De kár.
A shimmer púder milyen? Remélem lesz még a Douglasba…
Azzal nagyon elégedett vagyok! Épp most néztem meg, még mindig nincs a Douglason.
Én is arra várok, ja és remélem lesznek akciók januárban, mert tartalékoltam rá.
Erre gondolsz? Ezen az oldalon van raktáron és 9000 ft-tól ingyenes a szállítás. https://makeup.hu/product/454766/?gclid=Cj0KCQiAxrbwBRCoARIsABEc9sh5EmlyENK-oGIpqSRLWCEcvDVLJOZKtTRjW7dIPlVpyHVINh7dOg0aAhb0EALw_wcB
Köszi, láttam, ez a B terv, de D-ből mást is szeretnék. Egyelőre várok.
Már van.
Köszi, nekem már van, csak miattad figyeltem, mert olvastam, hogy vársz rá.
Tudom csak úgy megörültem, hogy muszáj volt megosztani. Attól féltem, hogy elfogyott és kész. De nem.
Jövök én is egy első benyomással.
Nagyon friss még, mert tegnap mentem el a postára a Douglas csomimért.
Évek óta használom a Shiseido Synchro Skin Lasting Finish alapozót Golden 2 árnyalatban, már jópár flakonon túl vagyok. Most, hogy megszűnik, és helyette jön a Self-Refreshing, kénytelen vagyok áttértni. Van még egy fél flakon a régiből, de a két ünnep között 25%-os kedvezmény volt 2 sminktermék vásárlásakor, szóval úgy voltam vele, akár meg is vehetem az újat.
Csomagolás: klasszisokkal jobb, mint a régi. Ott a kupak nekem rendszeresen elrepedt egy idő után (meg egyébként is, kupak…), itt viszont csak 90 fokban elforgatom az adagolót és már tudom is használni. Nagyon utazásbarát és praktikus megoldás. Az egész üveg valahogy kompaktabb is így.
Állag: valamivel sűrűbb, mint az elődje volt. Az könnyen szétterült kinyomás után a tenyeremen, ez nem annyira. Nem is bánom, mert az az érzésem, hogy így akár ha az ujjammal viszem fel a bőrömre, akkor sem fog beleülni a pórusaimba, de majd meglátjuk, ezt még nem próbáltam. (A régi úgy sajnos beleült, így beauty blenderrel vittem fel.)
Szín: a réginél a Golden 2 volt a színem, ennél némi kézen való swatcolás után a 210 Birch mellett döntöttem. Jól. Nem mondom, hogy 100%-os az egyezés, a régi sárgásabb volt, ez kicsit a narancsba hajlik, de még abszolút elviselhető. Nekem világos, de erősen sárgás a bőröm, és eddig a Shiseido-nál találtam csak olyan alapozót, ami valamennyire passzolt hozzá. Ez volt a legnagyobb félelmem, hogy színben nem lesz jó, de eddig azt kell mondjam, hogy fogom tudni hordani.
Érzet, küllem: eddig tetszik. A másikkal az utóbbi időben kicsit összeakasztottuk a bajszunkat, mert elkezdett foltosan hatni rajtam, de ez szerintem jobban fogja bírni a strapát. Szép bőrképet ad (picit szerintem szebbet, mint a régi), de kicsit mintha porosabb hatású lenne. Csak egészen pici különbséget látok, de azt ha kell fogom tudni kompenzálni némi Strobe Cream-el, vagy hasonló termékkel.
Összességében tetszik, és megnyugodtam, hogy továbbra is lesz HG alapozóm.
A másik termék az Armani Eye Tint 46-os árnyalatban. Szerelem volt elő látásra fénykép alapján, és élőben is. Gyönyörűen terül, szépen, egy húzásra fed, gyorsan szárad (nem kell órákig küklopszot játszanom reggel), és gyönyörű fénye/színe van. Olyan arany-taupe, vagy hideg-arany. Semmi sárga nincs benne, így imádatom tárgya lett, mert nekem nem állnak jól a meleg színek a szememre, és az évek óta divatban lévő Szahara inspirálta palettákat emiatt én ki is hagytam…
De ez tökéletes, és már most HG státuszt kapott nálam.
Az alapozórál nem csináltam swatch-ot, mert szerintem nincs értelme, az EyeTint-ről igen (a szememen is befotóztam, de nyugi, nem így mentem ki az utcára ):
Első benyomások a Le Mini Macaron gél-lakk szettel kapcsolatban.
A koncepció: gyors és egyszerű gél-lakk rohanó embereknek. Kb. 10 ezer forint a szett, magában nem láttam még a lámpát, a lakkok 3500-5000 ft között mozognak.
A megvalósítás: A szett fő elemei egy egy ujjas, macaron formájú USB csatlakozós LED lámpa és lámpa színével megegyező lakk. A lámpa kicsi, de amennyire egy használat után meg tudom ítélni, a feladatát ellátja. Az USB csatlakozó nem rossz ötlet, de nem feltétlenül a laptophoz csatlakoztatva érdemes használni. A lámpában kicsit szűkös a hely a hüvelykujjamnak, könnyen felkenődik a tetőre ha nem teljesen pontosan rakja be az ember az ujját. Referenciaként szerintem az átlagosnál nagyobbak az ujjaim, de nem extrém mértékben. A teteje mágneses, és elforgatható, szóval elvileg a nagyobb méretek esetében ez járható út lehet.
A színes gél lakk alap- és fedőlakk is egyben. Sűrű, kellemetlen szagú, de könnyen felvihető és eldolgozható. Nagyon figyeltem arra, hogy az első réteg vékony legyen, így nem volt gond a kötéssel. Nekem 2 rétegben elég fedést biztosított a Rose Buttercream árnyalat. 5 nap után is vállalható a lakk, a körömvégeken minimálisan kopott csak meg (ez lehet az én hibám, mert oda nem vittem fel jól a lakkot a rövid körmeim miatt). Emellett az egyik ujjamon a kislányom úgy megharapott, hogy lejött. Az azért látható, hogy nem olyan tartós, mint a szalonos lakk.
Aki rendszeresen körmöshöz jár, annak szerintem nem eléggé professzionális az eredmény. Aki komolyan gondolja az otthoni manikűrözést, annak drága a lakk, és pepecselős az egy ujjas lámpa miatt. Viszont nekem tetszik ez a szett, lehet, hogy mert én vagyok a célközönség (a rohanó anyuka, aki csak vállalható körmöket szeretne egy színnel, de se pénze se ideje manikűröshöz menni). Praktikus, kis helyet foglal, és könnyű vele dolgozni.
Idemásolom az ABH Carli Bybel palettáról írt véleményemet, első benyomás gyanánt…
Szerintem, szeretni fogjuk vele egymást!
A Carli Bybel palettával kapcsolatban vegyesek az érzéseim. Egyrészt tetszik, mert nagyon szép színösszeállítású, jó minőségű paletta, ami kapott hideget és meleget is. Másrészt pedig azt hiszem, többet vártam tőle.
Online rendeltem meg, egy akció alkalmával. Amikor kezembe vettem, első pillantásra az volt a benyomásom, hogy sok hasonló, illetve szinte ugyanolyan szín van benne, mint amik pl. a Nabla Dreamy-ben is jelen vannak, és amik úgy általában kedvenceim, így már rendelkezem is velük. De ez nem zavar.
Eddig a felső és az alsó sorból is a legelső színeket használtam (fényes halványbarna, és matt sárgás tojáshéj), valamint az alsó sor 3., 4., és 5. színeit (matt világosbarna, matt barack és matt bordós fukszia). A matt színek krémesek, lágyak, ugyanolyan jól pigmentáltak, mint a Nabla paletták mattjai. A különbséget csak abban látom, hogy míg a Nabláknál erősebb, az ABH-nál lazább a préselés, ebből adódóan elég az ecsetet csak egy pillanatra a festékhez érinteni (mintha égetne) és máris rajta van a szükséges mennyiség. A fokozottabb porolás is ebből adódik. Akinek azonban már van egy kis rutinja a szemhéjfesték paletták használatában, annak ez nem fog gondot jelenteni.
A Nabla színei számomra kicsit élénkebben jelennek meg a szemhéjon és lágyabban elegyednek egymással. De ez ne tartson vissza senkit a megvásárlásától, mert lehet, hogy ennek nincs is semmi alapja, és ez csak egy téves látomás a részemről.
A felső sor legelső (fényes halványbarna) színével az a bajom, hogy bár nagyon krémes állagú, a felvitelt követően egyből potyognak belőle az arcomra a mikrocsillámok. Nem túlzott és elviselhetetlen mennyiségben, de számomra mégis zavaró mértékben. Szemhéjalapot is használok alá, de mire ráfújnám a fixáló sprayt, már meg is jelennek az arcomon.
Persze lehet, hogy én hibázok el valamit, bevallom, nedves ecsettel pl. még nem is próbáltam, mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy a többi fényes szín is hasonlóan viselkedik-e majd!
Mindent összevetve nem bántam meg, hogy megrendeltem, nem bírtam volna ki úgyse, hogy ne legyen legalább egy ABH palettám. Az ABH paletták közül pedig a számomra legideálisabb palettát sikerült kiválasztanom.
Kaptam drogériás ajándékkártyát, amivel többek között vettem egy Love Beauty and Planet tusfürdőt. Sokan dicsérték, vegán, ide vele. Meg sem néztem előre Krémmánián.
Erre nézem, összetevők között DMDM Hydantoin szerepel, ami bizonyítottan rákkeltő, formaldehid kibocsátó tartósítószer. Európában pedig részben rákkeltő besorolásba esik, de már dolgoznak az átsoroláson.
Egy ilyen “szép” termékbe miért kell ilyen “csúnya” tartósítószert tenni? Csalódott vagyok. Hiába a szép külső, jó illat, vegán stb., de így már nem fogom olyan szívesen használni.
Tanulság: mindig keressünk rá Krémmánián a megvásárolni kívánt termékre, vagy legalább nézzük meg az összetevőket…
Ezt olyan sokszor eljátszák a drogeriás dolgokkal, hogy a szép összetevőt valami ilyen randasággal hazavágják ( biztos ezek olcsóbb tartósítószerek).
Ó jaj
Ez melyik tusfürdőjük?
UP: azt hiszem megtaláltam, szerencsére nem abban van amit én is használok.
Mindenesetre nagyon bosszantó.
És tényleg. Elég durván különbözik az összetevő listájuk a tusfürdőknek…
Estée Lauder 2019 Blockbuster paletták - szeretném megosztani az örömömet.
Mikor elkezdtem érdeklődni a Blockbuster iránt, nem olvastam jókat a csomagban lévő palettákról. Itt sem, de egyébként a neten sem. Mindenesetre nekem az ANR szérum miatta megérte, gondoltam majd lesz valami a palettákkal is.
Hát nem tudom, hogy idén jobb minőségűre sikerültek-e a paletták, vagy én vagyok szemfesték mágus, netán pont jó ecseteim vannak hozzá, de az a helyzet, hogy én pár használat után nagyon megszerettem őket.
Könnyen kezelhetőek, szépek a színek, ráadásul a Glam változatban még egy csodás, matt padlizsán szín is helyet kapott, amiért külön hálás vagyok.
Egészen más, mint a Jeffree Star, vagy az UD paletták, de igazán szép, elegáns nappali sminkeket lehet kreálni velük, és ami nálam a fő: gyönyörűen a helyükön maradnak.
Ilyesmik készültek eddig:
Azt vettem észre, hogy elég sokszor nyúlok utánuk.
Jujj melyikben van ?? Látom a rózsásban van van valami, mindegy mivel tusfürdő vállalom úgy mond a kockázatot :), de akkor testápolót, ilyesmit nem hinném hogy veszek. Feltéve ha jól írták be az Incit, majd otthon megnézem.
Első benyomások:
Carmex cherrys kinyomós ajakbalzsam: Elsődleges problémám vele, hogy néha nem segít, kb szintén tartásnak, enyhén kiszáradt szájra jó, de nagyon kiszáradt, kicserepesedett ajkakon nem segít. Inkább olajosabb textúrája van, kicsit olyan mint egy szájfény (ezt szeretem benne.) Egyelőre jobban meggyőzött az originál.
Dove testradír: Nagyon jó illata van, kellemes az állaga, jó felkenni a bőrömre, jól radíroz, de szerencsére nem túl erősen, jó hogy ilyen rizstejes :). Valaki krémmánián homokhoz hasonlította, szerintem is olyan, mikor kicsit leradírozom a lábaimat mintha homokkal tenném :). De hidratálni szerintem nem hidratál.
Kipróbáltam a Schwarzkopf Gliss Kur Winter Care samponját: Szerintem nagyon finom fahéjas illata van, viszont a hatásával nem voltam megelégedve, gyorsan zsírosodott tőle a hajam, de első nap nagyon szép volt.
Dove original dezodor stift: Na végre találtam egy másik dezodort is ami használ, az adidas-on kívül! . Nem szárítja ki a hónaljam, nagyon finom tiszta illata van, nem keni össze a ruhákat. Illatos maradtam tőle egész nap. Kialakításával nem vagyok elégedett, összekeni a dezodor egyfolytában a kupakot!
Kipróbáltam: Syoss keratin termékeket is, egyelőre nem vagyok elájulva tőlük, de a balzsam tényleg puhítja a hajat, az elsőre jó volt :).
Kipróbáltam egy 350 ft-os gyógyszertári kézkrémet is Soliteint a neve, nagyon jó! Gyorsan beszívódik, viszont nagyon jól hidratál.
A shea vajasban.
Nem néztem végig minden terméküket, én a kókuszos tusfürdőt használom. Bár annak sem épp leányálom az összetevőlistája, de mivel szimpatikus a cégfilozófia (újrahasznosított palackok), egy termék erejéig nem problémázok rajta. De mást nem valószínű, hogy veszek, maradok inkább a megszokott Schauma tusfürdőmnél.
@Vicus, ha a dm-ben vetted, oda simán visszaviheted, hogy ezt mégsem kéred, mert nem tetszenek az összetevői. Vagy az illata, vagy bármi A dm-be akár megbontott terméket is vissza lehet vinni, ha nem vált be.
Jaa értem, hát a rózsás tusim van, ez az összetevő nincs benne, viszont van benne egy másik tartósítószer. De azt hiszem nem akarok mindennen problémázni hogy ebben még ebben mi van. Szerencsére nem testápoló, ami felszívódna. Mivel nagyon szeretem, ezért szemet hunyok, viszont mást nem fogok venni tőlük csak tusfürdőt szerintem, talán még sampont.