Bőrápolási rutin

Imádlak! :grinning:

6 Likes

A must have nekem is bejövős, bár én nem szeretem a csomagolását, nagyon nem, tudom, hogy ettől olcsóbb, de már gondoltam rá, hogy valami elegáns üvegbe átöntöm.
A peptide-es krémet félretettem, mert megjelent a Hydration nation, de ha az elfogy, visszatérek hozzá, mert én is jobban szeretem.

Nekem is ez a bajom. Kicsit csüggesztő, hogy a 4%-os sem képes kipucolni a pórusokat.

Jaj ne is mondd, nem tudom mi lenne a megoldás erre. Mindent csinálok amit írtak erre, sokat javított a helyzeten de még mindig eper bőröm van.

1 Likes

Passz, már én is mindent próbáltam. Nem piszkálom az arcom, naponta cserélem az arcocskatörlőt, foreózok, BHA, agyagmaszk, nia, azelain, tretinoin, mandulasav, nem használok arcolajokat, de hidratálok…
A nagyon durva olajos lemosás-BHA-agyagmaszk-olajos lemosás segít, de ez se pucol ki mindent.
Voltam bőrgyógyásznál, azt mondta, ilyen a bőrtípusom.
Olyat is olvastam, hogy ez nem-gyulladásos akné.
Egyébként Laylie-nél van a Cos de Baha szérumból (egyet hagyj nekem is).

1 Likes

Én eddig 4x használtam a Nivea derma skin clear hámlasztót, és már elsőre nagyobb eredményt hozott, minta a sima 2% BHA. De ha pár napra kihagyom, azért van visszaesés. Most visszaállok arra, hogy 2 hétig 2 naponta, majd fokozatosan ritkítom. Egyelőre nálam nem okozott irritációt, hámlást, heget, bármit. Első használat előtt én szétnyomkodtam az arcom, reggelre gyönyörűen összehúzott mindent, csak a nagyobb kráterek látszódtak. Komolyan, a sírás kerülgetett a gyönyörűségtől.

3 Likes

@Amadea Köszi a drótot :heart_eyes:
Én sem piszkálom már az arcom (nehéz volt leszokni róla) heti 3x tretinoinozok, hamarosan az eggyel erősebbre váltok. Az utóbbi inkább csak, annyira széppé varázsolta a bőröm úgy egységesen. Az orrom és az állam az mindig eper.

@Shenzi De jó, hogy neked így bevált! Utánanéztem, de ennek az összértékében benne van a glikolsav és hátul kullog a BHA. Hámlasztásból nekem a 8% bármi az már kevés, a TO 30%-os Peeling Solutionját használom. Glikolsavat én testhámlasztásra használok. Revox-nak van 250 ml glikolsavas tonere. Bár ott nincsenek mittyók de jó hámlasztó :smiley:

1 Likes

Az orrom nekem is, Clean & Clear Blackhead Clearinget használok, de szerintem semmit sem segít.

Reggeli rutin. Ez általában mindig ugyanez, ritkán variálom.
IMG_20230418_095610

20 Likes

Gratulálok, jól átgondolt, szép terméksor. :blush:

2 Likes

Csak pillogok, hogy mennyi terméket felvesz a bőrötök!
Éjjelre és száraz hideg időszakban nekem is megy a 4 réteg a könnyű állagúakból, aztán 1 vaskosabb, de nappalra még olyankor sem. Maximum 3, de abban már a fényvédő is benne kell legyen.
Nyáron pedig, ha nem megyek a szabadba, van, hogy semmit, még egy tonert sem használok, mert kiizzadom, olajos lesz a t-vonal, kellemetlen érzés. Amit kiválaszt a bőröm, az tartja puhán ilyenkor :grinning_face_with_smiling_eyes:.
Olyan sincs az én rutinomban, hogy aktív hatóanyagokat rétegezek. Így a legjobb lenne egy lusta-szérum, amiben sokféle hatóanyag van (ami nincs itthon, mert ezek húzós áron is vannak ám).
Ezzel persze nekem egyszerűbb a dolgom, mint a nagyon száraz bőrű kollegináknak, nem panaszkodom :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 Likes

A rétegzést én is feladtam, leginkább azért mert nagyon korán megyek dolgozni, időm nincs megvárni, míg minden beszívódik. Ha jól hidratált a bőröm, akkor egy toner+fényvédő, de időnként (fűtésszezonban kötelezően) kell közéjük egy hidratáló.
Este is maximum 2 dolog kerül egymásra.

1 Likes

Ezelőtt nekem sem ment a reggeli rétegezés, fényvédőből is a minél folyékonyabb állag, és nagyon ritkán került alá vizes állagú szérum vagy toner. Nem tudom, mi történt a bőrömmel, ezen a télen nem úsztam meg ennyivel. A C-vitamint nagyon szeretem, és örülök, hogy belefért egy másik anti-aging szérum is, azon viszont kifejezetten csodálkozom, hogy egy hidratáló még szükséges a fényvédő előtt. Sőt néha napközben is fújkodom egy misttel (Secret Key Starting Treatment Rose Oil Serum Mist), mert úgy érzem, ki van száradva. Azért a fényvédő továbbra is könnyed állagú. Kíváncsi vagyok, hogy mennyit változik a bőröm, ha jön a nyár.

1 Likes

el sem tudom képzelni hogy van ehhez türelmetek. :smiley:

nekem is kéne valami nyakra és arcra, ami fényvédő… illetve van a szem alatti rész -nem pont ahol karikás lesz a szemed ha nem alszol, hanem kicsivel alatta -. Úgy tűnik mintha igényelne egy kis hidratálást. Utoljára nagyon bevált amit ajánlottál. :pray: :sunglasses:

2 Likes

Ugyanígy vagyok. Nekem ennyi terméket fel sem vesz az arcom. :neutral_face: Szerintem összesen nincs annyi arcápoló cuccom, mint itt a csajoknak csak ami a reggeli rutinban szerepel :see_no_evil: :hear_no_evil: :speak_no_evil:
Jó, az én bőröm egy háklis kis pics@. Ahogy a megszokottól eltérő akármi, bármi kerül rá, vége.

1 Likes

Én sem szoktam rétegezni, még este sem:
reggel lemosó, arcpermet, színezett fényvédő, nagyon max alá egy C-vitamin, de hisztis lesz tőle a bőröm. Nappal ennyi.
Este lemosó, arcpermet, egy szérum (hol retinal, hol anti-age szérum, hol hámlasztó), hidratáló

2 Likes

Segíts egy kicsit, mit használsz most? Sajna, nem emlékszem.

Fényvédős kérdés: használtál már? Fizikait vagy kémiai?
Fizikai, mineral, ásványi spf = cink-oxid, titan-dioxid tartalom
Kémiai spf, a fenti két összetevőn kívül minden, pl. Homosalate vagy az új organikus fényvédő összetevők.
https://kremmania.hu/osszetevok/funkciok/fenyvedok

Úgy általában érzékeny-e a szem körüli bőröd?

Nem vagy egyedül, nekem se bírna el a bőröm ennyi réteggel, főleg reggel. Vizes arcmosás után maximum egy permet megy a fényvédő alá, utána bb krém. (ha a fényvédőm színezett, még az sem)
Valójában este sem tudok 2-nél több szérumot feltenni, előtte lemosó, záróként hidratáló. Én vagyok a célközönsége a multi-aktív szérumoknak, mert csak így tudok többféle hatóanyagot egyidejűleg felvinni. :blush:

1 Likes

Arcra basic cuccokat (atoderm nutritive mostanában) , de hol használom hol nem, és inkább csak halántékvonalra meg a fülem tövére, ott látom száraznak a bőröm. :slight_smile:

szóval arcra szinte semmi, de éreztem már a mai napon hogy eléggé melegíti a bőrömet a nap, , és inkább védeném. A problémás részt meg mutatom, talán a sötétebb képen jobban kivehető, ez a rész ami árnyalattal sötétebb szimetrikus a másik oldalon is, ott kezdek ráncosodni. :sweat_smile:

crop2

DSC04680.crop

nem használtam még fényvédőt.

2 Likes

Tegnap esti rutinom.
IMG_20230419_090443

Az olajat régebben vettem, nem szeretem, de már lassan a végére érek szerencsére. Amikor felkentem az A-gamet jutott eszembe, hogy talán ennek is köze lehet a bőröm szárazabb állapotához. A télen 3-4 alkalommal kentem egy héten, hagytam neki időt dolgozni, kb fél órával rá tettem hidratáló krémet. Tegnap gondoltam egyet és még ezt az arcolajat is bevetettem később. Lassan leállok a retinallal, már nincsen sok benne. Az olaj helyett pedig valami komplexebbet szeretnék újravenni, de azt is csak ősszel, nyáron nem hiszem, hogy szükségem lesz rá.

15 Likes