Jó, hát ha megdobnának vele, én is visszadobnék egy kenyeret
Szombaton majdnem elcsábultam egy-két új Balea cuccra, volt kenderes arcolaj (most ez a sztár), de mérhetetlen önuralomról tettem tanúbizonyságot, amikor visszatettem a polcra.
Én volt hogy használtam retinolos krémet , direkt ősszel kezdtem csak el de azért még sütött a nap… szombaton kentem fel semmi bajom nem volt , se aznap se másnap, hétfő reggel munkába menet besütött a nap a kocsiba és hiába volt rajtam fényvédő belobbant az arcom ott ahova felkentem a retinolos krémet. Én ezek után napsütéses időszakban egyszerűen nem mertem felkenni.
És van amivel “helyettesíted”? Én eddig azzal próbálkoztam, hogy többféle szérumot iktattam be, meg extra hidratálást, mert alapvetően jobb állapotban van a bőr (szerintem mindenkié) nyáron, de nyilván nincs meg ugyanaz a hatás, mint retinollal.
Alapvetően hámlasztókból meg 80:20 arányban a BHA-t használom, így az AHA elhagyása nálam nem jelent gondot.
Ez egy speciális receptre kapható pigmentfoltok elleni krém volt, kb. 12 x használtam és jártam mellette kezelésre is, utána el lehetett hagyni, azóta nem használok retinolos krémet .
Én is szérumozok, fátyolmaszkok, nappali és éjszakai krém, permetek stb… nekem ez így elég nagyon szép a bőröm, elégedett vagyok.
Csajok, nem jutok dűlőre, hogy melyik erősebb, A313 vagy A-Game 10?
Egyáltalán van értelme összehasonlítani?
Hiszen különböző bennük a retinoid fajtája.
Hmm, jó kérdés. Hat mindkettőt használtam. A-Game egy könnyed formula, míg A313 egy kenőcs gyakorlatilag. Hatásos sztem mindkettő a maga szintjén. Árban A313 icipicit olcsóbb, de francia honbol kell levadaszni.
Szóval nem tudok okosat mondani. Ne haragudj!
Szerintem az A313, három különböző retinolszármazék van benne és a nagyon rövid INCIben egymást követik az első három helyen, míg az A-Game 10-ben egy van és nem is az INCI elején. Az utóbbiban van bőrpuhító összetevő is, az A313-mal nem faksziztak ennyit, ott a r.származék tombol a maga vadságában.
De biztos van olyan cikk a neten, ami összehasonlítja őket.
Köszi a válaszodat. Az A313-t használom, de valóban kenőcsszerű, nehéz elkenni, kellemetlen, főleg mikor beleragad a hajam Ezért szeretném lecserélni, de ha gyengébb az A-Game 10, akkor nem vennék mégsem.
Nem lehet, hogy nem jó sorrendben vannak az összetevők? Kicsit hihetetlen, hogy a hatóanyagból több van benne, mint a vivő anyagokból.
Végülis rákerestem és azt találtam, hogy 0.12%-ban tartalmaz retinol észtereket, de így ez a mennyiség nem egyenlő 0.1% retinollal, hanem gyengébbnek számít.
Ugyanakkor ennek ellenére erősebb hatásról számolnak be.
Ráadásul az újabb csomagolásúakban nem is háromféle retinoid van, hanem csak retinil palmitát. Ez pedig tovább árnyalja a képet.
Továbbá az is, hogy az A-Game-ben lévő retinal elvileg sokkal jobban hasznosul, mondjuk a tanulmányok még hiányoznak.
Szívesen!
Nekem van A313 és A-Game is (És még pár féle retionol.:D) otthon, nyakamra dekoltázsomra kenem el őket, mivel egy ideje Tretinoint használok. Mert hogy állítólag ez a legütősebb cucc.
Meglátjuk, egyelőre nagyon jók a tapasztalataim, de kell 3 hónap itt is, hogy történjen vmi.
A képeid alapján Te sokkal fiatalabb vagy, mint én, neked A313, A-Game is tökéletes lehet.
Gondolod? Pedig tretinoinra is beruháznék, gondoltam minél előbb kezdjek el használni minél erősebb formában (ha nem okoz gondot). Amúgy 28 vagyok.
Akkor fiatal vagy, Tretinoint ajanlom. Feltéve, ha tényleg becsületesen locsolod magadra a fényvedőt.
Az A313 szerintem a gyógyszerészeti összetevőlistát követi, nem a kozmetikait. (Előbbi először külön sorban feltünteti a hatóanyagokat, aztán minden mást, utóbbi csökkenő sorban mindent az 1% tartalomig, aztán random.)
Hú, én úgy jártam, hogy az arcomra kent retinolból maradt a kezemen, arra tettem hidratálót és bekentem a nyaki részt, nem tudatosan retivel. És mint már egyszer az A313-mal, mintha leégett volna, iszonyat fájt, lehámlott. Mondanom sem kell garbós hét volt.
Előzőleg azt hittem az A-313 a ludas, de most PC volt. Vettem tretinoint, de nem nagyon merem kipróbálni, mert újabban az 1%-ra sem reagálok jól, most pihentetek.
Szóval lehet hogy el kell engednem az erős retinolt és marad nekem a HPR.
Oh, nagyon sajnálom, iszonyatosan fajhatott es kellemetlen lehetett.
Treinoint egyelőre direktben nem kentem nyakra, mert hallottam rémsztorikat es nem is ajánljak nyakra.
Viszont nekem az arcom sem szedte szét egyelőre a tretinoin. Okes, hamlik, de az inkább esztétikailag nem szép, de nem fájdalmas. Úgyhogy nyakra is meg fogom próbálni.
Ha van eladó tretinoinod, szívesen atveszem, ha olyan mint amit használok.
Kedves @Gloria és (óvatosan/okosan bátor😉) @koalace, engedjetek meg csak egy szösszenésemet (mint tretinoin használó és rajongó): nyakra sose kenjetek tretinoint (ill. többé-kevésbé erős retinoidot), a nyak bőre a legérzékenyebb, ui. nem termel bőrvédő zsiradékot (barriert), ami tudná kompenzálni a retinoid agresszívitását, szemben pl. a dekoltázzsal, oda pl. mehet (ugyanolyan fokozatossággal, mint az arcra) akár a tretinoin is.
Az én tretinoin rutinom: az arcomra eloszlatott borsónyi tretinoin ujjaimon maradt maradékát óvatosan bepaskolom a szemem alatti bőrbe (de sose érek oda a kűlső szemzúg bőréhez, mert ott nagggyon érzékeny és azonnal baj lenne (!!), nem beszélve a veszélyről, hogy (az akaratlan dörzsöléssel) a szembe is bejuthat👎!!
Az arcon kívűl mindig kenek tretinoint a dekoltázsomra is (itt nekem nem okoz problémát) és bátran állíthatom, hogy - a ráncok tekintetében - látszik a kb. 18-20 éves tretinoin rutinom.
Köszönöm szépen @Niko mindig nagyon értékesek a hozzászólásaid.
A nyaki retinol érzékenységére és emiatt óvatosságra már felhívták a figyelmemet, de úgy látszik nem eléggé.
Kb. 2 éve jártam így és akkor kizárólag a terméket okoltam.
A mostani véletlen volt, valami minimális lehetett a kezemen, de nagyon durván reagált a bőröm. Lecke volt a javából.
Sajnos van egy kis rozim, amiatt is tartok a tretinointól, meg nem akarok valami brutál vörös arccal se császkálni.
Most eszembe jutott, a Diegoba láttam egy csajt, nyakamat rá, hogy TO 30%-ost rakott fel első hámlasztasnak. Rózsaszín volt az arca, mint egy kismalacnak, rendesen látszott az állvonal, hogy meddig kente. Az álcája egy napszemüveg volt, hát mit mondjak, nem sokat ért.
Hálásan köszönöm!!! Vigyazok akkor!!
Hát, csajok, én nem tudom, milyen bőröm van. A 0,025 %-os tretinoint kenem minden harmadnap az arcomra, nyakamra, dekoltázsomra. 2x egy borsónyit.
Soha nem tapasztaltam hámlást, a máfoltom sem pirosodik tőle, mint az elején. Ennek végre igazan látványos hatása van, imádom.