Első benyomások

Áhh, a bőröm most is ugyanilyen, mint szokott lenni, az a pici 2 Ft-osnyi száraz folt mindig ott van. Most azzal szórakozom, hogy minden nap más alapozót használok és pl a tegnapi Maybelline Fit Me gyönyörűen mutatott a bőrömön egész nap, ez a mai JP meg borzalom :frowning: Ugyanakkor a másik JP alapozó meg szerintem tök szuper, pedig az is matt. Pár nappal ezelőtt az új Rimmel alapozó szintén undi volt, szóval ez most így pont nem jött be. Próbálkozom még blenderrel majd, meg alákenem majd a TO szilikonos primert is, hátha.

1 Likes

Remélem, együttműködik majd a TO primerrel, az nekem is megvolt, szerettem (csak elég gyorsan fogy).

1 Likes

Chanel Hydra Beauty Micro serum: 5ml-s tubusos minta. Ráírták, hogy felbontás után 1 hónap a szavatossága. Ez egy ilyen kis mintánál nem gond. Az érdekelne, hogy a teljes méretet meddig kell elhasználni.
Illatosított, valamilyen öblítőre emlékeztet az illata. Beszívódik, de érzem az arcomon. 2 napja tesztelem, ki nem ütött. Idáig nem mutatott semmit, ami indokolná a magas árát. Kombinált bőrre nem kell utána krém 20 fokban. A mintát elhasználom. Made in France.

2 Likes

3 Chanel terméket tudtam megnézni, mindegyik arcápoló, 6, 12, ill. 18 hónap felbontás után a szavatossági idejük, Pont ilyen termékem nincsen.
Ennyi időn belül, ha folyamatosan használjuk, el is tud fogyni, tapasztalatom szerint.

1 Likes

Év eleje óta csak az ABH Carli palettáját nyúzom, elsősorban 4 db színét, ebből az egyik fényes aranysárga már majdnem teljesen el is fogyott. A többi 3-ban még csak huplik vannak. 3-4 szín esetében pedig még csak a kipróbálás szintjéig jutottam el. Ennek kapcsán már többször elgondolkodtam azon, hogy egyáltalán nem is kerülnek sokba a szemhéjpaletták, tekintve azt, hogy milyen sokáig kitartanak és szolgálnak.

No de amiért írok ide, az az ABH Norvina. A Carli-n felbuzdulva ugyanis megrendeltem, így ez lett a második ABH palettám. Nemrég kipróbáltam. Egyelőre nem vagyok tőle elájulva. Jóval porolósabbnak találom, mint a Carlit és a színeket se látom olyan élénknek a szemhéjra felapplikálva. A matt lila szabályosan beszürkült a szememen, pedig ez volt az egyik szín, ami igencsak vonzott a palettában.

Azért nem adom fel ilyen könnyen!

9 Likes

Köszönjük a jól megfogalmazott véleményt. Mindig örömmel olvasok ilyen jól összeszedett összegzést. Nagyon kitartó vagy, hogy egy palettát bírsz használni heteken, hónapokon keresztül. Minden elismerésem. Én naponta/kétnaponta váltogatom őket. Majd mutatsz esetleg egy fotó milyen most a paletta emnyi használat után?
A Norvinán meg a Carlin is sokat gondolkodtam de végül elengedtem őket.

2 Likes

A Carlit én örülök, hogy megvettem, de a Norvinát én is elengedtem. Rájöttem, hogy sok hasonló szín van benne ami nekem már megvan más palettákban.

3 Likes

@Natulcien ajánlására vettem pár Schüssler terméket, és nem bántam meg :slight_smile:IMG_20200416_123158
Az első éjszakai krém az állaga nagyon jó, afféle könnyű hidratáló, pikkpakk felszívódik. Tegnap este belenéztem a tükörbe felkenés után egy órával és olyan kisimult voltam, hogy na. Egy dolog zavar, van egy pici illata, ha illatmentes lenne már venném is a következőt, most 25% akció van a honlapon. Egyelőre elhasználom, aztán ha hosszú távon nem zavar és beválik, akkor jöhet a második flakon. Ha illatmentes lenne, azt mondanám tökéletes hidratáló.
A BB krém újravevős, a light árnyalatot vettem, ez nem a téli színem, inkább tavasz-nyár, szóval a medium árnyalattal felesleges kísérletezni. Picit sárgás, de arcon nem látszik. Illatmentes! Végre. Nekem nem matt, de az a fényvédő miatt van, ami alá kerül. Folyékony, kézzel jól kenhető, könnyű érzetű. Az első 2 alkalommal szépen terült, ma nem sikerült olyan jól, de kapkodtam. Szépen előveszem hozzá az ecseteket, blendereket, ha már megvettem :slight_smile: és megnézem mivel lesz legjobb a végeredmény. Fedése nekem elég, az eddig használt színezett fényvédőnél erősebb és ezzel elégedett vagyok. Nincs alapozóm, csak BB-k, a full covert nem nekem találták ki. Ez a BB nem irritál, nekem ez a lényeg.
A 8-as hidratáló a kakukktojás. Ha illatmentes lenne imádnám, de ennek már az illata nálam erős, levendulás, úgyhogy arcra felejtős. De kézkrémnek ígéretes, nagyon gyorsan felszívódik, emiatt nappalra is tudom használni.
Továbbra is keresem a minden mentes alap hidratáló zárókrémemet (aminek van némi olaj tartalma). A TO NMF már volt. Most főleg Paula’s Choice-t használok + G&G, és jók a szérumok, tonerek, de a hidratálókból egyikbe sem szerettem bele.
Összességében jó benyomást tett rám a Schüssler, de megint rá kellett jönnöm, annyira elszoktam a parfümözött arcápolóktól, hogy kifejezetten zavar az illat.
Kívánságlistás: a fényvédőjük
Tuti újrarendelős: BB krém
Köszi a tippet @Natulcien

3 Likes

Tokeletes hidratalo illatmentes krembol nem sok van a piacon.
Ami jelenleg rendelheto es elerheto arban van:
The inkey list - Peptide moisturiser
Ha raszannad ennek a tobbszoroset, akkor a DE zold kevert bortipusra es lila kupakos szarazabb bortipusra valoja is remek valasztas.
Lehet, hogy van a magyar piacon is illatmentes hidratalo, de nem ismerem sem a Phi sem mas ceg termekeit.
Tavaly nagyon feltankoltam a Primark feat. Alex Steinherr termekeibol, de ezek mar nem kaphatoak a helyi kiemelt uzletekben sem. Allitolag nem fogytak jol.
https://kremmania.hu/kremek/egyeb-alex-steinherr-x-primark-plump-glow-serum-in-cream
https://kremmania.hu/kremek/primark-alex-steinherr-x-primark-sleep-spa-sleeping-face
https://kremmania.hu/kremek/primark-alex-steinherr-x-primark-maximum-moisture

2 Likes

Köszönöm, majd átnézem. Ami feltűnt, a Primarkos krémek ára, nagy kár, hogy már nem lehet venni, ilyen összetevő listával ez ingyen volt.
Itthon is van sok jó krém, jól formulázva, de nem igazán értem, hogy amikor több termékcsalád is van, ott miért nem fér el az illatmentes. Szerintem lenne rá igény, főleg akinek bőrproblémája van, vagy érzékeny a bőre. Több ismerősöm is volt bőrgyógyásznál, csak a Biodermát nyomják, komoly aknéra, mindenre, parfümmel.
Up. megkövetem a Biodermát, több krémet is találtam ami illatmentes. Egy pedig ígéretes, Atoderm Nutritive, egész jó összetevőkkel.

1 Likes

Szia, nagyon szívesen, örülök, hogy megérték a próbát. A 8ast én is kézkrémnek használom ekcémára. A BB meg szuper cucc tényleg, még mindig nagy kedvenc, főleg mióta keverem a 2 árnyalatot. Az állaga az esti krémnek, és a nappalinak is amúgy nagyon izgalmas a számomra. Nekem nagyon teszik, hogy olyan, mintha testes krém lenne ránézésre, de valami zselés, géles vizes állaga van. Az illatot amúgy én sem értem. Mondjuk nekem rossz az orrom, szóval nem igénylem az illatokat, de hogy minek egy krémbe? Gondolom, sokaknak van rá velem ellentétben igénye.
Nekem ezek a parfüm mentes hidratálók váltak be:
https://kremmania.hu/kremek/cerave-moisturizing-cream
https://kremmania.hu/kremek/pyunkang-yul-nutrition-cream
https://kremmania.hu/kremek/pyunkang-yul-moisture-cream
https://kremmania.hu/kremek/drunk-elephant-protini-polypeptide-cream
https://kremmania.hu/kremek/the-ordinary-natural-moisturizing-factors-ha

Ui.: a Schüssler fényvédő pedig szintén szuper cucc.

2 Likes

A fényvédőt mindenképp megveszem, a Cerave-ből láttam van kis kiszerelésben, azt kipróbálom, úgyis rendelek a Pingvinből. Köszönöm.
Ha találsz valami kincset, feltétlenül oszd meg velünk. :kissing_heart:

1 Likes

Mindenképp, imádom az extra kincseket, és az érdekességeket, vagy a magyar kisvállalkozókat, mint a Schüssler is.
Hátha ez meghozza a kedved még jobban a Cerave-hoz:

Ui.:a pingvin patika nagy kedvenc nekem is.

1 Likes

A hidratáló lemosót próbáltam, meg a lotiont, de nagy próbálgatásban voltam tavaly, szinte nem is emlékszem rá.
Lassan szeretnék, egy könnyen elérhető termékekből álló, jól működő rutint azért.:blush:

1 Likes

Ez nagyon jó terv, és szerintem kivitelezhető is. Majd mesélj, hogyan alakul. A mostani helyzetre tekintettel én is igyekszem magyar forrásokból megoldani a beszerzéseimet, és nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy sikerül is, főleg, hogy találok kincseket. Én azért szeretem a változatosságot, szóval mindig van valami új kipróbálni való, de van jó pár fix kedvencem, amiket nem éri meg lecserélni, vagy akár kísérletezni a helyettesítő keresésen.

Én pedig azokat csodálom, akik olyan kreatívak (mint ahogyan Te is), hogy minden nap meg tudnak újulni!
A Carli és a Norvina szerintem simán kiváltható a Nabla Dreamy-vel és a Soul Bloominggal.
A Carli tegnapi állapot szerint így néz ki:

120

16 Likes

Nagyon látványos a színek fogyása. Ügyes vagy :+1:t2:

2 Likes

Marc Jacobs New Nudes Sheer Gel rúzs: Hirtelen felindulásból vettem meg. (Egy akciós paletták mellé kerestem valamit. Természetesen a paletta elfogyott útközben.) A kinézete gyöngyörű, elegáns műanyag ház, nude színben. A kupak mágnesesen záródik.
Én semmi gél hatást nem érzek, egyszerű, krémes állagú a rúzs. Szépen terül, nem ül be a barázdákba. Közepesen fed, és a tartóssága is átlagos. Szép a színe és kellemes viselni.
Sajnos ennek ellenére mély nyomot nem fog bennem hagyni. Hiába szép, de nem érzem olyan különlegesnek, ami miatt ilyen áron újra venném.

3 Likes

Peter Thomas Roth (röviden a Peti) Potent-C Power Serum: állaga lágy, krémes, de könnyen beszívódik, azért lassabban, mint amit én az inkább folyékonyabb géles vagy vizes szérumoktól megszoktam. 20% C-vitamin van benne, 3% E-vitamin és 2% ferulasav. Ilyen sok C-vitamin még egyik termékemben se volt, majd meglátom tud-e többet. A krémnek van illata (nem illatosított) nekem különösebben nem tetszik (van aki a neten a hot dog vizének az illatához hasonlította), de a hatás a fontos.
10ml, elleszünk egy darabig.
Ezt vajon hűtőben kell tárolni? Tegnap este betettem, de lehet ezt nem kellene.

1 Likes

Azt hiszem a ferulasav miatt van hot-dog víz szaga, valakitől hallottam, hogy a TO Ferulic Acidnak is borzalmas hot-dog víz szaga van :smiley:

1 Likes