Csalók a piactéren

Hát ez a paletta tényleg ramaty állapotban van. Az érvelései pedig igen gyengék.
Az viszont, hogy egy bontatlan terméket feltétlenül áron alul kellene eladni zsibin nem tartom igaznak. Rengetegen üzletelnek sminkekkel. Többször volt említve vtina, ilyenkor nekem mindig ő jut eszembe. Én tuti soha nem fogok vásárolni tőle, mert ami kell megrendelem magamnak, de vannak akik nem akarnak külföldről rendelni. Nekik ő nagyon jó alternatíva. Előfordult velem is, hogy megvettem mindent is, aztán rájöttem, hogy nem is tudom kihasználni a termékeket, olyankor felteszem zsibire kb. azon az áron amennyiért vettem. Nem gondolom, hogy emiatt lehúzok bárkit és pokolra kell jutnom.
Az viszont engem is zavar, ha valaki zsibin megvesz valamit aztán felrakja jóval drágábban. Ahhoz nekem sincs pofám.

6 Likes

Én nem szóltam, a farkastörvények/kapitalizmus elvei szerint mindenki annyiért ad el dolgokat, mint amennyiért megveszik tőle. Nekem az fájt a legjobban, hogy amikor én tettem fel pl. olyan terméket, ami kizárólag 2x volt kibontva, vagyis, amikor megvettem, megnéztem, visszatettem, majd tartogattam kicsit és a zsibire felrakva a fotó kedvéért bontottam ki újra. A luxus smink eredeti árát meg sem közelítette az általam feltett ár, a kutyának nem kellett, majd árcsökkentéskor elvitték nyerészkedni.Szóval én nem vitatkozom, de balek sem akartam tovább lenni, én nem lopom, nem nyerem, és nem is kapom ezeket a sminkeket, nem is üzletelek velük, és főleg nem másnak veszem őket hanem magamnak, meg is dolgozom érte keményen. A vélemények írásával igazából reklámot csináltam/csináltunk a nyerészkedők pedig ezt kihasználva gazdagítják magukat.

6 Likes

Számomra ez érthetetlen, én a km-n vásárolt termékeknél különösen figyelek arra, hogy olcsóbb legyen, mint amennyiért vettem. Elvégre, ha 1x is, de használtam jó esetben amit megvettem.

2 Likes

Én is jártam így. De màr ő is törölte magàt KM-ről.

Én egyszer jártam úgy, hogy feltettem egy egyszer használt terméket 2000 forint + 1000 forint postáért (így már alapból féláron árultam), az illető meg leütötte és utána nekiállt alkudozni hogy nem adom-e neki oda 1000 forintért postával együtt!!! Magyarul a postaköltség áráért szerette volna ingyen megkapni…:smiley: De azt is szerettem, amikor egy parfümöt árultam olcsóbban, csak éppen nem volt már meg a doboza, amit bele is írtam a hirdetésbe, valaki meg odajött reklamálni, hogy ő ennyiért dobozzal együtt, bontatlanul megveszi épp akkor leárazva valamelyik webshopban. Mert nekem nyilván folyamatosan számon kell tartanom, hogy hol van éppen akció, és ahhoz mérten módosítgatni az árat :smiley:

5 Likes

Nem csalás a téma, csak a Piactéri furcsaságok topik törlődött (nekem hiányzik, hozzuk létre újra?), így leginkább ebbe a topikba illőnek találtam a témát. Egyik termékemet leütötte valaki, aki igaz, hogy 2017-ben regisztrált Krémmániára, de még sosem írt véleményt. Egy adásvétele volt, de értékelése nincs… és én elfogadtam! Ugyan még nem jelentkezett a termékért, de most írtam neki, remélem minden rendben megy majd, szurkoljatok. Ha nem, akkor máskor tuti nem fogadok el ilyet.

5 Likes

Biztos rendben lesz minden! Eladóként én is minden igényt elfogadok, egyszerű nem elküldeni (és újra feltölteni) a terméket, ha esetleg mégsem jelentkezik/utal/bármilyen más probléma adódik.
Vevőként inkább kockázatos értékelés nélküli új eladónak nagy összeget előre utalni. (sajnos személyes tapasztalat)

3 Likes

Nekem is hiányzik a piactéri furcsaságok topic, benne lennék egy újranyitásban :slight_smile: Annyi muris dolgot találok még mindig ott :smiley:

Remélem előkerül a te vevőd is! :heart:

4 Likes

Frissítés: A vevő nem jelentkezett, emailemre sem írt vissza. Értékeltem csillagok nélkül szövegesen, hogy nem jött létre az adásvétel stb., de ő (még) nem értékelt engem. Szóval eltűnt.

Bosszantó :frowning:

1 Likes

Na,szép. Igazából ilyenkor 1 csillagot ér a partner, de én is semlegesen értékeltem egy ilyen “vevőt”. Volt olyan, nem régen, aki úgymond kiállt elém és kérte ne haragudjak, de mégsem kéri a holmit. Legalább szólt.

2 Likes

Lehet meggondolt magát.
Viszont akkor is szólhatott volna, hogy mégse és bocs.
Volt kultúrája az illetőnek. :slight_smile:

2 Likes

Nagyon sajnálom.

1 Likes

Sajnálom :frowning:

1 Likes

Tegnap feltöltöttem újra a terméket és ma reggel le is ütötte egy sok-sok pozitív értékeléssel rendelkező vevő. Erre ma reggel írt az előző “vevő” is, hogy bocsánat, hogy csak most jelentkezik, de hogy ő akkor személyes átvétellel szeretné megvenni jövő héten… Visszaírtam, hogy sajnos már nem aktuális.

8 Likes

Ez 10- ből 10x ìgy van. Vàrsz, nem jelentkezik, ahogy eladod, egyből ott az üzenet. Egyèbkènt nekem is feltette több vevő a kérdést, hogy fizethetne - e 1-2 héttel később, de teljesen megbìzhatóak voltak, és egyből fizettek, ahogy ìgèrtèk. Csak azèrt ìrtam le, hogy azèrt sok vevő van, aki tènyleg betartja, amit ìgèr.

4 Likes

Teljesen jól tetted, inkább vigye el olyan akinek nem csak a keze jár a billentyűkön, hanem át is veszi :slight_smile:

3 Likes

Ez valami macska-egér játék a részükről? :smiley:

Ezek olyan hirtelen vàsárlàsok, vagy nem tudom. Volt egy vevő, aki ahogy felraktam, leütötte, persze mèg 2 màsik potenciàlis is jelentkezett. Leütès utàn jöttek a kèrdèsek, hogy hàt vmikor 1-2 hèt mùlva jönne szemèlyesen, de ugye nekem nincs sok időm, ha összesen 10 - 12 napot töltök Bp- en. Küldèst nem akart, a vège az lett, hogy nem tudtunk talàlkozni, a paletta megmaradt. Màsnàl is pròbàlta ezt eljàtszani, de nem sok sikerrel. Az eladò megìrta, hogy küldès, ès gyors lebonyolìtàs hìve. 1-2 napon belül. Termèszetesen ott is màs vevő vitte el az àrut.

2 Likes

Hát fura mindenesetre… kicsit gyerekes is. Ha annyira kell tényleg tessék rárepülni, a stipistopizás oviban sem állja meg a helyét :smiley: Ilyenkor megértem ezeket a szigorúbb megfogalmazású hirdetéseket…

3 Likes