Én is azt tapasztaltam, hogy a tömbös szappanok sokkal jobbak a bőrömhöz, akkor is ha illatosak. Tusfürdőkből még az illatmentes, olajos csodák is irritálnak. Az Ekcémás Apokalipszis szinte garantált egy illatos tusfürdő után, de szappanból volt már olyan nagyon intenzíven parfümös ami kifejezetten segített. A shea vajas L’occitane az egyik kedvencem ilyen szempontból, minden darabkája arany, mondjuk olyan árban is mérik, de nem érdekel, kipengetem mert már belefáradtam a keresgélésbe A kézműves natúr szappanvonal nem hat meg, kipróbáltam néhányat de nem tetszett egyik sem, kellemetlen bőrérzet maradt utánuk. Különben is, ha házilag kotyvasztott, kétséges tudományos hátterű és alig ellenőrzött tisztálkodószert akarok, összeütöm magamnak a konyhában
Archoz és fejbőrhöz viszont nem merek szappannal közelíteni.
Ez a front-dolog érdekes, még soha nem gondoltam rá hogy az esetleges fejfájáson és levertségen túl a bőrömre is hatással lehet. Az étrenddel kapcsolatban is egyetértek, sem én, sem más ekcémás a családomból nem tapasztalt változást se a diétától, se a tejtermékek elhagyásától. Volt amikor azt gondoltam hogy biztosan túl kevés folyadékot iszom, az lehet a baj. Odafigyeltem jobban pár hétig és bár láttam hatást, pl kevésbé volt karikás a szemem, de az ekcéma csak képen röhögött, haha, szép próbálkozás, de még itt vagyok neked.
A nyugalom és a napi nyolc óra édes alvás, oh, az viszont csodákat tud művelni, kár hogy ritkán jön össze