Elfogyott - minden, amit az utóbbi időben elhasználtál vagy fogyóban van

Tedd fel a parfümöt a zsibire. Bizti akad rá vevő. Vagy más a szándékod vele?

Ó légyszi ne dobd ki az EL parfümöt :pleading_face:

Vagy ha dobod akkor valamelyikünk felé, majd elkapjuk mint az esküvőn a csokrot :slight_smile:

6 Likes

Egy barátnőmet akarom holnap megkérdezni, hogy neki tetszik-e, ha nem akkor mindenképp eladom, bár nem szeretek túlzottan ezzel foglalkozni. :see_no_evil: Vásárolni annál inkább. :smiley:
@Alsace, @Luiselotte Kidobni semmiképp sem fogom. :slight_smile: Miután a barátnőm megszagizta, visszatérek. :slight_smile:

2 Likes

Kiehl’s Ultra Facial Cleanser utazóméret: hidegebb időben jól esett a krémes állaga. A szempilláimra vettem ricinusolajat, reggel a maradékot leszedi anélkül, hogy bántaná a szemem. Már újra megvásároltam.

The Chemistry Brand Hyaluronic Concentrate: újra megvenném, de már nem kapható.

Kerastase Chronologiste sampon: A 3. flakon fogyott el. Igazán az elsőt szerettem, aztán változtattak az összetételén. Nem rossz, de nem hozta ugyanazt a hatást már. Idősödő hajra való, gondoltam a 4. X-hez közeledve nekem való. A fejbőrömet nem bántotta, ez sajnos nem igaz minden Kérastase samponra.

Hello Body 10% Vitamin C szérum: egynek jó volt, a Revoxnál jobban kedveltem. Előbb romlott meg, mint elfogyott volna.

Dr. Jart+ Ceramidin Cream utazóméret: csak este használtam, mivel a bőröm kifényesedett tőle azonnal és tartósan. Kellemesen hidratált, de kombinált bőrre szerintem sok. A The Ordinary Nia… szérum fölött jó volt télen.

Schwarzkopf Professional BC Bonacure Peptide Repair maszk: Mintám volt belőle. 1 használat után nem győzött meg, szerintem nem éri meg az árát.

Schwarzkopf Professional Blond Me All Blondes Rich maszk: az eredeti Nivea krémre emlékeztet az állaga és a színe. Tényleg gazdag maszk, szépen hidratálta a hajam, de kissé el is nehezítette, ez viszont nem a termék hibája, vékonyszálú hajam van. Akkor használtam amikor otthon voltam, megéri a 8-9 Eurót. Ezt nyugodtan megveheti az is aki nem szőke, mivel a hajszínre nincs hatással. Idáig ez az első Schwarzkopf termék amit újra megvennék. Létezik belőle light verzió is, szerintem nekem az jobb lenne.

Schwarzkopf Professional Blond Me Rich sampon utazóméret: sajnos ezt nem tudom használni, 1 nap után már zsírosnak néz ki a hajam. Ebből is létezik light verzió.

Fresh Soy Face Cleanser: Csak egy mintám volt belőle, ami több alkalomra elég volt. Engem meggyőzött, szeretném megvenni, sajnos csak rendelni lehet külföldről.

Folyt. köv.!

7 Likes

20230308_192220

Ez még a februári adag.
A Baba tusfürdőket simán habfürdőnek használom. A Tigi Bed Head Calma Sutra kondicionáló nem mai darab (olyannyira, hogy a régi lakásból költözött át velem), a vállig érő hajamra nagyon sokáig elég volt. Erősen szilikonos állaga volt, kicsit lapította a hajam, ezért kis mennyiséget vittem fel a hajhosszamra.
A Balea sampont (aminek vetélytársa akadt!) és a Dermedic testvajat nem kell bemutatnom, se az Essence The False Lashes szempillaspirált, mind bevált darabok a háztartásban.
A Helia-D antioxidáns szérumát rühellte a bőröm, pergett róla a fényvédő, az alapozó, ezért nagy kínnal este használtam el. Az üvegcséje volt a legjobb.
Mintákat, mini termékeket pusztítottam nagy elánnal; a Sulwhasoo szemkörnyékápolóját nagyon szerettem (magát a termékkategóriát is egyre jobban megkedvelem, valahogy rászoktam), az Isntree teás toneréből elég volt a mini kiszerelés, jobban kedvelem a géles állagú tonereket, ez nagyon vizes, folyós állagú volt. A Clinique Pep-Start SPF25-ös arckrémjét nagyon szerettem. Sokaknak nem válnak be a márka arcápolói, nekem eddig pozitívak a tapasztalataim. Télre tökéletes, a kicsit testesebb állaga miatt kellően hidratált is, megvenném nagyban is (csak egy akció kellene hozzá…). A Curaprox fogkrémjeit szeretem, nem marják se az ínyemet, se a számat.
A fátyolmaszkok hozták az esti spa élményt, de egyik se volt az a hűha-élmény, a tasakos mintákat szintén jó volt elkenegetni, de ilyen kis mennyiség alapján nehéz megítélni (hacsak nem lángol tőle azonnal az arcom), hogy tudok-e nélkülük élni.
A rózsaszín henger a Rossmannban kapható mattító lap. Ennek is felment az ára, plusz rájöttem, hogy tulajdonképpen felesleges, mert púderezés nélkül ugyanúgy átfénylik az alapozók, akkor meg miért vegyem újra?
A Nabla korrektor szintén veterán darab volt. Habár elvileg a Tarte Shape Tape dupe-ja, annál jóval hidratálóbb volt (szerintem). Volt, hogy alapozó helyett, teljes arcra használtam, nem szikkasztott szét. Nem fogom újravenni (ha ugyan lehet még kapni), mert állandóan rengeteg izgalmas korrektor jelenik meg a piacon.
A Revox olajat testápolóba keverve használtam el. Kipróbáltam a hajvégekre is, de nagyon összetapasztotta őket.
A Some by MI Truecica hidratálójához nagy reményeket fűztem, csigányál és cica egy krémben? Ide vele! Sajnos a tretinoinnal és a hideg idővel szemben ő is elvérzett, nyárra tudom elképzelni, de őt se veszem újra.

11 Likes

20230324_081924

A március a szelektálás hónapja volt.
A Balea sampont ecsetmosásra használtam, a hajamat borzasztóan zsírosította, arra nem vált be. Az Elyn’s Lab olajos lemosója igazi elmegy egynek darab volt. Végre elfogyott a második tubus Menarini tretinoin (0,0025%-os volt), most Tretihealt használok helyette, egyelőre kompatibilisebbnek tűnik a bőrömmel.
A mini Round Lab Dokdo tonert nem veszem meg nagyban, ennek is túl vízszerű az állaga. Ismét kivégeztem egy mini Curaprox fogkrémet és az utolsó Lush fürdőbombát is.
Elkezdtem irtani a kenős parfümmintákat, a tavaszi időszakban mindig jobban fogynak. Ha végzek velük (ami nem most lesz), nem fogok ilyeneket venni, inkább zsákmányolok a zsibin 5 ml-s fújósokat.
A Maybelline vízálló spirálját ki nem állhattam, mert képtelenség volt rendesen lemosni, másnap reggel is voltak halvány pacák a szemem alatt. A Catrice True Skin alapozó megromlott, akárcsak a Nyx alapozó világító cseppek.
A kiszelektált rúzsok nagyon régiek, a többségük be is sűrűsödött. Néhányon segítettem némi Duraline-nal, de amiket ritkán használtam, felesleges.
A Colourpop Supershock szemhéjpúderek szintén régiek, elvesztették a krémes állagukat. A kis üvegcsében EL DW minta volt, mivel van egy teljes kiszerelésem az alapozóból, ebben pedig alig volt már a mintából, ő is ment.

13 Likes

Hülye kérdés: a Catrice alapozóról honnan tudod hogy megromlott? Volt valami változás? Ha igen, mi?

Rondán szétváltak a komponensek és rázás után se volt az az egyenletes alapozó állaga. Sötét, hűvös helyen tároltam, mégis buggyantnak tűnt. Amúgy is utáltam.

1 Likes

Hát ha szétválik, azon már nem segít semmi. Köszi! Ezt se fogom akkor kipróbálni, van itthon elég másik amit nem fogok tudni elhasználni mielőtt elfogy vagy megromlik

1 Likes

Úúú, az a sampon milyen jó! Hihetetlen finom mentás- lime-os illata van és bazi olcsó. Na meg a fejbőröm, hajam is szereti.
Melyik lett a vetélytársa?

1 Likes

Az As I Am teafaolajos samponja, persze az árával nem tud versenyezni.
Remélem, a Balea nem vonja ki a forgalomból. Ha jól emlékszem, felemelték az árát 350-ről 400-ra, de ez az az áremelés, amit még túlélünk.:rofl:

1 Likes

Nem vagyok szavatossági idő-fanatikus, nagyon kevés termékkel jártam így. Régi is volt, szóval szegényt nem hibáztathatom.
Rájöttem, hogy olcsó drogériás alapozót nekem nem éri meg megvenni, mert egyrészt nálunk nincs a színemben (az ELDW-ből az Alabastert használom), másrészt nem akarnak rajtam működni.

Nálam ezek fogytak el az elmúlt 2 hónapban:
20230213_093906
20230403_095509

A Balea hajápoló spray tette a dolgát, de nem pótolhatatlan.A Garnier dinnyés hajápolót nagyon szeretem, abból mindig van itthon. A másik Garnier, a sampon is jó volt, nekem a Fructis samponok a kedvenceim, azokat szoktam váltogatni.

A kèt Ziaja, a narancsos testápolò és a szemkrém állandó lakója az èjjeliszekrényemnek èvek òta. A La Rive Love Dance parfüm meglepően tartós volt egy utánzatnak, itthon home officeba elfújkáltam. A két Mac minit - sminklemosó olaj és Fix+ rendelés mellé kaptam. Érdekes volt kipróbálni őket, de egyiket se venném meg teljes kiszerelésben.

11 Likes

A barátnőmnek sem kell az EL parfüm, így ha valaki szeretné, akkor az övé ajándékba, csak jelezze. :slight_smile: A részleteket pedig megbeszéljük utána. :slight_smile:

2 Likes

Hogy tetszett a Sade Márki parfüm? Izgalmasnak tűnik az is :slight_smile:

Bevallom, nem emlékszem.:see_no_evil:

1 Likes

Semmi baj :sweat_smile:

1 Likes

Nincs olyan kifinomult szaglásom, mint neked és a reggeli kapkodásban gyorsan magamra kentem… plusz ezek a kenős mintás parfümök nem lengenek úgy körbe, mint a fújósok, alapos csuklószagolgatás kell napközben (többször), hogy maradandó benyomás alakuljon ki bennem.

1 Likes

Bevallom én ezeket locsolom magamra. Max 3 használat így egy ilyen kis fiola és még úgy is nehéz rendesen megítélni a dolgot.
Ó én se vagyok valami nagy orr, csak sokat szaglászom amim van közben meg nézem a fragit és próbálom kitalálni, hogy egy adott jegynek milyen lehet az illata, azt érzem-e. Egy idő után tanul az orr.

1 Likes