Én elutasítottam… régen egy hivatalos piactéren is gond volt velük. Konkrétan van akinek itt megismertem a nevét, máshol is játszadozott már. Szerintem kezdje pár tucat vélemény írásával hónapokig, ne ugorjon neki a vásárlásnak azonnal. Ki regel csak 1 termék miatt? Más oldalakon felfüggesztik a szórakozó embereket, itt nincs tét és regelni fog újra más címmel. Gondol egyet, hú kellene az a valami, majd másnap ráeszmél, hogy a zsebpénzét már rég elverte. Elkezd sunnyogni, kitalálni dolgokat, húzza az időt. Azt gondolja rendben van, hogy feleslegesen levelezgettek.
Az ebay szerintem egy korrekt hely, ha nem fizet valaki, írhat amit akar, benne a rendszerben, hogy nem fizetett, le is tiltják elég hamar. Ha nem érkezik meg az ellenérték, legyen az akármi, telefontok, koreai minta, a PayPal visszaadja az ember pénzét.
Itt marad az, hogy megbízol a másikban.
1x több éve leütöttem itt egy BB-t. Kifizettem (PayPal) … eltelt 2 hét, a postaládában nem volt. Németországból 3 nap alatt hazaért akkor egy aksi, amit ugyanakkor fizettem ki. Gondoltam rákérdezek hol a levél. A magyar eladó Németországból postázta otthonra elvileg. Azt írta visszaérkezett hozzá Németországba. Nos, az én lakóhelyemen biztos nem járt, de érdekes, hogy az eladó nem jelezte, hogy a termék és a vételár is nála van. Ez nem zavarta. Majd visszautalta az árát. Most vagy az árfolyam miatt kevesebbet, vagy levonta a postát. Akkor még otthon laktam, azután én nem vettem itt inkább semmit. Ritkán látok nekem való dolgokat, azokat pedig biztos nem rakná félre senki 2-3 hétre (bár előre kifizetni tudnám, csak átvenni nem).