Bőrápolási rutin

Egy ideig nem próbálkoztam valóban ezután C vitaminos szerummal…
Amúgy a PC C vitaminos boostere nagy kedvenc, csak az ára nem az…

1 Likes

Nekem a C-Glow nem okozott ilyesmit szerencsére, úgy 2 naponta használom. Nálam inkább az a gond, hogy az orromon, az orrom két oldalán és az orca részen nagyon tágak a pórusaim. Megtisztítom az arcom, utána látszólag szép tiszták, szűkebbek a pórusok (önmagukhoz képest). Majd elvégzem a kis rutinom, hidratálok és erre úgy megduzzadnak, olyan látványossá válnak, hogy óriási önuralom kell, hogy ne essek neki nyomkodni. Gondolom a mitesszerek is szépen “hidratálódnak”, az is kiviláglik, amit észre se vettem addig. Ti is tapasztaltatok hasonlót?

A C-glow nekem is mitesszereket okozott, főleg az államon.
De én előtte használtam már más c-vitaminos szérumot, és azokkal nem volt problémám (csak az állagukkal).

3 Likes

Jah persze, nekem sem a C Glow volt az első C vitaminos szérum, amit kiprobaltam. Szerintem még jó párat ki fogok próbálni. :blush:

Óriási sokk volt szembesülni ezen mellékhatásával… egyébként is harcolok a mitesszerekkel, nagyon sok munkám van a porusaimban, erre ez a dög szérum pár hét alatt hazavágta az egészet.
Az egyszerű, de nagyszerű termékek (szintén a toner és a lemosó) váltak be a G&G-tól nekem is, de annyira, hogy mindig van/lesz belőlük utánpótlás.
És a Cheer Up! hámlasztóból, az a kedvenc BHA-m ever.

A PC borzasztó drága. Sok terméke érdekel, de az ára miatt fázom tőle. A világoskék színezett fényvédőjét nagyon szerettem, a világoskék hámlasztójának utáltam az állagát, pedig 2 deluxe kiszerelést több év különbséggel, hátha csak nem tudtam értékelni első alkalommal.

1 Likes

C vitaminos szérum témában tudom ajánlani a Missha Vita C- t , szuper az állaga és nem okozott semmi bajt a pofimon most fogy el az első üvegem , újra fogom rendelni.
Valamint ajánlom még a Vichy Glyco- C ampullákat, amiket már többször újravettem, éjszakára kell felkenni, egy ampulla nekem 2-3 alkalomra is elég volt, az eredmény pedig puha, ragyogó bőr.

3 Likes

Missha Vita C-t szerettem, most a Tiam c vitaminos cuccat fogom levadaszni, ha elfogy a PC booster. Vichyre raneztem. Alkoholos sajnos. Rozaceas bőröm abszolute nem toleralja sajna a denat alkoholt.

https://kremmania.hu/kremek/holika-holika-gold-kiwi-c-vitamin-szerum
Ezt nem próbálta valaki? Az ára miatt elgondolkoztam mert fele annyiba kerül mint a Missha és 15 ml- vel több van benne.

1 Likes

Pont így vagyok én is a PC-vel. Nem olyan régóta kezdtem jobban odafigyelni a bőröm ápolására - sajnos -, és sikerült összeraknom egy számomra reális, nem túlságosan sok lépésből álló rutint viszonylag megfizethető termékekből. Látom is az eredményt, de ugye ahhoz, hogy értelme legyen, ezeket újra is kell venni időnként. Így már ez is elég “szép” költség évente.
A PC-től én nagyon szívesen kipróbálnám a water infused hidratálót pl, de ha beleszeretek ott van vége a pénztárcàmnak. :slight_smile:
Éppen úton van hozzám egy CeraVe és egy Skinsmart rendelés. Volt most 1-2 jó akció, ilyenkor veszem az utánpótlást. Elégedett vagyok velük abszolút, de néha azért csorgatom a nyálam a luxi cuccokra is
:blush:

3 Likes

Sose késő elkezdeni, ráadásul még nagyon fiatal vagy, úgymond nem maradtál le semmiről (nem vagyok hajlandó stresszfaktorrá tenni a bőrápolást). :slight_smile:
Abból a szempontból jó, hogy divatos lett a bőrápolás, hogy a megfizethető márkák is sorra rukkolnak elő szép INCI-vel bíró, működő termékekkel, amelyekkel szép eredményt lehet elérni.
A felkapott nyugati márkák iszonyú drágák, az a fixa ideám, hogy sok termékük nem tud többet, mint a koreai márkák. Az összetevőlistákat nézegetve elég szkeptikus vagyok pl. a Tata Harpert illetően. A Shiseido tulajdonában lévő The Drunk Elephanttól több dolgot kipróbáltam, de még a hidratálókrémek se váltak be.
A klasszikus sminkmárkák bőrápolás vonalára se tekintek bizalommal, még az EL ANR-re is gyanakodva nézek, pedig már több minit elhasználtam a különböző verzióiból és van a szekrényben egy nagy kiszerelés is.

7 Likes

Én úgy vettem észre, hogy gombamód nőnek ki az új márkák, a piac már most is hatalmas és átláthatatlan. Tegnap este felmentem a SkinSmart oldalára, hogy megnézzem a PC termékeket, de bevallom 3 termék után kiléptem az oldalról egyszerűen nem volt kedvem végigguberálni az összes krémet, mert már az is elrettentett, hogy vagy 12 féle termékcsaládot láttam . Pedig szeretek krémeket és parfümöket nézegetni de mostanában besokalltam. Képzelem mit érezhet az aki csak most kezdi és rászakad a mindenség azt sem tudja hova kapjon.
Örülök, hogy megtaláltam azokat a termékeket amik beváltak, új terméket csak hosszas hezitálás után szoktam kipróbálni, szerencsére bőrgyógyász is segített, illetve kozmetikushoz is járok.

Nagyon jó a Krémmánia oldal, itt lehet csekkolni a véleményeket szerintem felelősség leírni , hogy teljesít egy- egy darab. (Nagyon örülnék neki ha normálisan kitöltött adatlappal véleményeznének , mert nem mindegy, hogy egy hidratálót egy 18 vagy 32 éves használ vízhiányos vagy kombinált bőrre. )

4 Likes

Attól én is lehalok, ezért bosszúból a flakonok színe alapján tartom őket (valamennyire) fejben és így is hivatkozom rájuk.:slight_smile: Plusz nem is szeretek egy termékcsaládra “szakosodni”, anyagilag is kockázatos - ekkora összegeknél szerintem már kockázatról beszélhetünk -, és inkább a diverzitásra szavazok.
Rendesen rá lehet stresszelni erre a “hobbira”, ez is olyan, mint a politika, a foci és a gyereknevelés: mindenki ért hozzá és nem habozik kéretlenül az arcunkba tolni a véleményét, pedig az, hogy kinek mi válik be, végképp egyéni. Még két kombinált, vízhiányos bőr se biztos, hogy ugyanúgy fog reagálni egy adott termékre.
Szerintem érdemes egy költséghatékony minirutint felállítani először, mert elég költséges megtalálni a megfelelő termékeket, ki tudja, hogyan tudja egy kezdő beilleszteni az életébe, mennyire tántorítják el a kudarcok, mekkora a kitartás faktora stb. Egy olcsó, gyengéd lemosó, egy géles/krémes hidratálókrém, egy fényvédő, egy hámlasztó és egy gyengéd retinol totál elég, meg egy toner.

2 Likes

Ezzel pontosan így vagyok én is. High end márkáktól se választanék bőrápoló kozmetikumot, ha nem az a fő profilja, akkor meg pláne nem egy Catrice-től, vagy Revolutiontól (Bár ez utóbbinak a sminkjeit se szeretem)

@Luiselotte Tényleg ember legyen a talpán, aki nem veszik el a rengetegben. Nem is tudom, hányszor töröltem már terméket a virtuális kosárkámból, mert végigolvastam a véleményeket/ megnéztem az összetevőket, elment a kedvemés úgy gondolom jó döntést hoztam. Hihetetlen jó, hogy már előre tud tájékozódni az ember.

3 Likes

Nevetni fogsz, de egyszer, amikor sikerült hazavágnom a barrierem, egy Catrice szérum (az ananászos) volt az egyetlen, ami nem csípte az arcom.:slight_smile: Ettől függetlenül én se nagyon használok ilyeneket, de el lehet őket kenegetni.

2 Likes

Azt hiszem minden évben előjön a kérdés bennem - már érzem tavaszt :sunny: - hogy a retinol milyen alternatíváját lenne érdemes használni majd a napsütéses időszakban…
És igen tudom, hogy vannak tanulányok, melyek szerint nem is fényérzékenyít annyira, mint egy AHA, és a téli-nyári spf is a rutinom része, de akkor is, tavasz közepétől kora őszig le szoktam állni a használatával.
Ti hogyan álltok a retinol kérdéshez?

2 Likes

Úgy tudom, nem fényérzékenyít, hanem maga a retinol fényérzékeny, nem fejti ki a hatását, ha napfény éri (nagyon pongyolán megfogalmazva).

2 Likes

Igen, tényleg. Majdnem sikerült jól megjegyeznem…:rofl:

Úgy emlékszem, ez nem olyan régi felfedezés. Nekem is az a tévhit élt a fejemben, hogy fényérzékennyé teszi a bőrt. Sőt, régen a BHA-ról is ez volt a köztudatban, most meg már az a hivatalos álláspont, hogy lehet reggelente locsolni. :rofl:

1 Likes

Fényvédő mellett én személy szerint nem aggódok. Biztosan fogom használni nyáron - és az AHA-t. Mindkettő az esti rutinomban van, váltakozva. Legfeljebb reggel jóval nagyobb adag fènyvédőt kenek, mint most a téli időszakban.
Egyébként én is úgy tudom mint Amadea, hogy csak retinol molekula és származékai fényérzékenyek. Tindigo szerint viszont fényérzékenyít, mint az AHA.
El tudom ezt is fogadni, mert van benne logika.
Bennem a retinol alternatíva inkább amiatt merült fel, mi helyettesítheti, ha kismama leszek. Erre a bakuchiolt szokták javasolni - elvileg a napfénnyel is jóban van - bár nagyon kevés a tudás még róla, főleg magzatok esetén - érthető okokból.