Gyógyszertár helyett a mo-i forgalmazót lenne érdemes bombázni, hogy miket szeretnénk, hogy behozzanak.
Nyilván a legszuperebb dolgok nem elérhetőek nálunk.
Ja, tényleg. Írtam a Notino-nak is. Na majd mindjárt a forgalmazónak is. Done.
Majd megírom, ha kapok választ.
A Notino írt is, nesze semmi fogd meg jól, nem tudják bővül-e a kínálat és mikor, mivel.
A rutinom jelenleg:
- The Ordinary lemosó balzsam
- Jelly Joker, és minden második nap Cerave SA
- C vitamin Omorovicza,
- fényvédő Purito (ajándék volt, nem tudom, mi lesz a következő áldozat)
- Liquid Hydration fújós változatban, így nagyon tetszik. Ekcémára, allergiára is szuper, ha az ekcémám belobban, akkor Phlogosam.
- PC retinol, de aztán A-Game-et veszek
- általános hidratálom most nincs, várom a G&G-t, egyébként Omorovicza van most, de mellé mindig van egy általános krémem is, hogy ne terheljem túl a bőrömet (Neutrogéna retinol nagyon birizgálja a fantáziámat).
- éjszakai maszk Omorovicza, arcpeelingem, és szérumom is az most (minták), imádom az Omoressence-t
se nia, se azelain, se Aha
Szép rutin. Ha a dupla lemosás, fényvédő és hidratáló megvan + retinol, akkor azon felül tényleg minden csak extra már.
A Niára azért vagyok ráakadva, mert egy skincare blogger, akit követek, mindig azt írja a Paula 10 % nia szérumra, hogy “world best anti aging serum” és akkor nekem kell.
De mivel eddig nem voltunk barátok, most szoktatás van 5%-kal. Sikeresen.
Ja és pasi, nagyjából minden kellene amit kipróbál.
Paula lájkja
Nem bírja a niacinamide-ot a bőröm, csak kis mennyiségben
Azt nem tudod véletlenül hogy a cerave SA tégelyes krémben mennyi a BHA?
Van egy teóriám, szerintem a “renewing” a kanadai verzió, a “smoothing” meg az európai, és a gyártás helye szerint változik az összetétel.
Cerave hazai forgalmazó válasza:
Nekem ez a best of nia szérum (igazából a többivel nem tudom, hogy mi volt a bajom, de egyiket sem szerettem használni, ezt meg igen), bár sehonnan nem derül ki, hogy mennyi niacinamide van benne… Mindenesetre a pórusaimat nagyon szépen összehúzza.
Bár az egész márkát egyre jobban megkedvelem.
Na csak fun fact, mutatom
A lemosón egyébként kanadában sincs a “renewing” felirat, és nincs rajta % se, szóval az gondolom csak gyártástechnikailag más, de BHA-ban hasonló lehet. Sejtethettem volna egyébként hogy nem a kanadai verzió van itthon, Európában elvileg a 2% a max engedélyezett szalicilsav-tartalom.
Goddamnit, pedig azért vettem meg a krémet mert azt hittem az egy pöpec kis hámlasztó lesz (psoriasis descaling - amúgy kp-ra így se lehet rossz, vagy eperbőrre)
P.s.: különben a tégelyes krém engem arcon önmagában is “csipked” - nem bizsereg, annál több. Szóval kétlem hogy csak .5%, ha egyszer a 2% Revox BHA nincs rám hatással.
Áaaaaaaa, Akné termékcsalád?! Nnnaaaa, az kell csak nekem!
Óóóóóó… köszi szépen
és hol szerzed be?
Azt tudjátok esetleg, hogy melyik lemosó használható mindennapos tusfürdőként?
Szerintem elviekben bármelyik, gyakorlatban a hydrating és / vagy az olajos biztosan, plusz az SA ha problémás a bőr (KP, eperbőr, pattanásos hát, etc.)
De az olajos fajta helyett az Uriage Xemose olajtusfürdő sokkal jobb száraz testre (legalábbis nálam).
Beauty Bayről rendeltem.
Igen láttam, de van már tőlük ilyen hasonló sötétbordó (The George), és mivel Sherlock Holmes nem akkora kedvenc (bezzeg, ha Poirot témájú lenne ), ezért - pláne a mostani euró árfolyamok mellett - kihagyom.
Szerintem bármelyik. Én az összes krémes Cerave-t tusinak használtam el, de nem szerettem, nem volt hab.
Az összes gyógyszertári márka tusfürdőjét kipróbáltam, keresve az igazit.
Ez a kettő maradt állva, Uriage Baba cleansing oil és Cerave SA barátom.
Ma esti rövid program. Most tűnt fel, hogy a PHA lemosóban van 1% BHA. 🤦
Ha már úgyis meséltél a 0.5%-os BHA-val elért tükörsima bőrről… a manók még hozzácsaptak egy kicsit.
Jó, de ezt a PHA-t csak párszor használtam, masszívan az SA-t nyomom.
Nekem az egyik legolcsóbb, és legkönnyebben beszerezhető nia szérum a kedvencem:
https://www.dm.hu/balea-arcapolo-szerum-niacinamiddal-minden-bortipusra-p4058172783111.html
Az tegyünk hozzá, hogy az olcsóbb árfekvésű, elérhető márkákat próbáltam csak, de a TO a Revox és G&G termékét összehasonlítva nekem a fenti a kedvenc.