Elfogyott - minden, amit az utóbbi időben elhasználtál vagy fogyóban van

20220904_151741
A Dermedic Hydrain testápolója szinte seperc alatt elfogyott. Kevésbé tápláló, mint a Cicatopy testvére, de nyáron nem is kellett ennél több, alkalomadtán újraveszem, a TBS testvajai végérvényesen trónfosztottak lettek.
Az említett márka citromos tusfürdő-sampon hibridje két nyarat is megélt. Isteni citromos illata volt, de már kicsit untam, örülök, hogy elfogyott. Nekem eléggé szárította a hajam és a fejbőröm, ezért inkább testre használtam.
A Kérastase Blond Absolu szőke hajra való samponját és pakolását szerettem, hihetetlenül puhává tette a hajam, de a halálom, hogy teljesen kiegyenesíti a hullámaimat, ezért nem fogom újravenni.
A La Roche Anthelios XL fújós fényvédője nagy kedvenc lett; nagyon finom permetet fúj, nem oldja a sminket (ellenben az Eucerin hasonló darabjával, ami annyira alkoholos volt, hogy lemarta az arcom), rajtam nem is lett különösebben fényes, de némi beszívódási idő után lepúdereztem.
A Purito Green Cleasinig Oil olajos lemosót még @Gloria -tól kaptam ajándékba. Nagyon szeretem ezt a termékkategóriát, ez a darab se okozott csalódást, köszönöm még egyszer, hogy kipróbálhattam.
Buzgón próbálgatom a szemkörnyékre való krémeket, az Uriage Age Protect darabja a 15 ml ellenére bődületesen sokáig elég volt, viszonylag könnyű állagú, de különösebb hatását nem vettem észre. Az airless pumpért nagy piros pont járt.
A TBS kenderes kézkrémjének szaga sokakkal ellentétben engem nem kergetett ki a világból, sőt, nekem kellemes volt (de én a festékszagot is szeretem), kellemesen hidratált, de nem ez lesz a Top 1.
A The Inkey List Brighten-i szemkörnyékápolója dekoltázsápolóként végezte, mert veszettül csípett és egy pici, hegyes göb a kiszerelés nyakán folyamatosan a bőrömhöz ért, annyira negatív élmény volt, hogy az egy csillagot se érdemelné meg.
A kis La Roche Toleriane krémminta sajnos csak egy alkalomra volt elég, ezért csak annyit tudok mondani, hogy kellemes állaga volt és gyorsan becuppantotta a bőröm, vásárlás mellé kaptam ajándékba.
Elfogyott a Juliette has a Gun Not a Perfume illata, az én bőrömmel nagyon jól működött együtt. A Robert Piguet Rose Perfection nagyon kis kellemes, könnyed rózsaillat, fújtam, mint a bolond, ez ugyan senkit nem csap agyon. A Phaedon Ashes of Tea már a nevével elbűvölt és nagyon ígéretesen indult a kapcsolatunk, de a notinós mintában konkrétan négy fújásnyi parfüm volt, úgyhogy félbe is szakadt az ismerkedésünk.

17 Likes

De jó, hogy írtál erről az Antheliosról. Régóta gondolkodom valami hasonlón, mert nem nagyon van lehetőségem újrakenni arcon a fényvédőt a hétköznapokban. Viszont általában vagy nagyon rosszak az értékelések és-vagy nagyon alkoholosak, amitől én kipattogok. Most az ősz közeledtével már talán nem, de jövő tavasszal teszek vele egy próbát szerintem.

2 Likes

Bátran tudom ajánlani! Az Anthelios (amit régen rendre Antiheliosnak olvastam) fényvédőkkel meglepően jó tapasztalataim vannak, a szimpla kenős verziója is jó. Az ekozmetikum.hu-ról szoktam rendelni.

2 Likes

Kép
Palmolive kézmosó sokadszor újravevős a fürdőben és a konyhában is ezt használom, nem szárít , sokáig elég.
Signal fogkrémet nem veszem újra mert érzékeny lett tőle a fogam.
I love Coconut testvaj nekem nyáron kihagyhatatlan, raffaelló illata van, nem tapad, nem ragad és hamar beszívódik.
Olympea Solar volt az idei nyári parfümöm, rajtam naptej illat, teljesen beleszerettem, lehet, hogy jövő nyáron újra fogom venni.
Sí minta nem jött be nem lesz vásárlás .
Kép
Lee Stafford örökké újravevős, nem hullik a hajam tőle és hajtövet is emel.
Coco Loco hővédő, első Stafford csalódásom, a dolgát jól teszi de valami olyan ordenáré illata van, hogy én aki nyugodtan a vàllára varrathatná a “ Coco Bonita Senorita” feliratot, annyira imádom a kókuszt, na ez még nekem is sok. Két nyár kellett, hogy elhasználjam :smiley:
Aussie hajolaj, na kérem ebben egy Aussie+Tony &Guy + Kallos hajolaj keverék volt , amióta bekerült a képbe az Orofluido azóta hanyagoltam őket, most nyáron strandon kenegettem el a hajamra, hogy elfogyjon.
Pupa napozás utáni tusi, második éve veszem újra es jövő nyáron is meg fogom, mert jól leszedi a naptej+ napolaj+ barnulást segítő spriccni …meg ki tudja mit kenek még magamra keveréket. Nem szárít, az illata finom, nyár elején veszem akkor van olyan akció : hogy 3 Pupa napozó termék az 30% kedvezménnyel + kis ajándékkal jöhet velem haza.

11 Likes

Ez a Lee Stafford tubusos ugyanolyan, mint a régi flakonos, csak új csomagolásban?

Igen, ugyanaz van benne.Érdekes amúgy, mert legelőször mikor évekkel ezelőtt vettem akkor is tubusban volt, csak más designal, utána jött a flakon és most újra tubus.
Most megjelent egy új verzió is Scalp Love a neve, én arra gondolok, hogy ez lesz majd a Hair Growt termékcsalád helyett, mert minek két azonos hatású termék egy márkánál?

Ki fogom próbálni, ha a Hair Growt már nem lesz elérhető.

4 Likes

Köszönöm szépen!
Eddig a flakonost kerestem. :grinning:

1 Likes

Ezt találtam, ugyanolyan lila mint a Hair growth, lehet ez is annak utódja? Van maszk és balzsam is, leírása alapján ugyanaz mint a hair growth.

Hát ez jó kérdés, még nem találkoztam vele.
Az oldalukon csak ezeket a termékcsaládokat látom:
Kép

1 Likes

Hmm, hát az is lehet hogy a hair growth valamely régióban eleve ezen a grow it longer néven futott, és ezek a termékek most ebben a csomagolásban vannak a webshopban. Az összetevők is nagyjából ugyanazok csak más a sorrend a profimed oldalán.

IMG_6684
Az Inecto tusfürdő nagyon tetszett, imádom az argán olaj illatát. Annyi, hogy hígabb, mint egy átlagos tusfürdő, szóval óvatosan kell adagolni.
Az YR szérum minta kellemes volt állagra-illatra is. De nem estem hasra.
Uriage termálvíz spray nagyon tetszett!
Az apivita samponnak nem éreztem értelmét: gyakori hajmosáshoz van, én pedig max heti kétszer mosok hajat. Így csak hamarabb zsírosodott a hajam…
Eucerin napvédő krémről csak jókat tudnok írni, működött az arcbőrömmel az augusztusi kánikulában!
Aloe verát mindig újraveszem, mert alapnak tök jó, ha van otthon.

15 Likes

Kép
A kis mintában VanCleef and Arpels: Midnight in Paris illat volt, ajándékba küldte egy nagyon kedves Krémmániás hölgy, szuper illat, színtiszta púder, nyilván sehol sem kapni.
Versace: Bright Crystal Absolue , véletlen folytán került hozzám, nénikém vette, először nem örültem neki, de tavasszal- nyáron jól hordható, friss , de kicsit édes is, igazi pasimágnes illat.
Levendula víz: Toniqnak használtam el, szerettem, nyugtat, hidratál, kellemes illata van, újravevős lesz.
Mixa lemosó: ritkán szoktam kidobni dolgokat úgy, hogy még van a flakonban de ennek most ez lesz a sorsa mert soha az életben nem volt pattanásom, de ettől lett 4 is.
Kép
Eucerin Anti Pigment Night: sokadik flakon, mindenképpen újravevős nagyon szépen szedi le a foltokat.
Pupa After Sun testápoló: biztosan ez lesz a jövő nyári testápolóm is, mert október végén még mindig tart a barnaságom, úgy hogy utoljára augusztusban voltam napon.
Vivian Gray Lotus and Rose testápoló: még tavasszal vettem és maradt egy pici benne, nemrég kentem el, aki ismeri a Trussardi Delicate Rose illatát vagy a Chloe L’ eaut és szereti annak szívből ajánlom, nagyon könnyű, friss illatú krém. Újra fogom venni ha jövő tavasszal megint nekifutok az “ énjókislányvagyok”’illatnak. :smiley:
Gliss balzsam : a kék és a sárga olajos kivételével ( azokat nem ajánlom) kb. bármelyiket le lehet venni a polcról mind ugyanazt tudja, fésülködéshez használom, vizes és száraz hajra is. Már vettem is helyette pótlást most a piros címkés verzió van.
Mediblanc fogkefe, sokaidkat használom , nekem teljesen megfelel a Curaprox helyett és harmadáron van.
A hajgumi kitámasztó szerepet tölt be.

11 Likes

A VanCleef&Arpels-t nézted már a Mammutban és a MOM-ban is? Úgy tudom, a Douglas-ok közül csak ezekben árulják, illetve most nyílt a Párisi Udvarban egy niche parfümökre szakosodott bolt, hátha…

2 Likes

Nem gyártják már azért nem elérhető.
Van még belőle 10 millim, azt Izraelből vette egy barátnőm .
Le is tettem róla ,mert oké még tudok venni párszor decantot, esetleg nagy nehezen 1 üvegest, de ez nekem signature scent lett volna .

1 Likes

A KM-en egy kedves eladó árul Midnight in Parist:
Itt van
:slightly_smiling_face:

1 Likes

Köszi, Tőle volt az ajándék mintám is :heart:

1 Likes

20221016_151927

Már az októbernek is mindjárt vége, mégis csak most jutottam odáig, hogy írjak a szeptemberben elfogyott termékekről.
A Bioderma testápoló gél jó barátja lehet azoknak, akik utálnak testápolózni, ill. bárkinek a nyári melegben, mert hűsít és könnyen beszívódik, az egyetlen hibája, hogy rettenetesen gyorsan fogy. A La Roche Posay Anthelios SPF50-es fújós fényvédője kötelező nyári kellék nálam, a munkahelyről való elindulás előtt permeteztem az arcomra. Eléggé csillog, cserébe nem oldja le a sminket és nincs benne alkohol.
A Secret Key mini esszenciát szerettem, de nem emelkedett ki a kategória többi terméke közül, ezért nem fogok a nagy kiszerelésre beruházni.
A G&G B-bomb számomra egy átlagos nia szérum volt (még mindig a Natics darabja a befutó), ellenben a Jelly Joker imádatos lemosó volt a gyengéd géles állagával, bármikor újravenném, akárcsak a Canmake Mermaid fényvédőjét, ami számomra A Fényvédő.
A Balea folyékony habkövéből ez volt a második elfogyasztott darab, őszintén szólva inkább a lelkemnek esett jól használni, mert a talpamon és a sarkamon nem vettem észre változást.
A Glow Recipe márkától eddig nem sok mindent próbáltam, de amit igen, azok nagyon bejöttek; a C-vitaminos szérumuk elég ragacsos, de legalább nem tömítette el a pórusokat, ami a halálom. Az állaga ellenére nagyon jól beleillett a reggeli rutinba, semmi nem kukacosodott rajta, sajnáltam, hogy a végére értem.
A két Essence lakk régi darab, a zöld a felkenése után fekete pöttyöket produkált a körmeimen, ezért inkább kiselejteztem őket.
A szemceruzák szintén selejtezés áldozatai. Egy halom ceruzám van, de csak a töredéküket használom, azokat, amelyek valóban géles állagúak (sajnos sok nem az, hiába úgy hirdetik). A képen lévőknek adtam egy hegyezés utáni esélyt, de annak, aki karcolja a szemhéjam érzékeny bőrét, mennie kell. Utálom negyvenszer oda-vissza huzigálni a ceruzát a szempillatőben, hogy látszódjon valami. Az Avon KM boxban volt, elméletileg gyönyörű ez a fekete szín a piros csillámokkal, a gyakorlatban semmi nem látszódik belőle, a kék Catrice valóban géles állagú volt, de nagyon régi lehet, mert nem lehet hegyezni, széttörik a ceruza külseje. A Nyx Faux Blacks szemceruzákat régen imádtam, de újabban nem működnek rajtam (finoman szólva nem mai darabok), a bordó színú megy a kukába, akárcsak az Essence Long Lasting ceruzája. Sokan imádják, rajtam sajnos csütörtököt mondott.
Egy hosszú kapcsolatnak is vége lett, a Tarte Shape Tape korrektor sokáig hű társam volt. Sokan nem szeretik, az én szemkörnyékem szerette, egy nagyon pici pöttyöt dolgoztam el a Mariana árkokon. Igazából még van benne valamennyi, de olyan “üres”, pukkanó hangot ad az ecsete, amikor kihúzom, sűrűbb is lett az állaga, mint amilyen volt, ezért érzékeny búcsút veszünk egymástól.
A kis Sulwhasoo krém egy sűrű, szinte kenőcsös állagú, sárgás színű, érdekes szagú hidratáló, nem tett rám mély benyomást.
A Montale Red Aoud minta is elfogyott nagy bánatomra, mindig versenyeznek a Dark Purple-lel, hogy melyikük legyen a kedvencem. Imádom a rózsás, oudos illatokat, most ősszel igazi örömünnepet ülünk velük.
A Paula’s Choice szérum minták… nos, ekkora mennyiség alapján nem tudok véleményt alkotni róluk, a géles, folyós állagukat nagyon szerettem, de ahhoz, hogy mennyire hatásosak, nagy kiszerelésre lenne szükség.
A Secret Key szemkörnyékápolóját imádtam. Sűrű, szilikonos állagú volt, esténként használtam, szó szerint éreztem, hogy feltölti a bőröm. Iszonyú sokáig elég volt, mert a tubus 30 gr krémet tartalmaz.

18 Likes

20221102_161308

20221102_160954

Utóbbi 2 hónapban elfogytak:
A Balea lemosó az egyik legszuperebb felfedezésem, még azt is megkockáztatom, hogy jobb mint a CeraVe-k, amiket szintén nagyon szeretek. Krémes, nem szárít, jól tisztít, maximum egy kis micellás víz kell előtte, ha jelentősebben sminkeltem. A másodikat elég nehezen szereztem be, folyton készlethiányos volt.
GG APad: sajnos semmi változást nem hozott. Revox C-vit második üveg szintén semmi - inkább csak placebo.
Cicaplast mindig van, igazi gyorssegély, bár a balzsamos állagát ki nem állhatom, elnézem neki.
A-Game10: reggelre látványosan szebb a bőröm, hosszú távon picit simább, problémamentesebb is. Folytatom tovább, mellette kipróbálom az Ordinary 1% squalane retinolt is. Nagyon nagyon sokáig elég volt heti 3 használat mellett is, azt hittem sosem fogy el. The Ordinary AHA: szeretem, újra is vettem. Lábaimat is kenem vele. Ez az ami fixen megszabadított a hámlástól - ami miatt anno szomorúan elbúcsúztam az alapozóktól. Úgyhogy a leglátványosabb változást ez hozta eddig. Q+A verziót fogom rögtön ezután bontani, de igazából lecserélni nincs okom. Evy többedik flakon, nekem ő lett A fényvédő. Reggel ez a kedvenc részem az egész rutinban. CeraVe hidratálót arcra használtam, semmi extra, amolyan alap kellék nekem. Ezt is újravettem, de majd fél liter után kicsit unom ezt a vizes formulát, legalábbis hideg időben a “krém” krémeket jobban szeretem. Ez az egyetlen “kenceficém” - ahogy a párom nevezi, amit ő is elvisel magán - ez már egy nyomós ok, hogy legyen itthon.
A Babyskin matuzsálemi darab, de egyáltalán nem változott, mindenesetre el kellett használni. Teljesen jól működött, de most mást szeretnék kipróbálni.
Dior J’adore minta: nekem sajnos nem tetszik. Nem rossz, de nekem kicsit Avonos illat.
Hajra nagyon megszerettem a Balea kókuszos szárazsamponját, szerintem jobb mint a Batiste. A Pantene De-frizz&illuminate balzsamtól pedig pihe puha lett a hajam - a következő mosásig és a mennyiséget nézve nem is olcsó mulatság.

14 Likes

IMG_6746

YR testápolót szerettem, illata-hatása jó volt. Az adagolós kiszerelés nagyon bejött.
A parfümminta nagyon tetszett!
Ezek a havi összesítők azért hasznosak, mert elég visszakeresnem, amikor parfüm vásárlás előtt vagyok és válogathatok kedvemre. :smiley:
Schmidt’s dezodor a második nem golyós, hanem stiftes+minden mentes dezodorom, de még keresem az igazit. Illatra tetszett, hatása oké, de foltot hagy a ruhán. Valamiből kijött, valamiből nem.
Bioderma tusfürdő gél elég folyós volt szóval óvatosan kellett adagolnom, kb. 1 szők hónapig tartott ki ez a mennyiség.
Az erborian márka régóta a kipróbálandó márkák között van, kis minta volt bár, továbbra is kipróbálós.

5 Likes

IMG_20221209_053721
Elfogyott a kedvenc bronzosítóm. Na jó, nem csak a használat miatt néz ki így, hanem kétszer leejtettem és kitört belőle valamennyi. Azért kedveltem, mert nem matt, hanem fényes, de nem az a csillámos fajta. Drogériákban nem találok mostanában ilyen jellegű bronzosítót sajnos. Egyébként ez Revolution márkájú, tehát ebben az árkategóriában kérnék ajánlást, hogy hol tudnék hasonlót venni.

9 Likes