Első benyomások

Őszintén szólva, nem tudom, nem próbáltam a márka spiráljait, viszont az arccuccait tudom hogy nem irritálnak, meg a matt krémes szemhéjfesték és a tus sem (igaz, a tust csak egyszer próbáltam, a szemfestékkel meg más bajom volt). Én alig hordok spirált, ha mégis, akkor is csak egészen minimális mennyiséget, a szemüvegem miatt.

1 Likes

Jöttem ódákat zengeni róla:

Két hete használom és kiütötte a nyeregből a Clinique tubusos korrektorát.
Nagyon finom érzés viselni és mintha ott sem lenne, egész nap beton biztosan tart, egy picit fényes, egyik lány írta, hogy selyem fénye van, valóban arra hasonlít. Könnyű vele dolgozni , teljesen fed , nekem 3-3 pötty elég a szememre , alapozó ecsettel kenem el , BB- krémre teszem, szintén ez a márka nem is vesztek össze :slight_smile:
A csomagolása jól kézre áll, az applikátorral könnyű felvinni , mondjuk pont ettől félek, hogy nehogy belevigyek valami bacit a tubusba, azzal, hogy az arcomhoz érintem.
Kiváncsi vagyok mennyi ideig lesz elég, eddig 1 tubus egy évig is kihúzta, itt kevesebbre tippelek.

7 Likes

https://kremmania.hu/kremek/madre-labs-pycnogenol-serum

A fenti krém a héten érkezett hozzám iHerb-ről, kicsit más már a csomagolása. Elsőre kinyitva nem volt szimpi, egy nem túl guszta trutyit láthatunk a tégelyben. :sweat_smile: Sosem hallottam még erről az összetevőről korábban, de minden érdekel, ami anti-aging.

Este hidratálókrém alá felkentem, hihetetlen gyorsan beszívta a bőröm. Reggelre pihe-puha, hidratált és szép lett a bőröm. Hajlamos vagyok pattanásokra, ha nem megfelelő kencét használok, de szerencsére semmi gond nem lett. Most elkezdem nappalra is használni és beszámolok majd a hosszabb távú tapasztalataimról. Elsőre imádat! :heart:

9 Likes

20220123_152448
@Gloria -nak hála megismerkedtem az Uriage Xémose arcpermettel, ami egészen megváltoztatta a véleményemet erről a termékcsoportról; a sima, vizes szutymákot köpködő darabok nekem semmi extrát nem jelentettek, kivéve az Uriage termálvíz spray, aminek isteni a porlasztója (minden másét utálom, A Fix+ egyenesen köpköd), de ezt leszámítva az se rabolta el a szívemet. A Xémose, na, az igen. Ez is szép, egyenletes sugárban teríti be az arcot, de eléggé meglepődtem, mert olyan, mintha folyékony krémet fújna az arcomra és azonnal csontig lehidratálta a téltől szétnyúzott, mindent-kipróbáltam-a-libazsíron-kívül -féle állapotban lévő bőrömet (még az olajak se segítettek).
Az összetevőlistáját tekintve nem lehet csodálkozni a hatáson: többek között shea vaj, szkvalán, zsíralkohol, glicerin, ázsiai gázló származéka, emolliensek szerepelnek az impozáns listában. Még csak pár napja fújkálom, de ő a rutin új fénypontja és aggódva nézegetem az aprócska 200 ml-s flakont, nehogy elfogyjon. :rofl:
@Gloria, KÖSZÖNÖM! Nélküled nem lehetne ő a nagy szerelmem.
https://kremmania.hu/kremek/uriage-xemose-sos-permet

Natics niacinamide szérum: két hétig ettem rajta magam, mert van niacinamid tartalmú készítményem itthon, de spot treatment, és bitang sűrű, kenőcsös állaga van. Ugyan nem vagyok érzékeny a niára, de ennél a készítménynél éreztem, hogy kicsit csipked napi használat mellett, ezért szerettem volna egy jobban formulázott darabot.
A Naticsé az, ennek az állaga tetszik eddig a legjobban az általam próbáltak közül: vízszerű, pillekönnyű, azonnal beszívódik, nem ragad tőle az arc, odáig vagyok érte.
https://kremmania.hu/kremek/natics-youth-by-natics-acne-stop-niacinamide-booster

Kérastase Blond Absolu sampon és pakolás: újsütető hajápolási rutinom ékességei. Amióta szőke balayage van a hajamban (egyébként nem sárgul), érzem, hogy szárazabb, szerettem volna extra kényeztetést és célzottan neki való termékeket venni (igen, néha megszémelyesítve beszélek a hajamról, de a bőrömről is így szoktam diskurálni). Kicsit ideges voltam, hogy lesz-e türelmem használni őket, de a magas ár rábírt a szorgalomra. A sampon könnyen habzik, önmagában is ápolja a hajat, de a maszk, na, az mindent visz, ha lenne macskám, még rá is kennék belőle. Két percnél több kell neki, hogy észrevehető hatása legyen, egyszer kb. egy órát fennhagytam, annyira puha lett a hajam, hogy alig bírtam megállni az első napot fogdosás nélkül, igazi fodrásztól jöttem-érzést adott. Számomra annyi volt a hátránya, hogy ugyan ruganyos, de egyenes lett tőle a hajam (jobban szeretem, ha hullámos, még ha nem is szabályosak a loknik). Ezért tegnap este kb. 5-10 percre hagytam fenn zuhanyzás közben, úgy érzem, ez lesz az igazi hatóideje: csillogó, puha, de hullámos tincsekkel teli haj az eredmény.
https://kremmania.hu/kremek/kerastase-blond-absolu-bain-lumiere-sampon
https://kremmania.hu/kremek/kerastase-blond-absolu-masque-cicaextreme

11 Likes

Ú, ez nekem is kell. :star_struck:

1 Likes

Amadea, köszi az ajánlót :star_struck: 2 darab fel is került a februari kivánságlistámra :sunglasses:

1 Likes

A Blond Absolu?:smiley:
Örülök, hogy tudom viszonozni, amit tőled kapok.

Igazán szívesen.:slight_smile: Melyik kettő az?
Most, hogy ránéztem a reggeli rutinos harcosaimra, tudtam volna meg pár termékről írni, de most már főznöm kell.:smiley:

Az Uriage-ra gondoltam. Most fedeztem fel még pár cuccot, már megint rendelnem kell. :rofl:
Ez a permet új lehet, nem rémlik, hogy láttam.

1 Likes

Natics, uriage;-)

1 Likes

Majd mutasd meg, légyszi, miket rendeltél.:slight_smile: Én még egy arc-és kézkrémet, meg a szemkörnyékápolót vettem az Age Protect termékcsaládból.

@Amadea kipróbáltam az Uriage permetet. Folyékony arany, nem hiszem el, eszméletlen jó, köszi a tippet. :kissing_heart:

2 Likes

Örülök, hogy bevált.:smiling_face_with_three_hearts:

Èn is beszàllok az uriage tàborba, arclemosò zselèt ès arckrèmet fogok rendelni. Meg egy permetet?

2 Likes

Mindenképp. :grinning:
Nem classic permet, inkább folyékony krém, de eszméletlen jó. Egy réteg hidratálót ki lehet vele váltani.

2 Likes

@koalace , mik a tapasztalataid a tretinoinnal?

Én most álltam át a 3 naponta használatra. Tegnap volt az első alkalom, semmi rossz reakció, csak szép, tömör bőr. :blush:

1 Likes

Jaj, Lányok…első, második, hármadik benyomásra: Megtaláltam eddigi életem legcsodásabb bronzosítóját az Hourglass Ambient Lighting Palette III verziójában :star_struck: Istenem, eladhatom az összes többit, amit birtokolok, mert feleslegesek lesznek…

12 Likes

Szia, hát az én bőröm most nagyon furán reagált, de nem a tretinoinra, hanem a PC 20%-os niacinamide szerumara… Úgy nézek ki, mint egy kis tinilány…Mármint nem olyan frissen és üdén, hanem olyan pattanásosan… És sajnos nem bírom ki, hogy ne nyomkorásszam szét magam…
Úgyhogy nagyon óvatosan kenem 3 naponta a tretinoint. Nekem irritációt továbbra sem okoz. Viszont a felkenest követő második napon az orrom körül es az államnál, különösen a szájszéleken hamlott a bőröm. Valóban a hámlas után egy új bőr kezd kb előbujni. Egyelőre nekem is nagyon tetszik a cucc. Kisebb foltjaim is halvanyodni kezdtek a trerinoin hatására. :blush:

3 Likes

Sajnálom a tinisedés ilyen formáját. Régen sem bírtad PC niáját?
Én elkényelmesedtem és a DM-ben vettem Revox niát, nem okozott gondot. (Akkor még nem volt a G&G elérhető.)
Hámlás sem volt. Ennyire vastag a bőr a képemen? :laughing:
A foltjaim folyamatosan halványodnak, a több éves kencézés hozza a hatást. Viszont a kis hajszálerekből egyre többet látok előjönni. Ez miért van? Mit lehet ellene tenni?

1 Likes

Revox niat használom amúgy, a PC egy friss beszerzés. Háromszor használtam, es mivel piszok draga volt, biztos elhasználom. Max piros pöttyös leszek addig. :grin: Remélem ez csak a purging, vagy mi, utána szipi-szupi babapofim lesz. :grin:
Nem hinnem, hogy vastag a bőr a pofidon, valószínűleg jobb a barriered, mint nekem. :blush:
Hmm, eres témában viszont nem tudom mit lehet tenni. Nekem is jönnek itt-ott elő egy ideje, de 37 éves vagyok, szóval ezen nem csodalkozom. Ráadásul jol karbantartott rosaceas vagyok… Ha nagyon durvulna a helyzet, biztos elmennek bőrgyógyaszhoz. De nagyon figyelek a bőrapolasra, egyelőre minden okes. :blush:

1 Likes