Nekem száraz bőröm van és nekem sem kell fixálni az alapozókat, mert szépen beszívja a bőröm őket. Volt, hogy próbáltam, de teljesen felesleges. Én most a por alapozókra kaptam rá. Na az tuti megoldaná a kérdést:D.
Van olyan akinek előnyös amúgy a full matt alapozó? én nem is értem miért lett ez divat. Bár mindig száraz bőröm volt, így nem tudok zsírosabb problémákkal azonosulni információ hiányában.
Ami alapból full matt az rajtam pár óra alatt fényes lesz. Képzeld milyen lenne ha dewy vagy bármilyen alapozót használnék
Egész életem a mattítás jegyében telt, extra zsíros bőrrel. Minden smink elmászott rajtam, konkrétan lefolyt az arcomról, mattító púderek ide vagy oda. Viszont nem ráncosodom, úgyhogy talán mégis jól jártam. A Double Wear volt az első tartós alapozóm, na attól aztán jó matt lettem. Sajnos pár éve már hirtelen szárazba hajlott a bőröm, és szörnyen néztem ki a matt alapozókkal, mint a sivatag. Már a poralapozók sem jönnek be, pedig 20-as, 30-as éveimben csak poralapozóim voltak. Most visszataszítóan poros hatású tőlük a bőröm. Ha jól aláhidratálok, és arra poralapozózok, akkor pedig olyan vastag rétegnek látszódik rajtam az alapozó, mintha belefejeltem volna az alapozós dobozba. Mostanában a BB krémek a barátaim inkább, de a T-vonalam a BB-krémeknél fixálást igényel, az olajok átfénylenek. Na szóval semmi sem jó. Ilyenkor szoktam mondani a férjemnek, inkább lőjél már főbe, hogy ne legyen ennyi bajom
Huhh hát ez nem lehet egyszerű. Akinek egyik van, el sem tudja képzelni a másik oldal gondjait. Nekem szerintem a koreai rétegezős rutin óta igazán már nem is száraz a bőröm. Vagyis mióta kihagyom a szárító összetevőket is a termékekből pl.alkohol. Jó mondjuk sok újdonság van mostanában a rutinomban és nem tudom konkrétan egy dolognak tulajdonítani a megoldást, de egyre kevesebb lépéses a rutinom és egyre szebb a bőröm. @lulley93-vel beszélgettünk arról, hogy mi van ha nincsenek is bőrtípusok. Azaz, hogy az emberi bőr normál, csak akkor változik, ha valami gondja van, és így az alapproblémát kell orvosolni nem a tünetet.
Köszönöm a sok segítő szándékú hozzászólást! Szóval. Igen, mattra szárad az alapozóm (amit csak ritkán használok, esti rendezvényekre pl.) is, és a CC krémem is, de úgy negyed-max. fél óra múltán elkezdenek együtt élni a bőrömmel. Így én púdert szinte nem is, illetve nagyon minimálisat használok, mert nem érzem szükségét, illetve tudom, hogy az én koromban már egyáltalán nem előnyös. Van egy matt transculent shine control elnevezésű púderem, ami állítólag az aktuális bőrszínhez igazodik, de alig használtam belőle, egy smink workshopon szereztem be.
Ez az egész onnan jött, hogy egy angol nyelvű videoban láttam, hogy a hölgy (pedig már ő is 52 éves) használt fixáló púdert, és elgondolkodtam rajta, hogy hátha nekem is kellene. Én nagyon kezdő vagyok, nem igazán tudom milyen az a “szatén finish”-ű alapozó, illetve a poralapozókról már hallottam ugyan, de azt se tudom, hol kezdjek neki. Melyik a jó minőség, mit, hogyan, hol érdemes, egyáltalán érdemes-e választanom. Szóval most kicsit összezavarodtam a sok info hallatán.
Az biztos, hogy fixáló púderre egyelőre biztos nincs szükségem.
Ez a legnehezebb ebben, és ez az arcápolási rutinos topikban is téma volt, hogy minden egyéni. Ami neked csodaszer, lehet nekem katasztrófa. mindezek mellett még borzalmas nagy a választék is. Nekem 3 év elég intenzív keresgélés volt, mire nagyjából kitapasztaltam mi jó, és mikor és mire és hogyan.
A poralapozók között nincs nagy különbség szerencsére, mert az INCI-jük, a kiszerelésük és az áruk is kb.ugyan az, és mindegyik jó. Physichian formula, Nude by nature, Inika, Jane Iredale, Annabella Minerals, ez mind jó…de a KAP-nak is most lett poralapozója. Nem szárít, de alá kell hidratálni, és rétegezhető. Vizesen erősebb fedésű. Van matt, fényes hatású is. Együttműködik más termékekkel, porral és krémmel is pl.bronzosító, pirosító. Nekem most nagy kedvencem melegben. Ha bármi kérdésed van szívesen mesélek még.
Aranyos vagy, köszönöm. Ez a poralapozó téma érdekel. De most a szemhéjpúder palettákkal vagyok elfoglalva éppen. Ma jött meg az első szállítmány, hétvége felé várom a következőt. Ez az első valamirevaló palettám, hétvégére talán lesz már 3 db is. Vissza fogok térni a témára, keresni foglak, köszi előre is!
Ezekkel a poralapozókkal szöget ütöttetek a fejembe (fertőőő), a KAPtól még amúgy se próbáltam semmit, pedig szeretnék.
Na most nekem pl. a KAP-ról pl. csak a Kovács András Péter ugrik be. Szóval ilyen szinten vagyok.
Én meg most látom, melyik topikban is vagyunk:D. A palettákkal nincs megállás, kell az összes…is:D. Majd mesélj hogy váltak be, és melyik a kedvenc.
Na, ha beszerzed majd mesélj kérlek. Szerintem biztos jó lesz, mondjuk nagy különbségeket én nem is érzékelek köztük, pedig 5 is van. És ez tényleg a fertő meg csak felbujtok, ha már én nem legalább ti vásároljatok:D. …Én meg nézegetem és csorgatom a nyálam:D.
Na, kapsz te majd jövőre!
Majd egy kicsit odébb lesz a vásárlás, de kíváncsi leszek, hogy fog rajtam működni. A vízhiány miatt alapos aláhidratálásra van szükségem, ugyanakkor hamar átfénylenek az alapozók, úgyhogy szó szerint kell a púder.
:D, na ez izgalmasan hangzik. Kíváncsi vagyok majd hogy működik nálad. Remélem nem hiába izzítom itt be az embereket, hogy nekem mennyire jó a por és közben mindenki más meg utálná:D.
Mindenkinek a saját döntése.
Milyen igazad van…nem kell nekem emiatt aggódni:).
Mi nem jutott az eszedbe! Senkit nem fenyegetsz azzal, hogy ledöföd egy ecsettel, ha nem vesz meg valamit az ajánlásodra.
Az én fejem kb. 3 óra múlva csillog, mint egy diszkógömb. Még púderrel is, de picit mattabb tőle.
Kb. az egész életem arról szól, hogy mattító primer, mattító púder, stb.
Ráadásul ha kifényesedik, akkor el is mozdul rajtam, meg összeáll, brrr…
Ezért is imádom most annyira az IT CC-ket. A matt egy álom, de a többi is bőven tovább bírja rajtam átfényesedés nélkül, mint bármi más.
Már annyit hallottam tőletek a por állagú alapozókról, hogy lehet egyszer mégis kipróbálom, de most úgy érzem, hogy minek, ha itt van nekem a matt IT CC?
Egyébként azért a púderek sem egyformák, az Hourglass porpúdere annyira finom, mint egy gyengéd lehelet.
Szerintem az én fejem is, csak sokszor elfelejtem lecsekkolni. A rossz púder arról ismerszik meg, hogy a fényesedést oké, hogy eltünteti, de a száraz részeken meg istenien összeáll és ráncokat varázsol mindenüvé, hát, csodás.
Jaaaajjjj, tényleg kell egy IT CC, hátha rajtam is segít. Extrafertő, komolyan!
Nekem a Paula’s Choice oil control széruma/primere/mifenéje segített sokat, azonnal, bársonyosan matt arcot varázsol és a sok szilikon miatt fel is tölt, csak mocsok drága.
Az Hourglass púderei egyáltalán nem emelik ki a száraz részeket, azokkal csapkodhatok akárhogy.
Nézd csak @Natulcien , ezt néztem ki magamnak. Mi a véleményed róla? Természetesen mindenki véleményét szívesen várom!