Ha így vesszük, nekem vannak tizennégyszer próbált termékeim is. Mert van például egy púderem, amit próbálok így is, úgy is, valahogy nem találjuk még mindig meg a közös hangot, és ezen logika mentén még mindig csak próbálgatom, hogy hogy lenne a legjobb. A belenyomott felirat meg közben már régen eltűnt. Van egy MAC alapozóm, már a harmada hiányzik, nem untam meg, csak még mindig nem tudom, hogy melyik primerrel/hidratálóval ÉS fixáló púderrel fog a legjobban együttműködni, kétszer ugyanúgy még nem tettem fel, még mindig kísérletezem vele. Szerintem rendkívül etikátlan lenne bármelyiket is úgy eladnom, hogy néhányszor próbáltak.
Szerintem a “próbált” kifejezés elég tág fogalom. Az a helyzet, hogy 2-3 alkalomnyi próba után sem kell, hogy úgy nézzen ki egy paletta, mint akit hónapok óta nyúztak, így nehéz kép alapján megítélni, hogy most tényleg 1 vagy 3 alkalommal nyúlt bele valaki az ecsettel. Viszont ez a “2-3 alkalom” tökéletes lehetőség arra, hogy az ember mismásoljon. Hiszen honnan tudhatnám, hogy ez a “2-3 alkalom” tényleg csak 2, ha emberünk rendes volt és a paletta nagyon porzik, vagy 5 és a szerencsés palettán nem látszik meg eléggé.
Én is kísérletezgettem pár eladó termékemnél párszor, mindegyiknél a “párszor használt” szerepel. Nekem fontos a korrektség, eszembe nem volt csúsztatni, meg belemagyarázni, mert az engem is minősítene
Azt vettem észre a saját eladásaimnál, hogy sokan rákérdeznek, hogy tényleg saját-e a fotó a termékről. Én meg nézek, hogy nem vagyok azért akkora fotós guru, hogy profinak tűnjön… Aztán rájövök, hogy biztos amiatt van, mert sokan nem saját képeket tesznek fel, és a stock fotókon ugye nem látszik az aktuális állapot…
Ugyanígy voltam én is, pontosan olyan állapotban voltak mindig a termékeim, ahogyan feltüntettem őket. Ha azt írtam valamire, hogy háromszor használt, akkor mindhárom alkalomra konkrétan emlékeztem, azért azt írtam. Fontosabb a becsületem annál, mint hogy néhányszáz forintért mismásoljak.
Az egyébként tök jó megoldás, én is alkalmazom sokszor, hogy saját fotó, alatta pedig a leírás: “képen látható állapotban”. Azzal nem lehet mellé lőni, pláne ha azt is feltüntetjük, mikori beszerzés.
Engem csak az zavar, hogy a képre nem lehet ránagyítani, max ha az oldalt is nagyítom. Nagyon jó lenne ha lehetne több képet feltenni, és azokra rákattintva meg tudnánk nézni nagyobban.
Én azt nézném, hogy a feltételezett érintetlen állapothoz képest mennyi hiányzik. Ha mondjuk a termék 0,2%-a, az nálam elmenne próbáltnak akkor is ha 1 meg akkor is ha 10 alkalom kellett hozzá.
A Sánel púder birtoklásról egyszer olvastam, vicces volt.
Azt hiszem ezt a kifejezeést szerintem egy korábbi fórumos beszélgetés után vettem át tőled. Tényleg iszonyatosan hasznos, nem kell magyarázkodni, mindenki látja, mi a helyzet.
Jobb egérgomb —> kép megjelenítése. És ott lesz a nagy kép (Firefox böngésző). De Chrome-mal is működik.
Ez a tuti szerintem is, így nem hibázhatunk
Köszi, eszembe nem jutott volna
Erdekes felvetes, gyakorlatilag lehet uj egy 8 eves ruzs, ha soha nem hasznalta senki. Az uj jellemezhet allapotot is. A batch kod alapjan lehet donteni, hogy megeri a kockazatot. Az elado igazat mond ha lathatoan csak a fotozasra volt kitekerve a tokbol. Azt elnezem mindenkinek, ugyanis sok termeket mar nem gyartanak es egy dobozos foto csak a geekekhez beszel, akik pontosan ismerik nev alapjan az arnyalatot.
Ez egy gyakori problema az uzletekkel is.Ha egy ritka termeket valasztok ki, megeshet hogy evek ota raktarkeszleten van es ott romlott meg. Az uzlet ugyfelbarat hozzaallasan mulik, hogy ilyenkor mit tesznek. Gyakorlatilag uj, bontatlan de nem friss gyartmany.
Nem lehet új egy 8 éves rúzs, általában gyártástól számított 3 évig őrzi meg a szavatosságát, vagy még rövidebb ideig bontatlanul. Bontástól számított szavatossága pedig a dobozon van feltüntetve a batch kódnál. Ha van egy 2011-ben gyártott rúzs, amit csak 2014-ben bontottak meg, az 2019-ben már romlott termék.
Szerintem lehet uj, hiszen nem hasznalt, ezert erdekes a felvetes.
Az uj nem csak szavatossagot jelent aukcios oldalakon. Ebayen (a legregebbi aukcios oldalnal ragadok le) egy dobozos, akar mar lejarat utani termeket ‘cimkes uj termekkent’ (new with tags/new without tags/in original packaging) hirdetnek, legyen kozmetikum vagy ruha. Peldaul egy LE Tom Ford vagy Victoria Beckham bronzosito evekkel ezelott lejarhatott batch kod szerint, megis ujkent van hirdetve. Ebayen nincs olyan rubrika, hogy uj de mar lejart szavatossagu. Valami vagy uj vagy hasznalt. Eladotol fugg, hogy mit tuntet fel leirasban es valaszol-e a feltett kerdesre. A korrekt eladok jelzik, hogy a termek gyartasa evekkel meg lett szuntetve vagy megis miota all a fiokban, de mindenki sajat felelossegre vasarol.
Ebbol is latszik, hogy mennyire kulonbozoen gondolkodunk a leggyakoribb jelzorol.
Azt preferalom egy hasznalt termeknel, ha az aktualis allapotrol jol lathato fotot kapok es olvashato a batch kod is a csomagolason.
Parfumot enelkul is merek vasarolni de csak eredeti uvegben. Vallalom, hogy buggyant lehet, de erre meg nem volt pelda.
Nekem egy 10 èves rùzs nem ùj, hanem kukàba valò termèk. Ha nem használta, akkor az egy 10 éves használatlan rùzs. Az illata sincs màr meg, a magas víztartalma miatt tele baktèriummal, netàn avas is. Ne èrtsetek félre, vannak nekem is 3-4 éves rùzsaim, az illatuk, àllaguk jò, de ahogy vàltozàst làtok, megy a kukàba. Ès 9-10 év után a legdràgàbb is megavasodik.Nekem is vannak guerlain bronzosítòim, amik több éves LE- k, azok persze pùder termékek, amik lazán jòk több év utàn is. Amikor vmelyiket eladtam, beìrtam, hogy nem volt hasznàlva, de a termèk règebbi limitàlt kiadàs. Pl. Lancome , guerlain pirosìtòkat 2-3000- èrt .
O, dehogy! Teljesen igazad van. Egy ot eves ruzs is oreg, ez nem vitas!
Ebayezek 16 eve es ugy szocializalodtam, hogy az uj nem hasznaltat jelent. Ez nem azonos azzal, hogy rendben van, batran vegye meg barki. Elavult ez a kategoria rendszer, de amig ebay nem valtoztat a hasznaltsagi besorolason, addig ez marad a koztudatban.
Egy hasznalt kozmetikumok adas/veteli oldalan maskepp kene kategorizalni, ha csak ezzel foglalkozik az oldal. Sot, ha nagyon popec akar lenni a site akkor a batch kodot is meg lehetne adni a termekeknel (nem kotelezo jelleggel), ami azonnal atfutna a batch datan, de ennek a fejlesztese nagyon koltseges.
Sokfele kozmetikum van, ahol nagyon fontos a lejarati ido es teljesen fogalmatlanul allok nehany krem allagu termek masodkezu eladasan.
A Guerlain remek pelda, a lejarat elott megavasodott az egyik ruzsom.
Elado termekeket mar nem nezegetek egy ideje, csak ebbol a topicbol es elszornyedek, hogy mi ‘nehanyszor probalt’. Az nalam mar alig hasznaltat jelent, de a fotok elarulnak mindent a termekrol. Homorulo termekek alig hasznaltak? Hm… eredeti ar ketharmadaert? Jesszumpepi!
Én meg nem leszek népszerű,de én az egész zsibit utálom. Anno mikor indult,jó páran megjósoltuk,hogy mi lesz ennek a vége. Naná,hogy bejött…kattintást számolva tuti fix komoly növekedés,de minőségileg…
Sajnálom amúgy,igazán klassz társaság verődött össze. Akkor nem volt még nyerészkedés,nem azért csaptak pár buta sort véleményként,hogy ne érje szó a ház elejét. Ez az egész már javarészt gusztustalan észérkedés. Az ingyenes minták beárazása, a kis “fufuk” ,amik kizárólag a kereslet alapján megvásárolt nagy kiszerelésekből kerülnek ki,minél nagyobb hasznot hozva a született üzleti guruknak.
Persze kivétel akad,de kevés. Túl rizikós is,és tisztelet a kivételnek,de sokszor a pifám le bírt volna szakadni. Már fel sem nézek. Kár a KM-ért!
Húha valamiért engem is idegesít mostanában a krémmánia. Az értékeléseket már el se olvasom, mert számomra érdektelen dolgokat véleményeznek. Az új termékekre rá szoktam nézni. KM zsibi meg, hát van elég sok furcsaság, valaki termékmintákat 800-ért hirdet, stb. Meg ugye amit mondtatok hogy vadonatújként mutatják be, a használt termékeket, látszik hogy bele van nyúlva, sokat fogyott stb.