Bőrápolási rutin

Megnéztem az összetevőket, az első víz, emiatt valószínűleg második, de nem akartam itt okoskodni. :nerd_face:
Ezek szerint nagyjaink is tévedhetnek… mondjuk pont ezt a csajt nem is bírtam, uhogy elbúcsúztam tőle.

3 Likes

Csak tudnám, akkor a képen miért az szerepel, hogy dupla tisztítás első lépéseként ajánlott? :smiley:

1 Likes

Én is, pont egy hete ezzel. Mse, kívancsivá tettél; te hogyan rétegezed? És miről váltottál át erre?

Nem nagyon vagyok rétegezős. Minimálrutinom van, mondhatjuk, leszokóban vagyok a monoszérumokról, nincs szükségem rájuk, az öregedő, kissé érzékeny, kombinált, vízhiányos bőrömet kell kezelnem úgymond. :slight_smile:
Este a lemosó után kenem a tretinoint, várok kb. 20 percet, és alaposan hidratálok. De én csak a függőleges homlokráncomra kenem, és a szemöldököm feletti ráncokra. Így is nagyon piros lesz, és átmegy hámlásba, ha túlzásba viszem, így heti kétszer használom.
Amiket próbáltam eddig retinolból/retinalból:
A-Game mindkét változata, a lila Paula’s, és ami nekem újdonság volt, az az Elyn’s lab retinolja, ami vízbázisú, ezeket az egész arcomra kentem.
De most ami igazán bejött, az a Paula’s retinolja, kitartok mellette, és a tretinoin marad alkalmanként.

2 Likes

Lehet, akkor en hasznalom rosszul…a g&g 1%-os szerum utan tertem at erre. Az en borom birja…de lehet, hogy csak azert, mert miutan beissza a borom, siman egybol ramegyek a hidrataloval. Lehet, hogy ezzel a hatasat is kinyirom? :thinking:

Én biztos, ami biztos, nem kapkodom el, várok kb. 20 percet, hadd száradjon meg teljesen. Olyankor lángvörös amúgy. De nekem elég érzékeny bőröm van, ezért óvatoskodom.

1 Likes

Bár most beszereztem két C-vitamint (nagy tesztelésekben vagyok), de nektek van kedvencetek ebben a műfajban? Ha igen, tiszta, vagy származék?

Vagy van egyáltalán C-vitamin a rutinotokban? :upside_down_face:

1 Likes

Én próbálkozom vele. Jelenleg a Timeless és PC, bontásra az Endocare vár.

Kb. a mostani kettő az, ami elfogadható, de nem hibátlan. A Timeless becsapós, pumpás flakon, vártam egy jó kis emulziót, nem az, vízszerű az állaga. Kifejezetten nyári darab nekem.
PC full szilikon, de szeretem, télen. Plusz a legjobb szemkörnyék szérum, világosít. :nerd_face:
Endocare bontatlan, kíváncsian várom.

Szerintem egy jó komplex antioxidáns szérum simán kiváltja sőt többet tud, ha elfogynak csak PC, Calm vagy a világoskék Resist.

IMG_20221206_174623

9 Likes

De szeretem a katonasorba állított termékeidet. :crazy_face:

Timeless??? Honnan szerezted?
Én csak itt láttam néhány terméket:

1 Likes

Az EU-ban nem forgalmazzák ezt a terméket. Viszont a makeup.hu oldalt ez nem érdekli. :sunglasses:

1 Likes

Ezt nagyon szerettem, talán 3 üveggel el is használtam belőle, de mocskos drága, és csak 20 ml…
https://kremmania.hu/kremek/paula-s-choice-resist-c15-super-booster---eu-verzio

Ebből is elhasználtam egy tégellyel, most bontottam a másodikat. Szerintem jó cucc, kicsit macerás ugyan rohanós reggeleken kevergetni szérumokkal…
https://kremmania.hu/kremek/the-ordinary-100-l-ascorbic-acid-powder

Kerülöm az alkoholos termékeket, de ezt nagyon szerettem, újra fogom venni:
https://kremmania.hu/kremek/ilcsi-almas-citromos-c-vit-booster

Elyn’s Labos C vitaminos szérumot most próbálgatom, nem tudok érdemben nyilatkozni róla.
Régen szerettem a Tindigosat is amúgy, de már azt se érzem olyan hatékonynak…
Próbáltam a Revoxosat is, nem rossz egynek, de semmi extra. Meg számtalan más márkától természetesen….

Ascorbic acid szerintem a leghatásosabb formula, állítólag…

1 Likes

A nappali rutinomba szeretnék beépíteni egy szérumot (nekem ez kimaradt, én csak sminkmentes, home office napokon kentem), a niacinamide-ot nem bírja a bőröm egyáltalán, úgyhogy a C-vitamin, vagy valamilyen antioxidáns szérum volt az, amin gondolkodtam.
Egy Omorovicza-t használtam el miniben, szerettem, csak nevetséges az ára, az Elyn’s lab és az Almost lesz a következő áldozat, de a Skinceuticals Serum10 széruma is érdekelne, az most akcióban van, csak hát az ára…

1 Likes

@Gloria @Mse tényleg király cucc a The Ordinary SQUALANE lemosó. Szempilla festéket külön szedem le, de a fényvédőt, bb krémet, miegymást szépen lehozza, mint első lemosó, nem csípi a szemem, nem látok tőle homályosan. Klassz érzés használni. Érezhetően eltávolítja a szennyeződéseket.

5 Likes

Ugye? Még van egy fél üveg lemosó olajam, utána már csakis a TO balzsam, semmi mást nem veszek.

3 Likes

Jujjj, ugye?
Ha olajos lemosó, akkor nekem ez a cucc a favorit. Nekem a Nivea olajosánál érezhető volt a homályos látás, de ez…
Hajnalban egy durva vízálló spirált olyan könnyen lemosta. Imádás.
Ha olajos, nekem ő :heartpulse:
Örülök, hogy bevált neked is.

1 Likes

Ó, van új CALM családja Paulának (a zöld), vajon mikor jön be hozzánk?

Ez pedig a The Ordinary újdonsága:

4 Likes

Esti móka, az Essence után Ufo-t is használtam.
@dunaimano érdemes megvenni, persze jó áron, sokkal gyorsabban felszívódik utána minden.

IMG_20230111_184951

14 Likes

Köszi. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen előnye is van. :slight_smile:

Csak én vagyok olyan selejtes, akinek nem vált be a Bioderma ikonikus micellás lemosója??? Megőrülük.
Az elmúlt időszak lemosói voltak nálam a Nivea szőlőmagolajosa, az Elyn’s Lab olajos lemosója, majd legutóbb a The Ordinary-é, semmitől nem borult ki a bőröm/szemem.
Elfogyott minden, és gyorsan vettem egy Biodermát. Tegnap egy vízálló spirállal kellett volna elbánnia, de a lemosást követő egy órán át úgy éreztem, hogy kifolyik a szemem. Mint aki egész évben sírt, és tök sokáig homályosan láttam. Oké, vízálló volt, de a régi lemosóimnál ezt nem tapasztaltam. :frowning:

1 Likes

Nem :joy: régen használtam, nagyon szárította a bőröm. Azóta csak olaj vagy balm.

1 Likes