Egyébként szépen múlnak el a bibik a tretinoin hatására.
Akkor gondolom, folytatod a tretinoint. Hamarosan bababőröd lesz.
Az biztos, hogy nekem nincs pattanás, mióta használom. Ha kezd is púposodni, fájni a bőr alatt, nem fejődik ki, visszahúzódik.
Szorgalmasan használom. Kár, hogy most ez a PC cucc szetcsapta a bőrömet.
Egyebként ha nincs őrületes hámlas, lehet a tretinoint 2 naponta is használni szerinted?
Ú, a niacinamide-del óvatosan. Allergizálhat/irritálhat bizonyos százalék felett. Nekem a Revox és a G&G meg se kottyan (10-15%-osak?), ugyanezek páromnak gyulladt, mély pattanásokat okoztak. De a Cerave kenőcsére nem reagált rosszul a bőre, ha jól emlékszem abban 1-2%-nyi van. Lehet, hogy a 20% már sok a bőrödnek.
Úgy tűnik. Most felretettem, mert rettenetes állapotba került a bőröm. Igen, olyan mély gyulladt gocokat okozott, mindenhol ahova kentem…
Most megragadom a lényeget, mert megakadt rajta a szemem: 37? Nem gépelted el? Messze nem néznélek annyinak, pl a legutóbbi “mit viseltem ma” képed alapján is megállapítottam, hogy max 1-2 év lehet köztünk . Genetikai lottóötös
Jajj de Draga vagy, köszönöm, de sztem az csak egy jól sikerült kép nemi filterrel. Látszik a korom bőven. De nincs is ezzel baj. Sőt, nem mennek vissza az időben, már semmi pénzért nem adnám az élettapasztalataimat.
Egyébként mivel bringával járok mindenhova, alkalmanként sminkelek, szóval azért látszik hogy telik az idő, de sztem lehet szépen, méltóságteljesen is öregedni. Remélem úgy fogok.
Remélem, hamarosan helyrejön.
Lehet, hogy nem baj a 2 naponta használat, de én maradok egyelőre a 3 napinál. Nem húzogatom az oroszlán bajszát
Óóóóóó…
Nem csodálom.
Egyébként én a Dim Light árnyalatot szoktam használni bronzerként, a világos bőrömön jól mutat, sötétebb bőrön kb. nem sokat ér.
Én az 1-es palettát és ezt is keverem az ecseten. Az egyes az eddig is mussthave volt, már a 2-at koptatom. Ezt a 3-as pali meg telitalálat, úgy sem tudtam eddig eldonteni, melyik Hourglass bronzert vegyem meg
Megpróbálom utolérni magam (ill. olyan dolgokat is csinálni hétvégén, ami nem “hasznos”, de jólesik, azaz irkálok mindenféle kencéről).
A Dermedic Cicatopy testápoló hatalmas kedvenc lett, kb. két hete használom. Kiütötte a nyeregből a TBS testvajait, ami, valljuk be, nagy szó; nem illatos, nincs izgi csomagolása, semmilyen tekintetben nem tűnik izgalmasnak. Cserébe tartalmas, de szinte habos állaga van, nagyon könnyű kenni és hamar beszívódik, istenien hidratál. Rendszeresen újra fogom venni, az tuti.
A Kiehl’s Ultra Facial Overnight Maskjával hadilábon állok. Ez egy kocsonyás, átlátszó, remegős cucc, nem éppen a téli gyilkos hideg idején bevethető krémek jutnak róla eszembe, hanem a könnyű, nyári hidratálás. Ráadásul egy kicsit éget, amit végképp nem tudok hova tenni. Hála istennek 120 ml (nem rajongok ezekért a hatalmas kiszerelésekért), remélem, sikerül összebarátkozni, különben testápolóként végzi be dicstelen pályafutását.
Az Uriage kézkréme toronymagasan veri az összes eddig próbált kézkrémet. Olyasmi az állaga, mint a habcsók tésztájának, de nem ül meg úgy a bőrön, mint a LRP Cicaplast, hanem gyorsan becuppantja a bőr. Imádom.
Az 313 Pommade-dal kicsit nehezen indult a kapcsolatunk, mert rendesen égetett, aztán pár hónapja újra elővettem és már vidáman randizunk 2-3 naponta. Kevés kencének tudok önállóan hatást tulajdonítani, de neki igen, látványosan szebb a bőrképem, amióta használom. Krisztusi korban vagyok, kombinált bőrrel, vízhiánnyal, nem gyulladásos aknéval, szeborreával és atrófiás hegekkel, ja, és persze tág pórusokkal, szóval van itt minden, amivel egy retinol hadakozhat.
Olyan szépek így együtt, nem? A Kiehl’s körömvirágos maszkjával pozitívabbak a tapasztalataim, ő a reggeli hidratálókrémem. Egyáltalán nem nehéz az állaga, hanem kicsit testesebb géles, gyorsan beszívódik, zsupsz, mehet rá a fényvédő és a primer, szilárdan tart mindenkit.
A Glow Recipe ómódi mézes üvegcséit idéző C-vitaminos széruma visszaadta a hitem, mert nem okoz mitesszereket. Ragad, mint az állat, kezet kell mosni a használata után, de hamar beissza a bőr. Ő is a reggeli rutinban trónol, méghozzá büszkén.
A Clarins Double szérum egy élvezeti faktor. Imádom a kiszerelését, az illatát. Nincs benne olaj, mégis arra hajaz az állaga, az éjszakai rutin utolsó táncosa szokott lenni. Anno @Kokapu ajándékozott meg egy kis mintával a saját példányából és úgy döntöttem, kell nekem.
Hedonia ceramidos szérum
Reggel-este használom hidratáló illetve fényvédő alá. Opálos színű folyadék, illata nincs, az üvegcsén lévő utasítás szerint használat előtt felrázandó. Pár csepp könnyen eloszlatható az egész arcon. Elég hamar beszívódik, de én általában rögtön viszem is fel utána a következő terméket. Úgy tűnik, szereti a bőröm a ceramidokat, ez is megadja azt a plusz hidratálást és egységesebb összképet, amit az almost hasonló széruma. Nincs rozaceám, pattanások vagy extrém érzékenység, néha persze itt-ott kipirosodik vagy rosszul reagál valamilyen összetevőre, de így arról nincs tapasztalatom, hogy nagyobb problémákkal sikeresen és látványosan megküzd-e ez a termék. Normál, 40 feletti, kissé vízhiányos bőröm van, és a több könnyedebb termék rétegezése jobban bevált nekem ahhoz, hogy komfortosan érezze magát a pofim. Összességében nekem tetszik ez a szérum, szeretem azt a pluszt amit hozzátesz a rutinhoz, vagy ez vagy az almost ceramidos széruma szerintem állandó darab marad.
Mielőtt elutaztunk, megálltunk a DMnél pár apróságért és eszembe jutott az alapozó, amit @koalace ajánlott, így jött is velem. Láttam Csenge videóját, de ott nem figyeltem rá fel. Semmit nem próbáltam korábban a Trend it up-tól.
Hát lányok, tényleg le a kalappal előtte, mindenkinek jó szívvel tudom ajánlani.
Kezdem az elejétől:
A legvilágosabb 10est vettem, első ránézésre sárgás/sötét de a végeredmény nem üt el a nyakamtól.
A pipetta nem a kedvencem, viszont nem rossz koncepció, mert nagyon folyékony. Aztán ahogy elkezdem eldolgozni, már sűrűbbnek érzem. Csak a kezemmel vittem fel és dolgoztam el 1 cseppet (leszokóban vagyok az ecsetről és szivacsról, mert nagyon utálom nap mint nap mosogatni)
A fedésétől leesett az állam. Kicsit olyan “blurred” hatás. Szép, egyenletes, magas fedésű, de egyáltalán nem maszkos. Nyílván látható, hogy alapozó van rajtam, mert “túl szép” az összhatás, szerintem értitek mire gondolok. Korrektort nem is igényeltem mellé.
Valóban nem emeli ki a száraz részeket, ez volt a másik nagy meglepetés. Részben emiatt tértem át anno a színezett hidratálókra.
Egyszer próbáltam csak sima hidratáló fölé, azon könnyű volt eldolgozni, de kevésbé volt tartós.
Az Evy fölé téve (ami nagyon jó primer is) már küzdenem kellett vele, de bombabiztos volt: túra, szauna, medence…jól vizsgázott.
Egy észrevétel, hogy az apró mimikai ráncokba hajlamos beülni, nekem a mosolyráncokba és az orrom tövénél kétoldalt. Ezt úgy próbálom kivédeni, hogy kevesebbet teszek és igyekszem még jobban eldolgozni.
Mindent összevetve szerintem szuper, ezúton is nagyon köszönöm az ajánlást
Alapvetően nem szeretem az erős fedést, de néha igazán jól jön, akkor pedig ez tökéletes.
*Az lemaradt, hogy én az arcomon inkább mattnak látom, mint szatén fényűnek.
Igen, én is @koalace ajánlására robogtam be a DM-be. Még hezitálok, mert ez, amit @Piko888 mutat rajtam konkrétan úgy néz ki, mintha lemeszeltek volna, pedig alapjáraton egy nagyon világos fehéres sárgás hófehérke vagyok és a hipót lehetne velem reklámozni ez és az eggyel sötétebb árnyalat lenne jó vegyesen, de addig nem merném megvenni a kettőt együtt és kevergetni, amíg azt sem tudom, hogy a fejem hogyan bírja…Nektek semmi mászkálós, húzódós, valami van az arcomon érzés nincsen?
Húzódó vagy nehéz érzet nálam nincs, de ha minden nap ezt kenném, valószínűleg lenne. Hétvége óta tesztelem minden nap, úgyhogy hosszú távon még nem tudom milyen lesz, de remélem nem lesz vele gond.
Azt azért picit érzem, hogy van rajtam valami, mert évekig tényleg csak színezett hidratálót vagy nagyon könnyű, enyhe fedésű kencéket használtam. Azok “bőrbe olvadósak” , ez viszont tényleg fed és ott van. Nem kényelmetlen, csak szokatlan.
A színválaszték elég gyér sajnos. Nekem ez épp jó, de furcsa, hogy a kezemen ilyen sárga, az arcomon meg pont olyan, mint az üvegben.
Eddig a MF Creme Puff-ját használom csak hidratálóra kb 20 éve, illetve az utóbbi pár évben a MAC Face and Body “alapozóját”. Az előbbit imádom és teljes blur effect, nem is érzem, hogy fent van, de mostanság a szám körül begyullaszt, illetve gyanítom, hogy a maszkkal közös “munkát” végeztek A MAC pedig egységesít, de hosszútávon nem szeretem, mert semmi fedése (annak ellenére, hogy minimális fedést várnék csak, többre nincs szükségem), építve pedig 20 évvel öregebbnek nézek ki és még ha púder is kerül rá, végem van. Viszont elvan a bőrömmel. Arra már rájöttem, hogy a cyclopentaxiloxannal nem jó a viszonyom és kb az összes alapozóban, korrektorban és bb/cc krémben az van. Most ebben a trend it up-os cuccban nem láttam, ezért érdeklődöm ennyire hevesen
Hát a színválaszték tényleg nagyon gyér. De az legalább biztos volt, hogy a 010 kell nekem is, amit a második dm-ben találtam.
A nyári színem a Catrice HD Liquid Coverage 030as árnyalata, most pedig az essence fresh & fit alapozó legvilágosabb 10-es árnyalatát használom, mert az meg annyira oxidalódik, hogy így pont jó, pedig nem vagyok Hófehérke. Így lett a trend it up alapozóból jó a 010.
Első benyomás az IT kőpúderéről.
Ezt a púdert csak annak ajánlom, akinek zsírosabb a bőre.
Nagyon jók az összetevői, ez hatalmas piros pont, ezért választottam, de engem pokolian szárít. Pedig egy hatalmas KAP ecsettel épphogy átsimítom.
Lehet, hogy velem van a baj, hogy már nem olyan zsíros a bőröm, mint rég, a MAC BLOT púdere nem szokta szárítani a bőröm.
Másik bajom vele, hogy pokoli gyorsan megjelent a pan alja.
https://kremmania.hu/kremek/it-cosmetics-bye-bye-pores-pressed-setting-powder
Dermedic baby sunbrella fényvédő
Pingvin patika rendelés volt. A tubusból kinyomva némileg popsikenőcsre emlékeztető állagú és illatú krém. A bőrön viszont egész könnyen eloszlatható, rajtam be is szívódik és nem hagy fehér réteget, viszont fényt igen és kissé ragacsos is marad. Sminkelni szerencsére lehet rá, a fénylés miatt púder minimum mindenképp kell, de az alapozóval is jól kijön. Pattanást, egyebet nem okozott.
A sűrűsége miatt nyáron, melegben nem vagyok biztos benne, hogy jó lesz még az én normál-picit száraz bőrömön sem, de most eddig jó, kényelmes. Alá tonik és szérum kerül.
Ez Anyukàm kedvence, ő nagyon szereti, nekem meg nagyon nem jött be