Előttem igazából mindent leírtak a többiek, de én is hozzáteszem, hogy elég alattomos összetevő. Nagyon látványos, az igaz, de hosszú távon csak fokozza az olajtermelést és közben egyre inkább szárít, mert vízelvonó hatású. A zsíros bőrnél szerintem egy rosszabb van: ha zsíros és még mellette száraz, hámló.
Én nagyon könnyű géles-vizes krémeket javasolnék inkább.
@umpalumpa-val egyetértek, hogy nem kell rögtön kidobni (én biztosan képtelen lennék kidobni egy le nem járt terméket), ha nem okoz semmi irritációt, használgasd el, csökkentve a gyakoriságot.
Viszont kicsit magammal is szembe menve, démonizálni se akarom, mert ma már annyi káros dolog ér bennünket a szabad levegőn is (szmog, por, UV stb), hogy nem az alkoholos termékektől lesz a legnagyobb bajunk.
Azért is szeretem ezt a krémet, mert közben olyan jó kis balzsamos, hidratál is a matt hatás mellett. A bőröm meg tényleg nem érzékeny, mint egy rinocéroszé…Még van egy fél tégellyel, addig keresgélek még, de már a többiek is ajánlottak termékeket, végigbogarászom őket. A BHA szérumom most elfogyott (2%-os volt), vettem most helyette Nivea derma skint. Annyira nem rajongok ezért a márkáért, de a 8% szalicilsav és glikolsav + niacinamid kombó elég ígéretes.
Olyan cucik vagytok, hogy segítetek!
Vérezne a szívem, ha kidobnám, nyilván, ha bőrproblémát okozna, max odaadnám olyannak, akinek jót tesz, de kidobni kicsit luxus szerintem ezeket. Még a fele megvan, addig meg keresek helyette valamit.
Eleve vizes-zselés cuccokat használok, ami testesebb, az inkább lemosós maszk, bőrön nem hagyok semmi ilyet. De bármit használok, előbb-utóbb átfénylik, és én már a gyenge “egészséges bőrfényt” sem tűröm meg magamon. Örülnék, ha a matt hatást nem púderezéssel kellene elérnem, hanem egy krém segítségével.
Enyhe bőrfény mindig lesz, mert természetes funkciója a bőrnek az olajtermelés. Az izzadást is tudjuk mérsékelni, megszűntetni viszont nem lehet.
Azt a konstans matt hatást, amivel jól érzed magad, szerintem pedig sajnos csak púderrel lehet elérni
Nyolc százalékos BHA?! Úristen, idevele!!!
Megfontolt, tudatos bőrápolói megnyilvánulásunkat olvashatták, figyelmüket köszönjük.
Nekem úgy rémlik, hogy 8% AHA+BHA, úgyhogy ez szerintem az összkoncentráció csak
Úgy tudom Európában a kozmetikumokban a szalicilsav maximális megengedett koncentrációja 2%. Ennél erősebbet csak szemölcsre való kezelésben láttam, de az már gyógyszer volt.
Csak a KM adatlapját csekkoltam le, az INCI elején a glikolsav díszlik, a BHA hátul kullog a fasorban, úgyhogy nem kell (nehéz meló a vásárlóerő bevonzása, na). Igen, most egy kicsit duzzogok.
Értem, köszi szépen! Bezzeg a hülye AHA, az hasíthat, szegény pórusaim meg szenvednek.
Nagyon kíváncsi lennék, mit művel magasabb százalékban…
Azt könnyen megmondom neked: szemölcsöt meg tyúkszemet irt
Hála istennek azok még nincsenek az arcomon.
A pórusokkal mit csinál? Vagy nem faksznizik, letépi az arcom, oszt’ kész?
Ismeritek ezt az új magyar márkát?
Van hársfás kézkréme, kíváncsi lennék az illatára
Minden bizonnyal. Mint a Supralux festéklemaró
Viccet félretéve: én nagy BHA-fan vagyok, és pont azt szeretem benne, hogy alacsony koncentrációban is hatékony, és hogy nem lehet véletlenül túl sokat felvinni vagy túl erős terméket használni. (Túl gyakran használva azért el lehet tolni a biciklit rossz irányba, azt nem vitatom.) Ha jól értelmeztem a hatásmechanizmust, a pH fontosabb neki: ha az túl magas, akkor a hámlasztás kevésbé működik, de a gyulladáscsökkentés még akkor is pöpec. (Legalábbis elméletben, meg úgy néz ki rajtam is - de empiriikus evidenciára nem adunk)
Este kipróbáltam, nyilván egy használattól ne várjak csodát. Frissen nyomkodott bőrre használtam, igen, tudom, nem szabadna magamnak nyomkodni…
Szóval nyomkodás után olyanok voltak a pórusaim, mint a hold kráterei. Maga a krém könnyed, nem zselés, nem szárított, nagyon hamar beszívódott, nem kukacosodott. Ici-picit csípett, de hát ugye előtte azért meg is gyötörtem magam picit, így ez érthető. Reggelre gyönyörűen össze voltak húzódva a pórusok, ilyen egyenletes rég volt már a bőrfelszínem. Csak azok a pórusok maradtak nyitottabbak, amik este extra nagyon voltak. Kíváncsi leszek, mit tapasztalok 2 hét múlva.
Nem tudom, ki az a szent, aki képes ellenállni a nyomkodásnak, én sajnos nem.
Remélem, a későbbiekben is működni fog a kis Nivea!
Ha jól emlékszem a skinsmartos/TP makeup videókból, a BHA 2% fölötti koncentrációja kontraproduktív, és irritációt okoz.
Nekem ezek váltak be az Elyn’s Labtől. Kipróbáltam még az olajos lemosót, ő a semmi extra kategóriába került nálam, azért nincs a képen (és mert már elfogyott).
A nia szérum az egyik legjobb állagú, amit az utóbbi időben használtam, géles, de hamar beszívódik.
A Must-Have géles lemosó mindenkit maga mögé utasított, eddig a gyógyszertári mosdókrém, a G&G Jelly Joker és a Balea Med darabjai voltak a kedvencek. Van egy érdekes illata, nekem nagyon tetszik. Szuper géles álkaga van, kevés kell belőle, imádok vele arcot mosni.
A Peptide Cocktail hidratálókrém impulzusvásárlás volt, csak Instán olvastam róla egy véleményt, de nem nyúltam mellé. Imádom a pumpás kiszerelését. A reggeli rutin hidratálója, amivel antioxidáns jelenség, fényvédő előtt pont jó helyen van. Könnyű, megis tápláló krém, szó szerint érzem, ahogy kellemesen beszipkázza a vízhiányos bőröm.
Kibic módjára mindig a vélemények alapján valasztottam a márkától termékeket, a fényvédőjüket nem fogom megvenni, a hidratálókrémet 500 év múlva, amikor elfogya készletem, akárcsak a BHA hámlasztót.
Koreából rendeltünk még pre-kenyérresetelikbezzegcsillámra infláció előtt és zokogni fogok ha elfogy. Abban is van nia, de a BHA 4%-os. Szebbek lettek a mittyóim tőle, nem marta le a fejem, de nekem vaddisznó bőröm van, nem árt neki semmi, csak max az idő
Jól hangzik ez a szérum!
Sajnos az én bőrömmel nem bír el a 2% BHA. Persze szebb, mint nélküle, de a tiszta pórusoktól messze vagyok. Volt, hogy naponta 2x locsoltam magamra (de sokáig nem mertem ezt folytatni), semmilyen irritációt nem okozott.
Jó hát azért ez sem csodaszer, de nekem a 2% valahogy alig használt. De azért újravettem, a semminél jobb lesz, ha elfogy ez a jobbik lötyi.