Bőrápolási rutin

Gyógyszertár helyett a mo-i forgalmazót lenne érdemes bombázni, hogy miket szeretnénk, hogy behozzanak. :see_no_evil::sweat_smile:
Nyilván a legszuperebb dolgok nem elérhetőek nálunk. :confused:

Ja, tényleg. Írtam a Notino-nak is. :rofl: Na majd mindjárt a forgalmazónak is. Done.
Majd megírom, ha kapok választ.

A Notino írt is, nesze semmi fogd meg jól, nem tudják bővül-e a kínálat és mikor, mivel.

5 Likes

A rutinom jelenleg:

• The Ordinary lemosó balzsam
  • Jelly Joker, és minden második nap Cerave SA
  • C vitamin Omorovicza,
  • fényvédő Purito (ajándék volt, nem tudom, mi lesz a következő áldozat)
  • Liquid Hydration fújós változatban, így nagyon tetszik. Ekcémára, allergiára is szuper, ha az ekcémám belobban, akkor Phlogosam.
  • PC retinol, de aztán A-Game-et veszek
  • általános hidratálom most nincs, várom a G&G-t, egyébként Omorovicza van most, de mellé mindig van egy általános krémem is, hogy ne terheljem túl a bőrömet (Neutrogéna retinol nagyon birizgálja a fantáziámat).
  • éjszakai maszk Omorovicza, arcpeelingem, és szérumom is az most (minták), imádom az Omoressence-t
    se nia, se azelain, se Aha
2 Likes

Szép rutin. Ha a dupla lemosás, fényvédő és hidratáló megvan + retinol, akkor azon felül tényleg minden csak extra már.

A Niára azért vagyok ráakadva, mert egy skincare blogger, akit követek, mindig azt írja a Paula 10 % nia szérumra, hogy “world best anti aging serum” és akkor nekem kell. :rofl:
De mivel eddig nem voltunk barátok, most szoktatás van 5%-kal. Sikeresen.

Ja és pasi, nagyjából minden kellene amit kipróbál.

IMG_20220826_144158

1 Likes

Paula lájkja :stuck_out_tongue_winking_eye:

Nem bírja a niacinamide-ot a bőröm, csak kis mennyiségben

Azt nem tudod véletlenül hogy a cerave SA tégelyes krémben mennyi a BHA?
Van egy teóriám, szerintem a “renewing” a kanadai verzió, a “smoothing” meg az európai, és a gyártás helye szerint változik az összetétel.

1 Likes

IMG_20220826_162650

Cerave hazai forgalmazó válasza:

IMG_20220826_173722

4 Likes

Nekem ez a best of nia szérum (igazából a többivel nem tudom, hogy mi volt a bajom, de egyiket sem szerettem használni, ezt meg igen), bár sehonnan nem derül ki, hogy mennyi niacinamide van benne… Mindenesetre a pórusaimat nagyon szépen összehúzza.
Bár az egész márkát egyre jobban megkedvelem.

https://kremmania.hu/kremek/instanatural-niacinamide-serum

2 Likes

Na csak fun fact, mutatom
Screenshot_20220826-193649_Chrome Screenshot_20220826-193542_Chrome
A lemosón egyébként kanadában sincs a “renewing” felirat, és nincs rajta % se, szóval az gondolom csak gyártástechnikailag más, de BHA-ban hasonló lehet. Sejtethettem volna egyébként hogy nem a kanadai verzió van itthon, Európában elvileg a 2% a max engedélyezett szalicilsav-tartalom.

Goddamnit, pedig azért vettem meg a krémet mert azt hittem az egy pöpec kis hámlasztó lesz (psoriasis descaling - amúgy kp-ra így se lehet rossz, vagy eperbőrre)

P.s.: különben a tégelyes krém engem arcon önmagában is “csipked” - nem bizsereg, annál több. Szóval kétlem hogy csak .5%, ha egyszer a 2% Revox BHA nincs rám hatással.

2 Likes

Áaaaaaaa, Akné termékcsalád?! Nnnaaaa, az kell csak nekem!:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:

1 Likes

Óóóóóó… köszi szépen :heart_eyes:
és hol szerzed be?

Off, eszembe jutottál:
https://www.vendulalondon.com/new-aw22-ranges/new-aw22-shopfront-ranges/the-sherlock-detective-agency?utm_campaign=Sherlock%20%26%20Cats%20and%20Corgis%20-%20AW22%20-%20EU%20(01GBDDWH38W9RPAF9TG82HFSW5)&utm_medium=email&utm_source=Online%20-%20EU&_kx=rRwJzU1MbEiHtGQWZ3SOC_dbn0ZTGQLthj0VfXsiGU8%3D.J33Fb7

1 Likes

Azt tudjátok esetleg, hogy melyik lemosó használható mindennapos tusfürdőként?

Szerintem elviekben bármelyik, gyakorlatban a hydrating és / vagy az olajos biztosan, plusz az SA ha problémás a bőr (KP, eperbőr, pattanásos hát, etc.)
De az olajos fajta helyett az Uriage Xemose olajtusfürdő sokkal jobb száraz testre (legalábbis nálam).

2 Likes

Beauty Bayről rendeltem.

Igen láttam, de van már tőlük ilyen hasonló sötétbordó (The George), és mivel Sherlock Holmes nem akkora kedvenc (bezzeg, ha Poirot témájú lenne :rofl:), ezért - pláne a mostani euró árfolyamok mellett - kihagyom.

1 Likes

Szerintem bármelyik. Én az összes krémes Cerave-t tusinak használtam el, de nem szerettem, nem volt hab.
Az összes gyógyszertári márka tusfürdőjét kipróbáltam, keresve az igazit. :rofl:

Ez a kettő maradt állva, Uriage Baba cleansing oil és Cerave SA barátom.

IMG_20220826_205952

5 Likes

Ma esti rövid program. Most tűnt fel, hogy a PHA lemosóban van 1% BHA. 🤦

IMG_20220826_211913

9 Likes

Ha már úgyis meséltél a 0.5%-os BHA-val elért tükörsima bőrről… a manók még hozzácsaptak egy kicsit.:smiley:

2 Likes

Jó, de ezt a PHA-t csak párszor használtam, masszívan az SA-t nyomom. :rofl:

3 Likes

Nekem az egyik legolcsóbb, és legkönnyebben beszerezhető nia szérum a kedvencem:
https://www.dm.hu/balea-arcapolo-szerum-niacinamiddal-minden-bortipusra-p4058172783111.html
Az tegyünk hozzá, hogy az olcsóbb árfekvésű, elérhető márkákat próbáltam csak, de a TO a Revox és G&G termékét összehasonlítva nekem a fenti a kedvenc.

3 Likes