Elfogyott - minden, amit az utóbbi időben elhasználtál vagy fogyóban van

Januárban nem fogytam ki semmiből, ezért szelektáltam. Már hosszú ideje tologattam ezeket jobbra balra, pedig rég egyértelmű volt, hogy meg kell válnom tőlük. A krémes dolgok beszáradtak, a Caviar Gauche ezer éves, a highlighter paletta pedig megromlott. A CC-ből még néhány pumpányit ki lehetett volna hozni, de a végére már nem szívesen használtam.

20240125_142715

Ezek pedig a februári elfogyottak (igen, egy tanú, Kömény jelenlétében)

20240326_164618

21 Likes

Ez a bazi nagy highlighter indított el engem a fényesítők lejtőjén :sweat_smile: Hogy szerettem :relaxed:

A Nyx fixáló spray-t szeretted? Érdemes beruházni rá? (Nem mintha nagy tétel lenne, de az 1000 Ft-os Essence-nél kicsit többe fájna.)

3 Likes

Én nagyon szeretem a hétköznapokra, viszonylag rendszeresen újra is veszem, de van amikor csak sima hidratáló permetet használok helyette. Nekem nagyon jól fixálja a sminket, észreveszem a különbséget, ha éppen nem használtam. Mattítást viszont nem tapasztaltam, úgyhogy az szinte mindegy, hogy ezt vagy a dewyt fújom. A porlasztásával is elégedett vagyok. Nagyon megbízható kis drogériás darab. Kb 50-60 használatra elég.

A highlighter…hát igen, nagyon menő volt ez a kistányér méret, én sem hagyhattam ki :blush:

4 Likes

Köszi a részletes tapasztalatodat! :slightly_smiling_face:

Az a highlighter! Az nekem is megvolt egészen tavalyig. Eleinte szinte fürödtem benne amíg a bádogember highlight volt a divat. (Ecsetet szigorúan csak oda érintve ahol nincs minta!). Aztán rájöttem hogy ez a pinkes altónus univerzális ugyan, de az én fejemen pont nem dobogós, úgyhogy elajándékoztam.
Erről jut eszembe, lassan megint kellene tartanom egy szelektálást. Na nem mintha olyan sok mindent vettem volna, sőt - de nem használok elég dolgot ahhoz hogy ekkora gyűjteményem legyen.

2 Likes

IMG_20240330_200006
Íme a márciusi fogyasztásom. Van, aminek az alján volt még egy kevés, és már az istennek sem akart elfogyni, de rászántam végre magam :smiley:

Balea Med: nyikorgott tőle a hajam, végül szappanként használtam el
Garnier: Maga az illatanyag csípte a szemem, annyira erős volt, nem veszem újra
YR fürdőolaj: Imádom, felvásároltam belőle egy csomót. Illata isteni, nem szárít, sokszor külön tégelyben kevertem hozzá cukrot, és azt használtam bőrradírként
Good Stuff: Illata isteni szeder, a színe metál lila, és itt kimerült minden pozitívuma…
Keve szérum: önmagában is kukacosodik, nekem mindig fokozta a mitesszereim jelenlétét, nyakra és dekoltázsra használtam el végül
Siberica fényvédő:Nagyon szerettem, könnyed, mousse állagú, illata finom, nem voltam tőle diszkógömb. A kevés SPF miatt nem fogom újra venni, a 20-at télére sem tartom elegendőnek
Paletta: Egyszer használtam egy jelmezhez. Kellett belőle az arany. Nem porzott, szép, meg minden, de az én bőrtónusomat a nude-barna-arany és társai sárgítják.

8 Likes

Az utóbbi 2 hónap termése:
20240330_114048

A Balea sampon a szokásos ecsetmosó, a Garnier testápoló kenterbe veri nálam az előkelőbb, patikai társait. A Pem Delian lemosó és arckrém nagyon tetszett, eddig a márka minden, általam próbált darabja bevált. Az As I Am sampon jó volt, de tapintásra száraz hajat eredményezett, bőséggel kentem fel utána a kondicionálót. A Nivea dezodor, az Essie géles fedőlakkja, a wet n wild photo focus szemhéjprimere (amit igencsak megszüntettek), a Carmex ajakápoló szintén oszlopos tagjai a háztartás kozmetikai részlegének.
Meglepően szerettem a Helia-D kemény háromezer forintos fényvédőjét, a száraz, vagy a kombinált, de vízhiányos bőr barátja, istenien terül rajta az alapozó is.
Elfogyott a Cosrx nia széruma is, nekem pont olyan volt, mint a többi, még mindig a Natics darabja a csúcs a vízszerű állaga miatt. A Catrice érzékeny szemre való Glam&Doll spirálja jobb volt, mint a lila tubusos testvére, a kis Laneige lotion flakonját szét kellett vágnom és átkanalaznom es tégelybe, mert nem lehetett belőle kinyerni a krémet.
A dm saját márkás ajakápolója hiába spf 50es, borzalmas érzés viselni, a zsíros réteg alatt kiszárította a számat, kínomban már éjszakára kentem, de így még a leghidratálóbb rúzsok is szárították másnap az ajkaimat, úgyhogy nagy erővel belevágtam a kukába.
Az Olaplex 3 nálam kondicionálóként fejezte be földi pályafutását, mert az egész hajmosási procedúrát rühellem. Kondiként tök jó volt és szépen kihozta a hullámokat a hajamban, de ár-érték arányban nekem nem éri meg (és tkp. nincs is rá szükségem).
Parfümminták: a Tom Ford Lost Cherry szép illat, még tartós is volt, de nem illik hozzám. A Nicolai Paŕfums Cuir Cubától nem estem hasra, a Gucci Bloom Ambrosia di Fiori tetszett, de, ahogy az eddig próbált Gucciknak mind, ennek is pocsék volt a tartóssága. A Tom Ford Rose Amalfi nem volt rossz, de nem estem tőle hanyatt. A másik két fújósra már nem is emlékszem, régebben elhasználtam őket, csak most akadtam rájuk a fiókban.

A mini Laura Mercier púder nem is fogyott el, csak őt is átköltöztettem, mert a kis tégelyben használhatatlan volt.

16 Likes

Az a Garnier testápoló tényleg nagyon klassz.

1 Likes

Jé, ecsetmosónak jó csak az a szupi Balea sampon? Tőled van az ötlet, h kipróbáljam, azóta csak ezzel mossuk a fejünket a fiammal, szóval köszi! :smiling_face_with_three_hearts:

2 Likes

Régen normál samponként használtam (sok-sok évig), de már nem szereti a fejbőröm, ezért lett lefokozva. Örülök, hogy nektek jól szuperál!

1 Likes

És, mivel tégelyes, lehet dúsítani pl. retinolos szérummal és kész is a body treatment.:smiley:
A Balea hasonló testápolóival is szemezek, csak most fel van töltve a raktárkészlet.
Ha ezen kívül van olyan testápoló, amit nagyon szeretsz, ne tartsd magadban (nekem a Dermedic Cicatopy az etalon).

1 Likes

Én Vanish szappant használok ecsetmosásra, és nagyon bevált.

3 Likes

Dermedic szintén klassz. :relaxed:
Bevallom, hanyagul és hektikusan ápolom a kis testem bőrét… :confused: Utalom, hogy ragadok, csúszkálok, és hogy kulimájszos lesz az ágynemű… KB. kimerül abban a testápolásom, hogy jobb fajta tusfürdőket használok, illetve radírozom (Organic shop citromfüves) a testem.

3 Likes

Ha nem lenne olyan száraz a bőröm, én se foglalkoznék vele annyit, de a szimpla víztől is húzódik… a hajmosást is rühellem, van, aki egy órás szeánszot csinál belőle, a gondolattól is lefekszem a földre.
Az Organic Shop radírjai tök jók! Nekem a Body+ME AHA savas “tusfürdője” is bejön, ill. régen a The Ordinary nagy kiszerelésű glikolsavas tonerét is locsoltam a kis habtestemre, csodásan puha lett tőle.

2 Likes

Nekem most télen nagyon bejött a Balea hozza a patikai testápolók (Cerave, Athoderm) minőséget töredékáron. :slightly_smiling_face:

4 Likes

Köszi, elmentettem!

1 Likes

Az az aha savas tusfürdő tényleg jó cucc és TO aha savja is. Jó is, hogy mondod… :grinning_face_with_smiling_eyes: Előkaparom őket. Igen, a hajmosási procedúrát sem csípem, de arra azért fordítok időt.

1 Likes

Hajj, a nagygenerál nekem is van egy-két óra néha. Egyetértek Bridget Jones-szal, aki szerint, idézem: “Nőnek lenni rosszabb, mint gazdának lenni, annyi az aratni- és elvetnivaló”

2 Likes

A hajmosásra és/vagy a testápolásra gondolsz, vagy cuzamenn mindenre?
Az utóbbira szánt időt (a napi ápoló tevékenységet) nem szeretném összegezve látni (se azt, hogy mennyi pénz van az arcomon).

1 Likes

A nagygenerál az úgy nekem az alles zusammen, test, haj, köröm, miegyéb. Hajmosós napon minden más része a rutinomnak is extenzívebb. Ha nincs hajmosás, akkor arclemosó, tusfürdő, testápoló, meg egy (vagy nagyon max két) funkcionális termék arcra plusz az éjszakai krém. Régebben próbálkoztam a gördülő rutinnal, hogy egyik nap hajmosás van, másik nap exfoliálás tokától bokáig, harmadik nap pakolások, negyedik nap manikűr, etc, de ez nálam nem jött be. Inkább akkor van egy nap amikor minden van, de napnyugtakor kezdem, és akkor még emberi időben ágyba kerülök.

3 Likes