Bőrápolási rutin

Bőven elég.:slight_smile: Ha nem lennék vízhiányos, én is ennyit kennék.

1 Likes

Retinoid pajtások, ill. nem pajtások:
Screenshot_20220109-182102_Samsung Internet

5 Likes

Köszönöm! Ez nagyon jó összefoglaló. Én pont emiatt hagytam abba a napi HPR emulziót, hogy hébe hóba mást is tudjak esténként használni. Például egy BHA-t. Egyébként is úgy vettem észre, hogy nem igénylem a mindennapi retinolozást, másrészt az emulzió annyira nehezen szívódik be, hogy amit fölé kenek, biztos nem szívódik be rendesen. Most váltogatom 2-3 nap niacinamid+HPR, aztán 1 nap más(ok), ez egyelőre működni látszik.

1 Likes

Nagyon szívesen! Ha van instád, kövesd be a helloavabeauty oldalt, jó kis összefoglaló infografikák vannak náluk.
Nem is kell mindennap retinolozni (egyébként szárít is, és kicsit alattomosan). Amúgy BHA-t használhatsz reggel is, így szabadul fel egy hely az esti táncrendben.:slight_smile:

2 Likes

Ami kiszúrtam a rutinodban, az a Kiehl’ arckrém, és a Clarins szérum. Állandó csapattagok nálad?

Csapkodjatok meg, szánalmas “rutinom” van :slight_smile: Ahogyan a bemutatkozóban leírtam, eléggé háklis a bőröm. Kezdem az elején. Kamaszként sem volt sosem a köznapi értelemben véve problémás, pattanásos. Ellenben mindenre érzékeny, vízhiányos, enyhén szeplős, de durván anyajegyes, világos és átlátszó. A T-vonalam mostanság kezd fényleni, de csak időnként. A szemem körül erősen karikás, alvástól függetlenül. Viszonylag gyorsan megégek, bár az utóbbi években ez enyhült (az irodaszoli is segít, gondolom :stuck_out_tongue: ). Kozmetikushoz tisztításra/kezelésre évente kétszer járok, bár az elmúlt időszakban ez évi egyre csökkent. A kozmetikus szerint felesleges mennem…ráérnék 2-3 évente tisztíttatni… Pontosan emiatt - az érzékenységet leszámítva - nem volt indokolt nagyon utána túrnom ilyen-olyan rutinoknak, alternatíváknak, de a kevesebb több elvet vallom.
Este egy nagyon enyhe, kifejezetten arcra való szappannal pucolok le sminket, mindent. Majd nedves arcra jön egy krémes Nivea lemosó. Ezután Nivea tonik/arcvíz (ki minek hívja) és az Ilcsi Karotin Extra habkrémje. Hetente kétszer radírozok (tudom, hámlasztani kéne, de sajnos egyáltalán semmit nem tolerál a bőröm) és kéthetente feltolok valami fátyolmaszkot (Missha). Ha valami nagyon csúnya pattanásom vagy hormonragyám jön ki, egyből ráugrom az Ilcsi Ichtiolos Korrektorával és kész.
Reggel arcmosás, Ilcsi Karotin Extra habkrém és a smink. Fényvédő, szérum, szemkrém, hámlasztás kizárt. Mindentől pattanásos, sebes, feldagadt vagy kiütésesen foltos leszek.
Időnként próbálgatok ezt-azt, de az esetek nagy részében feldagadt szemmel-szájjal, foltos arccal végzem :smiley: Így maradok a bevált dolgoknál még úgy is, hogy sokszor csúnyák az INCI-k. Mégis, többnyire a csodaszép INCI-s termékektől szaladgálok bőrgyógyászhoz :frowning:
Utolsó kalandom az Estee Lauder szérumjával és az UD perversion szemspirállal volt. Úgy viszkettem tőlük és úgy bedagadtak a szemeim, hogy az valami fogalom.

1 Likes

Igen. A Kiehl’st minden reggel használom. Olyan zselés állagú, nem az a durván sűrű, amire a körömvirág alapján asszociálnál.
A Clarins szérumot @Kokapu révén már ismertem, különben sose rendeltem volna meg. 2-3 naponta kerül elő esténként.

Asszem, itt az ideje (haha), hogy én is nézzek magamnak valamilyen hasonló szérumot, az Estée Lauder Advanced Night Repair-jét szerettem, az Image Skincare-ét is, csak azt a pénztárcám nem szerette (volna) annyira, csak kis kiszereléseim voltak ezekből.

1 Likes

Az EL ANR-t és ezt a Clarins szérumot még ki lehet pecázni ilyen-olyan akciókban kevésbé fájdalmas áron. Az Image Skincare-től lehidalok. Egyszer volt egy boxban egy mini kiszerelésű krém tőlük, odavoltam érte, aztán ez hamar átszublimálódott reménytelen szerelemmé az árak miatt.

1 Likes

https://kremmania.hu/elado/varnaim-estee-lauder-advanced-night-repair-synchronized-multi-recovery-complex-3-7ml
@Mse, ha esetleg érdekel.

Huhhh, köszi.
Most találtam egy bontatlan 7 millis Image Skincare szérumot, még a múltkor rendeltem, elhasználom.

Köszönöm. :heart_eyes:

1 Likes

Sajnos jó dolgok.
Sajnos, mert sajnos drága dolgok.
Sajnos. :roll_eyes:

1 Likes

És sajnos azt is tudjuk, hogy az ár nem mindig egyenesen arányos a minőséggel (általánosságban mondom, nem jelen termékekre vonatkoztatva).

Eddig talán az alapozójukkal nem vagyok maradéktalanul elégedett (bár elhasználom), de a többi termék zseniális volt a hisztis bőrömön is. :frowning:

1 Likes

Nemrég néztem ezt a videót, elmondja, hogy valójában nincs szükség külön tonerre, radírra, ajakradírra, fátyolmaszkra, hialuronsavra, pórustapaszra, arcmasszírozóra:

Szükség nincs rájuk, ezek csak extrák a rutinban. :slight_smile: :upside_down_face:

2 Likes

Hialuronsav, toner: ezek alapdarabok a rutinomban, ennyire szép még sosem volt a bőröm, sem hidratáltabb. Többivel egyetértek :slightly_smiling_face:

4 Likes

Screenshot_20220112-213426_Samsung Internet

4 Likes

Csökkentsük a stresszt??? Politikusokkal dolgozom, sok sikert nekem… :crazy_face:
Cukor és a napfény. Abszolút egyetértek.

4 Likes

Én is néztem, hogy na ezt a no stresst hogy kivitelezzem ,ennél többet már nem tudok olvasni( nekem az a nyugtató) ,így is két lábon járó könyvespolc vagyok.
Dobáljatok meg naptejjel de én szeretek napozni, régen nagy szoliszökevény voltam .
A szolit először lecsökkentettem aztán szinte teljesen elhagytam, az utóbbi években májusban szoktam elmenni heti 1-1 alkalomra 9 percre hogy mire jön a szabadláb idő addigra ne világítsak nem szeretem. Könnyen barnuló, kreol típus vagyok, tengerparton sem égek le.Szoliban és napon is kenem magam, az arcomat pedig letakarom a gépben, mindig viszek saját törölközőt.
Nyaraláskor úgy szoktam, hogy 30-50 faktort kenek 11-16-ig bent hűsölök a klíma alatt, és csak utána dugom ki az orrom. Kalap + napszemüveg. Hétköznapra városban testre felkenem a 30 faktort, arcra megy az 50- es.
Ma HO- ban vagyok , itthon is 30- as Eucerinben ülök :slight_smile:
Volt 2 foltom de azokat eltüntettem ,öregedés nem játszik be általában 5-10 évvel tippelnek fiatalabbnak a koromnál.:relieved:
Cukorral szintén egyetértek, mentes sütit szoktam venni ha megkívánom, sütni szerencsére nem tudok.
Ide venném még a ne dohányozz, ne igyál és aludd ki magad rendesen tételeket is, ezek nálam kipipálva. Idén le szeretném tenni a kv- t , mert napi 1- et meg szoktam inni és érzem, hogy az agyamnak jót tesz de a pocakomnak nem igazán, meg a fogakat is sárgítja, nem akarok évente fehéríttetni.

2 Likes