A kérdésedre nem tudom a választ, de tejmentesen próbáltál már étkezni? Az egyik ismerősömnek voltak ezen a részen pattanások, és neki kiderült, hogy a tejtől voltak.
Bocsi, nem belepofázni akarok, csak ez hirtelen eszembe jutott.
A kérdésedre nem tudom a választ, de tejmentesen próbáltál már étkezni? Az egyik ismerősömnek voltak ezen a részen pattanások, és neki kiderült, hogy a tejtől voltak.
Bocsi, nem belepofázni akarok, csak ez hirtelen eszembe jutott.
Viszonylag gyorsan keresnék egy jó nődokit és endokrinológust. Az állkapcson jelentkező pattik/dudorok nagy része nőgyógyászati eredetű hormonális cucc szokott lenni. A vérnéni erre a gyanúra erősít rá.
Köszönöm szépen a vàlaszokat. Pont ezért nem eszek semmi tejtermèket lassan 3 ève, azóta valamivel jobb a helyzet. A hàzi dokim endokrinológus ès ő küldött tovább góckutatni. Fogam rendben.
Nőgyógyász addig nem ír fel semmit, amíg bőrgyógyász nem làtott. A hormon vèrvètelem eredménye hètfőn lesz kèsz.
Mèg megyek fül orr gègère, hàtha ott van góc, de szerintem nem.
Gondolkodom az akneroxid kipróbálásán, de előtte titeket szeretnélek megkérdezni:
-Csak helyileg használnám, konkrétan magára a pattanásra. Úgy is működhet?
-Jó e gyors segélynek? Nem vagyok folyamatosan pattanásos, alkalomszerűen jön elő - vagy a tipikus apró, vagy a mély cisztás pukli - így minden napra nem igényelném
-Azt olvastam sérült bőrfelületre tilos. Viszont van amikor muszáj kinyomnom (tudom, ezt nagyon nem szabadna), mert annyira feszít, hogy meg kell könnyebbülnöm, így viszont ott sérül a bőr. Tehát ekkor már egyáltalán nem szabad rátenni?
Jelenleg ami nekem bevált: Betadine oldattal ecsetelés éjszakára. Ez reggelre általában szépen lehúzza a gyulladást. Hátránya, hogy ilyenkor alá fölé nem tudok krémezni (a kenőcs változat egyáltalán nem jött be) és hogy nem túl esztétikus látvány, de valamit valamiért.
Én nem sokat használtam Akneroxidot, amikor igen, akkor viszont úgy, ahogy te szeretnéd, helyileg és csak gyors segélynek. Nekem kicsit rendbetette az arcomat, de csak akkor, ha este bekentem, éjszakára fent hagytam. Így viszont másnapra eléggé kiszáradt a bőröm, éjszaka meg annyira viszketett, hogy nem bírtam aludni, volt, hogy véresre vakartam az arcomat szó szerint. Megpróbáltam úgy, hogy 15 percre hagyom fent, aztán lemosom, de akkor meg nem láttam túl nagy változást
Nekem pattanásra a sima bha (szalicilsav) működik. Helyileg rákenve, reggelre lehúzza.
Akneroxid brutális cucc, még lokálisan alkalmazva is nagyon erős. Nem tudom van e olyan bőr, amelyik ezt bírja különösebb irritáció nélkül.
Van nekem is itthon, ugyanis egy időben nagyon pattis volt az állam. Végső elkeseredesemben alkalmaztam úgy, hogy 5 percig fent hagytam, utána lemostam. Heti kétszer, nekem segített. De ígyis nagyon piros lett tőle a kezelt bőrfelület. Viszont sztem jol fertőtlenített, mert a pattik visszahúzódtak.
Óvatosan vele!
Reggel szoktam a BHA-t, mert este a retinol mellé nem nagyon akarok savas dolgokat használni. Olyan nagy változást még nem hozott, sőt, inkább a “purging” jelenséggel küszködöm, remélem hamar véget ér.
Niacinamide és retinol kombot probaltad mar?
Még nem, de tervezem. Állítólag jól működnek együtt
Igen, nekem szépen lejjebb vitte a cisztas pattikat.
Nekem az Akneroxid semmit sem csinált. Nem gyógyított, nem irritálta a bőröm. Egyszerűen semmi.
Kínomban kicsit megkeztem a pattanásokat és este rátettem a Cosrx tapaszát. Az reggelre kiszívta a folyadékot a ragyából és így a maradék gennyet könnyű volt eltávolítani és utána gyorsan gyógyult. Ez mondjuk nem a legszebb megoldás.
Amikor szerencsém volt, a tapasz mindent kiszívott és ez miatt már gyorsan elmúlt a pattanás.
Talán egy jó rutinnal lehet csökkenteni a patik esélyét. @koalace javaslata nekem pl. nagyon bejött.
Hat rutin sokszor kevés. Dolgoznak a hormonok, plusz nagyban függ sajnos az etkezestől is a bőrünk allapota.
Akneroxid nem tudom elkepzelni, hogy semmit se csinált a bőröddel. Vagy nagyon szupi a barriered.
Ezt nem vitatom. Csak leírtam a velem történteket.
Az Akneroxidot sosem csupasz bőrre kentem, hanem hidratáló krémezettre. Lehet, hogy azért nem csinált semmit?
Nem elképzelhetetlen. Nálam is úgy működnek csak ezek a spot treatment-ek, ha felviszem a normál arzenált, aztán egy óra múlva fülpucival letörlöm a randaságokról, és úgy viszem fel.
Akkor lehet, hogy nem megfelelően használtam.
Mostanában békén hagynak a pattanások, tapaszból pedig feltankoltam. Az Akneroxidot pedig, miután lejárt, visszavittem a patikába.
Huh, ügyesen vitted fel. Valószínűleg ez a titkod. Nekem ez eszembe se jutott volna.
Annyi rosszat olvastam róla, hogy féltem csak úgy felkenni, natúrban
Mindegy, elengedtem ezt a kencét.
Szerintetek van értelme c-vitaminos szérumot heti egyszer vagy kétszer használni? Vagy csak akkor működik ha mindennap kétszer használom, ahogy a dobozra van írva? Jelenleg a mindennapi rutinom elég rövid, hajmosós napokon szoktam hosszú, spa-szerű rituálét használni, ezért kérdezem.
Ez engem is érdekelne. Napi szinten nem tudom használni, mert így sok a rosaceámnak. Viszont nem tudom hogy heti szinten alkalomszerűen van e értelme.