Bőrápolási rutin

Szerintem ezt mindenkinek a bőre dönti el, ill. hogy mennyire segítik egymást a rutin többi tagjával.
Az, hogy naponta kétszer használd, a gyártó érdeke (is), mert így hamarabb elfogy és veheted a következőt. Még az, hogy minden reggel, fényvédő alá, hagyján, de az esti táncrendben már általában nemigen jut neki szabad hely a többi hatóanyag mellett.
Miket használsz egy nap?

A mindennapi rutinom este tisztítás, tonik, valami hámlasztó (most egyik nap bha, másik nap pha), aztán hidratálás ezerrel, akár több lépcsőben is (hideg van). Reggel csak tonik és fényvédő (amit most használok, az eléggé hidratáló fajta, csak fehér a szentem), aztán smink. Ha nagyon akarnám, be tudnám illeszteni mindennapra a c-vitamint, csak nem akarom, ha nem muszáj.

tonik

A tonik amúgy nem alkoholos, hivatalosan van benne aha meg bha, de írtam anno a gyártónak, egészen minimális.
P.s.: a tonikot nem engedem el, az egyetlen cucc amit akkor is tolerál a bőröm ha ki van borulva. Amúgy a Rude Cosmetics Miracle toner.

És ha mondjuk heti háromszor, fényvédő előtt kenned fel a C-vitaminos szérumot?
Nehezen beszívódó az állaga, vagy miért nem szeretnéd mindennap használni?

Tulajdonképpen csak kíváncsi voltam, hogy van-e értelme annak, ha ritkábban, de mégis rendszeresen használok C-vitamint.
De ha már kérdezed… ami nekem van, az nappalra felejtős, egyrészt a citrus illóolaj tartalom miatt, másrészt mert ragacsos, és kukacosodik ha rákenem a fényvédőt. De éjjel se szeretem, mert keserű mint állat - pont a szám környéki ráncmegelőzésre kéne a legjobban.
Tudom, vehetnék jobbat - tervben van, de ezt se akarom kidobni…

A semminél biztosan jobb, de valószínűleg jobb lenne egy kellemesebb állagút keresni, azt szívesebben is keni magára az ember. (Én utálom a C-vitaminos szérumokat, ill. a C-Glow mitesszerképző hatása után jóformán rettegek magamra kenni, jól elvagyok a másik 5 aktív hatóanyaggal, köszönöm.)
Amit nem szeretek, belekeverem a testápolóba, a testnek is kell az ápolás.:smiley: Így elhasználni is sajnálnád?

Hát, ha csak “a semminél több”, akkor tényleg felesleges elpocsálnom :smiley:
Nekem testre kevéssé, pikkelysömörre hova kenjem (teszek rá elég mást), a talpamra meg ezt már tényleg sajnálom, oda a nembejövős hámlasztók meg hidratálók mennek.
De ha már tényleg ott tartunk, hogy heti kettő majdnem semmi, akkor odaadom egy ismerősömnek aki most állt le valamilyen A-vitaminnal, túlreagálta a bőre… erre sztem nem fog reagálni, és talán őt nem fogja annyira zavarni a ragadás meg/vagy a keserűség. Én meg max ránézek a Nip+Fab cuccokra, vagy ami a gyógyszertárban van :smiley:

Az 5. karcsú tubus a Skintegra szemkréme, lejött róla a fólia, meg le is ejtettem párszor. A csomagolást nem szeretem, felborul, elgurul, de maga a krém egy tápláló ápolást ad, újra fogom venni.
A La Roche-Posay krémes lemosó álom, reggel használom. :v:
Gyakorlatilag csak a Spectra szérumot fogom kiejteni, a többi állandó darab marad.

IMG_20211228_091245

14 Likes

November elején döntöttem úgy, hogy az ad hoc jellegű bőrápolás helyett megpróbálok valamiféle rendes rutint kialakítani -túllépve a tisztítás, hidratálás, fényvédelem háromszögön, tehát abszolút kezdőnek minősülök.
Próbálkoztam korábban is, de a nem megfelelő termékválasztás miatt sok kudarc ért.
Az alábbi menetrendet követem körülbelül hónapja és eddig többségében pozitívak a tapasztalataim, főleg most, hogy kezd lecsengeni a kezdeti kipattogzás.

(Fontos megjegyeznem, hogy könnyen zsírosodó, de extrém hámlásra hajlamos, vízhiányos, időnként pattanásos és rosaceás a bőröm - isteni kombó - és hogy fokozatosan, egymás után vezettem be a termékeket)

Reggel:

• CeraVe SA, heti egyszer Bioderma Pigmentbio

• Skintegra Nectar - ez inkább csak kellemes, nem kimondottan létszükséglet

• Hámlasztás heti 3-4x, AHA és BHA felváltva, sohasem egyszerre. AHA-val a rosacea miatt nagyon óvatos vagyok, de testre abszolút szuper

• GG C-Glow, inkább hámlasztómentes napokon, de valószínűleg nem veszem újra, mert a rosaceám nem rajong érte

• GG Hyaluron vagy Neutrogena Hydro Boost - kedv kérdése

• Evy Kids fényvédő :heart_eyes: - A legszuperebb, amit valaha próbáltam, nem zsírosít, nem irritál, sőt nyugtat és fenomenális sminkalap.

Este:
Ezt nem viszem túlzásba.

• Bioderma micellás víz

• CeraVe Foaming

• TO Granactive Retinoid Emulzió - ugyan nem lettem ránctalan, de sokkal szebb, egységesebb a bőröm tőle.

• Utóbbi miatt nem este hámlasztok. Nem igazán szívódik be, de a hidratáló érzete miatt nem is érzem szükségét plusz hidratálónak. Alkalmanként LRP Effaclar a pattanások miatt.

A Neutrogena szemkörnyék ápolót elhasználom, de teljesen felesleges sajnos, viszont ahhoz képest elég drága.

Nem mondom, hogy olcsó mulatság volt, de mostmár csak az elfogyottakat kell pótolni.

20211229_092118

Kipróbálásra pedig várnak még az alábbiak :slight_smile:

20211229_092429

14 Likes

Jajj, ezt a LRP krémes lemosót kipróbálom. Köszönöm a tippet!

1 Likes

Érdemes, szuper. Sokkal hidratáltabbnak látom az arcom tőle, ami érdekes, mert nem kevés egyéb terméket használok e célból. :nerd_face:

2 Likes

Rákukkantottam a krémmániás rivjúkvra, sokan dícserik. :blush: Nagyon kíváncsi vagyok ra. Nálad mindig kincseket lehet felfedezni. :blush:

1 Likes

Akkor nekem is pròba. Bàrmit kenek az arcomra, szèrum, krèm, pai arcolaj, mègis szàraz ès ha ujjal megnyomom hùzòdik az arcbőröm. Pedig lemosàskor is olajossal is tisztìtom, a szoba nem tùlfűtött, a micivìz sem szàrìt ,nem èrtem .vitamin hiàny vagy ez màr a korral jàr?

1 Likes

Pajzsmirigyed rendben van?

1 Likes

Én is mindig küzdök télen.
Ami bevált:

• elhagytam a micellás vizet, helyette olaj, balzsam
  • kevesebb aktív
  • legalább heti egy este intenzív hidratálás, nincs aktív, csak tonerek, hidratálók rétegezve
  • Paula Recovery maszk, plusz most a Clinical moisture nagyon bejön
  • reggel pár csepp olaj, pl. PC booster oil
  • friss felfedezés a LRP Toleriane krémes lemosó
5 Likes

Nem vagyok biztos benne,hàzidoki szerint igen de ő csak az àltalànos èrtèkeket nèzi Verben. Azt olvastam hogy 2 màsik dolgot is szoktak nèzni , ezèrt endokrinològust fogok felkeresni.

2 Likes

Milyen olaj? Milyen balzsam? PC?
Én most Almost lemosókat használtam, hát, pokolian fogyott, és engem sajnos nagyon szárított. :frowning:

Hu, a Paula maszk nekem nagyon bevált, kicsit ragacsos, réteget hagy, de sebaj.

Jaj, Boldog Új Évet Kívánok!

Amikor elkezdtem C-vitamint használni a bőrömre, folyton pirosodott tőle, és érzékeny volt, de a jó hatásait irigyeltem. Úgyhogy pár cseppet tettem a hidratálómba (az ordinary csoda hidratálója <3 ), és szépen hozzászokott a bőröm. Pár hét-hónap után pedig már simán csak a c vitamint felkenve is elviseli, és szereti.

1 Likes

Köszönöm, ezt kipróbálom :slight_smile: Én is fájó szívvel engedném el, de ez nagyon jó ötlet!

1 Likes

Buék @Mse, linkelem.

Reggel instán olvastam valakinél, úgy sajnálom hogy nem mentettem, szóval a lényeg, hogy 40 felett mi tehetsz a bőrödért?
Spf, retinol, több hidratáló
50 felett?
Spf, retinol, még több hidratáló!
Nagyon elégedett vagyok, mert magamtól is rájöttem, viszont jó a megerősítés. :nerd_face: És azt kell mondjam, hogy működik.

Lemosó balzsam: Clinique Take off the day, cleansing balm

És amit jó szívvel, La-Roche Posay
https://kremmania.hu/kremek/la-roche-posay-toleriane-arctisztito-krem

2 Likes

Sziasztok!
Nekem kombinált, pattanásokra hajlamos bőröm van ( a T- vonalam zsirosodásra hajlamos, a szemem alatt és az arcom kifelé haladva szárazabb). Sajnos a porusaim is tagabbak és miteszereim is szoktak lenni.

Most épp szeretnék változtatni a rutinomon ami jelenleg reggel:
• N.A.E. PUREZZA BIO MICELLÁS VÍZ
• Rózsavíz 100%-os
• ZIAJA ACAI BERRY ANTIOXIDÁNS EXPRESSZ SZÉRUM ARCRA ÉS NYAKRA
( most vettem egy YVES ROCHER SEBO VEGETAL BŐRHIBÁK ELLENI HIDRATÁLÓ ARCÁPOLÓT, de erre nem tudok sminkelni, mert kukacosodik, vagy csúnyán ül rá az alapozó vagy cc krém)

Esti rutin:
• Sminklemosás MAC GENTLY OFF EYE AND LIP MAKEUP REMOVER
• BIOTHERM BIOSOURCE HYDRA-MINERAL CLEANSER TONING MOUSSE
• SKIN EXFOLIATOR 30% AHA + BHA PEELING SOLUTION (Ezt kB másfél hetente használom +ugyan úgy másfél- 2 hetente a sima bha verzióját.)
• N.A.E. PUREZZA BIO MICELLÁS VÍZ
• C vitaminos tonik, aminek most nem jut eszembe a neve
• YVES ROCHER SÉRUM VÉGÉTAL3 SZAKÉRTŐ FESZESSÉG SZÉRUM
• BIOTHERM AQUASOURCE NIGHT SPA
• YVES ROCHER Sejtregeneráló szemkörnyék ápoló

Ez előtt, mivel patikában ajánlották használtam pár naponta tonizalas után a LA ROCHE-POSAY CICAPLAST GÉL B5-öt, mint éjszakai hidratáló, de szerintem több pattanást okozott, amellett, hogy segített gyógyítani a régebbi nyomokat.

KB két hetente, van, hogy sűrűbben használok tisztító máskor a t-vonalamon, illetve fátyol maszkot.

Most már kevesebb pattanás bújik elő tisztább, puhább a bőröm, de nem tökéletes, ha van észrevétel, javaslat, szívesen fogadom.
Üdv.L