+1: Lovely Chocolate bronzer a rossmannban, arról hallottam még pozitív véleményt
sziasztok, itt a novemberi gyér termésem, kis adventi koszorú részlettel!
Az apivita krém kellemes hidratáló, már elfogyott egy teljes kiszerelésű termék tavaly. Szóval régi ismerősként köszöntöttem. A Dermedic tonikot már értékeltem, sipo boxos kellemes meglepi volt. Az YR spirál kissé túlárazott, elég hamar elkezdett csomósodni sajnos.
Idén az utolsó elfogyott csomagom:
Vichy deo: örökké újravevős ennél jobbat nem találtam
Borotalco deo: az illata isteni púderes , de nem fogom újravenni, mert kifújva fullasztó és csak a Vichy fölé fújva működik, önmagában nem.
Orofluido Amazonian hajkrém: nagyon szeretem , mert selymes és puha lesz tőle a hajam, kevés is elég belőle és még hővédelem is van benne. Egyre nehezebben beszerezhető a Revlon csődje miatt, ha látok akkor veszek még , de azért el tudom engedni.
Eucerin Pigment Control Fluid: még nyáron vettem és csak nemrég fogyott el, mindenképpen újravevős, jól beszívódik, könnyed az állaga, foltok ellen is harcol, árban is kedvező.
Nive creme: mindig van itthon, kezemre, lábamra néha az arcomra is kenem.
Missha C vitamin szérum: sokadszor vettem újra, most Revox van helyette az sajnos nem működik, helyette ezt fogom újravenni.
Shiseido minták: jó volt őket használni de egy ekkora mennyiségből nem tudom eldönteni, hogy lesz- e vásárlás.
Mugler Angel Muse minta: tavaly óta dédelgettem , csak akkor fújtam el mikor már lett belőle üveges verzió
Pupa Milk lovers Rizstej és cukor testápoló: nyammmm minden ősszel megveszem valamelyiket a 3 illatból, vékony kis krém, de nekem pont elég, ápol és az illata mennyei egész nap elkísér.( gurulgat azért fogtam le )
Mediblanc fogkefe: végérvényesen átszoktam a Curaproxról , nekem nagyon bevált.
Kissé elmaradtam a “házi feladattal”, ezek még az októberi kivégzett flakonjaim…
Bizonyos dolgokat nem kell bemutatni, a Balea korpásodás elleni sampont, az Ebelin körömlakklemosót és a Nivea dezodort - az utóbbiból még van egy bontatlan darab, de egyébként lecseréltem az Old Spice-ra, mert alumíniummentes.
A La Roche Posay tusfürdőt nagyon szerette a bőröm, nem illatos, nem csinos a csomagolása, de kevésbé szárított, mint a többi tusfürdő. A Balea lila flakonos arctisztítója kitekerhető volt, már száműztem vidékre, mert nem szerettem, de persze így végképp nem fogyott el. Mivel nagyon régi és szárít, kiselejteztem.
A G&G Porefectly Clear géles állagú BHA széruma nekem semmi különös élmény volt (még mindig keresem azt a BHA hámlasztót, ami az én bőröm barátja lenne), a L’ador hajolaját szerettem és meglepő módon rá se untam (bár bevallom, hogy nekem az összes eddig próbált hajolaj egykutya). A Schauma szárazsampon meglepően l működött, a Sol de Janeiro krémes állagú, nagyon illatos tusfürdőjét elhasználtam, de továbbra se vagyok a márka rajongója (amit a pénztárcám nem bán).
Az Innisfree Green Tea termékcsaládja hatalmas kedvenc lett, egy mini kit lapult a szekrényemben, már az összes darabot elhasználtam. A géles állagú toner lett a kedvencem, amit már meg is vettem nagy kiszerelésben.
A Bioderma Cicabio oszlopos tagja a háztartásnak, literszám locsolom seborreára, sebekre, száraz részekre. Sok más, cica/centella asiatica/gotu kola tartalmú krémet kipróbáltam már, de hozzá egyik se ért fel.
A Dermedic Cicatopy (egy másik cica, na) testápoló hamar a kedvencemmé avanzsált, jelenleg 3 tartalék lapul a szekrényben. Sűrű állagú, de gyorsan beszívódik, egyedül kánikulában éreztem egy kicsit soknak, de 30 fok alatt bármelyik száraz bőrű sorstársnak hű barátja.
A Kiehl’s Ultra Facial Overnight Hydrating Masque-ot az arcbőröm rühellte, úgy lángolt, hogy fetrengeni tudtam volna. Sajnos ezt más Kiehl’s terméknél is tapasztaltam (az szerencsére csak egy tasakos minta volt), egyedül az arcápoló olajukat szerettem, azt is főleg az illata miatt, úgyhogy nekem ez a márka felejtős (a pénztárca ismét megkönnyebbülten sóhajt egy nagyot).
Anno rajongtam a Nyx Faux Blacks szemceruzákért. Lehet, hogy a koruk miatt, de már egyáltalán nem szuperálnak a vízvonalamon, ezért hosszas kínlódás után kiselejeztem őket. A parfümminta a Burberry Black volt, nagyon erőteljes, intenzív illat, kizárólag hideg időben tudtam hordani.
A krémminta valami propoliszos szérum volt, sajnos már egyáltalán nem emlékszem rá.
Íme a november - végülis csak 10 napom lett volna, hogy ezeket a kis posztokat megírjam, naná, hogy a “szünet” végén kell egyben letudni.
A Nyx Can’t Stop Won’t Stop alapozóval nagyon viharos volt a kapcsolatom. A színét (Pale árnyalat) imádtam, de csak mással keverve tudtam használni, mert borzasztóan szárít. Még van az üvegben, de sehogy nem tudtam kinyerni belőle.
A Tiam nia spot treatment már régi darab volt, teljes arcra nem nagyon tudtam használni, ezért őt is kiselejteztem. Az Innisfree Green Tea-ket az előző kommentben méltattam. A rózsaszín henger a Rossmannban kapható blotting paper, praktikus, hogy szépen le lehet tépni egy adagot (mint a sütőpapír esetében ), amikor vettem, még jó ára is volt, az állandó repertoár része lett.
A Curaprox kis almás fogkréme érdekes volt - a most használt citromos jobban bejön -, a Catrice zöld korrektora nekem halottnak a csók-kategóriás volt. Az Uriage Bariederm Cica kézkrémjét szeretem, ez a második flakon, amit elhasználtam, de az ekcémás foltokkal sajnos ez sem bír el.
Az Almost 1618 NMF hidratálókréme nekem egy gyenge darab volt, a reggeli rutinban, duplán felkenve használtam el és még úgyis kevés volt. A Menarini 0,0025%-os tretinoin krémje… feladta a leckét. Most nyúzom a második kis tubust, de sajnos bármit csinálok, nem leszünk jóban. Hámlás, gyulladások tonnányi hidratáló összetevős kencék mellett. Eddig vidoran locsolhattam magamra jóformán mindent, de őt sajnos nem szereti a bőröm, visszakúszok az undorító állagú, de csodás hatású A313-hoz.
A Kiehl’s körömvirágos maszkja szintén reggeli hidratálóként végezte, nekem ez a márka semmi extrát nem nyújt, úgyhogy gyengéden búcsút veszünk egymástól.
A Neutrogena Hydro Boost Whipped Body Balm testápolója nagyon vicces, tényleg habos állagú és élénkkék színű, de nekem max. nyárra lenne jó, de a kis kiszerelése gyorsan is fogy, úgyhogy kapcsolatunk itt véget ér.
A Balea Ultra Sensitive sampon kikészítette a fejbőröm, ecsettisztítónak viszont kiváló volt (ráadásul olcsó). Az EL Bronze Goddess mini bronzerének tök jó színe lenne, ha lenne egy szemernyi pigmentációja. Nagyon bosszant, ha egy luxusmárka használhatatlan terméke ilyen galádul viselkedik. Még tologatom a sminkes asztalon, valószínűleg kap még egy esélyt.
A Dermedic hidratáló szérum kellemes állagú volt, a Purito fényvédő szintén, nagyon szerettem használni, nem szárított, nem kukacosodott.
A Carmex az egyetlen ajakápoló, ami engem nem szárít, a sokadikat fogyasztom belőle, akárcsak a TBS kézkrémből, ami tökéletes irodai darab volt, de belőle nem veszek többet, mert nagyon drágák lettek.
És a decemberi adag.
A Balea sampont már ti is unjátok (remélem, a hajam sose fogja), az Uriage Xemose permet - ami folyékony krém igazából - hatalmas kedvenc lett. A Trésemmé sampon nem igazán vált be, de ecsettisztítónak jó sokáig elég volt. A Jeanne en Provence olajtusfürdőnek kellemes citromos illata volt, de gyorsan fogyott és nem vettem észre, hogy különösebben extra lenne a szimpla tusfürdőkhöz képest.
A mellette lévő elfordult flakon a Nyx Bare with Me SPF30-as primere, ami szokatlan módon 75 ml-s. Nagyon szerettem, nem kukacosodott semmivel, de már egy kicsit untam. A Himalaya Herbals Sparkly White a kedvenc fogkrémem, nem csíp, nem szárít, de szépen tisztít.
Átnéztem a körömlakkos dobozom és kidobásra ítéltem a Seche Vite két fedőlakkját, már csak egy kis mennyiség lögybölődik az üvegek alján, felesleges őket tartogatni. A felettük lévő kis tégely egy karácsonyi ajándékcsomag nagyon gyengéd testradírja, csak azért kentem el fürdés közben, hogy ne kelljen ide-oda tologatnom a fiókban. A kis Clarins Rose Radiance krémminta egy kellemes, rózsás illatú arckrémet rejtett.
A Balea C-vitaminos fátyolmaszkja ezer éve a fiókban lapult, egy este végre rászántam magam, hogy felkenjem a szérum részét és a maszkot is felcsaptam filmnézés közben. Régen utáltam a fátyolmaszkokat és most se a kedvenceim, de meglepően jó érzés volt egy kicsit feldobni ezzel az esti rutinomat. Persze különösebb hatása nem volt, csak kényeztető funkciója.
A kis Good Cera Super Ceramide Cream, a Beauty of Joseon Revive Serum Ginseng + Snail Mucin, a Dr. Belmeur Cica Recovery Cream pár használat alapján tetszett, de mindig az a bajom ezekkel a kis tasakos mintákkal, hogy kevéssé lehet megjósolni, nekünk való-e az adott termék vagy sem. Az Innisfree Bija Cica Balm EXre például nem is emlékszem.
Decemberben nem sok minden fogyott el.
Nedves törlőt sminkelés közbeni kéztisztításra és a fiókom+tartalma áttörölgetésére tartok. Mostanában DM saját márkásakat próbáltam, mindegyik megfelel a célnak.
Nem volt a kókuszos szárazsamponból, ezért a simát is kipróbáltam. Nem volt rossz, de nem olyan hatékony, a kókuszosat vettem újra.
TIU alapozóból ez a második üveg volt, aminél már picit ráuntam, viszont az illata mindig felidézett egy szívemnek kedves nyaralást, amire vittem. (Nektek van hasonló - nem parfüm - illatélményetek? Még egy folyékony szappan volt hasonló, de évek óta nem kapható már)
A Balea lemosóból is a második tubust használtam el, szerintem drogériában még mindig ez a legjobb, de még előtte vettem a CeraVe lemosóját újra, így jelenleg azt használom.
A Johnson hintőport főleg porpúderként használtam és nagyon szerettem, most a levendulásat fogyasztom. Nagyon szépen és hosszan mattít. Az eszem egy zugában mindig motoszkál a botrányuk, de nagyon komolyan ki kellett, hogy vizsgálják (őszintén remélem!). És lehet, hogy másutt is kellene, mert a zsírkő elég széleskörűen használt alapanyag. Elvileg keményítőre cserélik majd, mert elvesztették a vásárlóik bizalmát, ami 100%ig jogos.
A Revox nekem egyre inkább olyan " semmilyen ", ami van még tőlük, azt elhasználom, de ebben az árban akkor már inkább a GG.
Szerettem a Skintegra tonert, most is használom, aztán áttérek a GG Liquid Hydration-re, mert annyira nem extra, amennyibe kerül.
És végül elfogyott egy Isana körömlakk lemosó. Szerintem ennek már nem is ilyen a csomagolása, de amennyit én lakkozok, ezer évig kitart egy üveg. Időközben mást is kipróbáltam, de ez volt a legjobb, pillanatok alatt leoldja a lakkot.
A Revoxból melyiket használtad? Nem látszik a képen a felirat .
Én a C vitamin szérumjukat vettem meg, nekem nagyon nem jött be, kínlódás lesz mire a végére érek, visszatérek helyette a megszokott és jól bevált Missha szérumhoz.
Ami a képen van: Azelainos krém és niacinamide.
Használtam a C vitaminos szérumukat is, de az sem hozott szembeötlő változást. Jelenleg használom a koffein szérumot és a rózsavizes szemkörnyék ápolót, de várom, hogy elfogyjanak.
A fényvédő pedig rettenetesen kicsapott, azt elajándékoztam.
Egyébként a szérumaik nyálkás állagát sem igazán kedveltem meg.
Köszi a választ:)
Nekem sem tetszik, nyálkás, ragad, nem szívódik be és szerintem előbb romlik meg, minthogy elhasználjam.
A Trésemmét én is ecsetmosónak használom.
@Amadea köszi a leírásokat, a kék balea sampont tuti kipróbálom. Ezt a bha-t próbáltad? https://kremmania.hu/kremek/balea-beauty-expert-liquid-peeling-2-bha
Az olajos állaga furcsa, de szerintem pont emiatt hatásosabb, és könnyebben kipucolódnak a pórusok.
Igen, néhány napja vettem meg pont fórumos vélemény alapján és már fel is avattam, de köszi szépen.
A világoskék PC hámlasztónak van hasonló, géles állaga. Nem a kedvencem, de ha működik, boldogan elviselem.
A “színes flakonos” Balea samponokban még nem csalódtam, hihetetlen, hogy az áruk ellenére mennyire szereti őket a fejbőröm, a hajam és az ecseteim.
Remélem, neked is segíteni fog a korpásodás elleni (a kék flakonos)!
Pár elfogyott drogériàs termék:
Az aussie hajolaj tetszett , de a hajam továbbra is száraznak tűnik.
A lorealt szerettem, de egyelőre van jó pár másik alapozó, amit most fogok használni. A nivea deót néha szoktam venni, ha akciós. A meridol is akciòs volt, DE nem fogom ùjravenni.
Nekem ezek fogytak el 2022-ben. Az alàbbi a teljes èvi termès:
Sminkből ezek fogytak el. A Catrice pùder nagy kedvenc, èvek òta hasznàlom. A Max Factor bronzert szerettem, sajnàlom, hogy màr nem gyàrtjàk. A Catrice paletta a màsodik paletta amit valaha elhasznàltam, örülök neki nagyon. A Colourpop Supershock-nak azt hittem sose lesz vège, pedig a legvègèt kidobtam, mert kiszàradt. Soha többet
A parfümöknek kb a fele Elizabeth Arden Zöldtea flanker volt tavaly. A Ralph Lauren-t tinikènt nagyon szerettem, nosztalgiàbòl vettem, de be kellett làtnom, hogy kinőttem. Örülök, hogy elfogyott. A Dsquared Wood minta szerintem az első olyan ajàndèkba kapott parfüm minta ami annyira tetszett, hogy megvettem a nagy üveget belőle.
Elfogytak
Némileg csalásnak érzem, mert nem elfogyott, hanem kidobtam egy MAC Face and Body 50 ml alapozót C1 árnyalatban, valamint a Loreal Color Riche rúzspalettát piros színekben és a BB utazóméretű arclemosó olaját. Az alapozó (félig volt
) és a rúzspaletta (alig használtam) sajnos megmakkant
az arclemosó olaj pedig úgy kicsapta az arcomat, hogy azóta is csak pislogok, de most vettem rá magam, hogy megváljak tőle.
A januári adag.
Száraz bőrűként eszem a testápolókat. A Garnier kakaóvajas-keramidos Body Superfoodja kellemes meglepetés volt, mert nagy adag és kellemesebb árfekvésben kapható, mint az imádott Dermedic Cicatopy.
Az Uriage Xémose testápoló random patikai vásárlás eredménye, szerettem, de elég gyorsan elfogyott.
Mostanában rákaptam a fátyolmaszkokra, a Balea keramidos felhelyezés után egy kicsit csípte a bőröm, a Med testvérével nem volt ilyen probléma, ezt már újra is vettem.
Az Innisfree Green Tea lemosó olaja fél évig szolgálta az érdekeimet, nem kizárt, hogy újraveszem, mert az olajos lemosók között is nagy különbségek vannak, ő pedig megfelelt az ízlésemnek. A Skintegra Architectet rühelltem, nyakra-dekoltázsra kentem el. Nem vagyok különösebben érzékeny a szagokra, de ennek a krémnek pállott lábszaga volt, alig vártam, hogy elfogyjon. Az állaga kellemes, gyorsan beszívódik, airless pumppal bír a flakonja, de soha többé, brr.
A Ti’am niacinamide széruma 40 ml volt, jó sokáig nyúztam. Ragacsosabb állagú nia szérum, amit annyira nem kedvelek, így őt se veszem újra. Az Essence zöld Lash Princess szempillaspirálját szerettem használni (igaz, egyszer sikerült beledöfni a szemgolyómba), az alsó pillákat is szépen ki lehet vele festeni, szerintem bőven megéri az árát.
Az Uriage Xémose szemkörnyékápolója 15 ml, de irdatlanul sokáig elég volt, a keskeny kis cső precízen adagolja a tápláló krémet, érdemes kipróbálni.
A MAC Blot púdere egy időben nagy népszerűségnek örvendett szerény hajlékomban, de amióta szárazabb a bőröm, csúnyán mutatott az alapozók felett, de lehet , hogy ebben az is benne van, hogy az utolsó morzsákat már nem lehetett olyan precízen felvinni, mint frissen bontott, szépen préselt korában.
A Nivea kézkrémét… ja, igen, volt egy időszak, amikor durván ekcémás lett a kézfejem és kínomban őt is megvettem. Tinédzserkoromban és a kora húszas éveimben használtam, most is jól hidratál, de az ekcémával ő se bírt el.
A két ünnep között letaroltam a Lush-t, csak a leárazásokkor vásárolok náluk. Nem gondolom olyan nagy durranásnak a fürdőbombáikat, szép színessé teszik a fürdővizet, nagy halomba hajigálva vidáman néznek ki, de a fun factoron kívül semmit nem tesznek hozzá az élethez, ezért tudok én nélkülük élni egy évig.
Silky way? Mostanában a Lee Staffordot használom, de tegnap csak elővettem az utolsó silky way sampont, elhasználom második samponnak.
Olyan dús hajam lett tőle, hogy ihaj. Megint vehetek belőle.
Szerintem önmagában túl sok volt az ápoló hatása az egész termékcsaládnak, de a Lee Stafforddal kombinálva jó lesz.