Nekem is van egy ilyen Lovely szemöldökceruzám.
A Catrice sprayt is használtam és szerettem. Nagyon ügyes vagy, hogy sikerült elhasználnod a szemhéjpúdert. Mennyi ideig tartott?
A púder szerintem két éve vehettem körülbelül, de volt olyan, hogy hónapokig hozzá sem nyúltam, aztán pedig hetekig minden nap használtam, úgyhogy elég ingadozó volt. Viszont ha jól emlékszem, akkor az ide évet már úgy kezdtem, hogy egy nagyon picit kikandikált már a pan alja.
Az elmúlt évben nálam elfogyott arcápolás terén:
5 testápoló
5 kézkrém
5 arclemosó
2 tonik
2 hámlasztó
8 szérum
4 fényvédő
3 ajakápoló
Meglátszik, hogy karantén volt, kevesebb fényvédő, de több szérum fogyott idén.
Sminkek terén a szavatossági idő lejárta is benne van a lenti számokban:
1 szemhéjpúder mono
4 tus/szemceruza
4 szempillaspirál
2 alapozó
1 korrektor
1 highlighter (krémes, lejárt)
1 pirosító (megkövült, használhatatlanra)
2 körömlakk
2 folyékony rúzs
Érdekes ezekkel a számokkal szemben, hogy a gyűjteményem milyen ütemben nőtt idén. Pl. rúzsból 20 db lett 12 helyett (ebben a folyékony formula nincs benne), palettából pedig az 5 db-os készletem 15 - re növeltem.
De jó így látni a számokat! Januártól én is megtartom a kiürült sminkes csomagolásokat, és év végén majd csinálok egy ilyen összegzést
Ezt én is elterveztem már, de én szerintem csak minden hónap végéig fogom elrakni őket, hogy egy kép készülhessen, mert nem nagyon tudok tárolni üres termékeket. De majd év végén a havi képek alapján össze tudom számolni a statisztikámat
Én sem tárolok semmit, excelben vezetem az aktuális készletet. Ha valami elfogy / tönkremegy / eladom, átírom egy másik oszlopba.
Ez nagy ötlet! Hiába, aki szendszerben tud gondolkoni…
Személy szerint nálam még nincs is egy helyen az összes ápoló cucc. Legalább azt is bele írhatnám, hogy melyik helyiség melyik szekrényében vagy fiókjában van az adott termék. Át kell vennem ezt a módszert!
De jó olvasni, hogy más is csinál ilyet. Nekem is minden Excelben van vezetve, a kollekcióm darabjai is, illetve az elhasznált termékek is. Minden termékkategória külön fülön kapott helyet.
Sokszor random szám generátorral így választok egy adott hétre termékeket, hogy meglegyen a rotáció.
Külön listánk van a képregényekre, könyvekre, dvd-kre, szeretett kajákra (ötleteléshez), stb. Néha a Férjuram kiröhög, hogy nyissunk egy listát a listáknak
Ez jó De annyival átláthatóbb így minden.
Én utálom a listákat és a kötöttségeket.
Viszont mindenre IS emlékszem.
Amire nem, az nem fontos.
Haha
Én viszont soha semmire nem emlékszem. Vagy inkább furcsán emlékszem a dolgokra. Nekem a rendszer segít emlékezni és átlátni a dolgokat.
A stresszhelyzetek tapasztalatait nehezen idézem fel. Senki ne kérdezzen az államvizsgámról!
Utolsó elfogyásom az idén, ma nyertem ki belőle az utolsó cseppeket.
Calvin Klein - Downtown
Valamelyik reptéren vettem egyszer. Akkor nagyon jó illatnak tűnt. Valójában tényleg az, de rajtam egyszerűen jellegtelenné és erőtlenné válik. Végül úgy döntöttem, pont jó lesz a home office idejére, a reggeli iskolába menéshez.
Szóval elfogyott. Végre.
Kb. egy hónapja néztem át az arcápolási cuccokat, túl sok bontott termék miatt igyekeztem elfogyasztani egy részét. Erős motiváció, hogy nem bonthatok ki az újak közül semmit, pedig nagyon szeretném.
Plusz sampon, tusfürdő.
Én jól bírom bontogatás nélkül, nálam is van egy komoly készlet ami arra vár, hogy végre használjam. Nem baj, a járvány miatt nem mászkálok sokat ki, ha pedig 22 Euro alatt is vámköteles lesz minden, csak az EU területéről rendelek majd dolgokat.
Az a Hada Labo Eye cream bevált?
Hú, de ügyes vagy, nálam a nagy Hada Labo lotion az életben nem fog elfogyni.
Őszintén? Felejtős, nem sokat ért. A Cerave jobb, de azt sem veszem újra. Keresem az igazit.
A végén már kentem mindenhova.
Nálam lassan fogynak el a termékek, azonban szeretnek egyszerre kiürülni a flakonok:
https://kremmania.hu/kremek/tosowoong-pore-tight-sleeping-pack
Nem volt rossz krém, de csak reggeli hidratálóként tudott funkcionál, úgy viszont szuper módon.
https://kremmania.hu/kremek/a-pieu-pure-block-aqua-sun-gel
Nekem még világoskék tubussal volt meg. Jó kis fényvédő, de az alkoholtartalma miatt nem venném meg.
https://kremmania.hu/kremek/bioderma-photoderm-kid-tej-spf50
Ezt nagyon szerettem testre használni, vicces volt a színe is. A maradékot kikotortam egy tégelybe, és párszor arcra is kentem (nem dobta le magáról a sminket), de a szavatossága már nem lehetett az igazi, mert mintha kis olajcseppek ültek volna ki a felszínére, ezért az utolsó pár ml a mosdókagylóban végezte.
https://kremmania.hu/kremek/the-body-shop-epres-testvaj
Idén kattantam rá a TBS testvajakra, ebből az epresből rögtön egy nagy bödönnel rendeltem és el is használtam.
https://kremmania.hu/kremek/the-ordinary-glycolic-acid-7-toning-solution
Valahogy nem tudtam vele megbarátkozni. Ragacsos érzést hagy maga után az arcon, testre viszont jó volt, de így is ritkán használtam. Mivel nem friss beszerzést volt, likvidálnom kellett.
https://kremmania.hu/kremek/the-ordinary-alpha-lipoic-acid-5
Az én bőrömet kevés dolog csipkedi, de ha ebből három cseppnél többet használtam hidratálóba keverve, azt hittem, letépi az arcom. Cserébe másnap reggel nagyon szép, egységes bőrkép fogadott. A ritka használat miatt az utolsó negyedét testápolóba keverve használtam el.
Kép csak az alábbiakról készült:
A fogkrémből már nagyon kicsi van. Jó volt a gyerekkori élményeket felidézni, de nemigen veszem újra.
A Celimax jojobaolajos lemosóját nagyon-nagyon szerettem, hihetetlenül sokáig elég volt és még mindig van benne, mintha újratermelődne az a maradék pár csepp.
A Skinfood tojásfehérjés maszkját már teljesen elhasználtam, egynek elment darab volt.
A Nivea Fresh dezodor is üres már, mindig ezt veszem újra.
A Carmex, a Batiste szárazsampon (lemaradt a képről) szintén örök kedvencek, mindig újraveszem őket.
A Balea samponból is van még egy kicsi, az ecsetek tisztítására használom, arra tökéletes.
A Dove testradírt nagyon szerettem, sajnálom, hogy ezt a fajtát kivonták a forgalomból, mert imádtam az illatát.
Én is így szoktam.