Csalók a piactéren

Igazatok van. Lehet félrevezetőek a videók. Meg egyébként ha nagyon porzik a paletta, azt fel lehet tüntetni a leírásban. Aztán ha valakit érdekel, utána néz, hogy ez tényleg jellemző-e az adott termékre, vagy sem…

Az ABH Norvina paletta elso batchei voltak katasztrofalisan porzo peldanyok, de gyorsan valtoztattak a formulan es mar csak a Subcultureval azonos a porolasa.

A videok szamomra jo kiindulasi pontok, ha lathatoan nagyon porol egy ‘allandoan ujdonsagot swatcholo kez’ alatt, akkor gyenged hasznalat mellett is porolni fog. A neon pigmentek palettaba ultetesevel a markak (ABH, JSC) mar a dobozon jelzik, hogy melyik szin okozhat irritaciot vagy bor elszinezodest.

1 Likes

Ja, értem. Én a zsibire feltett palettákkal kapcsolatban beszéltem, hogy a 2-3x használt színekben nem keletkezik szabályos gödör.

1 Likes

Igen, tudom, csak én aztán meg asszociáltam egyből a saját palettáimra. :blush:

1 Likes

Úgy látom ő sem érti az “új” és a “bontatlan” fogalmát: https://kremmania.hu/elado/szyrup-urban-decay-backtalk-palette-f49e432b-09a4-4708-8479-d73c8001f4a4
Minden termékénél ez van. De legalább nagyjából leírta, hogy hányszor használta. Ha már nem új, ahogy állítja.

2 Likes

https://kremmania.hu/elado/beyzie-tarte-tarteist-pro-pro-remix
Ez a paletta is 8300 Ft volt 2-3 hete a tarte oldalán, most meg majd 2,5x annyiért adja… Amennyiszer free shipping van a tarte oldalon, nem éri meg megvenni.

3 Likes

Vele én egyszer megjártam, nagyon sokért árulta a Melt Gemini palettát (amikor még nem árulták ismét, mert egy időre a rossz formula miatt leállították a palettáik gyártását), én meg leütöttem. Megbeszéltük a részleteket, oké, utalok, még kérdeztem valamit, reagálás semmi. Napokig. Az volt a szerencsém, hogy ez tavaly karácsonykor volt és az utalás emiatt még nem ment át, kitöröltem az adott mappából a netbankban. Rá egy-két napra reagált, hogy a munkája miatt nem tudott válaszolni, de megérti, hogy ebben a rohanó világban az ő tempója nem efogadható (valami ilyesmi).
Oké, én voltam a “hibás”, de egy pozitív értékelése volt akkor, akkor is ő vett, megijedtem, nem írtam értékelést.

2 Likes

Jaj, de nevetek - 27 ezer volt az eredeti ára, pár napja linkeltem itt be. Levitte 17 ezerre és elkelt…
https://kremmania.hu/elado/fundybundy-melt-cosmetics-gemini-palette

2 Likes

Úgy tűnik, valaki olvasgatta itt a fórumon a találagtásainkat, hogy miért néznek ki úgy egyes panek, ahogy és azt tényként bekommentelte. Az utóbbi hetekben nem ez az első, amikor itteni dolgokról más helyen olvasok…

1 Likes

Szerintem ez tőlünk függetlenül is felmerülhet az emberekben, főleg tapasztaltabb KM-ásokban.:slight_smile: Nekem az a megdöbbentő, hogy ennyiért elvitték, én 3 ezret nem adtam volna érte.

1 Likes

Ezt a palettát nem lett volna szabad eladni. Van az úgy, hogy egyszerűen tönkremennek dolgok, ez a paletta pont így járt. Tönkrement.

3 Likes

Szerintem se. De látod, van, akinek megért 17 ezret…

3 Likes

Ehh, ez is megy a “Dolgok, amiket soha nem fogok megérteni” mappába.

5 Likes

Bocs de nem bírtam ki és matekoztam neki kicsit…*
Valamiért én utálok használt cuccokat venni (na jó, a turi meg a könyvek kivétel) elvész a vadonatújdonság varázsa. Főleg amikor a felnyitott/próbált/használt alig olcsóbb akkor már inkább megveszem bontatlanul valami hivatalos helyről.

*Tudom, bunkóság volt a részemről de hátha jól jön valakinek aki nem tekereg annyit külföldi oldalakon.

(A jelenlegi árfolyamon az a híres Gemini paletta szállítással meg áfával ~25-26000-ből megvan. Ha adnak regisztrációkor mínusz pár százalékot akkor értelemszerűen annyi se.)

3 Likes

Kedves Krémmánis Fórumozók!
Zugolvasó volt km-es “álceleb” vagyok :slight_smile: , aki viszonylag hosszú hallgatás után úgy döntött, hogy mégis szólni kíván, remélem nem bánjátok!
Kapcsolódnék is rögtön Kokapu által felhozott ABH paletták minőségbeli illetve inkább préselési problémáinak felvetéséhez. Aki régen esetleg beleolvasott a km-es véleményeimbe, az tudhatja, hogy rengeteg ABH palettát próbáltam ki, és gyűjtöttem is be, ezek közül személyes kedvenceim a Modern Renaissance és a Sultry (de a Subculture-t is szerettem). Tartom azt az állításomat, hogy ezekhez a palettákhoz tapasztalat és tudás kell, minőségben (eldolgozhatóság, építhetőség, tartósság) jó, pigmentáltságban kiváló, a színek szépek, intenzívek és változatosak is.
Hirtelen ötlettől vezérelve (kissé meggondolatlanul is) megrendeltem az új ABH Carli Bybel palettát, de amikor kézhez kaptam, akkor sajnos egy világ omlott össze bennem. Soha egyetlen 1 palettámnál nem történt ilyen, és a nagy sokk miatt sajnos nem is örökítettem meg, hogy milyen állapotban kaptam meg ezt a palettát. 2 szín teljesen széttörött, méghozzá teljesen porózusra, mintha soha az életben nem lett volna préselve. A My Angels névre hallagató fémesen csillogó szín annyira finoman és krémesen poros, hogy hiába volt védőfólia rajta, az bizony szétszóródott/kenődött a teljes palettában. kb.1 órán át takarítottam és tuszkoltam vissza a helyére, nyomogattam le, hogy használható legyen egyáltalán a paletta. Azóta 3 szín kivételével mindegyiket kipróbáltam, a matt színek erősen pigmentáltak, kissé porolnak, de megfelelő ecsettel és ecsethasználattal nagyon gyorsan és könnyen eldolgozhatók, a sötétbarna színt kis mennyiségben, építgetve ajánlom használni, mert az hajlamos a foltosodásra. Az igazság az, hogy pontosan a legjobb minőségű színek estek szét (1 egészben maradt), mert ezeknek a shimmer színek állaga annyira, de annyira puha, krémes, szinte vajas, öröm őket használni, de a préselés baromira nem sikerült. Az OA, Mandala…stb. színek miatt gondoltam megvenni a palettát, de a Cindy nevű gyönyörű, igazi korall szín, ami igazából tiszta pigmentpor és az Aura csillámos színek felvíve egész egyszerűen GYÖNYÖRŰEK! Az Oak pedig kissé csalódás számomra, mert az MJ Eye-Conic Steeletto palettából a Sparkling nagyobb szemcséjű csillámos szín sokkal szebb, és intenzívebb is, bár állagra az Oak kissé jobb. :smile:
Dierkt nem préseltem alkohollal a két széttört színt, de sajnos a My Angels annyira hullik szét, hogy így sajnos kezelhetetlen, a szimpla préselés kb. halottnak a csók nála, a fólia levételekor beterít az ég adta világon mindent, mint ahogy ezt a kép is mutatja. IMG_20191020_132508

10 Likes

Végre itt vagy, de jó :slight_smile:

És egyben milyen szomorú is a látvány! Nem tudtad volna visszaküldeni?

2 Likes

Szia, annyira magamon kívül voltam, hogy egész egyszerűen nem akartam már a reklamálást, bizonyítgatást, visszaküldés procedúráját, egyszer végigcsináltam, és akkor azt mondtam, hogy soha többé.

Mondjuk ezt megértem… Az ember a háta közepére nem kívánja ilyenkor még a bizonyítási eljárás diszkrét báját.

1 Likes

Örülök, hogy csak megszólaltál.:slight_smile: Nem baj, ha nem tudsz rendszeresen hozzászólni, mindenki kedve/ideje/egyéb indíttatása szerint fórumozik.
Szegény paletta.:frowning: Kíváncsi lennék, más is így járt-e.
Egyébként azt vettem észre, hogy a Jackie Aina paletta jobban préselt, mint a korábbi paletták (az újabbak közül csak ezt ismerem, a korábbiak, amik viszonyítási pontok: MR, Subculture, Soft Glam), sokkal kevésbé porol, nem tudom, másnak mi a tapasztalata.

2 Likes

@zalla @dunaimano Jaj lányok, elnézést, reggel összekevertem kicsit a dolgokat, nekem nem a Topaz paletta van meg Hudatól, hanem a Warm Obsessions! Elnézést, annyira hasonló a két paletta színvilága, hogy összekevertem, szóval a Topazról ne várjátok a képeket :frowning:

2 Likes