Ma kipróbáltam az új Nabla palettát. A kedvenc szemhéjalapomat, a 24 órás Mac primert tettem alá. 12 óra múltán is ugyanúgy nézett ki a szemsminkem mint reggel 6-kor mikor felkentem. Ez egyrészt a Mac primer érdeme, másrészt nagyon jó minőségű ez a Nabla.
Tesztelgetem majd más alappal is.
Pár napja próbálgatom a PomPom rózsás zseléjét (pedig nem vagyok híve a natúr cuccoknak, dehát ha valami féláron van, akkor hiba lenne nem kipróbálni)
Azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon jó sminkalap, és nem veszik össze sem az előtte lévő szérummal, sem a fényvédővel. Szerintem a kombinált-zsíros bőrűeknek (és reggel kapkodóknak) jól jöhet, mert ad egy kis plusz hidratálást, viszont pillanatok alatt és nyom nélkül felszívódik.
Második hete használom a Zoeva alapozót, és el vagyok bűvölve. Sikerült a színt jól eltalálni a weboldalon lévő fotók segítségével, és annyira szépen egybeolvad a bőrömmel, egy álom. Először fura is volt, mert mintha nem lenne rajtam alapozó, de a bőröm meg mégis szebb lett kényelmes is, nem szárít és nem tök matt, amit én nem szeretek. Nem fogok már drogériàs alapozókkal vesződni, mármint a gyér színválasztékkal fôleg, mert pl a Catrice true skin jó lenne, ha a színe nemcsak nagyjából lenne jó.
Kallos Silber reflex hajmaszk: Tegnap használtam először törölközőszáraz hajra a csomagoláson szereplő maximális ideig, nem órákig. A hajamon minimális mértékben tényleg hamvasított, ápolni semmit nem ápolt. Ezután még volt a hajamon egy balzsam 2-3 percig, ennek ellenére szárazabb a hajam, mint szokott. Megszoktam, hogy a hamvasító samponok szárítanak, nos ez is, vagy nem ápol eléggé. Olcsó és nagy mennyiség, de a professzionális termékekhez nem ér fel szerintem. Ezt a maszkot kihagytam volna (utólag).
Az Indola hajszínező balzsamot próbáltad? Van hamvasító lila árnyalat, gondolom megfelelő hígítással akár jó lehet. Egész jó véleményeket kap KM-en.
Nem, de egy Goldwell színező balzsamon gondolkozom. Van itthon egy It’s a 10 pakolás (szőke hajra való), az nem szárít pl., de nem kapható Európában, már kevés van benne.
Jó véleményeket olvastam erről a Kallos maszkról, nem tudom mit használt korábban aki erre 5 csillagot adott és azt írta, hogy tápláló. Itt 5,20 az 1000ml.
Valaki írta, hogy írjak a hajápolási rutinomról, fogok is, de csak telefonon vannak magyar ékezetes betűim és az egy kisebb novella lesz. Az ékezet nélküli betűk sok ember szemét szúrják.
Nem hiszem, hogy zavarja itt a népet. Ha átküldöd doksiba szívesen kijavítom, majd visszaküldöm természetesen.
De, írtak erről korábban páran. Kell nekik az ékezet és az idézőjelek is idegesítőek, én használom utóbbit is.
Aranyos vagy, de nem kell szerkesztened.
Nabla Cutie Platinum paletta: Az előző Cutie paletta után hatalmas pozitív meglepetés. A színösszeállítás egyértelműen ünnepi, így nem igazán van értelme arról beszélni, milyen szép natúr sminket lehet készíteni a palettával (egyébként lehet a két jobb szélső árnyalattal, de szerintem senki sem ezért veszi meg a palettát ). Viszont nagyon szép füstös, és csillogó szürke szemsminket lehet varázsolni ebből a 6 színből
Kicsit a formulákról: A matt árnyalatok krémesek, pigmentáltak, ennek ellenére könnyen eldolgozhatóak. A metálos színek csodálatosan szépek, egy álom dolgozni velük. A két középső fényes, glitteres árnyalat kicsit trükkös, mivel a csillámok hajlamosak elmászni, de ahogy a tapasztaltabb krémmániások mondanák egy kis glitter glue megoldja ezt a problémát is.
Bareminerals Gen Nude Latte: Bizonyos szempontból a Nabla ellentéte, nemcsak színvilágban, hanem célközönségben is. Ez egy tökéletes hétköznapi paletta. Ezt erősíti az is, hogy a színek nem olyan durván pigmentáltak, de nagyon könnyű velük dolgozni. A Fringed, Firefly és Feels árnyalatok önmagukban is jól mutatnak, de az alsó két árnyalattal komolyan szemsminket is könnyű összedobni. Nem gondolom, hogy ez a paletta lenne a legkülönlegesebb a piacon. De azoknak mindenképpen tetszeni fog, akik szeretnének egy biztos kompakt palettát, amivel álmukból felkelve is elegáns, meleg árnyalatú sminket tudnak varázsolni.
Nem annyira első benyomás, de nem volt időm előbb írni róla, de addig legalább már a CGM-ről is tudok írni
Köszönöm az ajánlást @curlsandcurves banános hair foodot vettem én is, és nagyon szeretem! Olyan puha és selymes a hajam azóta amióta használom. Én a hajvégekre teszek egy kicsit a formázás után, kész csodát művelt az én szénakazal hajammal
A CGM is nagyon bejön, sajna, mint minden más, kicsit sok időt igényel, de az eredmény kárpótol érte! Már a törcsit se használom szárításra, hanem pamutpólót, nem hittem volna, hogy ilyen apróság mennyit számít (kipróbáltam mindkettőt). Olyan lelkes vagyok, hogy barátnőmnek is meséltem erről és képzeld neki is bejött a CGM, köszönöm, hogy megosztottad ezt a fogadalmad fórumon
Már biztosan leírtad, de nincs időm visszakeresni, pontosan milyen termékeket használsz CGM-hez? A férjemnek épp fogytán van mindene, és szeretne átállni, milyen kezdő termékeket ajánlanál?
Illetve pamutpóló helyett sporttörölköző is jó lehet? Nem tudom, hogy ez-e a hivatalos neve, az apósomtól örököltük, ilyen vékony, picire összehajtható, de brutál jó nedvszívó törcsikre gondolok, remélem értitek
Én nem álltam át teljesen, ez az egyetlen termék amit használok, a többiek még nem fogytak el, utána már CGM barát verziót vennék. Nekem @curlsandcurves ezt az oldalt ajánlotta, meg annyit mondott, hogy nem mind CGM barát, de jó kiindulási alapnak. Azt a törcsit nem tudom, hogy jó-e, én inkább elcsakliztam párom egy régebbi pólóját erre a célra
Ezt a cikk még sokat segített nekem:
Jaj de örülök, hogy ilyen sikerélményed van vele egyébként én itt szoktam ellenőrizni, hogy mi jó és mi nem https://www.curlsbot.com/ mert göndörkacajon régóta nincs frissítve. Most én is várom, hogy végre elfogyjanak a régi cuccaim, hogy minden területen át tudjak állni. Egyébként már megvan majdnem mindenből a CGM utánpótlás, hátha ebből tudsz szemezni @aalexaa még hajhabból keresem a tökéleteset
Nekem van olyan picire hajtogatható törcsim, és bár talán nem teljesen ugyanaz az anyag, mint a tiéd, de hajon valahogy nem érzem annyira nedvszívónak mint a frottírt vagy akár a pamutpólót. Persze lehet hogy az a gond hogy az enyém elég pici (kéztörlő méretű), de ugye merevebb anyag mint egy póló, így kevésbé tudom turbánként feltekerni, emiatt lazább. Mindenesetre próba szerencse, amondó vagyok
Ket termekkel kapcsolatban jovok elso benyomassal: az egyik a Revlon Colorstay alapozo, a legvilagosabb arnyalata van meg (110) es tokeletesen passzol a borom szinehez. Ez a resze nagyon tetszik. Az allaga higabb, de nem folyekony. Viszonylag hamar szarad, ugyhogy gyorsan kell vele dolgozni. Bar lehet ez azert van, mert nagyon keveset vittem fel belole. A finishe meglehetosen matt, szaraz tapintasu.
Meg csak par oraja viselem, de mar most erzem, hogy szarit kicsit. Ez az egyetlen negativum, amit eddig fel tudok hozni ellene. Mondjuk az is igaz, hogy az arcborom nem kimondottan zsiros, foleg ilyenkor telen. Ugyhogy ezt a dolgot talan nem kellene az alapozo szamlajara irnom.
Nyaron szerintem nagyon jo lesz, addig pedig egy gazdagabb hidrataloval fogom hasznalni.
A masik debutalo a reggel posztolt ecset szett. Gyonyoruek, letisztultak, puhak, nagyon tetszenek. A hasznalatuk is kellemes. Egyelore csak a kepen lathato 5 db-ot vetettem be. A jelenlegi kedvencem a highlighter ecset. Orulet, hogy mennyire mashogy mutat a termek ezzel az ecsettel felvive! Szerintem legalabb 5x jobban latszik igy, mint a regi ecsetemmel hasznalva.
Az ecsetek minosegevel kapcsolatban nem tudok igazan relevans velemenyt alkotni, azt hiszem. Sosem vettem meg “normalis” ecseteket, csak Aliexpress-eseket, igy nem nagyon van igazi viszonyitasi alapom. Nekem jonak tunnek ezek is.
Ez lett az eredmenye a mai probalgatasnak.
A celom az volt, hogy egy dewy no-makeup makeup legyen a vegeredmeny.
A szememre egy db csillam kerult, a Goji Muffin; a pillaimra semmi, csak a veguket simogattam meg egy gyenge szemhejtussal. Az ajkaimra se tettem semmit, jo szarazak is, amint azt lathatjatok.
Pirosito helyett altalaban ezt a korallos arnyalatu ruzst hasznalom, igy volt ez ma is.
Sajnos nagyon rossz ma (is) a feny, nem tudtam ugy lefotozni az arcom, hogy latsszon mennyire ragyogo es “zamatos” a vegeredmeny. A valosagban nagyon szepen csillog a szemhejam, es a highlighter is sokkal utosebb.
Ennek az alapozónak vam száraz bőrre való verziója, esetleg legközelebb azt próbáld ki ha elfogy.
De szép a bőröd És ez a csodaszép egészéges ragyogás … Csodálatos .
Deee, látszik, hogy harmatos Ha kinagyítom a képet, akkor pláne! Olyan szép vagy
Látszik az egészséges ragyogás, szép kis szofisztikált smink lett.
Hú de szép vagy!