Bőrápolási rutin

Na a két hetest megértem, az olyan mint egy iskolai órarend. De a 4 napos szekvencia a képen, azt nem értem, hiszen 7 nap van egy héten és az nem osztható 4-gyel. (De nyugtass meg hogy az nem 14 különböző rituálé volt :grinning_face_with_smiling_eyes: )

1 Likes
5 Likes

En is rendeltem. Fene a skinkoholista számat!:grinning:

1 Likes

Az Elyn’s Lab lemosó és hidratáló perfect, azt is próbáld ki.

1 Likes

Jó kis összefoglaló táblázat:
Screenshot_20220820-182659_Samsung Internet

6 Likes

Sajnos azokat is becserkésztem már, de azok DM zsákmányok.:grinning:

1 Likes

Off: Ritkán járok DM-be, de most is ledöbbentem, mennyire fejlődik a kínálatuk, különösen bőrápolási fronton. És a saját márkás termékeik is egyre jobbak.
Tőlem jár a piros pont.

6 Likes

Visszatérek a Caroline Hirons féle sorrendhez, jöhet a komolyabb retinolozás.
Így sokkal könnyebb elhasználni a bontott termékeket, gyakorlatilag az esti rutin végén azt kenek ami jól esik.

A második mist helyére a bontatlan tonert tettem, ne zavarjon senkit, ott is a kis pumpást fújom.

A képen nagyrészt kedvenc termékek.

• TO lemosó balzsam, megtanultam, hogy kell használni, szeretem
  • Elyn’s Lab lemosó, már nem veszek Paula’s Choice-t, ezzel mindent elmondtam. Állítólag lesz literes kiszerelésben, jöhet, tusfürdőnek is használni fogom.
    Ez már a második ilyen lesz, Cerave SA után.
  • G&G toner, ettől több pénzt nem is kell mistre költeni, a pumpás kiszerelés szuper
  • PC retinol, újravásárlás fájni fog, 430-as euróval
  • Skintegra Sphynx, időről időre visszatérek hozzá, téli időszakban kedvenc, kifejezetten tápláló krém
  • Jorgobé NIA, drága, az 5% miatt vettem, szoktatom a bőrömet, 10% a cél
  • Transparent Lab Sleep Mask, könnyű krém, kicsit kefírszerű illatát érzem, de nem zavar. Ez is 5% nia, 75 ml, kenem mindenhová, nyak, dekoltázs, sose fogy el. A többi Transparent Lab-bal együtt, bevált termék.
    A rutin leírást a fürdőszobai szekrényemből fotóztam. :rofl:

IMG_20220825_211407

IMG_20220825_211035

8 Likes

Na, jó, ezt az Elyn’s Lab lemosót meg kell néznem magamnak, bár vár a szekrényben egy bazinagy Inkey List lemosó.
Érdekes, hogy nálad először a retinol jön, utána a nia és a hidratálókrém. Lehet, hogy nekem is ki kellene próbálni.

1 Likes

CH szerinti sorrend, de kiegészítettem.

Hámlasztást a második lemosóval megoldom pl első este CERAVE SA, következő nap Transparent Lab PHA lemosó, harmadik este Elyn’s Lab.

Nia végül is bárhol jöhet, de retinol az első, nekem ez a sorrend bevált.

Utolsó esti sor tetszőleges, mikor mihez van kedvem.

1 Likes

Nagyon hasonlít a rutinunk, bár most már nekem is ki kell próbálni az Elyn’s Lab lemosót. Totál meghoztad hozzá a kedvem, bár nekem is van Jelly JOker és Cerave SA.

Az jó, ha a hámlasztásnak elég egy ilyen hatású lemosó.:slight_smile:

1 Likes

Az AHA nekem sok, bár a PC 5%- kal szoktam próbálkozni télen.
Az a durva, hogy a 2%-os BHA nem hozott ilyen eredményt, mint a sűrűbb használatú 0.5%. 🤷
Ha érzem, hogy mehet 3-4 este is használom egymás után + reggel is, és semmi irritáció, ellenben sima bőr.
Tusfürdőnek is hatásos, még soha nem volt ilyen sima a bőröm, radír + hidratáló mellett.
Az új 2%-os Cerave-t is kipróbálom majd, kíváncsi vagyok milyen.

1 Likes

Az AHA nekem se a kedvencem, bár a csipkedésen kívül más irritációt nem okozott. Szegénynek nincs helye nálam a többi aktív (BHA, retinol, C-vitamin, azelain, nia) mellett.

Melyik a 0.5%-os BHA-t használod?

Arra a Cerave családra én is kíváncsi vagyok, csak a notinós ár lesokkolt, majd megnézem máshol.

Tudom, te nem használsz koreai termékeket, de annyira imádja a bőröm (kicsit szétcsaptam a barriert) az Innisfree zöld teás családját, hogy legszívesebben fürödnék bennük.:heartpulse:

1 Likes

Egyszer a Tindigonál olvastam, ha a 3 aktívból (retinol, AHA, C szérum) kettőt bír a bőröd, már lehet örülni. :grinning: Van, akinek egyet sem tolerál.

A 0.5% BHA a Cerave SA, a Sipo patikában rendelem, fele annyi mint a Notino-n.

Már van a Notinoban a Cerave Retinol, szerintem behozzák a patikák is.

Az új Cerave Blemish Control 2% BHA, majd ha normális áron lesz ránézek. Nyári tusinak jó lehet.

1 Likes

Az utóbbi időben a Cerave SA nálam is alap lemosó lett, a Balea Med-et előzte be , pedig azzal sem volt gond. De ettől sokkal jobb valahogy a bőröm, ha utazás miatt néhány napig nem azt használom, akkor az érezhető is.

1 Likes

Megszoktam, hogy az én bőröm sok mindent kibír, de a tretinoint még szoknia kell.
Igen, láttam, mindig ledöbbenek, mekkora árkülönbség van a Notinónál.
Screenshot_20220826-102707_Google

Jól értelmezem, amit írtál??? A 0,5 %-os BHA az a Cerave SA lemosó? Ha ez így van, és többet nem veszek Paula-t.
Most fogyott el a 2%-os BHA, és nem érzem hiányát, mióta ezt a lemosót 2 naponta használom. Akkor nem is rendelek.
Jelly Joker egyik nap, CERAVE SA másik nap, így most nekem szuper.
Tusfürdőként naponta használod?

Ezt viszont sehol nem láttam eddig:
https://kremmania.hu/kremek/cerave-renewing-sa-cleanser
VAgy csak a neve más?

2 Likes

Igen, a Cerave SA Smoothing Cleanser-ben 0.5% szalicilsav van. Érdekes, a termék hivatalosan száraz, durva bőrre való bőrsimító tisztító gél. A bőrsimító hatást magam is tapasztaltam. De arcra való bha helyett is bevált.

IMG_20220826_133321

Megnéztem a másikat, amit linkeltél, Renewing SA Cleanser, szerintem ez más, normál bőrre való hámlasztó. Az összetevő lista sem egyezik. De itthon nem is lehet beszerezni.

Nagyon remélem, hogy a gyógyszertárak észbekapnak és behozzák a retinolt, a c-szérumot, lemosó balzsamot. De van ám AHA szérum, szinezett fényvédő stb.

Ha van itt fórumtag, akinek van gyógyszerész ismerőse, kérdezze már meg légyszi, hogy mi újság? :pray: Köszi.
Nem értem mire várnak, vinnék mint a cukrot. :rofl: 10 kg retinol szérumot kérek szépen…kicsit több lett, maradhat?

IMG_20220826_135101

IMG_20220826_135122

8 Likes

Fáj a szívem ilyenkor.
Én ezt is hiányolom:

5 Likes