Csalók a piactéren


#1

Sajnos a KM piacterén néha felbukkannak olyanok, akiket nem a tisztesség és a segítő szándék vezérel. :frowning: Itt találhatsz egy listát az ismert esetekről, akiket valószínűleg érdemes elkerülnöd: https://kremmania.hu/offers/fraudlist


#2

Sziasztok:)
A piactéren nagyon hasznos,ám igazán nem extrém változtatás lehetne,ha kizárólag saját fotóval volna szabad hirdetni!
Szerintem ez fontosabb mint elsőre gondolnánk.


#3

Bocsánat, ez sem annyira témába vágó, de Mariann hozzászólásáról jutott eszembe: szerintem Piactér-téren (jajezderossz :smiley: ) az lenne hagyon hasznos, ha egynél több képet lehetne feltölteni, többször jól jött volna már a múltban, egyszerűen van néha olyan dolog, amiről egynél több kép szükséges a teéjeskörű bemutatáshoz :slight_smile: Már kettő is nagy segítség lenne, és az talán nem is olyan brutálisan sok plusz tárhely.

A saját fotóhoz: szerintem ez változó. Egyetértek, hogy sokszor nagyon fontos, de van olyan szituáció, amikor például nem kivitelezhető a dolog - nyitástól “károsodó” termékeket például én sem vennék meg/nem örülnék neki, ha az eladás kedvéért fotóznák (a “kinyitom, hogy lefotózzam a szempillaspirált”-hirdetések mindig elgondolkodtatnak), illetve swatch-olni sem szeretnék egyszer használt (vagy használatlan) rúzst csak az eladás kedvéért, viszont jól jöhet az eladáshoz, ha az érdeklődőknek nem kell külön rákeresgélniük a termék színére, további swatch-okra, csak akkor, ha az ott szereplő egy példakép alapján érdekesnek találják a színt.


#4

Én ezt baromi egyszerűen megoldom úgy, hogy kollázst készítek a saját és a stock fotókból. Példának itt van ez a MAC rúzsom, amit szintén sosem használtam és nem akartam csak a swatch miatt megkezdeni. A swatch temptaliás, a másik két kép pedig saját.
https://kremmania.hu/elado/madi-mac-liptensity-lipstick


#5

Igen, tudom, hogy ez is opció, és én is csináltam már ilyet, de ez plusz munka (bocsánat, nem biztos, hogy objektíven nézem most a netes adás-vételt és a vele járó munkát, de családi raktár kiürítése közben vagyok épp, és már herótom van a cuccok befényképezésétől és meghirdetésétől :smiley: pedig nagyobb része nem is eladásra, hanem ingyen elvihetőbe meg adományba megy), illetve tovább kicsinyíti az alapból amúgy is kicsiben megjelenő, és sima klikkel nem nagyítható fotót (jobb klikk > megjelenítéssel megnézhető az eredeti méret, de nem számolhatunk azzal, hogy ezt mindenki tudja, észreveszi).


#6

Nem kötekedni akarok, de szerintem az oldalra egyesével feltölteni semmivel sem több munka, mint egy képszerkesztővel kollázsba pakolni. Az meg, hogy valaki nem tudja, hogy ki lehet nagyítani, nem az eladó problémája. A fotó fontos, én soha nem vásárolnék olyantól, akinek igénytelen a fotója, esetleg ott virít a tegnapi kajamaradék, meg a macskája valaga a termék közvetlen környezetében. Egy adott dolgot akár eladásra, akár a blogomba fotóztam, mindig csináltam egy halom képet különböző háttér előtt, különböző fényviszonyokkal. Persze már megtanultam, hogy nem mindenki ilyen, de én mindig nagyon igényes voltam mindenre, ami körülvesz és mindenre, amit kiadok a kezemből.


#7

Szerintem bizony több :frowning: lehet, hogy nem sokkal, de sok dolognál a sok kicsi összeadódik.
Abban nem értünk sajnos egyet, hogy ha valaki valamit nem tud, az nem az eladó problémája. Minél több a lehetőség egy hirdetésben, annál többen fogják meglátni, annál gyorsabban kel el, ezért eladóként érdeke valakinek, hogy megadja a lehetőséget minél több embernek a vevőjelöltté válásra. Van, aki kis képek alapján nem vásárol, és van, aki elvből nem kérdez, ha valami nincs leírva. Ha viszont látja, amit látni akar, akár a képen, akár a leírásban, meg fogja venni - ugyanazt a terméket, akár ugyanazokkal a fotókkal (én sem kötekedésből írom mindezt, de gyerekkorom óta gyűjtök-adok-veszek, és ebből fakadóan majd’ 20 év internetes eladás-tapasztalatom van, ezalatt pedig láttam már sok cifrát és számomra akár érthetetlent :smiley: Az nyilván más kérdés, hogy van az a pont, amikor valakivel meg már a túl sok probléma miatt nem szeretnél üzletelni (nem negatív véleményekre, hanem egyszerű felhasználói hozzáértés hiányára gondolok), elfáradsz, de azért a kettő között vannak fokozatok, én pedig szeretem minél több embernek megadni a lehetőséget, hogy olyan is meg tudjon venni tőlem valamit, aki életében először vásárol neten, vagy akár épp emiatt regisztrált ide. Nem tudhatjuk, mi a háttértörténet, mitől fosztanánk meg az illetőt, ha nem adnánk neki lehetőséget).
A fotózással egyet is értek meg nem is. Én is ilyen voltam évekig, sőt, évtizedig. Aztán belefáradtam, nagyon (valószínűleg ezért látom hatványozottabban azt is, ha valami - pl. a szerkesztés - picivel több munkával jár, ezért keresem az ezzel töltött időből lefaragás minden lehetőségété És myg én más téren mozgok gyűjtögetésben, látom, hogy sokan vannak, akik itt is nagyban adnak-veszek, csereberélnek, több tíz termékük van fent egyszerre, ha valami nem jön be, másnak már kerül is fel, ilyen mennyiségnél és sebességnél ez már számottevő), és nem segített, hogy nem láttam korrelációt a fotók minősége és az eladások mennyisége között. A macskavalagakat (átvitt értelemben, sajnos nincs állatunk :frowning: ) igyekszem azért elkerülni, de komolyabb fotózási és szerkesztési energiákat inkább már más projektekhez tartogatok :slight_smile:

De ez itt már nagyon off - ami talán annyira mégsem baj, mert ezek szerint nem tolonganak a jelentésre váró csalók :slight_smile:


#8

Nekem az az általános tapasztalatom, hogy az emberek nagy része a leírást is lusta elolvasni, tőlem állandóan kérdeznek (más oldalakon) olyat, ami egyértelműen benne van a leírásban. Nem foglalkozom azokkal, akik nem elég körültekintőek vásárlásnál, mert nem az én dolgom. A több fotóval, részletes leírással (tapasztalatok, centik, eredeti webshop linkek, stb.) én megteszem a magamét. Ha ő ész nélkül szeretne kiadni, az az ő dolga. A boltban sem kérdezik végig a kasszánál, hogy biztosan a választott termékekre van szükséged vagy valami teljesen másra.