lánykával.
De örülök, hogy megvettem, remélem ez egy hosszú barátság kezdete.
Továbbítottam is a barátnőmnek, covid után nagyon odavan a haja, sokat panaszkodik miatta.
Én elégedett vagyok a hajas rutinommal, de ha nem lennék szerintem lecsapnék rá, nagyon gusztán néznek ki és ígéretes amit írsz.
Ps1: reklámozó lánykák kezéből kiverném a flakont
Ps2: nekem is volt szűrőm amíg abba nem hagyta a hajam a hullást, úgy elszorult a szívem ahogy olvastalak, tudom milyen az amikor hajmosás után remegő kézzel veszem ki, hogy megnézzem mi van benne
Emlékszem, mikor belenyúltam a tarkómnál és éreztem hogy ritkább, brr.
Nem akarom túlproblémázni, de nekem mindig sok hajam volt és nagyon megijedtem, hogy mi lesz ha nem áll meg a hullás. Voltam orvosnál, minden rendben volt. Aztán pár hónap után kezdett rendbejönni, tele voltam babahajjal, kicsit megnyugodtam. Azért is írtam le, ha mást is érint, hogy vitamin + hajápolás sokat segíthet.
Mostmár muszáj lesz megnéznem a reklámarcokat!
Sajnos nekem csak a hajtógázas szárazsamponok működnek, azon belül is évek óta a Batiste-ot veszem. Se Isana, se Balea, se L’Oréal nem vált be.
Ez a Cien a Lidl sajátmárkása és kb 500 Ft, tehát 1100 Ft-tal olcsóbb mint a Batiste, úgyhogy gondoltam egy próbát megér. És tényleg van olyan jó, sőt! Ennél maradok, az biztos. Mennyi pénzt kidobtam éveken át
Nekem is a Batiste vált be, pedig próbáltam mindenféle árkategóriában sampont, Cien nem volt köztük, lehet én is veszek belőle. A fejbőröm mondjuk jóval boldogabb ha nem használok szárazsampont.
-
Paula’s Choice Cleansing Balm, eddig ez a legjobb lemosó balzsam az általam próbáltak közül. Nem zsíros, könnyű, krémes, ez valahol a Clinique disznózsír jelleg és az Elemis zselés érzet között van és sokkal jobb. Az ára fáj, csak nagyon nagyon akciósan. 103 ml, egy jó hónap és elfogy, jaj.
https://kremmania.hu/kremek/paula-s-choice-omega-complex-cleansing-balm -
Avéne Intense Protect spf 50+
Wow, na ilyen egy jó fényvédő. 3 éves szenvedek az ásványi fényvédőkkel, mert a szemem kiesik a kémiaitól (Octocrylene és társai) nagyon bíztam benne, hogy az új generációs összetevőket bírja majd. Első alkalommal éreztem egy kis bizsergést, de azóta sem, mondjuk nem is dörgölöm a szememet napközben. Felkenve álom, csusszan, ahogy kell, pár perc eldolgozni, Nincs semmilyen fehér réteg. Maga a krém testes hidratálónak tűnik, picit sárgás, illatmentes. Nem kifejezetten arcra való termék, arcra és testre is ajánlott, de nagyon bevált arcon. Érdemes rétegezni, gyorsabban beszívódik. Zsíros bőrre szerintem sok lesz, de normáltól jó lehet, száraz bőrre kifejezetten ajánlom. Szép végeredmény, egészséges fénnyel, szerintem nem vészes, de nem matt. Kiadós 150 ml, 6-7 ezer körül már lehet venni. Na, ezzel nem kell spórolni.
https://kremmania.hu/kremek/avene-intense-protect-spf50 -
Cantabria Labs Radiocare
A csiganyál összetevő miatt vettem meg. Az ázsiai verzók nekem nem pálya, de szerettem volna kipróbálni. Regeneráló krém. Illatosított, de annyira lágy és kellemes az illata, hogy hihetetlen, körömvirág krém jellegű. Abszolút nem zavar. Maga a krém könnyű, szinte csurran a tubusból. Első hidratálónak használom, utána jön egy testesebb krém. Olyan mintha egy toner-esszencia-szérum lenne, látványosan feltölti a bőrt. Vízhiányos bőrre jó választás lehet.
https://kremmania.hu/kremek/egyeb-cantabria-laboratories-radiocare-ultra
150 ml-s fényvédő, ami jó arcra! Király!
Sajnálom, hogy a koreai termékek nem játszanak, a Cosrx csiganyálas arckréme egy imádat.
Kipróbáltam ezt a szilárd intim mosakodó tömböt.
https://kremmania.hu/kremek/jessa-nature-szilard-intim-mosakodo
Úgy emlékszem volt már téma a fórumon, hogy van-e olyan szilárd termék, ami kevés szemetet termel és jól is működik. Akkor még fogalmam sem volt, hogy ez létezik-e, de érdekelt volna engem is.
Szóval: kicsi, csak 40g és ehhez képest drága, 1200 Ft és csak a DM-ben kapható. De ennél több hátrány nem derült ki pár nap alatt. Tényleg nem habzik, ahogy az egyetlen kommentelő írta, de nincs is benne olyan, ami miatt tudna. Ez egy efféle érzékeny területen nem is lenne kellemes. Kézben erősebben forgatva krémes emulziószerűséget lehet nyerni róla/belőle, ami pont elég. Azt hittem nem érzem majd tisztának magam emiatt, de szó sincs róla, megvan a tisztító hatás. Az enyhe illatosítás alig érezhető (sokkal kevésbé, mint azon, amit használtam eddig), inkább savanykás szaga van. Irritáció nincs. Arra kell csak ügyelni, hogy ne maradjon víz alatta, amikor használaton kívül van.
Eddig tetszik, ha beválik lehet, hogy leszokom a flakonos megoldásúakról. Arra vagyok még kíváncsi, hogy meddig lesz elég.
Az Estee Lauder minispirálját próbálgatom 2 napja. Tetszik a kefe, megfelelő minőségű anyagot visz fel és kellemesen szétválasztja, hosszabbítja a pillákat. Nagyon természetes hatású. Puhák tőle a pillák is, nem nehezülnek el. Picit még folyós a festék, cserébe jól terül. Eléggé mélyen ülő szemeim vannak, de így sem maszatoltam össze magam. Allergia nincsen, remélem így is marad. Aki szereti ezt a természetes hatást, annak jó lesz. Aki műszempilla-hatás rajongó, mint én is, azoknak bele fog férni az elmegy kategóriába, de ennyi A hatáshoz képest sokallom a mini árát is, de mivel kuponos volt, így örülök, hogy nem költöttem rá. Nem tervezem, hogy újraveszem
Ezzel a spirállal amúgy nagyon szépen fel lehet építeni több réteget és akkor inkább műszempilla-hatású lesz. Egyszer a szakboltban kérdeztem az egyik tanácsadót, hogy mitől olyan hatalmasak a pillái és azt mondta, hogy ezzel csinálta, pedig átlagos szempillái vannak. Csodás, csomómentes volt az eredmény. Annyit tett hozzá, hogy nem kell megvárni, míg teljesen megszárad. Felviszel egy réteget és már kened is következőt.