Első benyomások

Én a szemsminket is olajos lemosóval szedem le, persze óvatos vagyok azon a területen, de pl a lila dobozos Nivea tisztító olaj semmi gondot nem okoz. Korábban használtam a Kosé olaját, azzal se volt baj. Az avon cannabis olajos lemosója viszont picit csípte a szemem, és attól én is homályosan láttam pár percig.

2 Likes

@LiliMae Én is erre a Nivea olajra esküszöm. :slight_smile:

1 Likes

Épp ma vettem egy újabb flakonnal belőle :blush:

1 Likes

Klorane Dry Shampoo with Oat milk:
150ml (itt 9-10 Euro). Most használtam először 2 napos hajra, ami már kezdett olajosodni. Nem nagyon segített az olajat felszívni. Illatosított, az illata nekem különösebben nem jön be, de kevésbé érezhető, mint a Batiste termékeké. A Batist teljes áron fele ennyibe kerül és 200ml, nálam hatásosabb is. Még próbálgatom ezt is, de lehet megnyugodhatok, hogy nem kell ezt a drágát megvennem többet.

1 Likes

A poros verzio nagyon jo sztem. Az nagyon lassan fogy, felszivja az olajat rendesen es erzesre is olyan lesz a haj, mintha mosva lett volna☺️

Bobbi Brown Skin Long-Wear Weightless Foundation SPF 15:
Közepes fedése van, rajtam frissen felkenve teljesen matt, ahol kicsit szárazabb a bőröm kiemelte ill. az apróbb pihéket is oldalt. Primer nincs alatta és hidratálót se kentem fel most. Szerintem száraz bőrre nem való ez az alapozó, mivel az enyém nem száraz, kombinált T-vonalban olajosodó, elvileg nekem való.
Szerintem sikerült venni egy rossz árnyalatot, kissé sárgásnak és sötétnek néz ki a bőrömön (a nyakamhoz képest). A bolti tesztert valahogy hígabbnak éreztem és könnyedebbnek. Többet is használtam belőle itthon, mint gondoltam, pedig csak 1 rétegben kentem fel. Megpróbálom majd keverni valamivel. A bőrkép nem ronda, amit nyújt kifejezetten tetszik, hogy teljesen matt, de idáig nem lett szerelem.
Kivételesen készítettem ma egy teljes sminket.
4-5 óra viselés után a homlokomon és az orrom mellett kissé fényes lett a bőröm (de nem zavaróan), de erre az FFP2-es is rátesz egy lapáttal, púderrel nem fixáltam korábban.

2 Likes

Az én első benyomásom:
Mellette: nem fullasztó, tényleg olyan, mintha semmi nem lenne a bőrömön, annyira könnyű viselni (second skin), nem maszkos, az árnyalat is tökéletes
Ellene: nem fed teljesen, nem tudja az enyhe pirosságomat elfedni, és nem tudtam megszokni az illatát.

1 Likes

Nekem ez a Bobbi alapozóm volt, a Douglasban az eladó ajánlására vettem meg, de egy kalap…
A színe csodálatosan passzolt, és egy darabig szépen is mutatott, de néhány óra múlva menthetetlenül szétcsúszott az olajosabb részeken, alul múlva egy drogériás alapozót is.

2 Likes

Az én kombinált-zsíros bőrömre AZ alapozó a Double Wear, mintha minden más pénzkidobás lett volna az elmúlt 2 évben.
Vékonyan kenve hibátlan.
De mindig próbálkozom, főleg nyárra valami alternatívával, de nem megy.
Face and body volt eddig a MAC-től, de idén lejár a szavatossága.
Idén próbáltam még Tilbury Airbrush Flawless alapozóját, nagyon mű rajtam. Physisians Formula túl sötét volt, a legvilágosabb árnyalat is.
Bobbi sem vált be 100%-osan, így megrekedtem.

1 Likes

Ja, erről jut eszembe.

Első benyomásként ez a termék rajtam nagyon mű:
https://www.charlottetilbury.com/uk/products/setting-spray

1 Likes

Számomra mérvadó krémmániás véleményező (SCORPIONQUEEN) szerint a CT termékek minősége hullámzó, szóval érdemes utánanézni vétel előtt. Én már csak a First Love-ot veszem meg, aztán egyenlőre ennyi.
https://kremmania.hu/kremek/charlotte-tilbury-cheek-to-chic-pirosito

2 Likes

Nekem még szeliger is ilyen véleményező, vettem is tőle pár dolgot, figyelek a véleményére.

CT szemhéjpúder palettái közül megvan a Pillow Talk, a Star Aura és az Uptown Girl, az elsőt kivéve szeretem, használom őket. Na jó, a Pillow Talkot is, csak nem szeretem :slight_smile: De szerintem jók a szemre való termékei.
Filmstar Bronzer zseniális.
Magic Cream isteni, de mindig csak mintát kentem.
Pillow Talk spirál, Airbrush alapozó, Magic korrektor egy nagy 0 rajtam.

Kívánságlistámon a pirosítója (csak hát megvan lassan az összes Hourglass, amit imádok), a Darling palettája, a Fire Rose, és az új lipbaaaalm-ja.

2 Likes

Nekem a B.B alapozó nagyon jó. Este is úgy áll mint reggel.

Sajnos nekem a Double Wear nagyon szárította az orcáimat.

Egyébként a Hourglass Immaculate liquid powder foundation a legjobb talán idáig a bőrömön. Egyetlen “hibája”, hogy túl természetes a hatása a bőrömön, illetve egyszer a Smashbox primert kentem alá, és iszonyatosan nézett ki, nagyon nem szeretik egymást.

De most úton van Lookfantasticról egy Estée Lauder Futurist alapozó, erre még nagyon kíváncsi vagyok, bár egyelőre nem fogom kibontani (ha kibírom), mert van otthon a Hourglass alapozón kívül egy Shiseido is (az sem rossz, bár az orromon és az államon hajlamos szétcsúszni, de legalább nagyon kényelmes viselet, és szép bőrképet ad), de leginkább a Holika BB-t használom. :woman_shrugging:

1 Likes

Ja, igen, nekem is nagyon szárítja.

Nekem eddig a DW az “alkalmi” alapozóm volt, de mivel már annyi alkalom van, hogy hetente kétszer bejárok dolgozni, akkor felkenem, és hétvégén. A maradék napon, amikor otthonról dolgozom, akkor vizes krémekkel hidratálom a bőröm.

Na jó, ez az Hourglass nagyon tetszik.

Nálam a DW igazi lárvaarcot csinál,és nem bírom elviselni magamon sokáig. Valamint szerintem nincs olyan szín ami hozzám passzolna ,kettőt pedig nem fogok vásárolni belőle. Így elengedtem.

Nyárra ajánlom figyelmedbe a Kap vagy az Annabelle Minerals ásványi por alapozókat. Főleg ha zsíros/kombinált a bőröd. Az enyém is az (egyébként nekem is nagy kedvenc a DW)
Nekem még ezek jöttek be:
Fenty Pro Filtr Matt
Revlon Colorstay (az olajos bőrre való)
Catrice HD Liquid
Nyx Cant Stop Wont Stop

2 Likes

Az Annabelle nekem ül a bőrömön pedig úgy szerettem volna . A Nyx -ről már másoktól is hallottam jókat. Nekem ami nagyon bevált az az Artdeco kompakt poralapozója. Nagyon tartós és a maszkot is állja. Az pedig nem mellékes,hogy utántölthető.

2 Likes

Az Artdeco jól hangzik, utánanézek :slightly_smiling_face:

Ez az?
https://kremmania.hu/kremek/artdeco-pure-minerals-hydra-mineral-compact-foundation

1 Likes