A szőlőmagolajat próbáltad már? Az elméletileg pont zsíros bőrre való. Az is nagyon jól leszedi a sminket, csak nekem szárít, így maradok az olivaolajnál, de a szőlő is jó, csak nem hosszútávon.
Még nem próbáltam, de lehet adnom kellene neki egy esélyt. Ha elfogynak a lemosóim sort kerítek rá. Köszönöm a tippet.
Nagyon szívesen, hátha bejön.
Ebben a videóban a 9. pontnál azt taglalja a csajszi, hogy igazából minden, ami egyfajta szükségtelen stresszt okoz a bőrnek, az bizony előidézheti a bőr idő előtti öregedését. Ide sorolja a C-vitamin és a retinol (aktív hatóanyagok) használatát is túl fiatalon. Ki mit gondol erről? Szerintetek mikortól nem túl korai a használatuk?
Ezen már én is gondolkodtam, de az én tudásom igen kevés ahhoz, hogy ezt meg tudjam ítélni…
A kishúgom 17 éves, még nem fényvédőzik pedig mondom neki sokat, viszont bha-t használ (meg a to niacinamides szérumát, és a 101 HA light-ot)
Szerintem az ő korában, függetlenül a kamaszkori pattanásoktól, nem lenne szabad naponta hámlasztani, főleg ha nem használ fényvédőt. De igazából ez is csak egy érzés bennem, elővigyázatosság, amit meg tudok ugyan magyarázni, de nem vagyok 100% biztos az igazamban.
Én már közelebb vagyok a 30-hoz, mint a 20-hoz. Ami a tudatos bőrápoláshoz terelt engem, az az volt, amikor augusztusban tavaly drága férjuram rácsodálkozott: “Jé, neked ráncos a homlokod!” Igaza van sajnos, szerintem nálam 5 évvel idősebb, nem tudatos bőrápoló nőknek sincsenek ilyen mély ráncaik. (Megvan az oka, gyerekkorom nagy részét a napon töltöttem fényvédő nélkül, a kamaszkori pattanásaim pedig az otthon el nem fogyó pálinkakészlettel voltak kezelve…) Szóval pont mostanában gondolkodtam azon, hogy lehet, hogy óvatosabban kellene kenegessem magam mindennel, hiába van ráírva mindenre, hogy csodát tesz, a valóságban ez úgyis baromi időigényes, és inkább a megelőzés a hatásos… Eddig használtam AHA-t BHA-t, C-vitamint, retinoidot, most már retinolt, a niacinamide mindennapos használatban van, plusz itt-ott megjelenik pár dolog… Eddig simán használtam egy nap 2-3 aktív hatóanyagot is, ezt szeretném most kicsit minimalizálni, illetve az aktív hatóanyagokat még jobban szétosztani a hét napjai között. Elővigyázatosság, mert tényleg ehhez kevés a tudásom, bár próbálok tájékozódni, de én is csak mások nézeteire alapozva tudom kialakítani a saját véleményemet.
Én úgy gondolom, hogy fiatalon pont elég a bőrproblémának megfelelő ápolás.
Szerintem 25 előtt teljesen felesleges retinolt használni, inkább utána van értelme. Viszont, ha egy tininek pattanásos a bőre, azt igenis jobb kezelni, minthogy hegei maradjanak, nem beszélve az esetleges lélektani hatásokról.
Jó, mondjuk én 43 éves vagyok, szóval én már nem nagyon vihetem túlzásba a hatóanyagokat. Maximum a túlhámlasztás okozhat károkat.
@dunaimano szerintem a homlok ráncok (akár glabella, akár vízszintes) inkább alkatiak, mint ápolás függvénye. Nekem pl. egyáltalán nincs, de nem azért, mert annyira kenegettem volna életem első 40 évében, hanem mert ráncolni sem tudom a homlokom, vagy pl. hiába húzom fel teljesen a szemöldökömet, akkor sem lesz ránc.
Nálam is ez van , kipròbáltam persze nem is szoktam felhùzni a szemöldököm inkàbb fintorgok a páromnak mèly ràncai vannak ,mert àllandòan ràncolja a homlokàt, sőt a 18 èves fiamnak is ràncos már szòval ne tessèk homlokot ràncolni
Újabb hosszú történet a múltból, már biztos mindenki unja a visszaemlékezéseimet, de hátha valaki elolvassa. Én is egész fiatalkoromat a napon töltöttem, mivel családi házban laktunk születésemtől fogva, így állandóan kint voltam a kertben, a nyári szünetet végignapoztam, persze “napolaj” nélkül (akkor még így hívtuk, de feleslegesnek tartottuk, soha nem volt otthon). Ehhez képest fehérbőrű, szőke és világosszeműként (plusz apukám vöröses-szeplős génjei sem múltak el nyomtalanul) még szépen barnultam is. Mai napig imádom a barnaságot. Amikor tengerhez tudtunk utazni (Bulgária vonattal a 70-es években), na akkor vett anyukám kakaóvajat, mert ott aztán már kelleni fog, ennyi volt a fényvédelmünk, csokibarnán jöttünk haza. Nagyon zsíros bőrű voltam, ezért aztán szépen megúsztam a ráncokat, és még most sincs sok, leginkább nevetőráncok a szemem körül. Nem lettem pigmentfoltos sem. Pedig a 80-es évek aerobik- és barnabőrláza miatt állandóan napoztunk. Fényvédelem eszünkbe sem jutott, csak ha külföldre mentünk, itthonról vittünk olcsó Fabulon vagy Nívea naptejet. Ez volt a luxus netovábbja. Sajnos ez a nap már nem az a nap. Most már nem bírok 10 és 16 óra között napon lenni, és pár éve már fényvédőzöm is, minimálisan, mert utálom. Szerencsére munkanapokon nem ér nap, csak hétvégén és szabadság alatt, így munkanapokon kihagyom a fényvédőt (ejnye-bejnye). Csak fizikait használok arcra, mert a kémiai csípi a szemem és a bőröm, de a fizikai igencsak kitartást igényel (izzad alatta a bőröm, fehéres, stb.) Mivel a dekoltázsomon erős napfény hatására piros kiütések jönnek elő pár éve, napallergia elleni védelmet használok. Még mindig úgy vagyok vele, hogy ha meg lehet úszni (ősszel-télen, vagy felhős az ég, vagy csak rövid időt töltök a szabadban), én bizony nem használok fényvédőt, pedig tudom, hogy kellene, de nem alakult ki ez a rutinom. Nem tudom, mi a tanulság ebből, talán az, hogy mindenki egyénileg döntse el, mi a preferenciája, de azért ne hagyjuk ki a napfényt az életünkből, mert kell a boldogsághoz.
Ne is mond, néha olyan ingert érzek, hogy amikor a metrón látok nőket összevont szemöldökkel olvasni, akkor rájuk szóljak, hogy: ne csináld, mert ráncos lesz a homlokod!
Ez biztos, mert nagymamámnak is szép mély ráncai voltak. Amikor kicsi voltam, annyira tetszettek, hogy a tükör előtt állva ráncoltam a homlokom, és vártam, hogy nekem mikor alakul ki úgy, mint neki is van… sírjak vagy nevessek… Egyébként nekem sosem volt gondom a ráncokkal, szerintem nagyon szépek tudnak lenni. De most azért mindent megteszek, hogy a bőröregedést lassítsam.
Én ugyanígy szocializálódtam, és sajnos a fényvédőzést én se tudom elég komolyan venni.
Nem is tudom, hogy melyik topikba írjak a következőről.
Szóval jó egy éve bevásároltam TO termékekből, örültem, mint majom a farkának, imádtam a márkát is a termékek meg az egész stílusuk miatt. Vártam is a hatalmas változást. Hát csak nem jött, a pattanások viszont jöttek továbbra is. Mondjuk a bőröm hidratáltságán egyételműen segítettek a termékek.
Viszont nemrég lecseréltem a TO NMF-t egy koreai csiganyálas krémre és csodák csodájára azt kell mondanom, hogy rég volt ilyen szép a bőröm. Persze tág pórusok maradtak, ahogy néhány kisebb heg és folt is, ezektől nem is vártam, hogy pár hét alatt eltűnnek, főleg, hogy jelenleg nem is használok rájuk célzott hatóanyagokat. Vagyis csak hámlasztok, de nem túl rendszeresen és csak enyhén.
Szóval most egyelőre nagyon örülök, szívesebben nézek tükörbe smink nélkül és nincsenek fájó, gyulladt pattanásaim, amiket sebes állapotig szoktam sajnos piszkálni. Nyilván egy-kettő továbbra is előjön ha piszkálom pl. az államnál az arcomat…, de sokkal-sokkal jobb a helyzet. Egyéb koreai termékeket is használok (Purito), de mivel csak minták, hosszútávú hatásról nem tudok beszámolni, de szerintem azok is tetszenek a bőrömnek.
Persze még mindig néha elgondolkodom, hogy biztos az arcomra való a csiganyálka? Ugyanúgy, ahogy a tejről is azt vallom, hogy az a bociknak való (ennek ellenére iszom én is, így nőttem fel, nem okoz gondot stb.), szerintem a csiganyálat sem azért termelik a csigák, hogy mi az arcunkra kenjük
Tök jó, hogy találtál megoldást. Nekem a TO, koreai cuccokkal keverve nagyon bevált. Olyan nehéz megtalálni, hogy kinek mi a megfelelő, és ráadásul az is folyamatosan változik.
Nem tudom, jó topikba írom-e… Az alapozóm és a CC krémem is mattra szárad az arcomon. Láttam, hogy a DM-ben a Trend It UP fixáló púder jutányos áron kapható. Szükségem van nekem olyanra? Nem tudom, mert ezidág minden gond nélkül leéltem az életemet a használata nélkül.
Milyen bőrtípusod van? Használsz korrektort szem alá?
Nincs nagyon durva bőrhibám, kissé vízhiányos érett bőröm van. A mindennapokban nem szükséges a korrektor használata a szemem alá, csak komolyabb sminknél, alkalmakra szoktam használni.
Szerintem ilyen bőrtípusnál, ha nem érzed azt, hogy “leolvad” az alapozó a nap végére az arcodról, ráadásul korrektort sem használsz nagyon, akkor nem feltétlenül szükséges, már csak azért se, hogy ne legyen az összehatás “cakey” (nem tudok erre magyar szót sajnos ) Max azért, hogy az alapozót ne vidd nagyon át telefonra, meg a kezedre, de nekem sokszor ezen a problémán még a púder sem segít.
Én mindenhol púderezek, meg fixálok, de csak a korrektor miatt, na meg azért, mert nekem még púderrel is átfényesedik a T-zónám órákon belül, úgyhogy ha nem tenném, merő zsírban tocsogna az arcom nap végére…
Köszönöm szépen, aranyos vagy, hogy ilyen gyorsan válaszoltál! Igen, azt hiszem, én is így gondoltam, hogy nincs rá szükségem. De azért kellett a megerősítés, nehogy lemaradjak valami jóról.
Nincs mit
Hátha a többiek mondanak okosabbat, mint én, de én úgy gondolom, hogy nem feltétlenül szükséges
Szerintem sincs szükséged fixáló púderre, ha már eleve mattra szárad az alapozód. Próbáltál már szatén finish-re váltani? Mivel írtad, hogy Te is a 80-as években szocializálódtál, ahogy én is, nekünk már nem előnyös a csontmattra száradó alapozó.