Bár nem látom az elküldöttek között… Remélem megkaptad @Gloria.
Én ma írtam, látom az üzik közt.
Igen, köszönöm, megkaptam. Küldheti mindenki a nevét, a postacímet +mobilt, ha szeretnél sms-t kapni, hogy átvehető a csomag. Köszi.
Szia! Én szeretném kérni a Clinique MEN face scrubot ha nem kelt még el
Sziasztok, tanácsra lenne szükségem. Páromnak rettentő zsíros a bőre, tágak a pórusai ezért miteszerers az egész arca. Emiatt rendszeresen több miteszere szerintem begyullad és nagyobb patik lesznek belőle. Próbált már gyümölcssavas hámlasztás kozmetikusnál, dermapent-t, most legutóbb carbon peelinget. Az utolsót leszámítva pár napig hozott némi javulást, de utána ugyan onnan ment tovább minden mint előtte. 2-3 hetente gőzölés, mitesszer nyomkodás, élesztős, paradicsomos pakolás, de igazán nagy áttörést nem értünk el. Rendszeresen hónapokon át használt Garnier Pure Active kefés tisztítót hátha szárít rajta valamit, de nem sokat ért.
Tegnap próbából vettünk egy Bioderma Sébium Lotion-t, ill egy Sébium moussant. Most ezt kezdtük el tesztelni reggel este, lotiont napközbeni hidratálónak használva.
Esetleg van valami tuti hiper szuper tippetek a faggyútermelés csökkentésére és a tág pórusok összehúzására? Mert gondolom ha ezt a 2öt kordában lehetne tartani akkor se miteszer se pattanás nem tudna kialakulni. Segítségetek előre is köszönöm.
A pórusokat összehúzni nem lehet, de ha tiszták, akkor kevésbé látszanak. A Bioderma lotion egyébként jól hangzik, de elég reggel-este.
Illetve, ez lehet furán hangzik, de ha szárítani próbáljátok a bőrt, az csak arra készteti hogy még több olajat termeljen. Szóval egy könnyed, de jó hidratáló ilyenkor kell.
Mindenkinek más a bőre, és mindenkinek más válik be, de ami mindig fontos, az esti tisztítás, hidratálás és fényvédelem. Ez az alap, ezután lehet elkezdeni építkezni. A pattanásokat és mitesszereket érdemes lenne megállni nyomkodni, mivel ezzel csak felszíni bőrsérüléseket okozunk, és nem hosszútávú megoldást. A pórusokat belülről tisztítani egy jó hámlasztóval lehet (pl dm Magyarország - dm.hu Online Shop Nekem! ). Viszont fontos, hogy ne mindent egyszerre kezdj el használni, hanem szépen fokozatosan, hogy ne kapjon sokkot a bőr azonnal mindentől. Én ajánlanám a Garnier és hasonló drogériás termékek használatát. Mármint egy ideje már vannak pl a dm-ben is elérhető szép összetevőjű arctisztító termékek (Geek&Gorgeous, Revox).
Én azt ajánlanám, h töltsétek ki ezt a skinsmartos rutinvarázslót: https://rutin.skinsmart.hu/ , mert ez sokat tud segíteni a megfelelő termékek kiválasztásában.
Ahogy itt előttem említették, a túlszárítás nem lesz hatásos, minden nap tisztítani kell a bőrt, és megfelelő hidratálót használni.
Szia!
Én is egy professzionális termékekből álló rutint javasolnék, a gőzölést-nyomkodást kozmetikussal együtt elhagynám, mert nem nyújt hosszú távú megoldást, ráadásul felesleges stressznek teszed ki a bőrt.
Ami egy jó rutinhoz kell:
- alap egy jó lemosó rutin, én a CeraVE termékeit nagyon szeretem, szerintem este elegendő használni, reggel pedig melegvizes arcmosás
- alap egy BHA hámlasztó, ami segít az elhalt hámsejtek eltávolításában, a pórusok tisztán tartásában. Ezt nagyon óvatosan szabad csak bevezetni a rutinba, javaslom a G&G Cheer Up-ot (skinsmarton és dm-ben is megtalálod)
- célzottan zsírosodásra, tág pórusokra niacinamide, de ezzel csak óvatosan, mert van, aki érzékeny rá, én a G&G B-Bombot ajánlom
- célzottan zsírosodásra, pattanások ellen, pattanás után maradó foltokra azelainsav, személyes ajánlásom a G&G a-pad, de sokan szeretik a The ordinary termékét is
- szintén alap egy jó hidratáló, ebből minél szebb összetevő-listás a cél
- illetve alap egy fényvédő, amiből én a Bioderma Aquafluid spf50-eset ajánlom, ár-érték arányban a kombinált bőrömre ezt találtam legmegfelelőbbnek.
Még biztos rengeteg infót kapsz itt is, ajánlom a skinsmart oldalát és youtube csatornáját, illetve krémmánia blogon is nagyon sok a hasznos infó! Csak óvatosan az új termékekkel, egyszerre csak egyet, tesztelgetve, fokozatosan növelve a gyakoriságot. Kis kísérletezés kell, ami akár hónapokig eltarthat, de a végeredményért megéri.
Szerintem egy jó szakember aranyat ér, eddig nem jó helyre mentetek, ajánlom a Bolvári Beauty szalont , de első körben lehet inkább egy bőrgyógyászt kellene meglátogatni, szakértő diagnózis nélkül én nem kezdenék el odahaza kísérletezni , minden csak hetek- hónapok múlva fejti ki a hatását, egy- egy lyukra futással rengeteg idő és pénz megy el, miközben az állapot stagnál de akár romolhat is.
Köszönöm mindenkinek a tippeket, akkor elsőkörben adunk egy próbát a Biodermás termékeknek. Olvastam, hogy a Bioderma Lotion az betudható akár hidratálónak is. Ez igaz vagy keressünk valami normális hidratálót? Ha igen abból konkrétan mit tudnátok ajánlani?
Nem vagyok olyan nagy bőrápolás guru, mint itt a lányok nagy többsége. Csak halkan jelzem, hogy javasolnék még a fentieken kívül egy teljes hormonális vérvételt, egy nőgyógyászt, egy endokrinológust és egy bőrgyógyászt is. Az sem elvetendő szempont, hogy mennyi idős a kedvesed. Tudom, többen nem értenek velem egyet, de hámlasztani tutira nem mernék (magamból indulok ki, az én bőröm a leggyengédebb aha-s hámlasztás után úgy nézett ki és úgy fájt, hogy arról jobb nem beszélni). Amikor ennyire problémás egy bőr, akkor ott belső (akár hormonális, akár emésztési stb) gondok is lehetnek. Ha ilyesmiről tudtok és a külső krémek csak kiegészítő segítség, akkor elnézést kérek
Én is mindenekelőtt egy alapos orvosi kivizsgálást javasolnék az otthoni kísérletezgetés helyett. Ezek a termékek max elfedik a valódi problémát, de hosszútávú javulást ne remélj tőlük.
Illetve ha használtok Instagramot, javaslom Okosszépség oldalát a tájékozódásra, rengeteg támpontot lehet kapni tőle.
Hogy érted, hogy hosszú távú javulást ne reméljenek a termékektől, ill. milyen termékekre gondoltál? Igen, természetesen jó, ill. szükséges elmenni egy orvosi kivizsgálásra, de az is lehet, hogy egyszerűen ilyen a bőrtípusa és a BHA, a niacinamid, a megfelelő tisztítás nagyon sokat segítenek. Nem támasztanak fel halottat és nem biztos, hogy hibátlan bababőrt varázsolnak, de segítenek.
Remélem, nem érted félre, nem kötekedésből kérdezem.
Tapasztalataim szerint az esetek 98%-ban nincs olyan, hogy “egyszerűen ilyen a bőrtípusa”. Sajnos kezeletlen fogtól (lehet nem is tud róla) kezdve bármi okozhat ilyet. A saját példámon kellett megtanulnom, hogy full egészséges ember nincsen, maximum nem felfedezett vagy alaposan ki nem vizsgált betegség/alkalmatlan orvos létezik. Kivételt az képez, ha valamivel nagyon mellényúlt a kozmetikumok terén.
Nem veszem kötekedésnek
Úgy értettem, hogy ha góc van háttérben (akár hormonális, vagy nőgyógyászati probléma, ételintolerancia, stb.), akkor a kozmetikumok nem fogják megoldani hosszútávon a bőrtüneteket, csak elfedik őket. A belső okok feltárása, kezelése fog maradandóbb változást hozni, mert én túlnyomó esetben azt tapasztalom, hogy nem ok nélkül van vkinek nagyon zsíros bőre.
Az biztos, hogy a BHA és a többi amiket fentebb említettetek, nagyon sokat segítenek.
Valószínűleg én voltam félreérthető, mert nem ezeket a tippeket vitattam, egyszerűen csak kiegészítettem őket azzal, hogy az orvosi kivizsgálás is fontos és ha gond van a háttérben, akkor bármit kipróbálhat hiába.
Sejtettem, hogy erről van szó, csak erősen szövegfixált vagyok.
A bőrápolásban minden termék egyedi, hogy kinek hogyan válik be. Próbáljátok ki, figyeljétek, hogy mennyire elég, igényli-e a bőr a további hidratálást, vagy bőven elég.
A vélemények alapján inkább tonik jellegű, mint lotion:
https://kremmania.hu/kremek/bioderma-sebium-lotion
Habár a termék leírás alapján jó lenne hidratálónak is.
Néhány tipp, ha esetleg szükség van még hidratálásra:
https://kremmania.hu/kremek/isana-pure-24h-creme
https://kremmania.hu/kremek/the-ordinary-natural-moisturizing-factors-ha
https://kremmania.hu/kremek/la-roche-posay-cicaplast-baume-b5
https://kremmania.hu/kremek/cerave-hidratalo-arckrem-ejszakai
A fentebb említett lemosó egynek jó, ha beválik, használjátok, de ennél is javaslom, hogy nagyon figyeljétek a bőr reakcóit. Nem szabad, hogy nagyon csikorgósan tiszta arca legyen utána - ha így van, akkor előbb érdemes kevesebb lemosót használni, ha pedig így sem jó, akkor váltani kell. A nagyon kitisztított bőr érzete ugyanis azt jelenti, hogy nem csak a faggyú, zsír, elhalt hámsejtek, stb. került eltávolításra a bőrről, hanem a természetes védőrétegét is sikerült megbontani (ami a pattanásoknak csak jó).
Egy jó hámlasztó nagyon fontos, ijesztőnek hangzik, de ez gyakorlatilag ugyanazt teszi, mint a bőrradír, csak sokkal gyengédebb és kíméletesebb. Ez tud igazán a pattanásokon, faggyútermelésen segíteni.
Én anno egy nagyon egyszerű rutinnal kezdtem a pályafutásom, habár csak mitesszerekkel és kombinált bőrrel küzdöttem. Konkrétan egy hámlasztó és egy niacinamide szérum volt a mindennapos rutinom. Pár hét után csodálkozva néztem, hogy eltűntek a mitesszerek, összehúzódtak a tág pórusok, kitisztult az arcom. A lemosás jelentőségét csak később ismertem fel, amikor a barátaim körében próbáltam pattanásokra tanácsot adni.
De mindenképp javaslom, hogy olvasgassatok a témában, mielőtt bármilyen rutint kialakítotok.
KM-en itt találtok hasznos infókat:
Illetve skinsmarton, ahol termék ajánlások is vannak:
Illetve valóban hasznos lehet egy bőrgyógyász, akár más okai is lehetnek a pattanásoknak, de fentebb is írták, hogy az orvosi kivizsgálás fontos. Mindenesetre szerintem a problémát kezelni komplexen kell, és fontos kívülről is mindent megtenni.
A barátomat tudom még példának felhozni, kb egy éve kérdezte, hogy mit kezdjen a pattanásos bőrével (akkoriban még nem volt köztünk semmi.) Átbeszéltük, kialakítottunk egy rutint, de aztán hol tartotta, hol nem. Bőrgyógyásznál is volt, de nem vizsgálták ki a háttérben húzódó okokat, megkapta az aknés címkét, és kb. ennyi. Nagyon nézzetek utána, milyen szakemberhez mentek! Visszatérve, miután elkezdtünk együtt járni, kicsit alaposabban oda tudtam figyelni rá. Figyeltük a bőre reakcióit, melyik hatóanyagra hogy reagál, mennyire szereti, zsírosodik-e tőle a bőre, stb. Szerencsés helyzetben van, mert nem kell értenie, hogy mi történik az arcával, bár mindig elmondom neki, hogy mi mire van, de nem érdekli különösebben. Viszont folyamatos kontroll alatt van, átbeszéljük, hogy hogyan változik a bőre, és annak megfelelően alakítjuk a rutint is. A pattanásai már szépen kezdenek eltűnni, amit főleg az elmúlt pár hónapnak tudok be. Mostmár egyre inkább a pattanás után megmaradt foltok, pirosság, hegek eltávolítása kerül előtérbe. Egyre több terméket használ, de nagyon látványos a változás. Ezt magától, illetve az elsőre összeállított csodarutintól nem tudta volna elérni, mivel nem fektetett bele energiát, nem olvasott utána, stb.
Csatlakozok az elottem szolokhoz. Volt egy franko rutinom, ennek ellenere 2 eve egyszer csak megjelentek a nagy pattanasok, dudorok es kisebbek is. Elkezdtem a gockutatasnak nevezett kört. Volt nogyogyasz, fogorvos, majd jott az endokrinologus, voltam etelintolerancia teszt. Osszes dolog, amit megallapitottak, IR eloszobajaban vagyok. Majd jartam egy holisztikus szemlelettel megaldott dokinal. Megallapitotta, hogy IR eloszobaja jogos, majd jelezte, hogy osztrogendominanciam van es kezdodo pajzsmirigy alulmukodes, es mind-mind egymasra hat. Azt sajnaltam csak, hogy nem az elejen jott velem szembe. Kaptam egy halom nyomelemet, vitamint es szedtem/szedem, ahogy eloirta es elmultak a dudorok es puklik. Ezt csak azert irtam le, hogy hormonalis eredetu pattanasok egy szuper rutin mellett is elojonnek es ottmaradnak, ha nem kerulnek kezelesre. Belulrol kell kiindulni. Ez nem olyan, mint az orron levo miteszerek kerdese, amit egy jo kis bha kipucol par het alatt eszrevetlenul;-) (En nem vagyok borgyogyasz, de a fentieket vegigjarva, csendben megjegyzem, most mar nem hiszem el, hogy van az a kence, amit kivulrol magadra kensz, es az tesz helyre bent…Persze, ennek is vannak sulyossagi szintjei, de tuti rutin mellett ilyenek nem jelennek meg egyik naprol a masikra, es nem is mulnak el kenegetessel. Az mar egy masik teszta, ha nincs rutin, nincs jo rutin.)
Tegnap nekem is felírt bőrgyógyász reggelre Aknemycint, estère valami Z betűs kenőcsöt.
Elfeledtem megkèrdezni, hogy a szokásos szèrumom/krèmem előtt vagy után kenjem fel.
Szerintetek?
Nàlam tuti hormonális eredetűek a ragyàk: nèha jön elő csak àllkapocs vonalàn + a nyakamon. Ehhez tàrsul egy pontos, àm nagyon erős vèrnèni.