Imádlak!
A must have nekem is bejövős, bár én nem szeretem a csomagolását, nagyon nem, tudom, hogy ettől olcsóbb, de már gondoltam rá, hogy valami elegáns üvegbe átöntöm.
A peptide-es krémet félretettem, mert megjelent a Hydration nation, de ha az elfogy, visszatérek hozzá, mert én is jobban szeretem.
Nekem is ez a bajom. Kicsit csüggesztő, hogy a 4%-os sem képes kipucolni a pórusokat.
Jaj ne is mondd, nem tudom mi lenne a megoldás erre. Mindent csinálok amit írtak erre, sokat javított a helyzeten de még mindig eper bőröm van.
Passz, már én is mindent próbáltam. Nem piszkálom az arcom, naponta cserélem az arcocskatörlőt, foreózok, BHA, agyagmaszk, nia, azelain, tretinoin, mandulasav, nem használok arcolajokat, de hidratálok…
A nagyon durva olajos lemosás-BHA-agyagmaszk-olajos lemosás segít, de ez se pucol ki mindent.
Voltam bőrgyógyásznál, azt mondta, ilyen a bőrtípusom.
Olyat is olvastam, hogy ez nem-gyulladásos akné.
Egyébként Laylie-nél van a Cos de Baha szérumból (egyet hagyj nekem is).
Én eddig 4x használtam a Nivea derma skin clear hámlasztót, és már elsőre nagyobb eredményt hozott, minta a sima 2% BHA. De ha pár napra kihagyom, azért van visszaesés. Most visszaállok arra, hogy 2 hétig 2 naponta, majd fokozatosan ritkítom. Egyelőre nálam nem okozott irritációt, hámlást, heget, bármit. Első használat előtt én szétnyomkodtam az arcom, reggelre gyönyörűen összehúzott mindent, csak a nagyobb kráterek látszódtak. Komolyan, a sírás kerülgetett a gyönyörűségtől.
@Amadea Köszi a drótot
Én sem piszkálom már az arcom (nehéz volt leszokni róla) heti 3x tretinoinozok, hamarosan az eggyel erősebbre váltok. Az utóbbi inkább csak, annyira széppé varázsolta a bőröm úgy egységesen. Az orrom és az állam az mindig eper.
@Shenzi De jó, hogy neked így bevált! Utánanéztem, de ennek az összértékében benne van a glikolsav és hátul kullog a BHA. Hámlasztásból nekem a 8% bármi az már kevés, a TO 30%-os Peeling Solutionját használom. Glikolsavat én testhámlasztásra használok. Revox-nak van 250 ml glikolsavas tonere. Bár ott nincsenek mittyók de jó hámlasztó
Az orrom nekem is, Clean & Clear Blackhead Clearinget használok, de szerintem semmit sem segít.
Reggeli rutin. Ez általában mindig ugyanez, ritkán variálom.
Gratulálok, jól átgondolt, szép terméksor.
Csak pillogok, hogy mennyi terméket felvesz a bőrötök!
Éjjelre és száraz hideg időszakban nekem is megy a 4 réteg a könnyű állagúakból, aztán 1 vaskosabb, de nappalra még olyankor sem. Maximum 3, de abban már a fényvédő is benne kell legyen.
Nyáron pedig, ha nem megyek a szabadba, van, hogy semmit, még egy tonert sem használok, mert kiizzadom, olajos lesz a t-vonal, kellemetlen érzés. Amit kiválaszt a bőröm, az tartja puhán ilyenkor .
Olyan sincs az én rutinomban, hogy aktív hatóanyagokat rétegezek. Így a legjobb lenne egy lusta-szérum, amiben sokféle hatóanyag van (ami nincs itthon, mert ezek húzós áron is vannak ám).
Ezzel persze nekem egyszerűbb a dolgom, mint a nagyon száraz bőrű kollegináknak, nem panaszkodom
A rétegzést én is feladtam, leginkább azért mert nagyon korán megyek dolgozni, időm nincs megvárni, míg minden beszívódik. Ha jól hidratált a bőröm, akkor egy toner+fényvédő, de időnként (fűtésszezonban kötelezően) kell közéjük egy hidratáló.
Este is maximum 2 dolog kerül egymásra.
Ezelőtt nekem sem ment a reggeli rétegezés, fényvédőből is a minél folyékonyabb állag, és nagyon ritkán került alá vizes állagú szérum vagy toner. Nem tudom, mi történt a bőrömmel, ezen a télen nem úsztam meg ennyivel. A C-vitamint nagyon szeretem, és örülök, hogy belefért egy másik anti-aging szérum is, azon viszont kifejezetten csodálkozom, hogy egy hidratáló még szükséges a fényvédő előtt. Sőt néha napközben is fújkodom egy misttel (Secret Key Starting Treatment Rose Oil Serum Mist), mert úgy érzem, ki van száradva. Azért a fényvédő továbbra is könnyed állagú. Kíváncsi vagyok, hogy mennyit változik a bőröm, ha jön a nyár.
el sem tudom képzelni hogy van ehhez türelmetek.
nekem is kéne valami nyakra és arcra, ami fényvédő… illetve van a szem alatti rész -nem pont ahol karikás lesz a szemed ha nem alszol, hanem kicsivel alatta -. Úgy tűnik mintha igényelne egy kis hidratálást. Utoljára nagyon bevált amit ajánlottál.
Ugyanígy vagyok. Nekem ennyi terméket fel sem vesz az arcom. Szerintem összesen nincs annyi arcápoló cuccom, mint itt a csajoknak csak ami a reggeli rutinban szerepel
Jó, az én bőröm egy háklis kis pics@. Ahogy a megszokottól eltérő akármi, bármi kerül rá, vége.
Én sem szoktam rétegezni, még este sem:
reggel lemosó, arcpermet, színezett fényvédő, nagyon max alá egy C-vitamin, de hisztis lesz tőle a bőröm. Nappal ennyi.
Este lemosó, arcpermet, egy szérum (hol retinal, hol anti-age szérum, hol hámlasztó), hidratáló
Segíts egy kicsit, mit használsz most? Sajna, nem emlékszem.
Fényvédős kérdés: használtál már? Fizikait vagy kémiai?
Fizikai, mineral, ásványi spf = cink-oxid, titan-dioxid tartalom
Kémiai spf, a fenti két összetevőn kívül minden, pl. Homosalate vagy az új organikus fényvédő összetevők.
https://kremmania.hu/osszetevok/funkciok/fenyvedok
Úgy általában érzékeny-e a szem körüli bőröd?
Nem vagy egyedül, nekem se bírna el a bőröm ennyi réteggel, főleg reggel. Vizes arcmosás után maximum egy permet megy a fényvédő alá, utána bb krém. (ha a fényvédőm színezett, még az sem)
Valójában este sem tudok 2-nél több szérumot feltenni, előtte lemosó, záróként hidratáló. Én vagyok a célközönsége a multi-aktív szérumoknak, mert csak így tudok többféle hatóanyagot egyidejűleg felvinni.
Arcra basic cuccokat (atoderm nutritive mostanában) , de hol használom hol nem, és inkább csak halántékvonalra meg a fülem tövére, ott látom száraznak a bőröm.
szóval arcra szinte semmi, de éreztem már a mai napon hogy eléggé melegíti a bőrömet a nap, , és inkább védeném. A problémás részt meg mutatom, talán a sötétebb képen jobban kivehető, ez a rész ami árnyalattal sötétebb szimetrikus a másik oldalon is, ott kezdek ráncosodni.
nem használtam még fényvédőt.
Tegnap esti rutinom.
Az olajat régebben vettem, nem szeretem, de már lassan a végére érek szerencsére. Amikor felkentem az A-gamet jutott eszembe, hogy talán ennek is köze lehet a bőröm szárazabb állapotához. A télen 3-4 alkalommal kentem egy héten, hagytam neki időt dolgozni, kb fél órával rá tettem hidratáló krémet. Tegnap gondoltam egyet és még ezt az arcolajat is bevetettem később. Lassan leállok a retinallal, már nincsen sok benne. Az olaj helyett pedig valami komplexebbet szeretnék újravenni, de azt is csak ősszel, nyáron nem hiszem, hogy szükségem lesz rá.