Bőrápolási rutin

Szia engem érdeklne!

Èn is szeretnèk ha mèg van. :blush:

Igen! Írok nektek.
Az általatok foglaltakon kívül van még 3 db.

1 Likes

Én is vennék tőled :blush:

1 Likes

Ha 2023-as a lejárata, akkor én is (a meglévő készlet miatt hamarabb nem kerülne rá a sor).

Igen, annyi. :slightly_smiling_face:

Nem tudom, ki hogyan áll a tretinoin kúrával és hogy mik a tapasztalatai. Szívesen olvasnék róla.

Én úgy döntöttem, átállok a minden másnapi használatra. A 3 napos megoldás sem bántotta a bőrömet, szép, tömör bőrrel ébredtem mindig és látom, hogy az apró ráncok kisimultak. Pár helyen még látszik, hogy barna foltos az arcom, de azok is szépen halványulnak.
Talán kétszer észleltem pelyhesedést az orrom körül, de szorgosan hidratáltam (egyszer a második napon glikolsavaztam is) és elmúlt.

Előzmények:

Január végén álltam át a háromnaponta hasznalatra .

2 Likes

Egy tubus még eladó.

Szia, én is 0.025-ös tretionin gélt használok, amit Laylie-tól vettem. :slight_smile: Nagyon félve kezdtem neki a használatnak, féltem, hogy begyullad a pofim, vörös, égő érzés lesz, de semmi égő, csípő kellemetlen érzést nem tapasztaltam, ellenben hámlást jócskán. Hámlott, hámlik az orrom körül, és az államon a bőr, ezeken a helyeken pikkelyszerűen. Az arcom többi részén is hámlok, de ott csak akkor, ha megkapargászom a bőröm.
A tretinoin mellett PC 20%-os C vitamin boostert használok (közvetlenül a tretinoinos este után reggel nem) és kémiai hámlasztókat is (nem tretinoinos napon). Bevallom olykor picit átradírozom fizikailag is a bőröm egy kis kesztyűvel nagyon óvatosan, mert úgy érzem igényli kicsit.
Az itteni kedves, profi kolleganő @Niko tanácsára egy ideje nem kenek krémet a tretinoin előtt és után, és azóta a hatása felerősödött. Nagyon szép, egységes tömött a bőröm. A homlokom az utóbbi időkben viszonylag problémás volt, pattanásos és iszonyatosan csúnya volt a felszíne a tág pórusok miatt.Bátran kijelenthetem, hogy a tretinoin hatására látványosan sokat javul a bőrképem a homlokomon is. Sőt, az állam is problémás volt, ami szintén elmúlt.
A nyakamra amúgy nem kenek tretinoint, de a mellkasomra igen egy ideje. Ott sem okozott problémát.
Mikor nem tretinoinozok, akkor estére iszonyatosan, több rétegben behidratálom az arcom, dekoltázsom. Természetesen nappalra pedig locsolom a fényvédőt.
Én egyelőre 3 naponta kenegetem magam tretinoinnal, sztem maradok is most ennél még kicsit.
Azt nem tudom, hogy meddig szabad ezt használni, mert azért én nyáron sokat vagyok szabadban, és bár akkor is kenem magam fényvédővel, sokkal jobban ki van téve a bőröm a napsugárzásnak.
Esetleg júniustól augusztusig arra gondoltam, visszaváltok A-Game-re, A313ra, TO retinolra… Nyilván kicsit tartok attól, hogy a bőröm mostani viszonylag kiegyensúlyozott állapota visszább fog esni a tretinoin hiánya miatt…
Erről mi az álláspont? Valaki tud erről hitelesen nyilatkozni?
Nagyon szépen köszönöm!:blush:

1 Likes

Screenshot_20220307-093446
Skincare Freaks HU a csoport neve. Okosszépséges csoportban már félve kérdezett az ember :grin:

3 Likes

Vicus, ha meg megvan, vinnem.

1 Likes

Itt is az lesz :rofl:

Köszönöm, hogy leírtad. :hugs:
A kétnapos kenés megtette a hatását, hámlani kezdett az orrom hegye, a szám környéke és az állam. Jó lesz ez. :smiley:

1 Likes

Sziasztok!

Kb. 7-10 (néha több) naponta hámlasztok The Ordinary salicylic acid 2% maszk-kal. A problémám az, hogy utána a homlokomról meg az orcáimról kapargatni tudom (könnyen lejönnek, csak nem maguktól) az elhalt sejteket (?). Az lehet, hogy a cucc csak feloldja a kötéseket és a sejtek attól ott maradnak, és kéne rá valami mechanikai radír? Gondolom úgy hagyni ahogy van nem nagyon lehet, mert akkor már-a-felhámnak-nem-része halott sejteket kenegetek az X lépéses rutinommal.

Köszi, ha valaki megszakérti a dolgot. :slight_smile:

Azt esetleg megkérdezhetem hogy hogy mosod le ezt a maszkot, és hogy mit teszel fel utána?

Zuhanyrózsával szoktam lemosni. Utána niacinos tonik, booster/szérum, krém. (Évszaktól függ és attól, hogy érzésre éppen mit igényel a bőröm.) Ma megyek még extra hidratáló cuccokért. ^^

Nem tudom mennyire maradéktalan így a lemosás, lehet hogy egy pici marad a bőrödön. Ez most lehet furcsán fog hangozni, de próbáld meg esetleg valami csurgónedves, extra puha törölközőfélével lemosni. (Dörzsölni nem kell, csak finoman simogatni.) Ez segíthet eltávolítani ha valami marad a bőrödön

A másik tipp hogy fel van ázva a bőröd, és a rátett termékek peregnek. Vagy hogy azok amiket utána használsz, nem “kompatibilisek”, és azok egyben peregnek (pilling, nem tudom hogy fordítsam jobban)

A termékek nem peregnek. Amit leírtam mindenféle kence nélkül van.

És ezen kívül használsz bármi hámlasztót? Nem hagyod fent túl sokáig ezt a maszkot? A túlhámlasztás jele is lehet, ha utána hámlik az arcod. Elvileg nem kell mellé bőrradírt használni, ha hozzá van szokva a bőröd, akár napi hámlasztás mellett sem jelennek meg a bőrdarabkák. De ha nincs, akkor már sokkal ritkább használat mellett is előfordulhatnak.

Hmm a túlhámlasztás lehetséges, száradásig szoktam fennhagyni, viszont nem az egész arcomat érinti a dolog. PC 1% BHA lotion-t használok, de nem minden nap, és nem hámlasztó maszk után. Ezek nem igazán darabkák, amolyan homogén cucc, ha nem kaparom meg véletlenül az arcom és marad a körmöm alatt akkor észre sem veszem.

1 Likes