Csalók a piactéren

Sajnos a KM piacterén néha felbukkannak olyanok, akiket nem a tisztesség és a segítő szándék vezérel. :frowning: Itt találhatsz egy listát az ismert esetekről, akiket valószínűleg érdemes elkerülnöd: https://kremmania.hu/offers/fraudlist

1 Like

Sziasztok:)
A piactéren nagyon hasznos,ám igazán nem extrém változtatás lehetne,ha kizárólag saját fotóval volna szabad hirdetni!
Szerintem ez fontosabb mint elsőre gondolnánk.

1 Like

Bocsánat, ez sem annyira témába vágó, de Mariann hozzászólásáról jutott eszembe: szerintem Piactér-téren (jajezderossz :smiley: ) az lenne hagyon hasznos, ha egynél több képet lehetne feltölteni, többször jól jött volna már a múltban, egyszerűen van néha olyan dolog, amiről egynél több kép szükséges a teéjeskörű bemutatáshoz :slight_smile: Már kettő is nagy segítség lenne, és az talán nem is olyan brutálisan sok plusz tárhely.

A saját fotóhoz: szerintem ez változó. Egyetértek, hogy sokszor nagyon fontos, de van olyan szituáció, amikor például nem kivitelezhető a dolog - nyitástól “károsodó” termékeket például én sem vennék meg/nem örülnék neki, ha az eladás kedvéért fotóznák (a “kinyitom, hogy lefotózzam a szempillaspirált”-hirdetések mindig elgondolkodtatnak), illetve swatch-olni sem szeretnék egyszer használt (vagy használatlan) rúzst csak az eladás kedvéért, viszont jól jöhet az eladáshoz, ha az érdeklődőknek nem kell külön rákeresgélniük a termék színére, további swatch-okra, csak akkor, ha az ott szereplő egy példakép alapján érdekesnek találják a színt.

1 Like

Én ezt baromi egyszerűen megoldom úgy, hogy kollázst készítek a saját és a stock fotókból. Példának itt van ez a MAC rúzsom, amit szintén sosem használtam és nem akartam csak a swatch miatt megkezdeni. A swatch temptaliás, a másik két kép pedig saját.
https://kremmania.hu/elado/madi-mac-liptensity-lipstick

1 Like

Igen, tudom, hogy ez is opció, és én is csináltam már ilyet, de ez plusz munka (bocsánat, nem biztos, hogy objektíven nézem most a netes adás-vételt és a vele járó munkát, de családi raktár kiürítése közben vagyok épp, és már herótom van a cuccok befényképezésétől és meghirdetésétől :smiley: pedig nagyobb része nem is eladásra, hanem ingyen elvihetőbe meg adományba megy), illetve tovább kicsinyíti az alapból amúgy is kicsiben megjelenő, és sima klikkel nem nagyítható fotót (jobb klikk > megjelenítéssel megnézhető az eredeti méret, de nem számolhatunk azzal, hogy ezt mindenki tudja, észreveszi).

Nem kötekedni akarok, de szerintem az oldalra egyesével feltölteni semmivel sem több munka, mint egy képszerkesztővel kollázsba pakolni. Az meg, hogy valaki nem tudja, hogy ki lehet nagyítani, nem az eladó problémája. A fotó fontos, én soha nem vásárolnék olyantól, akinek igénytelen a fotója, esetleg ott virít a tegnapi kajamaradék, meg a macskája valaga a termék közvetlen környezetében. Egy adott dolgot akár eladásra, akár a blogomba fotóztam, mindig csináltam egy halom képet különböző háttér előtt, különböző fényviszonyokkal. Persze már megtanultam, hogy nem mindenki ilyen, de én mindig nagyon igényes voltam mindenre, ami körülvesz és mindenre, amit kiadok a kezemből.

1 Like

Szerintem bizony több :frowning: lehet, hogy nem sokkal, de sok dolognál a sok kicsi összeadódik.
Abban nem értünk sajnos egyet, hogy ha valaki valamit nem tud, az nem az eladó problémája. Minél több a lehetőség egy hirdetésben, annál többen fogják meglátni, annál gyorsabban kel el, ezért eladóként érdeke valakinek, hogy megadja a lehetőséget minél több embernek a vevőjelöltté válásra. Van, aki kis képek alapján nem vásárol, és van, aki elvből nem kérdez, ha valami nincs leírva. Ha viszont látja, amit látni akar, akár a képen, akár a leírásban, meg fogja venni - ugyanazt a terméket, akár ugyanazokkal a fotókkal (én sem kötekedésből írom mindezt, de gyerekkorom óta gyűjtök-adok-veszek, és ebből fakadóan majd’ 20 év internetes eladás-tapasztalatom van, ezalatt pedig láttam már sok cifrát és számomra akár érthetetlent :smiley: Az nyilván más kérdés, hogy van az a pont, amikor valakivel meg már a túl sok probléma miatt nem szeretnél üzletelni (nem negatív véleményekre, hanem egyszerű felhasználói hozzáértés hiányára gondolok), elfáradsz, de azért a kettő között vannak fokozatok, én pedig szeretem minél több embernek megadni a lehetőséget, hogy olyan is meg tudjon venni tőlem valamit, aki életében először vásárol neten, vagy akár épp emiatt regisztrált ide. Nem tudhatjuk, mi a háttértörténet, mitől fosztanánk meg az illetőt, ha nem adnánk neki lehetőséget).
A fotózással egyet is értek meg nem is. Én is ilyen voltam évekig, sőt, évtizedig. Aztán belefáradtam, nagyon (valószínűleg ezért látom hatványozottabban azt is, ha valami - pl. a szerkesztés - picivel több munkával jár, ezért keresem az ezzel töltött időből lefaragás minden lehetőségété És myg én más téren mozgok gyűjtögetésben, látom, hogy sokan vannak, akik itt is nagyban adnak-veszek, csereberélnek, több tíz termékük van fent egyszerre, ha valami nem jön be, másnak már kerül is fel, ilyen mennyiségnél és sebességnél ez már számottevő), és nem segített, hogy nem láttam korrelációt a fotók minősége és az eladások mennyisége között. A macskavalagakat (átvitt értelemben, sajnos nincs állatunk :frowning: ) igyekszem azért elkerülni, de komolyabb fotózási és szerkesztési energiákat inkább már más projektekhez tartogatok :slight_smile:

De ez itt már nagyon off - ami talán annyira mégsem baj, mert ezek szerint nem tolonganak a jelentésre váró csalók :slight_smile:

Nekem az az általános tapasztalatom, hogy az emberek nagy része a leírást is lusta elolvasni, tőlem állandóan kérdeznek (más oldalakon) olyat, ami egyértelműen benne van a leírásban. Nem foglalkozom azokkal, akik nem elég körültekintőek vásárlásnál, mert nem az én dolgom. A több fotóval, részletes leírással (tapasztalatok, centik, eredeti webshop linkek, stb.) én megteszem a magamét. Ha ő ész nélkül szeretne kiadni, az az ő dolga. A boltban sem kérdezik végig a kasszánál, hogy biztosan a választott termékekre van szükséged vagy valami teljesen másra.

No erről mi a vélemény? Az ár nem stimmel,ha eredeti,akkor fél ár, ha hamis akkor 5 szörös felár!:wink::open_mouth:
https://www.jofogas.hu/budapest/Elado_Chanel_ferfi_parfum__87088498.htm

https://www.jofogas.hu/budapest/Elado_Gabriel_Chanel_noi_Parfum_100ml_kiszerelesben_87158633.htm

Mivel ez a fórum a Krémmánia oldalról és a Krémmánia piactérről szól, szvsz a jófogás és egyéb adok-veszek oldalak ügyei nem igazán tartoznak ide.

5 Likes

Sziasztok, ha jól láttam a “Piactér kérdések” topic le van zárva, ezért itt tenném fel a kérdésemet. Van lehetőség arra, hogy azt az automatikus emailt ami akkor megy ki az eladónak ha leütök egy terméket újra kiküldjék? Én december 9-én ütöttem le egy pirosítót és az eladó még mindig nem reagált. Benne volt az ünnepi időszak, ezért igyekeztem türelmesen várni, de most már kezdek besokallni. Írtam megjegyzésben másik termékéhez, de még mindig semmi. Pedig a profilján látom, hogy közben járt a Krémmánián, véleményeket is írt. Ha nem akarja eladni a terméket nekem valamiért, akkor utasítsa el a vásárlást, csak jó lenne ha történne végre valami. Gondoltam hátha nem látta az emailt, ezért jutott eszembe, hogy el lehet-e még egyszer küldeni (mint egy utolsó próbálkozás). Köszi

Nem csalás, de nem tartom egészen korrektnek, amikor az eladó nem tünteti fel, ha már ő is mástól vette a terméket. Ebben bevallom, én sem voltam mindig következetes; igyekszem nem elfelejteni. Azért látni néha kifejezetten bizarr dolgokat:

  • Az, hogy valaki vesz egy “használt” állapotú palettát, majd fél évvel később másfélszeres(!) áron akarja eladni, miközben az varázslatos módon csupán “párszor használttá” változott…

  • Vagy az, hogy valaki minimum harmadkézből való parfümből (tőlem vette, én meg bevallottan mástól vettem még üvegben) árul fújóst, “frissen fújva” felkiáltással, hát…

Ajánlom mindenkinek, hogy az eladó terméknél mindig csekkolja le az eladó korábbi vásárlásait is.

4 Likes

Ugyan nem csalók, de… Már herótom van ezektől. Pl. mikor kiírja az eladó, hogy “új, bontatlan” egy rúzsnál, holott a termék úgy van lefotózva, hogy nincs rajta a kupakja. Értem, hogy nem használt, de nem is bontatlan.
Másik: “teljesen új - Csak ecsettel swatcholtam egyszer”. Akkor hogy lenne már új?? :smiley:

3 Likes

Jaj ezeket én sem szoktam érteni. Ennyire nem megy tényleg felnőtt embereknek, hogy mit jelent az, hogy valami bontatlan, vagy új?

1 Like

Az ellentettjét is látni néha, mikor feltesznek olyan bontatlan csomagolású terméket “új” felkiáltással, ami régi limitált kiadás volt…

Nagyon-nagyon sok eladó rúzsnál látom hogy “egyszer használt” és “kipróbált”, a képen a rúzs totál kúp vagy egyenes tetejűvé van kopva (kenve). Ezen mindig bedurcizom. Pláne MAC esetén amikor az én MAC rúzsaim kb. 20 használat után sincsenem olyan tompára kopva mint amit van képe az eladóknak 1-szer használtnak feltüntetni…nem is értem, az egész testét bekente vele, hogy annyira rommá koptatta?

1 Like

Jaj ne is mondjátok…:confused:

Amúgyis egyszer-kétszer bonyolódtam már a piactéren vitába mert az igazságérzetem nem hagyta hogy ne írjam le az eladónak hogy nem fair amit tesz. Aztán persze el is tűnt a terméke.

Egyik eset: Tesori kisfújósokat (5 ml) árult vki nem épp olcsón és azt írta leírásban hogy speciális, valódi, luxus olasz parfüm… leírtam neki hogy bocsi de alsópolcos drogériás cucc és a teljes üveg egy ezres a Rossmannban. Jól megsértődött de a hirdetése eltűnt.

Másik eset: Kenzo Jungle EGYÉRTELMŰ hamisítványt árult eredeti áráért…

1 Like

Úgy irigylem aki ilyen habitusú mint te, néha én is úgy oda tudnék írni egy-két eladónak, de nem akarok vitába vagy konfliktusba keveredni. Van egy eladó akinél látom, hogy rendszeresen azt csinálja, hogy megvesz egy terméket, pár nap múlva meg drágábban árulja (nem mindegyiknél csinálja ezt, de több termékénél észrevettem)

1 Like

Nem szeretem alapjáraton én sem a konfliktusokat, de mindig az jut eszembe ezeknél a hirdetèseknél, hogy milyen könnyen átvágja azokat akik nem ismerik az adott terméket és ezt nem szeretném.

2 Likes