Csalók a piactéren

Ez teljesen egyértelmű, hogy ebben az egészben az a legnagyobb baj, amit mondasz, én a KM álláspontját írtam le.

Számomra az a teljesen megdöbbentő, hogy ezek ellenére is aktívan üzletel.

Ha mégse lesz rendben, vehetek neked itt a következő Douglas akcióban, 20% kedvezménnyel. Én is gondoltam rá, de idén nem kellene magamnak több palettát beszerezni. Szerencsére előző héten elfogyott a raktárukban, ezért nem vettem meg. De újra lesz… .

1 Likes

Szerintem, az ellen, hogy olcsóbban vesz meg valamit, amit aztán drágábban ad el, nem lehet tenni semmit, ha van olyan, aki meg is veszi. Engem inkább azok zavarnak, akikről lerí, hogy kizárólag üzleti szándékkal járnak ide. Többéves tagságot követően 3 vélemény pl.

2 Likes

Én tegnap egyébként jelentettem azt az adás-vételt. Bárki jelentheti, ezért van ott a gomb. Még ha nem is ütközik kifejezetten a szabályzatba, hiszen ezek tényleg etikai problémák inkább, ezt legalább meg lehet tenni, hogy jelentjük.

1 Likes

@macooka Jaj ezen majd besírok. :rofl::rofl:
https://kremmania.hu/elado/vanda234-zoeva-caramel-melange-eye-shadow-palette

2 Likes

Édes Jézus gyere le… :joy::joy::joy: Én a minap kb. 5-6 “bontatlan” terméket láttam, amin a rúzs kitekerve, spirál kitekerve lesett az eladó kezében. Csúcs, amikor a magyar szavakat nem tudják értelmezni…

2 Likes

Jaj igen, ezen kiégtem, ezen a “próbált, de új”-on. :joy: Imádom, mikor valaki megpróbálja nekem megmagyarázni a hülyeségét. :smiley:

2 Likes

Amúgy ez a csaj már kétszer vásárolt tőlem. Elsőnél minden rendben ment, másodiknál meg úgy volt, hogy barátom fogja odaadni a terméket, megbeszéltünk minden részletet. Barátom fél órát várt rá, ő pedig elérhetetlenné vált. Később írt, hogy beteg lett, orvoshoz ment és teljesen elfelejtette a találkozót :grinning: Barátomat nem akartam többet ugráltatni, de én meg elmentem a városból, így felajánlottam, hogy postázom + engedek az árból, így nem lesz vészes a postaköltség. Erre hadovált valamit, hogy neki miért nem jó átutalással. De akkor ezt a sok adás-vételt vajon mind személyesen bonyolítja?

2 Likes

Azért érdekes, mert az ő drágább árában “benne van a posta”. :smiley:

Amúgy mi van azokkal a cuccokkal amik nincsenek lefóliázva? A külföldről rendelős topicba írtam, hogy a tarte csomagom felbontva érkezett (a tarte-tól ugye, KM zsibinek semmi köze hozzá csak a futárszolgálatoknak). A rúzsom érintetlennek tűnt egy kis kupakos lehántástól eltekintve (olyan, mintha valaki megnézte volna) és a dobozkája is meg volt nyomorítva - amúgy a look fantasticról a too faced primerem meg az UD spray-m ugyanilyen megynyomorított dobozzal érkezett, csak ott nem volt nyitva a csomag és jött velük egy 200 milis arclemosó olaj szóval arra fogtam…

Ha történetesen el akartam volna adni azt a rúzst akkor az minek számít?
(Mert ugye a bontatlanság igazolhatatlan, csak az látszik rajta, hogy kipróbálva sem volt.)

2 Likes

Úgy jelölném eledáskor, hogy új, használatlan, a kép miatt bontva. Sok paletta nincs fóliázva eredetileg. Ha látható az érintetlensége, akkor minden oké :ok_hand:

3 Likes

Vagy odaírom, hogy a kép miatt bontva, vagy nem bontom ki hanem odaírom, hogy így érkezett. De amin nincs kupak a fotón, az NEM bontatlan. Tehát írhatom rá, hogy új, de azt nem, hogy bontatlan. Egy dologra illik figyelni minden eladónak: ne közöljön nyilvánvaló valótlant. Ez nem nehéz elvárás szerintem.

5 Likes

Egyébként az forgott a minap a fejemben már többször is, hogy ahhoz képest hogy mennyire sokrétű és kifejező a magyar nyelv, mindenre van kifejezésünk, mégsem tudják (akarják) értelmezni sokszor.
Tipikus példa, hogy a “próbált” az maximum egyszeri használat, mégis sokan írják hogy “párszor próbált”. De ilyen nincs. Arra már a “párszor használt” a helyes. Ez kicsit olyan, mint a kóstolás egy kész kajánál. Ha egyet beleharapok, akkor megkóstoltam. De ha kettőt, hármat, ötöt stb. akkor azt nem “párszor megkóstoltam”, hanem ettem belőle.
De a bontatlan szó is totál evidens. Amin szemmel láthatóan nincs rajta a teteje, az ki lett bontva. Lehet új, meg lehet nem használt, de bontatlan semmiképpen.

Bár tény hogy tuti sokan a pszichológia erejében bíznak, hogy ha van a piactéren egy kétszer használt, meg egy kétszer próbált termék, akkor a vásárló majd az utóbbit választja… Mert hát az csak próbált. De aki ilyet csúsztat, az számomra pont hogy gyanús lesz, mert ennyi erővel csúsztathat abban is hogy használta 5-ször, de “á, írok kettőt, úgyse látszik”, aztán innen jön, hogy akkor már miért is ne írnék “próbált”-at, az jobban hangzik.

Mindegy, egy szó, mint száz, a legfontosabb hogy próbálja az ember mindig a lehető legtöbb és legvalósabb információt megosztani, akkor nem érheti probléma. :+1:

7 Likes

Tegnap felnéztem a német zsibire. Na ott aztán jelentgettem pár terméket, pontosabban füstölögtem a dühtől: a 9- 10 !!! éves rùzsra van képük odaírni, hogy ÙJ!!! Szépen lefényképezték a rùzs alját, ahol ott dìszeleg a batch kòd. A bosszantò, hogy sokan gyanùtlanul meg is veszik. Pont pàr hònapja jött egy ùj szabàly, hogy csak ùj sminkeket lehet felrakni eladàsra.

4 Likes

Ez is szomorú :frowning: Bár tény és való, hogy vannak netes parfümériák, akik régen gyártott, ezer éve felvásárolt készletet is árulnak, tehát mondjuk megrendelek egy rúzst, megkapom, mégsem kell, 2 nap múlva felteszem zsibire, de nem tudom hogy régen gyártott, csak annyit, hogy én újonnan rendeltem 2 napja. Bár ha igazán lelkiismeretes vagyok, rákeresek a batch-kódra mielőtt eladom.

(Én pl szeretem a Notino-t, nekem mindig max 5-8 hónapja gyártott parfümöket küldtek, rákerestem mindig, de sokan írták a bolt értékelésnél régebben, hogy kaptak sokéves batch kóddal rendelkező terméket. )

3 Likes

Meg lehetne állítani ezeket a “négyszer próbált”, “alig használt” (miközben már a pan alja lassan kikandikál) dolgokat. Jelenteni kellene az összeset, az adminisztrátornak pedig törölnie. DE! Nagyon sok embernek ez tökéletesen megfelel és semmi gondjuk nincs az így vásárolt termékekkel, szóval végülis nincs is semmi gond. A baj az, hogy a KM nem ekkora volt, amikor megcsinálták a zsibit, nem is ilyen céllal jött létre. Akkor egy nagyon kicsi, családias közösség voltunk. Olyan gyönyörű állapotban jöttek-mentek a dolgok, egyszerűen szégyen lett volna abban a közösségben, ahol szinte mindenki ismert mindenkit, ha ilyen átverések történtek volna. Aztán az oldal növekedésével a zsibi is egyre nagyobb lett, felhígult, megjelentek a csalók, a viszonteladók és most itt járunk, hogy felnőtt emberek nem tudják, hogy mit jelent, hogy “kihasználtam belőle a szusszt is, alig van benne” / “megérkezett, feltettem, kiderült, hogy nem az én színem.”
(Vettem olyan alapozót, amire azt írta az eladó, aki ráadásul napi szinten véleményezett felső kategóriás termékeket, hogy néhányszor használta. Ehhez képest HÁROM használatra elegendő cucc volt benne…)

4 Likes

Igen, ez így van. Mondjuk jelenteni nem szoktam, pont azért amit írtál, mert sokaknak ez megfelel, csak pusztán én magam elzárkózom az ilyen csúsztató eladók elől.
Jelenteni azokat jelentem, ami nagyon arcpirító, pl. a totál laposra kopott “csak swatcholt” rúzs, vagy volt pl. 1000 forintos DM alsópolcos parfüm amiből kiadott 5 ml-ket az eladó jó drágán “keleti luxus parfüm, olasz ritkaság” jellemzőkkel. Ja meg egyszer egy Kenzo gagyi műanyag üveges egyértelműen hamis parfümöt is jelentettem, amit eredetinek árult a csaj. És neki állt feljebb… Mert előtte kommenteltem neki hogy ne haragudjon, hátha nem tudja, de amit árul, hamis. Na erre kiborult hogy ő csak eredetit árul. Ja persze, képről is egyértelmű volt hogy rossz gyenge másolat a cucc.

3 Likes

Ezzel az 1x 2x párszor használttal vitatkoznék kicsit. Veszel valamit, próba képpen felkened, nem tetszik. Drága volt, úgyhogy adsz neki még egy esélyt, megpróbálod valami más kombinációban, még mindig nem jó. Sajnálnád eladni, úgyhogy szerzel hozzá másik primert/fixálót/kontúrt de azzal sem működik. Már 3 próbánál jársz, de még mindig csak kísérletezel, nem tudtad használni. Fájó szívvel lemondasz róla. Ha mondjuk egy 15-ös palettáról van szó, ott egy alkalommal nem tudod mindet magadra kenni, vagy megcsinálod a swatchokat, akkor 1x próbált, de még fogalmad sincs élesben hogy muzsikál. Ha mindbe csak egyszer nyúlsz bele de ehhez három alkalom kell akkor az 1x próbált vagy 3x használt? Én eddig úgy vettem, hogy a próbált az, amit az illető csak annyit használt, hogy eldöntse, tetszik-e vagy sem. A ‘kicsit használt’-nál minden stimmelt, rendeltetésszerűen művelésbe volt véve, csak megunta, megváltozott a bőrtípusa, kapott hat másikat, talált egy régit a padláson, stb. Ergo minden ‘próbált’ egyben használt is, a kérdés az, hogy mennyi hiányzik a cuccból.

Ezt mondjuk nem tudom minek írtam le, mert elvből nem veszek semmit amihez bárki hozzányúlt.

A bontatlanságban egyetértünk… bár minden le lenne fóliázva vagy legalább leragasztva akkor nem kéne ilyenen agyalni.

2 Likes

Nekem a több alkalom már használat. Oké, kísérletezgetés,de az használat. De mindegy is, mondom, pszichológia, sokan azt hiszik hogy a háromszor próbált az kevésbé volt használva mint a háromszor használt. Hát akkor maradjanak ebben a hitben, vannak akik megveszik bárhogy, csak elmondhassák hogy Sánel púder van a birtokukban :grin:

1 Likes