Csalók a piactéren

Én elutasítottam… régen egy hivatalos piactéren is gond volt velük. Konkrétan van akinek itt megismertem a nevét, máshol is játszadozott már. Szerintem kezdje pár tucat vélemény írásával hónapokig, ne ugorjon neki a vásárlásnak azonnal. Ki regel csak 1 termék miatt? Más oldalakon felfüggesztik a szórakozó embereket, itt nincs tét és regelni fog újra más címmel. Gondol egyet, hú kellene az a valami, majd másnap ráeszmél, hogy a zsebpénzét már rég elverte. Elkezd sunnyogni, kitalálni dolgokat, húzza az időt. Azt gondolja rendben van, hogy feleslegesen levelezgettek.
Az ebay szerintem egy korrekt hely, ha nem fizet valaki, írhat amit akar, benne a rendszerben, hogy nem fizetett, le is tiltják elég hamar. Ha nem érkezik meg az ellenérték, legyen az akármi, telefontok, koreai minta, a PayPal visszaadja az ember pénzét.
Itt marad az, hogy megbízol a másikban.

1x több éve leütöttem itt egy BB-t. Kifizettem (PayPal) … eltelt 2 hét, a postaládában nem volt. Németországból 3 nap alatt hazaért akkor egy aksi, amit ugyanakkor fizettem ki. Gondoltam rákérdezek hol a levél. A magyar eladó Németországból postázta otthonra elvileg. Azt írta visszaérkezett hozzá Németországba. Nos, az én lakóhelyemen biztos nem járt, de érdekes, hogy az eladó nem jelezte, hogy a termék és a vételár is nála van. Ez nem zavarta. Majd visszautalta az árát. Most vagy az árfolyam miatt kevesebbet, vagy levonta a postát. Akkor még otthon laktam, azután én nem vettem itt inkább semmit. Ritkán látok nekem való dolgokat, azokat pedig biztos nem rakná félre senki 2-3 hétre (bár előre kifizetni tudnám, csak átvenni nem).

1 Likes

Én félre tenném :smile:, és még biztosan lennénk páran, na.

3 Likes

Én is félreraknám. Most is van két ügyletem, aminél csak később tudunk találkozni / később ér rá a vevő - persze attól függ, kicsodák, 0 értékeléses újonccal (akit egyáltalán nem ismerek) nem biztos, hogy megcsinálnám. Az se baj, ha időközben meggondolják magukat, csak az időmet ne lopja senki, mert volt olyan, hogy elutaztam a találkozási pontra és feleslegesen vártam fél órát, a másik fél egy válaszra se méltatta a négy üzenetem.

3 Likes

Szerintem az egyik ügylet én vagyok :rofl: akármit beszélünk meg, én ott leszek mindenképp! :). Már alig várom a pénteket :).

1 Likes

Én is félre raknám! :slight_smile:

2 Likes

Igen, te vagy, de mint említettem, abszolút nem probléma, ha októberben tudnád megvenni, az se lenne az.

1 Likes

Velem eddig egyszer volt ilyen, de mivel korábban nem volt negatív tapasztalatom, gondoltam sebaj, majd később a levelezés során megkérem, hogy üsse le. Írtam is e-mailt neki, visszaírt, hogy hol tudná átvenni. Felsoroltam neki a megfelelő helyszíneket-időpontokat. Erre annyit írt vissza, hogy “és mi a végleges ár?” Na itt felment bennem a pumpa, ésszerű keretek között nincs problémám az alkudozással, de szerintem az a korrekt, ha ezt rögtön az elején tisztázza az ember, és csak akkor jutunk el az átvételi hely és időpont kérdéséig, ha a vételár mindkét félnek megfelel. Megírtam neki, hogy annyi, amennyi a hirdetésben szerepelt. Természetesen erre soha nem kaptam választ. A mai napig nem értem, hogy ha drágának találta (nyilván bőőőven áron alul adtam, de ettől még szíve joga), akkor miért kezdett el időpontot egyeztetni :confused: Szívesen írtam volna neki egy negatív visszajelzést, hogy mások is lássák, de feltehetően ezért sem akarta leütni. A mai napig felbosszant. Azóta úgy gondolom, hogy tartsanak akármilyen bunkónak, egy ilyen kérésre azt válaszolnám, hogy ha kérdése van, tegye fel nyugodtan, ha pedig szeretné megvenni, akkor üsse le a terméket.

7 Likes

Nem pont ez a téma, de az Auchanban van most ez a Harry Potter figura gyűjtés. Még sajnos hiányzik három (mától csak kettő, ma megkaptam az egyiket az Auchanban) , felvittem a cserebere infóra. Az elmúlt 5 napban három embernek is írtam csere ügyben, és eddig még egyik sem válaszolt.
Legalább annyit írhatnának, hogy bocs de nem aktuális…

Ui: Ugyanitt láthatatlan Harry és sötétben világító Voldemort kerestetik, ha esetleg… :smiley:

4 Likes

A nèmet oldalakon làtnàtok. Ezek olyan pofàtlanok - egy rèszük legalàbbis, hogy ha pl. Egy ùj Anastasia Palettát 50 eurò helyett felteszel 25- èrt, akkor ő 20- at adna èrte ùgy, hogy mèg az 5 euròs postaköltsèg is legyen benne. Az ilyeneket vâlaszra sem szoktam mèltatni.

4 Likes

Igazad van, ez inkább a “Gyűjteményeink” topicba való! ::crazy_face:

1 Likes

Ennek a topiknak az a címe, hogy “csalók a piactéren” és szerintem mindenki az a eladókra asszociál, de én regélni tudnék az újonc minősítésű, 20 év körüli vevőkről. Lassan ott tartok, hogy nem engedélyezem nekik a vásárlást. :smiley:

3 Likes

Na, mesélj :joy: Add ki magadból!

1 Likes

Ohh, hát igen. :flushed:
Csak olyan jól esett már elpanaszolni. :pleading_face:

2 Likes

Én őszintén szólva még nem mertem a piactéren venni semmit, pont azért mert ugye nincs értékelésem. És hátha azt gondolja az eladó, hogy nem gondolom komolyan. Láttam olyat aki konkrétan kiírta, hogy a 0 értékeléssel rendelkezőt elutasítja.

1 Likes

Legfőbb problémám az eltűnés. Lecsapja a terméket, aztán nem reagál semmire. Ebben az a bosszantó, hogy vissza kell rakni a terméket, és ha esetleg frissen ütötte le, akkor nekem a KM szabályai szerint 7 napot kell várni, hogy újra feltehessem. 10-ből 8 esetben eltűnnek. Egy friss eset, megveszi a terméket, meg se nézte, majd utána e-mailben el kezd problémázni, hogy szerinte nem eredeti a termékem. Ettől majdnem falnak mentem, mikor mindig megbízható helyről vásárolok és soha nem égetném magam ilyennel. A cuccot harmadáron árultam egyébként, nem akarok részleteket írni. Arról nem is beszélve, hogy telefonban tegez, utána személyesen magáz, úgy kezdi az e-mailt, hogy Jó napot!, na hát ez… Kedvem lett volna azt mondani, mint egykor Máthé Erzsi, “kedves te is leszel egyszer olyan vén kurva, mint én és akkor nagyon rosszul fog esni, ha lecsókolomoznak.” Mindenkitől elnézést kérek, de ez most nagyon kikivánkozott.

10 Likes

Láttam én is ilyet, de olvastam olyat is, hogy kezdők várárlási szándékát is fogadja, mert ő is volt újonc. Ez nagyon aranyos, sztem :grin:

3 Likes

Én mindig engedélyeztem a vásárlást, nem írnék ki ilyet, mert el a karok adni, nem negatívan hozzáállni rögtön. De mondom: 10-ből 8 esetben megszívom az újoncokkal.

4 Likes

Ezt én is olvastam :slight_smile: Én is fogadtam de tény sajnos hogy sok a rossz tapasztalatom :frowning: Eltűnés, leütés után alkudozás, stb.

1 Likes

Igen az :slightly_smiling_face: Meg egyszer elkell kezdeni :slightly_smiling_face:

1 Likes

Volt aki bepróbálkozott olyannal, hogy leütés után megírta, hogy igazából ennyiért vadiújat rendel a webshopból, szóval lehetne-e olcsóbb. Írtam neki tök kedves hangnemben, hogy megkérdezhetem-e melyik webshopban, csak kíváncsi vagyok, de én nem szeretném olcsóbban adni, szóval akkor rendelje meg nyugodtan az újat a webshopból, nincs harag, felteszem újra, köszönöm hogy szólt. Erre írt, hogy ja nem, megveszi tőlem, csak gondolta próbálkozik (ezt így szó szerint :slight_smile: )

4 Likes