Csalók a piactéren

Amúgy eszembe jutott, hogy remélem nem olvassa a fórumot…de akkor már kiírtam. :smile:

1 Likes

Mi lenne, ha csinálnék egy külön topikot a piacteres furcsaságoknak is? Ennek a címe azért nem fair ezekhez az “érdekességekhez”, amikről igazából szó van mostanában itt.

6 Likes

Szerintem semmi retteneteset nem írtunk… amúgy a régi, és a frissen letörölt hirdetése alá is kommenteltek, hogy izé, miért is kerül ennyibe.

1 Likes

Értem én, hogy kapitalizmus, mindenki annyiért adja a cuccokat amennyiért akarja, de azért érdemes lenne a versenyképességet szem előtt tartani… kéne nekik egy “ha olcsóbban is elérhető csak a hülyék veszik meg tőlem drágábban” gyorstalpalót tartani. (Én ehhez hozzávenném azt is, hogy ha az adott termék gyártótól/forgalmazótól elérhető shippinggel+esetleges áfával ugyanannyiért vagy picit drágábban még az is jobban megéri mint egy adott esetben megbízhatatlan KM-estől venni.) Az, hogy leírják X Ft-ért vették Y-tól Z évvel ezelőtt (és ez egy tök jó ár mert nekem sokba kerüüült!!!) a lényegen nem változtat… :face_with_monocle:

3 Likes

Most belinkeltem neki, hogy BB-en is ugyanennyibe kerül szállítással, mint amennyiért ő adja… Kíváncsi leszek a reakcióra.

Ismét az új autóval tudok csak példálózni. Amint kihozod a szalonból, máris -20%-ot veszített az árából. Szerintem kb. így van ez az új sminktermékekkel is. Hát még a használtakkal!

6 Likes

Már törölte, mert az előbb meg akartam nézni és “az oldal nem található” jelenik meg. Kíváncsi lennék, mikor fogja fel, hogy annyiért eladhatatlan…

1 Likes

Felrakta huszadjára is… :smiley: https://kremmania.hu/elado/fundybundy-melt-cosmetics-gemini-palette-00181b11-059e-40a2-95a9-98d47725dc8a

3 Likes

Szerintem a kommentek miatt szedi le és pakolja fel újra.

2 Likes

I couldn’t agree more… Szerintem ennek simán igaznak kéne lenni mindenre, főleg az itteni dolgokra. Ha bontatlan akkor kiegyezek -10-15%-kal, feltéve, hogy sehol nincsen csak picit drágábban/ugyanannyiért/olcsóbban. A másodkézből vásárlásnál ráadásul az egyéb előnyök is elvesznek mint az ingyen minták, pontgyűjtés, X összeg felett ajándék, vagy a %-os végösszeg kedvezmény amihez kellett “csak még valami”.

3 Likes

De komolyan, áfa meg megbízhatóság (úgy általában ezek a válaszok)… ha már ő is mástól vette, még abban sem lehetünk 100%-ig biztosak, hogy eredeti a cucc. Ha megvan az eredeti számla akkor esetleg.

1 Likes

Pontosan! Én is rengeteget “buktam” már csak azért, mert egy termék mégsem tetszett. De egyszerűen nem tartottam fairnek közel ugyanannyiért eladni, mint amennyiért vettem, hiszen nem első kézből adom, nincs számla, garancia stb, ami egy parfümériánál alap.

3 Likes

Lányok, nálam rendkívül sokszor fordult elő, hogy a jóérzésem miatt nagyon is alul árazva adtam el kifejezetten drága, és minőségi sminkcuccot, majd később mit látok? Magasabb áron árulta már egy harmadik személy, vagyis aki megvette tőlem, az drágábban eladta, majd, aki tőle is megvette, az annál is magasabb áron adta el. Nem hiszitek el, mekkora baleknak éreztem magam. Egyben ezzel a tapasztalattal be is fejeztem a zsibis tevékenységemet (is).

13 Likes

Sejtettem, de most már biztos, hogy azt vette meg, amit én egyszer leütöttem tavaly karácsonykor, csak visszavontam az utalást (mert napokig nem reagált az eladó és róla egy értékelés volt). Csak a korábbi hirdetésekben nem szerepelt, hogy a zsibin vette. Érdekes, ő miért lenne megbízhatóbb, mint a Beautybay?.. Furcsa érvelés.

3 Likes

Erre már nem lehet mit mondani…:smile:

1 Likes

Igen, sajnos van aki ezzel üzletel, nagyon dühítő. Nekem is volt hogy leütötte valaki a termékem, de visszautasítottam a vásárlást, mert az értékelésekből is egyértelműen kiderült, hogy amit nemrég vett, most azt árulja… Sajnos nem tudok úgy tekinteni erre, hogy örülök, hogy viszi valaki. Ha már egyszer jó áron tettem fel valamit, akkor sem szeretném, hogy rajtam ne nyerészkedjenek.

2 Likes

Nekem azért is tette be a kaput, mert a postaköltséget is elengedtem. Aki tőlem megvette, annak kifejezetten csak jó értékelései voltak.

1 Likes

Ja az értékelések esetemben is jók voltak, csak pl láttam, hogy a néhány hete vásárolt termék most eladósorban van, drágábban… Ugyebár csak az értékelésekből derül ki, hogy ki mit vásárolt/adott el ezelőtt a zsibin.

Én is ezt mondtam. :laughing: Gondoltam, hogy beírom neki, hogy zárjuk már rövidre a dolgot, mert annyit kér amennyit akar, de ennyiért egyszerűen senkinek nem éri meg megvenni, mert pillanatnyilag nem számít mi volt akkor, amikor ő vette. Régebbi, használt, leejtett, nyomott, legalább két ember keze nyomát viseli. Most több helyről meg lehet rendelni jobb kondíciókkal, fogadja már el.

1 Likes

Ó, ilyen nálam is volt. Lealkudta a postaköltséget, aztán sokkal többért feltette két hét múlva eladásra. Amikor szóvátettem, a poklot szabadította rám, minősíthetetlen módon viselkedett.