@Blanky neked hogy szuperált a MB szórófeje? Az enyém nagyon egyenetlenül, szétszórva porlaszt. Nem tudom, hogy véletlenül fogtam e ki egy “hibás” darabot, vagy mind ilyen. Szinte minden arcpermetem és fixálóm szebben terít.
Áprilisi elfogytak:
CK illatminta nem jött be: túl édes nekem
Schüssler mici víz sajnos nem lett szerelem, hatása okés, de illatra nem tetszett. Illetve hasonló a Natics krém, a POMPOM zselé, és a kiehl’s arckrém hatásra szintén jók voltak, de amolyan semmi extra.
A NIVEA minta nivea klubbos küldemény volt, ezt már csak úgy itta a bőröm úgy hidratált, szóval lehet kipróbálom nagyban.
Az ajakápoló igazából nekem lett kitalálva, állandóan szétesnek a műanyag dobozos társai. Nagyon gazdag, alig volt télen kiszáradva a szám. Egy pixiboxban volt, abszolút natúr verzióban: színre, illatra. Egy kicsit nekem hiányzott volna valamelyik, de van még 2 féle színben illetve illatos verzió is. Viszont egyszer nagy melegben kicsit megolvadt a neszeszeremben, szóval nyilván ez a csomagolás hátulütője.
Folytatòdott a minik elhasználása , de azèrt teljes kiszerelésből is elhasználtam a dm arclemosò zseléjét. Továbbra is szeretem, semmi allergia, pirosság vagy egyéb nincs tőle az arcomon. A sensaiban az tetszett, hogy egy borsònyi termék elég volt Accra és nyakra, annyira felkrémesedett. Picit szárított és parfümözött volt vagyis nem venném meg teljes kiszerelésben.
03-04-05. hónapban ezek fogytak el.
Nagy kedvenc lett a KAP szemoldok gelje. A mostani Dior sem tudja felulmulni, igaz arban kb egy szinten vettem mindkettot, meg hat az megis csak Dior, de nem jobb. A PC c vitaminos szerumja ujravevos lesz, ha az eu-a oldalon lesz valami jo akcio. Nagyon jo, es nagyon draga…Hylamide szemkornyekapolo most levett a labamrol, az elso uvegcsenel meg nem.voltam elajulva, de most hatast dobtam. Samuel Jordan retinoljat is ujravettem, nagyon tetszik a mindennapi hasznalatra. A Revox fenyvedo krem tenyleg veri a gyogyszertari fenyvedoket, de a japanoktol meg messze jar. Maradok a Canmake Mermeidnel, de nem bantam meg. Nyogve-nyelve elhasznaltam az InkeyList c50 blemisht, illetve a Cerave spf25 arckremet (ez utobbit a feletol inkabb a kezemre kentem), ezekkel biztosan nem talalkozok ujra. A c50 lenyegere nem tudtam rajonni, a cerave pedig szornyu allagu volt, az en boromre.nem.megfelelo. 2 parfumnak is a vegere ertem, meg tavaly nyarrol maradt a Chanel Chance eau Tendrebol, illetve feltve orizgetett limitalt Manifestomat is ellottem ebben a furcsan oszies tavaszi idoben. A chanelt ujravettem akcioban a Douglasban, az YSL Manifesto ezen valtozata sajnos mar nem kaphato, pedig szamomra az osszes Manifesto valtozat kozul ez volt a legkulonlegesebb, legjobban szerelem. A tobbirol szerintem meg mar irtam;-)
Ahogy a mellékelt ábra mutatja, a május rendkívül termékeny volt az elfogyasztott termékek számát tekintve.
A Cantu Activator Creamet pakolásként használtam, nagyon jól behullámosította a hajam (amiket a kondicionáló rendre kinyír, úgyhogy szeretnék olyat, ami békén hagyja a hullámaimat). A Nivea szárazsampon iránt először nagyon lelkes voltam. Mattá teszi a hajat, könnyű a fehér réteget eltávolítani, de kicsit ragacsos volt tőle a hajam, ezért nemigen veszem újra.
A Bioderma Sensibio és a Nivea dezodor oszlopos tagok a pipere kontigensben.
A Lee Stafford sampon engem nem különösebben nyűgözött le. Ápoló sampon és/vagy pakolás kellett a használata után, mert szárította a hajamat.
A TheFaceShop antioxidáns szérumát anno egy minta révén ismertem meg és azonnal tudtam, hogy kell nekem. Visszafogott, kellemes illatú, szinte szilárd zselé, imádtam az állagát, reggel is becuppantotta az arcom, a fényvédő előtti utolsó lépésként használtam. Bődületesen sokáig elég volt, az airless pumpa az utolsó cseppet is kipréselte a flakonból.
A The Body Shop Warm Vanilla tusfürdőjét nagyon szerettem, de a végére kicsit meguntam az illatát, ősszel majd újra rákívánok a vaníliás dolgokra. A zöld teás testvajuk kesernyés illata viszont nagyon nem tetszett, az állaga is keményebb volt, mint amit szeretek, örültem, hogy elfogyott.
A G&G Stress Less fioláját újrahasznosítottam, kifacsartam a fátyolmaszkokból az esszenciát és ebbe öntöttem. Mindiiiig kaptam rendelés mellé fátyolmaszkot, pedig ki nem állhatom őket, máshogy képtelen lettem volna elhasználni, így viszont végre eltűntek a fiókból. A TO Resrevatrol szérumáról bevallom, elfeledkeztem, nem is mostanában, inkább kiselejtezem, akárcsak a Missha fényvédőt. Mindig megpróbálkozom a fizikai fényvédőkkel, de a bőröm rühelli őket, nem is mai darab, inkább elengedem.
A Natics nia széruma óriási meglepetés volt, odavoltam a pillekönnyű, vízszerű állagáért, nem kizárt, hogy egyszer újraveszem.
A Canmake Mermaid az egyik kedvenc fényvédőm, vettem is elő az utánpótlást a fiókból. Japán márka, nem koreai, ha valaki ettől reszket. Vaníliaszínű, könnyű krém, pikk-pakk becuppantja a bőr.
A Maybelline Sky High szempillaspirál engem nem vágott oda, az alsó pillákra szerettem a legjobban használni. Felülre csak “alapozó” spirálnak felelt meg, kellett rá egy másik spirál, hogy értelmezhető szempilláim legyenek. Kétszer sűrűsödött be, a Duraline ellenére is viszonylag hamar, úgyhogy könnyes búcsút veszünk egymástól. A MAC Stack mini szempillaspirál rendelés mellé járt. Szerintem neki van a legszebb keféje ever, maga a festék is tök jó, szerettem használni.
Elfogyott a wet n wild Photo Focus szemhéjprimer soros darabja is, az újat már megkezdtem. Nem vágtam szét a flakont, mert a matéria betonkeményre szilárdul, ha kiszedem a flakonból.
Az Armani Sí minta rendelés mellé járt, kellemes kis nőies illat, de nekem semmi extra, nem vágyom belőle üvegesre. A Clarins mintát ajándékba kaptam, az arcbőröm nem szerette, dekoltázsra kentem el.
A Yamuna kézkrémes tégelyben… most jutott eszembe, az Uriage Xemose arckrém maradéka volt! Nem voltam tőle elájulva, szerintem a mistje jobban hidratál (vicces módon), egy teljesen mezei hidratáló krém volt, végül már testre kentem el, mert untam.
A fürdősó az fürdősó, az mindig kell. A mintaállományt is pusztítottam, a Purito lemosója nem rossz, a Matcha Hydrating szinte agyagos állagú, szárít, mint a fene (még van belőle egy minta…), az Innisfree Calamine Cleanser szintén géles, mint a Purito, ezt a kettőt szerettem. A Fresh rózsás arckréme kellemes volt, nyárra tökéletes hidratáló lenne, de mind lemosókkal, mind arckrémekkel kellően fel vagyok szerelve, ezért egyikből se rendelek nagy kiszerelést.
A Dior alapozóminták rendelés mellé jártak, nagyon könnyű, hidratáló állagúak, mintha semmi nem lett volna az arcomon, ami jó, csak nekem ennél több fedésre van szükségem (az EL DW az etalon).
Van egy kis műanyag fecni a képen, abban fürdőgolyó volt.
Ez ugyan nem elfogyott dolgokról, de a fogyásról szól. Azt mondják, hogy meg lehet állapítani ki milyen személyiség a rúzs formája alapján, ahogy használódik. Szerintem marhaság, de érdekelne, hogy a tiétek milyen alakot vesz fel egy idő után? Kép is jöhet
Nálam a rúzsok diagonál, ajakápolók lapos. (Ahogy ugye eredetileg is van a formájuk a legtöbbnek.)
Gyorsan lőttem egy képet a jelenlegi kedvenc ajakápolómról, ami most bele is illik a topik témájába is.
Dettò diagonal. Hogyan sikerül a többi forma?
Ez az egy rúzsom van amit eddig 4x használtam, a Labello az napi többször is előkerül , nekem is laposan kopik.
Többnyire én is tartom magam az eredeti kialakításhoz, de előfordult már, hogy kicsit bemélyedt az a lapos felület, de korrigáltam a későbbi kenéseknél.
Azért jutott eszembe ez a kérdés, hogy kinek milyen, mert a Pinteresten látam egy képet, amit egy nő csinált a barátnői rúzsáról a 90-es években. Azok nagyon bizarrak lettek, szerintem ecsettel használták. Sajnos azóta is keresem a képet, én hülye nem mentettem el.
Két ajakápolóm ilyen:
Megnézem a rúzsokat is, bár azok valszeg szabályosabbak.
Szerintem ezeknek a formáknak nincs igazán személyiségre vonatkozó jelentése. Én inkább azt mondanám, hogy kétféleképp fogyhat el egy rúzs: vagy végig tartjuk az eredeti formát, vagy nem és inkább a nekünk megfelelő formára “szabjuk” - az előbbiek nagyra tartják az esztétikai megfelelést, utóbbiak inkább praktikusak. Aztán van hogy megolvad a rúzs, mert 40 fok van árnyékban
Szerintem se lehet a formából következtetni a személyiségre, csak a játék kedvéért kérdeztem miután láttam a faramuci formákat egy képen
A formák maguk érdekesek. Amúgy fun fact: volt egy ismerősöm, akinek az ajakápoló stiftjei kúposak lettek - nem “pointed”, nem “rounded”, hanem pont a kettő között
Rúzsok azok Diagonal-ként kezdik, a vége felé már Flat lesz. Egyedül az ajakbalzsamom az amit a Rounded-ről Pointed-ként végzik.
Nekem is általában megmarad az eredeti forma, rounded vagy diagonal. Ritkán pointed is kialakul rúzsok esetén. És én sem értem, hogy lehet máshogy
Összegyűjtöttem az elmúlt 1,5-2 hónap elfogyott dolgait.
És most megyek és ki is dobom
Szép mennyiség!
Ennyire jó a TIU alapozó?
Az Evy hab nem ragacsos?
Egy üveg fogyott a TIUból, az első benyomásaim nagyon jók voltak, viszont a nagy melegben hajlamos leolvadni. Szép a fedése, de minden napra valóban sok lett, az én bőröm ezt picit megsínylette. Maradok a bb/színezett hidratáló vonalon.
Ragacsos az Evy, de hamar elmúlik és egy bőrfényt hagy. Nekem eddig magasan ez a top. A minap csak ez volt rajtam egy áttetsző púderrel és annyira természetes és szép volt az összhatás, hogy gondoltam, nem is kéne többé smink (haha ezt azért csak kb egy percig gondoltam )
májusi adagocska:
A Lavozon napozás után gélje nagy kedvenc, évek óta újraveszem. Szőrtelenítés után is ezt használom!
A nuxe krémet azonnal beitta a bőröm szerette, hidratálta. Bár ez a 48 órás dolog… kicsit humbuk.
Azért jó ez a havonta befotózom és összeszedem a gondolataim a termékekről, mert ha majd ott járok, hogy kellene venni valami újat akkor csak megnézem, hogy minek a kis kiszerelése jött be és válogatok.
A NYX butter gloss karácsonyi kalendáriumban volt, ilyen kisebb mennyiségű “ajakfény” pont elég nekem, mert el tudtam használni belátható időn belül.
Syoss hajpakolást hajmosás után használtam kellemes illattal táplálta a hajam, előhozta/erősítette a hullámaimat, szerettem és jó sokáig elég volt.