Bőrápolási rutin

Miért használsz ennyi lemosót este?

A másik kérdésem, hogy nem látom a fényvédőt. Télen nem használsz?

Én most a Squalane Cleanser használom a The Ordinary-nek, tonikot most rendeltem, az PC, fényvédőm Image Skincare, de csak egy minta, ha elfogy, PC-t veszek, azt nagyon szeretem. Szérumot nem kenek nappalra, csak C-vitamint, ha kedvem van. Amit most rendeltem, az The Ordinary, kíváncsi leszek rá, hogy bírom-e. Még nem találtam ideális C-vitamint.
Használok niacinamidot a The Ordinary-től, a Stress Less-t, ami nem tudom, kell-e egyáltalán nekem:smile:, de elhasználom, The Ordinary retinolt, és a PC maszkot, ha vízhiányos a bőröm. Hámlasztóm is PC.
Éjszakára a PC vízhiányos bőrre való krémjét használom.
Nem ártana kiegészítenem peptiddel, vagy hialuronnal, de lusta vagyok. Szemkrémet külön nem használok.

Én úgy olvastam, hogy csak kettő lemosó van este, qz a micivíz inkább egyfajta hidratáló tonikként szerepel. A hámlasztó meg nem mindennapos. De szóljatok ha rosszul látom :grin:

1 Likes

Mac-kel csak a szemem és a szám mosom le, ha rúzsozok, sminkelek. Általában fürdés után vacsorázok, stb szóval utána micellas vízzel még egyszer lemosó/tonik az arcom, mielőtt jön az ápolás.
Igen, Télen nem használok fenyvedőt, amúgy is nagyon nehéz olyat találnom, ami nem zsírosít és lehet rá sminkelni is lehetőség szerint.

Ne kövezz meg de PC mint paulas choice?
Még nem próbáltam a márkát, de ajánlották már és láttam nagyon dicsérik.

Ja, értem.
Nekem is a tiédhez hasonló bőröm van, csak az enyémre még az anti aging is ráfér így jóval 40+osan.
De az én bőröm nagyon hisztis sajnos. :frowning:

Igen, a PC az Paula’s Choice. Sajnos nagyon drága termékek, de szerencse, hogy van belőle kis kiszerelés a Skinsmartnál, én nem vállalok be nagy terméket előtte. Szerintem van olcsóbb alternatívája, de én elég kényszeres vagyok (bolond), mert szeretem, ha ugyanabból a márkából van a lemosóm, tonikom, krémem. Ne kérdezd, miért. Nem tudom. Ezt egészítem ki szérumokkal.PC lemosói szuperek, a fényvédője is.
Ez a mintája:

Az a szerencse, hogy vannak olyan olcsóbb márkák (pl. a The Ordinary, a The Inkey List, Cerave… stb., rengeteg jó termék), amiből meg tudom oldani az azonos márkát, de a Geek and Georgious lemosója + tonikja is jó alternatíva, és jó árban van.
Szóval ezért használom a PC-t, mert kb. minden termékét jól viseli a bőröm.
Én leszoktam a micellás vízről, egyszerűen nem szeretem. Helyette olajos lemosót használok, a Nivea szőlőmagolajos lemosója pl. tök jó. Már ha kapható.

2 Likes

Köszönöm. :relaxed: Ha jobb idő lesz kiprobálom, a fényvédőt :smiley:
épp most rendeltem egy hidratáló éjszakai pakolás mintát, ha jó lesz beruhazok a nagyobbikra.
Nem hiszem, hogy ez kényszer :smiley: nagyon jól mutat, ha van egy szép szettje az embernek, pláne, ha jól is működik.
Az olajos lemosótól tartok kicsit, hogy még jobban kikezdi a bőröm.

Én már nem is veszek micellásat, nem nekem való.
Nemrég találtam, talán @Gloria tette fel, hát, én ezt egyáltalán nem tartom, bár gondolom, ideális lenne. Nem használok szemkrémet, ennyiszer nem kenem a retinolt, sorolhatnám…

IMG_20211115_155253

2 Likes

Igen, az enyém. Nagyjából tartom is.
Hidd el, nekem is van, hogy nincs kedvem…akkor lemosó, hidratáló 'oszt csókolom. :smirk:

Szeretnék egyszerűsíteni, az elmúlt években nagy keresésben voltam, de most már kezd összeállni a végleges rutin.

3 Likes

Én a reggel lemosó + tonik + fényvédő, este dupla lemosó + tonik + retinol v. antioxidáns szérum v. nia v. hámlasztó + éjszakai krém, néha éjszakai maszk
rutinomat már nem nagyon akarom egyszerűsíteni :slight_smile: De látszik is a bőrömön, hogy lusta disznó vagyok. Hétvégén wellnessbe mennék, de olyan a dekoltázsom, hogy azt hiszik, valami fertőző betegségem van. :smiley:
Kiegészíteném a rutinomat a C vitaminnal, a peptidekkel, vagy valami erősítő szérummal (omega+)
Most rendeltem hialuronos arcpermetet, kíváncsi leszek.
Ez tetszik:

Ajánlom főleg a szokáshurok-elméleti részt. Ott van pár jó tipp a mit tegyünk ha ránk jön a sóvárgás valami után. Több-kevesebb sikerrel gyakorlom, de nekem is vannak pocsék megmozdulásaim :sweat_smile:

9 Likes
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@okosszepseg által megosztott bejegyzés

Van kedvetek felsorolni, hogy kinek mi lett 2021-ben a kedvence?

Lemosó(k):
Tonik/Mist:
Nappali krém:
Fényvédő:
Éjszakai krém:
Szemránckrém:
Kiegészítők (szérumok, maszkok):
Testápolás:
Kézkrém:
Fürdőtermékek:

8 Likes

Normál bőr, pigmentfoltok:
Lemosó(k):Adrienne Feller Rose De Luxe arclemosó tej, Tamási Levendula : Levendula víz
Tonik/Mist:Adrienne Feller Hungarian Spring Arcpermet
Nappali krém:Eucerin Anti Pigment Day
Fényvédő:Eucerin Anti Pigment SPF 50,Shiseido SPF 50
Éjszakai krém:Eucerin Anti Pigment Night
Szemránckrém: leszoktam róla, újabban csak a “ sima” nappali vagy éjszakai krémemet kenem oda is. Meg szérumot, pakolást, tulajdonképpen mindent amit az arcomra kenek.
Kiegészítők (szérumok, maszkok):Missha Vita C Ampoule szérum, Missha Carottás fátyolmaszk
Testápolás: Pupa Almond milk and flowers testvaj és Pupa Rice milk and sugar testápoló
Kézkrém: Nivea Creme ( sötétkék alu tégelyes)
Fürdőtermékek:Nesti Dante Platinum szappan
Hozzá tenném még a parfümöt is ami idén a Van Cleef and Arpels : Midnight in Paris .
Hajápoló: Revlon Orofluido Elixír
Beauty kezelés: Botox :smile:

6 Likes

Kombinált bőr/érzékenység

Kedvenceim lettek:

Lemosó(k): Vintage Beauty arclemosó krém
Tonik/Mist: damaszkuszi rózsavíz
Nappali krém: nincs
Fényvédő: Vintage Beauty napvédő krém 50-es faktor
Éjszakai krém: Vintage Beauty hidratáló
Szemránckrém: nem használok külön
Kiegészítők (szérumok, maszkok): The Ordinary retinolja, Paula’s Choice hámlasztója, C vitamint keresem
Testápolás: Paula’s Choice testápolói (retinolos, AHA-s, BHA-s, mindegyik szerelem lett), ekcémára Vintage Beauty ápolója
Kézkrém: nem használok
Fürdőtermékek: habfürdő HIPP family bath, fürdőtermék Vintage Beauty tusoló- és fürdőolaja

Egy csalódás: Almost 1618. Még megpróbálom kipréselni az Aqua lemosójából a terméket (3/4-ig van, mégse jön ki), és elhasználom a krémet éjszakára, de egyik terméket sem szerettem használni, vagy nem csinált semmit, krémet, szérumot, lemosókat használtam, kb. azonnal elfogytak.

5 Likes

Jelenlegi kedvencek (ha csak egy maradhatna😉) a Recovery toner a mist nálam, áttöltöm spray flakonba. Szemkrémek terén próbálgatok, még nincs kedvenc.
Az újdonságoknak nehéz ellenállni, de azért látszik hogy a Paula’s Choice sötétkék Resist, Recovery + Calm családdal jól elvagyok. (Calm itt lecsúszott, de a száraz bőrre való vonal minden tagját szeretem, kivéve esti hidratáló.) Plusz megemlíteném a Clinical-t, ott még van próbálgatni való.
Ezek a termékek 40+ vízhiányos, nagyon érzékeny bőrre kerülnek, fókuszban az Anti-aging.

IMG_20220107_163954

11 Likes

IMG_20220108_085649

14 Likes

Rutin20220104
Jelenleg így néz ki a rutinom, kb. 2 hónapja foglalkozom egyáltalán az arcbőrömmel. Addig csak lemosás volt, és esetleg utána egy arckrém, vagy semmi. Kb. 40 éves vagyok, pattanásos, de inkább mitteszeres a bőröm, vízhiányos, és néhány ráncom is van már. Sokáig azt hittem, hogy majd a korral jobb lesz a helyzet (mármint a pattanás része), de nem, csak rosszabb lett, így egyszer csak megelégeltem, és leültem a gép elé egy kis kutatómunkát végezni, és ez alapján válogattam össze ezt a rutint. Eleinte mindent magamra pakoltam minden nap, de a bőrömnek ez nagyon-nagyon nem tetszett, így tartottam két hét “szoktatást”, amikor egy-egy nap a lehető legkevesebbet kentem fel, végül kicsit jobban összepakoltam a dolgokat, és végül így jött ki ez a rutin. Agyagpakolásként Mosómami kaolin agyagot használok. Azelinként a Revox-ot, de majd a TO-t szeretném kipróbálni, mert sokan dicsérik. A szemránckrém L’Oreal Revitalift filler, a fényvédő TO, a micellás vizem Garnier Sensitive, a szemfestéklemosó Balea. A legjobban a B-Bomb-on döbbentem meg, tényleg nagyon látványosan összehúzza a pórusokat.
A legelején az Akneroxidot is elkezdtem használni, de mivel eléggé büdös, ezért kipróbáltam nélküle, és egyelőre nem nélkülözhetetlen szerencsére, teljesen letisztult így is a bőröm.

A kedvenceim 2021-ben:
Lemosó(k): GG Jelly Joker. Idáig ez az egyetlen arclemosó, ami nem szárítja a bőröm egyáltalán.
Tonik/Mist: (nincs, de a GG hialuron tonikját szeretném majd kipróbálni)
Nappali krém: jelenleg nem használok, a sok szérum után a fényvédő bőven elég.
Fényvédő: a TO fényvédője, fehér réteget hagy és kicsit borsószagú :), de nekem akkor is bejön, mert úgyis alapozok rá, nagyon jól beszívódik, és matt finish-t hagy, jól lehet rá sminkelni és nincs benne parfüm. Ja, és olcsó.
Éjszakai krém: a TO hidratálója nekem nagyon bejött, biztos, hogy egy ideig ezt veszem újra
Szemránckrém: L’Oreal revitalift filler, igazából nincs vele bajom, de még életemben nem használtam mást, de biztos van jobb is nála
Kiegészítők (szérumok, maszkok): TO 30% AHA + BHA hámlasztója nekem a megváltás, most azon kísérletezek, hogy maximum hány alkalmat bír el a bőröm hetente belőle
Testápolás: L’Occitane Shea baby örök kedvencem
Kézkrém: Ugyanúgy a Shea baby, hamar beszívódik, nem hagy réteget, szilikonmentes, nincs telenyomva glicerinnel. Azért volt 1-2 hét télen, amikor igényelt még fölé egy kis sűrű hámosító kenőcsöt (=popsikrémet) a kezem, éjjelente így feküdtem le.
Fürdőtermékek: nekem a Dove Deeply Nourishing örök kedvenc, de ennek ellenére szinte mindig mást használok, de megnyugtató, hogy van hova visszatérni, ha megégetem magam :slight_smile:

4 Likes

20220109_102928

20220109_103415

A reggeli és az esti rutin. Reggelente nincs időm magamra kenni a fél fürdőszobát, lemosó (vagy sima vizes arcmosás), toner, két szérum, arckrém, fényvédő, primer (leírva soknak tűnik), és megyek sminkelni. Az olajos The FaceShop szérumot mostanában pakoltam át a reggelizőasztalra, mert a gondos hidratálás ellenére az alapozók száraz foltokat képeztek a homlokomon.
A Niod egyébként nemrég fogyott el, még senkit nem raktam be a helyére. Az ötvenes Shangpree fényvédőnek is a héten értem a végére, és, mivel sötétben megyek, sötétben jövök (sapka, kapucni, maszk, sál a fegyverzet), az spf25-ös Nyx primer most a fényvédőm.
A Holika Holika fizikai fényvédője akkor kerül elő, ha fényes nappal megyek az utcára. Rühelli a bőröm a fizikai szűrőket, hiába hidratáltam alá, lemosás után nagyon húzódott az arcom, egyébként nem szokott, szóval tuti, hogy ő a bűnös (ahogy ez rendre kiderül).

Este nem a képen látható összes terméket kenem fel, nyilván váltogatom az aktív hatóanyagokat. A Sol de Janeiro tégelyként a LRP Cicaplast Baume5 krém maradványai lapulnak, a Bioderma Cicabio inkább gyorssegély mostanában, mintsem arckrém.

6 Likes

Az én reggeli rutinom a tiédnél is rövidebb, mert egyszerűen nincs időm… :slightly_smiling_face: A lemosás csak langyos víz, egy szérum, egy hidratáló (spf 30), és erre már jön a smink. A bb krémben, vagy ha van időm a primerben is van némi fényvédő, mást télen nem teszek fel.

2 Likes