@Amadea ajánlotta ezt az Essie-t, és nekem is bevált. Bár az említett SH-t nem próbáltam, tehát ahhoz nem tudok viszonyítani.
Köszönöm szépen a tippet, ezt még nem próbáltam szóval mindenképp adok neki egy esélyt.
Hátha ő lesz a befutó 
Én is ajánlom az Essie-t, jó keményre és szép fényesre szárad és más lakkok felett is használható, nem csupán a saját márka felett. Arra azonban figyelni kell, hogy elég lassan szárad, az első órákban könnyen felgyűrődik. (Ha sietek, akkor csakis Sally Hansen Insta-Dri
)
Lee Stafford és Gliss Kur hajravalók, évek óta újravevősek, a hajnövesztő pakolást különösen szeretem.
Életem bánata, hogy a HT naptejet újraalkották nekem ez tökéletes volt testre és arcra is. Tavaly jöttem rá ősszel, hogy ezt bizony alá tudom kenni a sminkemnek és nem fényesedik át, imádtam. Sokadik termék amibe beleszeretek és kivonják.
Holika BB- t itteni ajánlások hatására vettem meg, először nem voltam oda érte, de aztán megszerettem újra is vettem nemrég.
A testradírt nyáron pacsáltam el borotválás előtt szupi, extra selymes lesz a bőr tőle.
Apivita vs. Balea, ár- érték arányban abszolút a Balea nyert nálam, Apivitát csak akkor fogok venni ha nagyon- nagyon leárazzák.
Az illatminta eleinte tetszett, 2x is újravettem de valami van benne ami zavar, nem fogok belőle üvegeset venni. Kár, pedig őszre jó lehetett volna.
Októberi elfogyott termékeim:
Zara Femme -et nagyon szerettem, szívesen használtam, van belőle itthon egy bontatlan üveg. A sebbenzin állandóan megtalálható itthon, gyors ecsettisztításra használom két mosás között.
Beauty of Joseon Calming Serum Green Tea + Panthenol szérumot nagyon szerette a bőröm, mikor kicsit irritált volt vagy kevésbé jó állapotban ez mindig nagyon szépen lenyugtatta, valamikor biztosan újraveszem. Balea hajhabot utazásokra vittem magammal, semmi extra, csak a mérete hasznos. 
essence Magic Filter glow- az illata borzalmas, viszont a hatását szerettem, csak a T zonán kívül használtam, néha pedig alapozóba kevertem.
Essence matt púdert nagyon szeretem, főleg nyáron, viszont annyira porol, hogy brutálisan gyorsan fogy minden más púderemhez képest.
Maybelline púder - ez egyik kedvenc púderem és teljesen kivagyok, hogy sehol sem elérhető már. Nem tudok róla, de kezdem azt gondolni, hogy megszűntetik. 
Clinique Chubby Stick highlighter - ajándékba kaptam, szívesen használtam, de semmiképp nem venném meg, nem éreztem különlegesnek.
Az Essence ajakceruzát és a kis szájfényeket is szívesen használtam el, nem a kedvenceim, de nem rosszak.
Jöjjön most egy tanulságos fotó ill. poszt, azaz “Minden, ami megsemmisítette saját magát” címmel. 
Selejtezésre szántam a mai napot. Őszintén megmondom (bár tudom, hogy nem szép dolog), de kb. 2 éve végeztem egy ehhez hasonló vehemens és minden kozmetikumra, sminkre, tisztálkodási szererre kiterjedő selejtezést.
Ez nagyon szép példája az ész és értelem nélküli össze-vissza vásárlásnak, halmozásnak, a nemtudatos vásárlásnak, amitől jómagam is hátrahőköltem. Ugyanis a legtöbb még félig sem volt elhasználva (pl. a tubusos testápolók érintetlenül váltak az enyészetté).
A fotón nem látható néhány további cucc, azokat már tegnap este kidobtam: pl. egy Balea hab állagú tusfürdő, a fém flakonból képtelenség volt kiszuszakolni normálisan az anyagot (ezt talán 2x használtam), aztán egy arany színben pompázó arcmaszk, ami már akkor lejárt volt, amikor karácsonykor nekem ajándékozták, lejárt fátyolmaszkok, amiket utálok, nem csodálom, hogy “elfelejtettem” elhasználni.
Aztán van még néhány tizenéves Chanel mono szemfestékem és egy Clarins palettám, nem beszélve az EL rúzsaimról, melyek szintén kidobásra várnak - de ezeket egyelőre nem volt szívem likvidálni, bár tudom, hogy soha nem fogom használni a jövőben sem.
Szóval Lányok: csak okosan, azt tudom tanácsolni! 
Én a likvidálásra ítélt, ősrégi, vagy ordenáré színúnek bizonyult rúzsaimat plakátjavításra használom. Ez egy új műfaj, az anarchorúzs.
Sokat agyalok én is az újrahasznosításon. Pl. régi barna szemöldökceruzák kiválóan alkalmasak a képen látható sötétbarna padló apró, hajszál-sérüléseinek javítására! De a légkondi belső egységén is felfedeztem egy karcolást, amit remekül lehetett javítani a Maybelline Colour Tattoo fehér szemfestékével (polirozni is lehetett, kifogástalan a végeredmény). 
Egyébként van még egy doboznyi arckrémem és szérumom, melyek 2026.év végéig lejárnak.
Nem olcsó termékek, vegán meg natur stb., megpróbálom értékesíteni a vinteden, ameddig felhasználhatók.
A legjobban egyébként az Oscar de la Renta és a Madonna testápolót sajnálom. A Madonna manapság elenyésző ritkaság, de minden hiába: büdi volt már.
Októberi üresek:
A NAE szilàrd sampon ès az Alverde szappan bevàlt darabok. A Balea hajàpolò tejtől nem voltam elàjulva, èn nem èreztem, hogy selymesebb lett volna a hajam hasznàlat utàn.
Az Organic Shop testàpoló ùj talàlat ès isteni citromos illata van. Màr újravettem, pedig egy rakat egyèb testàpoló van mèg itthon 
Nagyon lemaradtam a fórummal, lesz mit visszaolvasnom😊
Végre rászántam magam, hogy összeszedjem az elfogyottakat (meglepően kevés)
A szempillaspirál nem fogyott el, csak letört a szűkítő része. Ez még nem is zavar, mert így még intenzívebb fekete a sok festék miatt. Nem csomósított így sem, normál esetben 3 réteggel sem tudtam ezt prezentálni. Szóval szuper jól nézett ki, viszont félek, hogy így hamarabb romlásnak indul, úgyhogy ennyi volt.
A Centella krém nyáron nagyon jó volt, de most ősszel a hidegben és fűtött beltérben édes kevés. Jövő nyáron jöhet újra.
Elèg sok minden fogyott el, a körömlakkoknak örülök a legjobban, azokat nehezen tudom befejezni. Az egyik egy alaplakk, a barna pedig az Essence 41, Big City Vibes.
A Ziajàs narancsos testàpolò, a Garnier dinnyès hajmaszk ès a Ziajàs C vitaminos nappali ès èjszakai arckrèmek bevàllt darabok.
A BH Cosmetics ajakolajból ez most a mangòs verziò volt, jòl hidratàlt, de elèg mű illata volt. A Mexx Inspired Warmth body spray jòl illatú volt, de nagyon nem tartós, se bőrön, se ruhàn ezèrt vègül pàrna spray-nek fùjkàltam el èjszakàra. Mèg jó, hogy kiàrusìtàson vettem, teljes àron kicsit dràga lett volna.
A három fürdősó a páromé a többi cucc az enyém.
Sajnos van közte ami nem fogyott el csak már nem tudom használni, ilyen a csillámos lakk és a Garnier napolaj is.
Sally Hansen Miracle gel: little peony
Ritkán használok el lakkot de most sikerült.
Sajnos a vége felé eléggé besűrűsödött és hamar leppattant de a színt nagyon megszerettem, szerencsére találtam más márkánál hasonlót.
Igyekeztem kivègezni a mintákat, hogy ne kelljen őket rakosgatnom. Az Urban Care -Twisted Curls sampon sehogy se akart habzani, az Oil-In-Cream hajàpolònak meg furcsa kemèny ès viaszos àllaga volt. A Ziaja Citromos arcradír nagyon híg volt, túl kevès volt benne a radìrozò szemcse. A Cosmed 4C Cica Cream elvileg ultrahidratàlò ès tàplàlò krèm lett volna, de az èn szàraz bőrömmel nem sokat csinàlt. A Ziaja Citrom tortàs kèzkrèm èdes kevès volt így tèlire, a làbamra hasznàltam el.
A Ziaja Mirabellàs testàpolòt ès a szemkrèmet nagyon szeretem, azokbòl mindig szokott itthon lenni. A Moyra Diamond fedőlak szintèn egy bevàllt darab. A Catrice Lip Jam-ból ez a dinnyès verziò volt. Bevàllt, mert nagyon jól hidratàlt, de nem ragadt tőle a szàm. Eszmèletlen sok volt ebben a kis tubusban, azt hittem sose fog elfogyni.
Nagyon megszerettem a Baylis&Harding tusfürdőket a különleges illataik miatt. A Tesori tusolóolajnak semmilyen extra ápoló hatása nem volt, sőt, szárított.
Az Elseve balzsam egynek elment (a sampon párja ecsetmosási feladatokat lát el, mert nagyon irritálta a fejbőröm), az Elyn’s Lab géles arclemosója a kedvencem ebben a kategóriában.
Nagyon ritkán használok fátyolmaszkot, de két ünnep között felcsaptam egyet sorozatnézés közben, a tasakban lévő esszenciát kiöntöttem egy kis fiolába, még három alkalomra elegendő volt.
A Glow Hub arckrém akciós volt a Rossmannban, elvoltam vele, de biztos, hogy nem veszem újra. Mivel eljött a Nagy Szárazság időszaka, azaz az arcolajjal turbózott nagyágyúké, a maradékot elkentem a testemre, hogy ne parkoltassam tavaszig.
A Mixa ceramidos verziója szintén lepkefing nekem ebben az időszakban, a cicás testvére az etalon.
A MAC Strobe Creamet nagyon szeretem, ezt a minit a raktárfiókban leltem fel.
A Carmex örök és kész, nálam még a nyomába se ér a többi ajakápoló.
A Pupa Extreme Kajal kis ceruzacsonk már nem hegyezhető tovább. Ez a legeslegjobb szemceruza a számomra, puha, krémes, nem kell a vörösödésig nyúznom a szemhéjam, hogy látszódjon valami belőle.
Jó pár hónapig nem tettem ki, hogy milyen termékek fogytak el nálam, de mindig gyűjtöttem a fényképes bizonyítékokat.

A Dr. Althea 345 krém vaskosabb vagy könnyebb állagú? Ha vastagabb, akkor lehet, hogy beszerzem utolsó rétegnek, mert nagyon fogynak az ilyen jellegű krémeim (az én arcom is rettenet vízhiánnyal küzd éppen. Többszörösen rétegezek tonert, szérumot, de kell a vaskos a végére).
Könnyedebb állagú. Nem olyan, mint egy gél, annál tartalmasabb.
Van egy tesója, a 147 (ezeknek legalább könnyű megjegyezni a nevét…), lehet, hogy jobb télre.
https://ksisters.hu/product/dr-althea-147-barrier-cream?sku=2106975&gad_source=1&gad_campaignid=18919867806&gclid=Cj0KCQiAsNPKBhCqARIsACm01fQTVBdtYJH4kBMgAgN5gIirlaSKP6tmohBxWucV3oK_YwvaJrUzs3oaAnpAEALw_wcB
Iszonyúan száraz mindenem, zuhanyzás után feszül a bőröm, az EL DW-t pedig elfelejthetem egy időre, mert 2 órán belül szaharázok tőle, tele lesz az arcom száraz foltokkal, ugyanakkor (!!) olajosodik is, még jó, hogy tegnap egyedül dolgoztam bent.
A kezem csak azért van jó állapotban, mert a Mixa 10 összetevős, cicás vazelinizéjét kenem rá. Undorító az állaga, de kénytelen vagyok belátni, hogy télen fürödnöm kell az ilyenekben.
Köszönöm a tippet! 
Bár tudnék én is ajánlani valamit az olajosodás, közben oltári szárazság, ellen!
Maximum a saját “receptemet” tudom leírni: hialuronsavas toner több rétegben segített ifjabb koromban. Visszafogta kicsit az olajosodást, közben kezelte a vízhiányt.
De ha jól emlékszem neked nem pálya a hialuronsavas cucc, mert az is kiszívja a maradék nedvességet?