Bőrápolási rutin

@Izar @Amadea @LiliMae
Köszönöm nektek a tippeket. Nekem Kose Softymo white olajam van, legközelebb a speedyt fogom rendelni.
Jelenleg ott tartok, hogy átmasszírozom a bőrömet az olajjal, szempilláimat külön figyelemmel, de nekem ezen a ponton mindig belemegy a szemembe, aztán vízzel emulzió lesz, lemosom. Ezután a szememet kénytelen vagyok még egyszer átolajozni. Ezután megint víz, majd géles lemosó kétszer. Így nem kell micellás vizet használnom, de nem érzem 100 százalékosan tisztának a bőrömet. Kijött az arcomon vagy 6-8 gyulladt pattanás is, nem tudom van e összefüggés :thinking: Szóval próbálkozom, majd alakul. :slightly_smiling_face:

3 Likes

Előtte milyen lemosót használtál, amivel tisztának érezted a bőrödet?
Az olajos lemosónak és a kétszeri géles tisztításnak le kellene hoznia mindent.:thinking: Nagyon ragaszkodó fényvédőd és/vagy alapozód van?

mit szóltok ehhez ?
bocs ha volt már

A parfümök összetevői ugyanis fényérzékennyé tehetik a bőrt, ez pedig komoly kockázatokhoz vezethet. Nagyobb az esély a napégésre, és a bőr hiperpigmentációjának kialakulására. Ezek a területek sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve, ami az UV-sugarakat illeti. De ne ess pánikba, már hozzuk is a megoldást. A szakértő szerint, a legjobb, ha a nyak hátsó részére teszed a parfümöt, vagy pedig a hajvonalhoz. Így nemcsak védve vagy a naptól, de tovább is tart a hatása.

5 Likes

Végül is logikus, valószínűleg az alkohol miatt. A parfümökben elég sok van.

1 Likes

Ezt már régebben olvastam azóta én is nyakszirtre és könyökhajlatba fújom az illatokat.

1 Likes

Én ott is fényvédőzök, bár amúgy sem látom a napot… :roll_eyes:

1 Likes

Elkezdtem az ajánlásotokra délutánonként a kétlépcsős arctisztítást. Viszont még tele vagyok olyan termékekkel, amelyeknél várom, hogy elfogyjon, hogy majd helyettük megvehessem a tudatosabban kiszemelt áldozatokat. Ezért jelenleg az olajos lemosó helyett eléggé hibrid megoldást választottam. Van egy alverdés sminklemosó olajom, és egy nivea rose touch kétfázisú micim. Nemes egyszerűséggel nem vattával használom őket, hanem a kezembe öntöm, és úgy használom lemosóként. Majd nyilván utána a vizes mosó. Amit ha elfogy, szintén lecserélem, mert önmagában szárít, mert SLS van benne, de így, olaj után teljesen jó. Szerintetek átmenetileg ez így oké?

Ha lehoznak minden szennyeződést és nem okoznak irritációt, nem szárítanak, akkor oké. Érthető, hogy szeretnéd elhasználni őket.
Sőt, ha beváltak és ragaszkodsz hozzájuk, le se kell őket cserélni.
Ha valamilyen lemosó nem válik be, simán elhasználtam tusfürdőnek és ecsetmosónak - pl. több micellás víztől égett az arcom. :grimacing:

1 Likes

Garnier rózsaszín micellás víz, kettő vattakorong. Ezután már a “színes” dolgok lejöttek és utána ugyanúgy géles lemosó.
Hát nem tudom… kétféle fizikai fényvédő + púder, bronzosító, pirosító. A fehér arctörlőmön látok nyomokat…

Elkövető jelen :raising_hand_woman: sajnos a nyakamra fújom és mindig is oda fújtam. Máshol el sem tudnám képzelni :slight_smile:

1 Likes

Nálam a nyak pont kimarad: csukló, fültő, és a ruha alá a dekoltázsra, esetleg a hajamra. :smiley:

2 Likes

Nem ismertem ezt az olajat, de beszereztem és hálásan köszönöm a tippet! Sokkal olcsóbb, mint a L’Occitane amit eddig használtam, plusz pont, hogy illatmentes, és ugyanolyan jól lehozza a sminket. Picit olajosabbnak érzem utána a bőröm, ennél mindenképp kell a második géles lemosó, de ez egyáltalán nem zavar: ha kell hát kell, úgyis használtam eddig is. Ha elfogy a pár flakon L’Occitane ami még tarcsiban van, átváltok erre, és köszönöm még egyszer. :slight_smile: :heart:

1 Likes

Nálam csukló, fültő, haj.
Ha túl tömény az illat, akkor csak haj vagy csak csukló & fültő.

3 Likes

Igazán nincs mit :heart: nagyon örülök, hogy hasznos tipp volt és bevált neked is, sokadik flakonnal használom én is, és tartalék is van otthon, amikor akciós, mindig rendelek egyet.

Szerintem a lemosó olajak elsősorban nem a smink eltávolítására valók. Viszonylag kevés olyan olajjal találkoztam, ami 100%-ban képes volt eltávolítani. Bármelyik képes szépen fellazítani, de nem fogom 12x újra lemosni az arcom vele, hogy tökéletes végeredményt kapjak. A sminklemosást én külön körben oldom meg.

1 Likes

Na, akkor én itt magamtól lettem szakértő :laughing:, lett kétoldalt foltom a nyakamon pár éve, hál istennek eltűnt.
Azóta csak hajas fejbőrre hátul és tarkóra fújok parfümöt.

1 Likes

Így van, csak fellazítja a fényvédőt, sminket etc., önmagában az olajos lemosó kevés.

1 Likes

Sok gondolkodás után arra jutottam, hogy nem tudok tökéletes terméket ajánlani, mert nincs olyan vagy még nem találkoztam vele.
Megnéztem, jelenleg 5 bontott fényvédőm van. Van otthoni, van kutyasétáltatáshoz, van hűvös vagy melegebb időjáráshoz és akkor még a színezett verziókat nem említettem.
Mindég ott a DE, majdnem tökéletes, de…

Abban viszont tudok segíteni, hogy van pár kifogyóban lévő tubusom, de még többszöri használatra elég lesz, azokból tudok küldeni neked ha érdekel.

Férfiként gondolom, jobbára a 10in1 termék jöhet számításba, így javaslom:

• Cerave SA lemosó (ami tusfürdő, arclemosó, férfi sampon, esetenként borotvagél, kedvencem, és első samponként ki is akarom próbálni)
  • Cerave fluid jellegű hidratálók, bárhova kenheted
  • és talán a fényvédőjük is beválhat mad

Amennyiben korlátlan a keret Paula’s Choice MEN sorozat vagy Heinrich Barth kimondottan férfi kozmetikai márka.

A HB fényvédő nagyon szuper, de csak nyáron használom majd, ha vissza tudok térni a fizikairól a kémiai spf-re, más bajom nincsen. :sunglasses:

1 Likes

dettó…, ha nem rohanok a mellkasomra is szoktam. :smiley: :sunglasses:

Gloria profizmus :sunglasses:

Az ajánlásokat köszi! Visszajelzek majd ha már haladtam velük valamit. :slight_smile: :hugs:

1 Likes

:rofl:

6 Likes