Csalók a piactéren

Óh, igen az alkudozás… ez a hölgy is alkudozott… :smiley: Ki is árulom a sminkjeimet: aki ennek a topicnak a tagja 50%-ot kap az eladó termékeimre… mondjuk szeptember végéig. :smiley:

4 Likes

Ilyenem is volt… :smiley:

Tökéletesen megértem, ha a rossz tapasztalat miatt nem engedélyezel vagy más nem engedélyez. Baromi idegesítő lehet a sok vacakolás. Vannak íratlan szabályok, amiket ilyenkor betartanak a normi emberek. Az élelmiszerboltban sem mondjuk a kasszánál, “hogy a kimért párizsiért mégsem adnék 200 Forintot, csak 150-et, ugye lehet?”

3 Likes

Hát igen, valamiért nagyon elterjedt hogy azonnal bepróbálkoznak. Leütés előtt még elmegy, de utána?!

2 Likes

Én sem nagyon bízom a frissen regisztrált emberekben, pedig tudom, hogyha mindenki így áll hozzá, akkor szegénynek az életben nem lesz egy értékelése sem. Viszont ha valakinek már legalább 1 van, és mondjuk aktív is az oldalon valamennyire, annak szoktam adni egy esélyt, és eddig még szerencsére nem vert át egyik ilyen illető sem.

2 Likes

Én attól vagyok ki, amikor ott van feketén-fehéren a hirdetésemben, hogy nincs személyes átvétel, nincs posta, nincs csere, csomagautomatába tudom küldeni a terméket és pont. Aztán persze jön a komment, hogy nem postázom? Mondom nem, mert nincs posta a közelemben, munkaidőben pedig nem tudom megoldani. De hát mivel másabb a Foxpost? Mondom az ott van a munkahelyem mellett, ebédidőben kiugrom, kettő perc alatt feladom a terméket, holott a postán lehet, hogy másfél órát kéne várnom, annyi ebédidőm pedig nincs. És mindezt nyilvánosan, mindenki szeme láttára. Azóta ha valaki olyasmit kérdez, ami ott van, egyszerűen már nem is válaszolok…

5 Likes

Szia, pont ma kaptam láthatatlan Harry-t, szívesen odaadom.

ez már szinte vicces

6 Likes

Na jó! Végem. :joy::joy::joy::joy:

Azta pofátlan mindenit… És sajnos így is sikeres üzletet tud kötni :frowning: :smiling_imp:

Pedig azon a palettán látszik, hogy nem kétszer volt használva (még ha igaz is a sztorija, hogy ez egy új paletta, de nem az), két színen szabályos besüppedés van. Az értékeléseit elnézve elég megbízhatatlan.

4 Likes

Igen, bírom amikor egyértelműen többször használt cuccokat így adnak el. Az értékeléseket sajnos nem nézi mindenki, pedig nagyon sokat elárul az illetőről.

2 Likes

Na most kifejezetten ideges vagyok, hogy az eladónak nincs, nekem bezzeg van két negatív értékelésem… :face_with_monocle:

3 Likes

Tul kell lepni, en befejeztem az itt eladast a piacteren, ugyis en jovok ki belole negativan, ha masok nem tudnak szoveget ertelmezni vagy eppen nincs penzuk a lefoglalt termekre.

Neha megnezem az elado termekeket, a hetekig hasznalt dolgokat sokszor hirdetik ujkent vagy kiprobaltkent.
A kedvencem egy hajolaj volt. Az elado azt irta 2x hasznalta, de hianyzott az uvegbol boven. Nos az en ugyanolyan olajamban a szint kb. 2cm-rel feljebb van, mint az oveben volt es mar tobb honapja hasznalom es min. 1 tucatszor kentem. Most az eladonak vagy foldigero haja van es a teljes hosszara kente vagy kamuzott.

Jesszus, én meg leütöttem nála ma egy Soft Glam palettát. Bár az eladásai között nem láttam negatív értékelést. Remélem minden rendben lesz :thinking:

3 Likes

https://kremmania.hu/elado/vanda234-lime-crime-velvetines-9b315969-4edb-42d8-8b11-ea6b0393b66d
Ez is durva.

Főleg, hogy anno 3000 Ft-ért vette még tavaly ilyenkor, szintén használtan már :)))

2 Likes

Ezekről volt már szó többször is, hogy mennyire szabályos/etikus drágábban továbbadni zsibin vásárolt (és azóta használt) termékeket. Nekem többször is volt ilyen tapasztalatom, hogy megvettek tőlem valamit és még csak nem is sokára az egyiket 50%-os haszonnal (!) akarta tovább adni a vásárlóm, a másikat pedig ha jól emlékszem 40% körülivel. Elsőre rászóltam a kommenteknél, azonnal el is tüntette. A második nagyon csúnya volt. Azóta nem adok el semmit a KM-en.
Ha jól emlékszem, a KM álláspontja az, hogy bár nem etikus, nem is ütközik a szabályzatba, hiszen mindenki annyiért árul, amennyiért akar és nem kötelező megvenni.

2 Likes

De jó ötlet, ha én is így járnék biztosan kommentelek majd!

1 Likes

Szerintem itt elsősorban nem is az a gond, hogy drágábban árulja (bár az sem etikus ugyebár), engem jobban zavar, hogy mismásol a termékek állapotával kapcsolatban. Azért nem mindegy, hogy egy adott palettát/rúzst/akármit elsőkézből veszek meg vagy istentudja hányadik tulajdonostól, ráadásul az is fontos, hogy mikor vette használtan (pl. ebben az esetben egy éve áll nála és már alapból használtan vette). Nekem ez a kifejezetten visszás, teljesen megbízhatatlan így a szememben, sosem vennék tőle semmit.

6 Likes