Csalók a piactéren

Én is így értelmezem.

nem lehet, hogy a vámon néztek rá?
Tapasztalatból tudom, hogy ami a röntgenen “furán néz ki” a formája miatt, azt szétkapják mint hülye gyerek a mesekönyvet és megnézik, hogy pontosan mi van benne, aztán visszacsomagolják és küldik.

Én is azt hittem elsőre!
De a vám visszazárja valami eltérő színű szalaggal, nem?
Szóval a hülye ügyfél nem hiszi azt, hogy illetéktelen bontogatta,
hanem pipálja, hogy csak belekukkantottak a vámosok.
Az elég gáz lenne, ha kinyitnák aztán nyitva hagynák…

Inkább vevőként érkeznek rá a panaszok.

Lehet, hogy nem ide kellene írnom, de a megbízhatatlan vevők is hihetetlenek:( Egy lány több, mint egy hónapon keresztül foglalta a rúzsomat, e-mailben beleegyeztem, hogy következő fizetésig tartom neki. Nem ütötte le, és csak többszöri kérésre jelezte, hogy köszi, mégsem. :confused:
https://kremmania.hu/elado/noisette-bond-girl-charlotte-tilbury-matte-revolution-lipstick

Lehet elfeledkezett róla?

Párszor használt helyett inkább a JÓpárszor használt lenne a megfelelő kifejezés abban az esetben, ha már egyes színekben pofás kis mélyedés van, mint itt a képen.
Egyébként viszont az ár tükrözi az állapotot, pláne, hogy kettő együtt annyi, szóval nem tartanám csalásnak, inkább szerencsétlen állapot megjelölésnek.
https://kremmania.hu/elado/beautifullife-makeup-revolution-fortune-favours-the-brave-paletta-8102b118-e0f5-4a0e-ad54-abcf4454d441

5 Likes

Alapvetően egyetértek veled. Viszont az a baj, hogy mióta láttam, mennyire porzik az ABH Subculture paletta egy youtube videóban, én már nem merek egyértelműen nyilatkozni ilyen kérdésben. Megdöbbentő volt látni, hogy néhány belenyúlás után szinte teljesen eltűnt a szemhépúder a panből… :scream:

1 Likes

Tőlem is vásárolt anno, most ahogy megnézegettem az értékeléseit láttam a sajátomat. Szerencsére velem nem problémázott, de azóta látom, hogy elég sok negatív értékelést kapott…

1 Likes

Ezzel a palettával speciel baromira kell vigyázni, nagyon sokan panaszkodtak rá, hogy az első pár batch 1 éven belül penészes lett, és pont így kezdődött a dolog sokaknál, hogy egyik napról a másikra felbuborékosodtak a színek. Ugyanez a helyzet a Smoke Sessions-szel is…Itt van videó is róla: https://www.youtube.com/watch?v=s3F0DEFd_fY

Ezt az elfeledkezést amúgy annyira utálom…ha ő a vevő, akkor ne nekem kelljen már rohangálnom utána és irogatni neki, hogy ugyan szüksége van-e még hetek után is a termékre, hanem igenis tartsa észben, ha valamit meg szándékozott venni, csak haladékot kért. Kezelje ugyanolyan prioritásként, mint bármi mást.

4 Likes

Teljesen egyetértek veled. Én is többször futottam már bele az elfelejtettem emberekbe. Attól is herótom van, hogy tízből nyolc emberre nekem kell ráírnom, hogy átvette-e a vásárolt cuccát.
@zalla Azt a palettát nem úgy kell kezelni, hogy kavarom az ecsettel a festéket. Éppen csak hozzáérsz és ott a szín, ha így használod nem fog hamar elfogyni. Azokat a videókat én botrányosnak tartom. Tatinal láttam ha jól emlékszem. Azon a ponton vált ellenszenvessé számomra. Fantasztikus a Subculture.

5 Likes

Tudom, ezért nem volt elérhető a paletta egy ideig, és ezért adhatták el drágán abban az időszakban. Ettől függetlenül is irreális az ára.

1 Likes

Néhány használat után látszik rajta a kopás, mert tényleg porol, de nekem nem tűntek el még a színek, pedig relatíve régóta megvan.
Nekem a fényes színeknél látható szabályszerű bemélyedések szoktak árulkodóak lenni az eladó palettáknál. Ha nagyon puha/nagyon nehezen felvehető a szín, akkor sincs benne pár alkalom után gödör…

2 Likes

Nekem megvan ez a két paletta, és egyik sem olyan, hogy a pár használat (nálam a párszor használt 2-3, nagyon maximum 4 használatot jelentene) nagyon meglátszana rajta.
De amúgy ezért is írtam, hogy egyébként az árat szerintem korrekten lőtte be az eladó.

A Subculture egyáltalán nem olyan gáz, szerintem ezekkel a színekkel az egyik legjobb paletta. Viszont tényleg nagyon pigmentált, elég beleérinteni az ecsetet. Persze, ha valaki nagyon kezdő, akkor lehet, hogy ez gondot okoz, de a rendszeres sminkelőknek nem kéne .
Szerintem csak valamiért berágott valaki az ABH-ra, a többiek pedig átvették tőle a hülyeséget.
Érdemes ennek kapcsán Wayne Goss videóját megnézni:

2 Likes

Egyébként a Nabla palettákban is a fényes színek pan-jeiben látható legelőször a bemélyedő hupli. Ez tényleg így van.

Akkor velem van a baj, mert 2-3 használat után az én palettáimban a fényes színekben még nincs hupli (de cuki szó). Ujjal viszem fel őket, nekem jobban bevált, mint az ecsetes megoldás.

1 Likes

Nem úgy értettem, hogy 2-3 használat után! Úgy értettem, hogy sok használat után először a fényes színeken veszem észre.

1 Likes

Nagyon csúnya volt az egész lejárató kampány, amihez felhasználták a Subculture palettát. Emlékszem, ahogy Tati tartotta függőlegesen a palettát és izomból körözött a panekben, mint egy propeller és nahát, porzott… De melyik paletta nem poroz, ha valaki azt csinálja vele?! Nem hiszek már egy ideje ezeknek a videóknak, túl egyszerű manipulálni. Nem emlékszem már, melyik palettáról láttam régebben egy videót, amiről kifejezetten tudom, hogy nagyon gyengén pigmentált és eszméletlenül foltos. Tati szerint elképesztően pigmentált volt és be is mutatta. Gondolkodtam, hogyan. Aztán eszembejutott, hogy ha egy kicsit nedves ujjal húzgálom meg a színeket, még egy égetett pirosítóból is veszedelem pigmentációt tudok előcsikarni. Kipróbáltam és tényleg. De sokszor látom nála és más youtubereknél is, hogy még csak nedves ujj sem kell hozzá, egyszerűen izomból dörgölik az ujjaikat a panekbe, tizenötször köröznek benne és “Wow, ez aztán a pigmentáció!”. Az már más kérdés, hogy ecsettel azt soha az életben nem lehet elérni…

6 Likes

Ujjal felvive tényleg jobban tapad a festék, de nekem olyan kis felületű a szemhéjam, hogy az ilyen jellegű kísérletezéseim többnyire csak szerencsétlenkedésbe fulladnak. :laughing:

1 Likes