De arra aztán nagyon jó!
Ma bontottam meg a második flakont, jó sokszor kimoshatom a fegyvertáram 400 ml samponnal.
Nem szeretem sokáig tartogatni a kifogyott dolgokat, így újra itt egy kisebb adag:
Bioderma Sébium Sensitive arckrém: Nem tudtam elhasználni, szerintem többet árt, mint használ. Nekem legalábbis irritálta a bőröm, több lett a pattanás. Negatívum még, hogy hagyott egy kellemetlen viaszos érzetet és sminkalapnak sem működött.
Catrice szempillaspirál: Egynek elment, de nem estem hanyatt, nem veszem újra.
Gliss Kur: Több verziót is próbáltam, egyformán teszik a dolgukat, én szeretem. A kedvenc kifésülő spraymet már csak online fodrászkellékesnél lehet venni, de brutális a szállítás és az ára is csak emelkedik, jobb híján beérem ezzel.
Tetesept fürdősó: A párom imádja, nagyon jó az igénybe vett ízületeknek. Én inkább zuhanyzós típus vagyok, de nagy ritkán, ha a kádfürdőre esik a választás én is szeretem, kellemesen ellazít.
Megkérdezhetem, hogy melyik a fodrászkellékes kifésülő?
GlissKur- ból már szinte az összeset próbáltam legjobban a sima, első babarózsaszín löttyös és a piros címkés festett hajra való jött be.
Most nekem is ez van ami Nálad elfogyott de nem szeretem annyira, a másik kettőtől jobban csúszik a hajam.
Ez lenne az. Sajnos macera a beszerzés, ha rendeltem, sokat kellett rá várni. Ennél jobb kifésülővel még nem volt dolgom. Pár perc és siklik a fésű a hajamban.
Van benne szilikon, de egyáltalán nem nehezíti el a hajamat. Van még itthon fél üveg, azzal spórolok, míg rá nem szánom magam a rendelésre.
Ezt ismerem a volt hajhosszabbítóm használta bontáshoz, jó volt
Ha látok valahol szólok.
Decemberben csak kettő, de régóta használt termék fogyott el. Végére értem egy nyx butter gloss-nak, amit egyszerűen imádtam, ezért is “nyaltam ki” az utolsó cseppig. Elfogyott a lovely pink szemszeruzám is, amit inkább csak a belső szemzugba használtam, mert a krémes állaga miatt jól megtapadt benne a csillámos festék.
Ebben a hónapban, és ebben az évben utoljára, ezeknek értem a végére. A cerave lemosó jó, de nem lett kedvenc, a zöld hidratáló párja az én bőrömnek jobban tetszik, salicilsavas lemosóból pedig az inkeylistes darab jobban bejött. Natics c20 és hydra essence kedvencek között még mindig, újra is veszem 2022-ben őket. Mac face and bodyt tavaly fedeztem fel, ez már a 3. üveg, ami elfogyott, én a sminket ezzel kezdem, amíg tudom, újraveszem és használom. Mizon csigás krémje nagy meglepetés volt azt hittem sűrűbb. Tetszik, könnyű és hidratáló, de nem biztos hogy a Bentont leváltja, és ez főleg a kiszerelés miatt van így. Purito centella serum egy humbug a számomra, nimcs szérum állaga, és egy sima niacinamidos szérum jobban teljesít az én bőrömön. EL ANR szérum bármikor jöhet még! Derma E c vitaminos krém egy mintacsomagbam volt, jól táplál, de nem veszem újra, valószínűleg az illata nem szimpi…RLyoung base egy katasztrófa, nem csinál semmit, cserébe filléres tétel, azaz olcsó és rossz, nem ajámlom, akárcsak a Lovely fast dry tusa, ellenben az essence liquid ink egy szentgrál a drogeriából ebből a sminkkategóriából, amit tényleg ajánlok minden tuskedvelőnek. Douglas ampullák másik típusa is elfogyott, nagy véleményem nincs róla, ha kapok még ilyet ajándékba szívesen elhasználom,de magamtól nem nyúlok érte. Cosrx galactomyces essencet a tonerjével kezdtem el hasznalni, ez továbbb tartott. Az ANR szérum, a galactomyces tonerrel és szérummal tökéletes kombó;-) kaptam a Cultbeauty boxban egy fényvédőt, az Ultra Violetre Supreme Screen Hydrating névvel. A kiszerelése világbajnok, az állaga 4.5/5, télre tökéletes, sminkelni jó rá, újraveszem, ha a kedvenc Canmake mermeid fényvédőmet nem tudom újtavenni, és elfogynak az itthoni készletek. Batiste szárazsampon még mindig kategóriakedvenc, ahogy a Philip Kingsley és a Kevin Murphy a hajfronton. Niod survivalt nagyon szeretém, mert tökéletesen keverhető arcolajokkal, és tele van antioxidánsokkal. Nyárra akár magában is elég a fényvédő alá, nem kell rá arckrém a hőségben.) Adrienne Feller arcpermetet ajándékba kaptam, kellemes szuper a szórófeje, de még nem jöttem rá, hogy hasznosítsam újra ezt a csinos kis üveget…Szuper kis cucc, de ár érték arányban magyon drága, van ilyen jó és mégis olcsóbb termék a piacon.Clinique lemosó balzsamját lassan kiváltja az inkeylist balmja. És elfogyott a drága, de minden fillérjét megérő Hourglass Ambient Lighting Palette, ami nekem csodacucc, újravettem, és elkötelezett híve is voltam/vagyok/leszek. Nekem ilyen kell mindig Jah, és a JeffreexMorphe sminkfixáló valóban működil, de egyhamar nem lesz belőle új, mert a Morphe drágán szállitja a saját…Boldog új évet, sok boldogságot okozó kencét mindenkinek 2022-re is;-)
Az év végéhez érve összesítettem az összes elfogyott sminktermékemet a képek alapján és egész elgondolkodtató eredmény született. Voltak olyan termékkategóriák, amelyekből 3, 4 vagy akár 5 darabot is elhasználtam az évben, ezeket fogom “gyorsan forgó” termékként kezelni, míg vannak olyanok, amelyekből alig használtam el vagy éppen egynek a végére sem értem el egy év alatt. Az első gondolatom az volt, hogy ismerve magam, soha nem fogok tudni lemondani az önjutalmazó vagy akár az impulzusvásárlásról ha pl trendkiadásokról van szó. Viszont ha már így kell lennie, akkor arra fogok törekedni, hogy ezekből a gyorsan forgó termékekből kísérletezzek, mert ha nem is lesz olyan jó a vásárolt termék, az idei példa alapján viszonylag gyorsan túl tudok jutni rajta.
És akkor íme az összesítés
Ha ti is számoltatok, akkor osszátok meg bátran, mert szerintem érdekes, hogy kinél mi fogy el nagy mennyiségben.
Nálam kb. ez a sorrend mindig a fogyás sebességét tekintve:
- szempillaspirál (szintén évi 3-4 tuti fogy)
- korrektor (van hova kenni )
- szemhéjbázis
- rúzs (a tekerős gyorsabban, mint a folyékony)
utánuk a többi kategória.
Általánosságban a por állagú dolgok tartanak legtovább.
Eltelt egy ùjabb èv, megint jöttem az egèsz èveben tartogatott üres flakonjaimmal
Annyi mindent elhasznàltam, hogy egy kèpre rà se fèrt. 13 testàpolò, 9 ajakàpolò, 2 körömolaj, 4 körömlakk, 4 parfüm, 1 pùder, 1 korrektor ès 1 bronzer. Meg az összes többi vicek-vacak.
Nálam decemberben ezek fogytak el.
A Garnier makadámdiós Hair Foodot szerettem használni, főleg úgy, hogy felkentem nedves hajra, rátekertem egy törölközőt és így hagytam kb. egy órán keresztül, nagyon puhává, selymessé tette a hajamat.
A Balea Sol de Janeiro-koppintás testápolóját nem próbáltam volna ki @Isabelle ajánlása nélkül, köszönöm neki. Hatásában nekem eléri az eddigi favorit TBS testvajakat, töredékáron.
A Bioderma micivíz állandó bútordarab a rutinomban, csak a szemfestéket távolítom el vele, ez az egyetlen, ami nem csípi a szemem.
A Cantu samponját nagyon megszerettem, én nem érzékeltem, hogy szárítana, ellenkezőleg, szuper ápoló sampon volt.
A Helia-D kézkrémből a második flakont használtam el (még KM dobozban volt), nem vagyok odáig érte, télen nekem semmit se ér, kínomban már testápolóként használtam el az utolját, úgy viszont szerettem.
Az Inecto kézkréme se volt egy nagy durranás, vidékre volt száműzve, de legalább gyorsan beszívódott a könnyű állaga révén.
Az Essence szempillaspirálja még nyári kiadás volt, ugyanezzel a kefével egy Catrice testvérdarabhoz is volt szerencsém (Lash Lift vagy mi volt a neve, nem ért semmit), szerencsére annál jobban teljesített. Az ünnepek alatt beszáradt (pedig nem régen bontottam), teleköpködte a fehér komódom fekete festékdarabkákkal, köszi. Mivel alig csinált valamit a pilláimmal, nem élesztettem újra Duraline-nal, hanem megíveltem a kukába.
A TO C-vitamin + Alpha Arbutin szérum… hát, őszinte leszek, főleg testápolóba keverbe használtam el. Annyira traumatizált a C-Glow, hogy rá se bírok nézni a C-vitaminos szérumokra, egy darabig mellőzöm ezt a hatóanyagot.
A Disciple olajat imádtam, sajnos egy este sikerült megöntözni vele a paplant (miért is ne egy hatezres arcolajjal…), ezért is fogyott gyorsan. Fantasztikus illata volt és kellemesen ápolt.
A G&G Stress Less nekem csak egy ballaszt termék volt az esti rutinban, egyáltalán nem hiányzik. Az állagát imádtam, de semmilyen nyugtató hatást nem vettem észre, pedig egyszer-kétszer sikerült hazavágnom a barrierem.
A kis Sulwhasoo krém kellemes hidratáló volt, csak a flakont utáltam, szabályosan izommunkára volt szükség, hogy megfelelő mennyiségű matériát préseljek ki belőle. Szett része volt, azért ilyen picike. Nagyban nem venném meg, mert száz másik hidratáló érdekel és még több kapható.
A PC mini azelainos booster (most az azelain a mániám) tetszik nekem, meg is vettem nagyban. Könnyű állagú szérum, néha kicsit csipkedett.
Ősztől elfogyott parfümjeim. Nem mind volt tele, ami innen kiemelkedő volt, olyan nem rossz nem rossz, a Sunshine, még ha viharosan indult a kapcsolatunk, az Aoud Orchid, Rose d’Arabie, Sorcinelli Opus. Kemiből van utánpótlás, ahogyan a Rose d’Arabieból és a Terry Rose Nocturne-ból is. A többi elment szódával, kivéve a TF mintát, rettenetesen büdös volt rajtam, természetesen lemoshatatlan volt
Remélem jövő ilyenkorra még több fújóst tudok majd felmutatni, ha nem az összeset (de jó lenne!!)
A Black Orchid büdös volt rajtad? Sose gondoltam volna, annyira el tudtam rajtad képzelni (én nagyon szeretem).
Victoria Minya Hedonistját próbáltad már? Esküszöm, az a legbrutálisabb szillázzsal bíró parfümöm (csak mintám van belőle), pedig egész combos atomerőmű-gyűjteményem van.
Igen képzeld, iszonyú fura, olyan arab pasi illatáé akinek GSM boltja van az aluljáróban. A pacsuli poshadt, a csoki romlott, a virágok vázavizesek voltak. Olyan szomorú voltam, nagy lelkesen locsoltam magamra annyira magabiztos voltam, hogy ez csak jó lehet, de sajna nem
Ami még hasonló csalódást keltett az a Zoologist Civet. Meg voltam győződve róla, hogy jó lesz, minden van benne amit szeretek, szerencse, hogy csuklóra fújtam először, mert legalább fél órámba órámba telt, hogy ettől a parfümtől van migrénem. Sikerült úgy ahogy leszedni, utána el is múlt. Barátnőmön isteni volt(legalábbis amiket mesélt), mert nem előttem fújta be magát, neki tetszett.
Nem próbáltam a Hedonistot, de nagyon jónak hangzik! Ki kell próbálnom Rajtam minden úgy megszelídül, és csak kartávolságban lehet érezni. Ez alól csak néhány kivétel van, illetve az extrait-ek, azok azért jó kis erőművek.
Jaaaj, a Zoologist-házzal nem merek kísérletezni, nekem nagyon extrémek a parfümjeik, még kíváncsiságból se veszek mintát (aztán, ki tudja, mi lesz még…).
A Hedonistot én egész nap éreztem magamon, pedig nagyon óvatosan fújkáltam. Hozzá képest a Montale Black Aoud szelíd kis jószág, legalábbis rajtam. Kíváncsi leszek, hogy azt is “megeszi-e” a bőröd.
Hát megértem amúgy kaptam még egy kaméleont ajiba, ilyen kis maradék fújós volt, nekem az se tetszett, nem volt büdös, fejfájásom se lett tőle, csak nem tetszett az illata. Olyan avas volt, ugyanennek a barinőmnek a bőrén meg kijöttek a gyümölcsök, főleg a mangó. A Nightingale klassz amúgy, de üvegesben nem kéne. Kellemes a rózsa is, kicsit bolgár rózsás, de a friss, jobbik fajtából, ami inkább a virághoz hasonlít. De nekem ennyi kalandozás elég is volt a házzal.
Hihi a Black Aoud, ami rajtam meg csodás elegáns férfi illat lett De ezentúl vadászom a Hedonistot a zsibin, nagyon kíváncsi vagyok rá, ha nem lesz nagy szilázsú sem gond, csak legyen jó az illata
Akkor a barátnőd kompatibilis a Zoologisttal.
Jaj, tényleg, emlékszem, ezt mesélted!
Nekem a Mugler Alien volt olyan, amit nem bírtam elviselni magamon, persze levakarhatatlan volt. Az YSL Libre-t ajánlom még, fantasztikus orosz rulett, egyszer soknak érzem, máskor teljesen harmonikus páros vagyunk (de csakis hideg időben tudom elképzelni).
Fuh, dettó, rettenetesen édes és gejl volt rajtam, ekkor értettem anyám mire gondol, hogy utálja a sok pacsulit. (Nem az összetevőre gondolt, hanem a lötyikre en bloc)
Adtam neki pár esélyt, aztán ment tovább.
Kacérkodom a Libre-vel, meg bevallom a Nomade is csigázza a fantáziám, meg persze a Panther amit Asianlover ajánlottt. ideje lenne elmennem szagálszni egyet a Dögleszbe. Vagy müller, az jobb, ott nincs a popómban a biztiőr vagy eladók.
Kíváncsi leszek, mit fogsz mondani rájuk. A Nomade rajtam nagyon nem működött, a sima Chloé kellemes volt, de nem annyira, hogy meg is vegyem.
Az Olympiákkal jártam úgy a Müllerben, hogy többet is kipróbáltam, az egyik nagyon szuper volt… és elfelejtettem, melyik.
A Gucci Gorgeous Gardenia EDP-t imádom, de a tartóssága rettenetes (akárcsak a többi általam próbált Guccinak).
Ez tavalyrol az utolsó adag.
Curaprox soft fogkefe- amióta ezt használom nem gyullad be az ínyem, nagyon szeretem.
Vademecum fogrém- régi kedvenc, kellemes íz, jól tisztít és nagyon szeretem a fejre állítható flakont.
Neogranormon krém- C vitamin poros nyúzás után szoktam egész éjjelre feltenni .
Versace Crystal Noir Edt: erős, erőteljes illat, áldozatául esett a “ leredukálom a gyűjteményt” című küldetésnek.
Minták: Trussardi - My Way, Boucheron - Jaipur Bracelet Bouquet és Hermes Eau des Merveilles - egyikből sem lesz üveges, a tartósságuk okán.
Lush Candy Fluff hintőpor- év végi szanálás eredménye a munkahelyi szekrényemben, rég lejárt, szerettem, isteni illat és nyaranta kellemes száraz érzést nyújtott.
Missha Vita C maszk: olyannyira tetszett hogy a szérumot amivel át van itatva azóta meg is vettem. Puha, selymes bőrt hagy maga után amin a foltokat keresnem kellett és a tasakban lévő szérum még napokig elég volt.
Vichy deo, Lee Stafford sampon- örök újravevősök .
Aquolina Pink Flowers - ajándék volt ,légtér illatosításra használtam el.
Adrienne Feller Sunsol napozás utáni balzsam- sokadszorra veszem újra, ez a nyári esti hidratálóm, hűsít, nagyon kellemes krém, a régebbi pumpás flakonos csomagolást jobban szerettem.
Tamási levendula víz- toniqnak használom, locsolom magamra annyira isteni .
Eucerin Anti pigment naptej: nyárra vettem és napi használat mellett sokáig elég volt, szerettem, de ki fogom próbálni a Missha Aqua Sunt , mert ez kicsit olyan ragacsos- fényes tudott lenni ha párásabb volt az idő.
Clinique korrektor: többször újravettem már, jól fed, ecsettel szuperül eldolgozható, nagyon szépen elfedte a karikáimat, egy éve vártam, hogy elfogyjon és kipróbálhassam a Shiseidot amit kinéztem helyette.
A Fenistil krémet elfelejtettem kidobni így belekerült a gyűjtögetős szatyiba én pedig lelkesen újra lefotóztam, elnézést