Bőrápolási rutin

Van aki szerint az se baj, sőt! Persze kivéve a fényvédőt, azt sose szabad kevergetni.
Meg valahol azt olvastam, hogy a ph érzékeny dolgokat se, pár hámlasztó pl. csak alacsony ph-n működik állítólag. De ezt nem tudom teljes bizonyossággal alátámasztani :smiley:

1 Likes

Lényeg :point_down:

IMG_20210924_132545

3 Likes

Közben nagyon bevált amit ajánlottál, elkezdtem arcra is használni, ha elfogy a natura siberica krémem akkor lehet hogy erre váltok. :slightly_smiling_face: Az arcbőrömet nem érzem annyira száraznak, viszont a fülem tövénél megjelent egy picike ránc, arra keresnék valamit amit talán zsírosabb vagy nem is tudom. Totál laikus vagyok bőrápolás tekintetében, mikor utoljára jártam kozmetikusnál tinikezelést szokott végezni rajtam. :sweat_smile:

illetve még amit szerettem volna kérdezni, gondolkodom egy Xiaomi InFace IPL vagy valami hasonló beszerzésén. Mit várhatok tőle? mennyire ajánlott ?

1 Likes

Az előző ábra tökéletes választ ad. Fényvédő, antioxidáns szérum, retinol. Kb. ennyit tehetünk krémekkel a ráncok ellen. :nerd_face:
Kezdj el retinolt használni, pl. Skinsmartról A-game szérum. Reggel fényvédő, ne felejtsd.

Örülök, hogy bevált a Bioderma. :blush:

2 Likes

Mit értesz az alatt hogy a füled tövénél ránc van?

17028900_775f82a27f89b6309a1ed6a34f2ea876_wm
nagyjából ott ahová mutat, a fülem és az arcom találkozási pontján. Elnézést a nyakatekert megfogalmazásért. :sweat_smile:

Ajánlom a fül- botoxot :grinning:
Viccet félretéve, ha mély , bevésődött ráncról van szó ( amikor már betört a bőr, ha kifeszíted két ujjal és akkor is ott van a vonal) azon a krémek már nem fognak segíteni, de hyaluronos töltéssel el lehet tüntetni ha nagyon zavar.

3 Likes

Szerencsére még nem bevésődött, szóval akkor próbálkozom a krémmel. Nagyon köszönöm a tanácsod! :pray: :upside_down_face:

1 Likes

Szívesen.
Nemrég kértem árat karika töltésre de még gyűjtögetem a bátorságot, mert állítólag nem sétagalopp :upside_down_face:

1 Likes

biztosan nem, ilyen helyzetekben el kell vonatkoztatni. Én sem kedvelem a tűt, de elég sokat járok laborba is. Eszembe jutott hogy van egy kedves ismerősöm aki elég magas szinten űzi ezt. http://www.doctorvoss.com

Majd megkérem hogy nézzen rám ha hazalátogat. :sunglasses:

1 Likes

Ebben a videóban c-vitaminos szérumokat tesztelnek. Értelmezésem szerint az a hatásos, amelyiknél átlátszó lesz a folyadék, hiszen ott a vitamin tudta még oxidálni a jódot.
Hát a kissé drága Kiehl’s szérum nem ebbe a csapatba tartozik. Krémmánia beauty boxból ismerhetitek néhányan. Fura is volt, hogy átlátszó üvegcsében volt és nem érződött rajta c-vitaminos féle illat.
Másik videójában tesztel Cerave, TO, LRP szérumokat is. De aztán nem tudom, hogy mennyire tudományosan megalapozott a módszer :grinning:

Legjobb arclemosó bőrtípusonként + top tévhitek - YouTube

Milyen antioxidáns szérumot használsz? Okosszépség az Estée Lauderét elég rendesen lehúzta.

Én most ezt használom, de fogyóban:
https://www.imageskincare.hu/Borapolas/Vasarlas_kategoria_alapjan/Szerumok4/ORMEDIC_Balancing_AntiOxidant_Serum_0

Ezekből szívesen kipróbálnék valamit:

1 Likes

Megtértem a PC-hez végleg, még elhasználom ami itthon van, de venni csak PC + Skinsmartról lemosó, nem jut eszembe a márka + TO emulsion retinolféle.

Paula AOX szérumokat mindet kipróbáltam, a Resistet javaslom, kombinált bőrre a világoskék szuper.
+A Calm családnak van szérum tagja, azt is szeretem.

Hol huzta le az ANR-t? Mondjuk engem.nem.tantorit el a hasznalatatol :joy:

Az Instán nem szedte le róla a keresztvizet és ne felejtsük el, hogy ő még elég fiatal, ez a szérum inkább az érett bőr barátja. Nem a terméket védem, egy kis hidratáláson kívül én se vettem észre más hatását, de vannak olyan tapasztalt véleményezők a KM-án, akik azért meg tudják állapítani, hasznos-e számukra a szérum vagy sem.:slight_smile:

3 Likes

Chronolux ™ Power Signal Technology

ezt tartalmazza ez a “csodaszer” :woman_shrugging:t2:

Megvettem, mert minden 10. sztoris kérdés róla szól.

EL laboratórumain kívül ezzel nem foglalkoznak, ilyen belső kutatás, a bőr cirkadián ritmusáról, mennyire fontos az éjszakai hidratálás stb. A szabadalom 2033-ig le van védve.

A kutató egy interjú keretein belül elmondta, hogy éjszaka természetes, hogy nedvességet veszt a bőr, emiatt idézem „kritikus” fontosságú éjszakára pluszban is hidratálni – remélem nem gondolta senki, hogy ezt csak ez EL szérummal lehet a krém alatt :joy:

Kihangsúlyozta, egy egész cseppentő = 1 használat – ez hozzájárul ahhoz is, hogy x hetenként újra vegyük, és sírjon a tárcánk.

Ragyogás, feszesítés, pórus minimalizálás – ugye ez csak látszat, niacinamid is csak látszatra minimalizál, eltüntetni őket nem lehet! + antioxidánsos védelem.

• 30%-os kedvezménnyel vettem nálunk az egyik parfümériában, így nem fájt annyira
• kifejezetten illatosítva a termék nincs, sem parfüm, sem illóolajok, enyhe illatot érzel, ez a maradék összetevőnek köszönhető, ez ilyen plusz pont
• tele van emolliensekkel, nem csak hialuronsavval, ez is egy plusz pont a részemről, rosszul vagyok a több száz eurós hidratáló csodaszérumoktól, aztán semmi más nincs bennük, csak az idegesítő, agyonmarketingezett hialuronsav, amitől amúgy nem is kevesen pirosodnak (ez már egyéni, csak megjegyeztem)
• ugye sok mindent az inciben nem látsz, mert a levédett dolgok nincsenek megjelenítve soha a terméken, csak annyit tudunk, hogy Chronolux ™ Power Signal Technology
• lényegében arról van szó, hogy az EL több, mint 80 micro signalling molekulát tanulmányozott már, és elmondásuk szerint azonosítottak egy speciális ilyen mikrojelző molekulát, amely szerepet játszik a bőr természetes helyreállító mechanizmusaiban, ami ugye valamilyen vonalon öregedés ellen dolgozik
• na ez a szabadalom, ami ebben a szérumban van, egy aktivátor, ami ezt a speciális molekulát aktivizálja, annyit lehet róla tudni, hogy egy peptides, növényi kivonatos „turmixról” van szó…

• hidratált lett a bőröm? igen
  • puha lett a bőröm? igen
  • bármi extra? jó lenne belelátni

Újravevős e? Talán, ha lesz akció :joy:

Igen,bocsánat, rosszul fogalmaztam, nem húzta le.

1 Likes

Semmi baj, nem rápirításként írtam, remélem, nem vetted annak.
A szkepticizmusa érthető, szerintem korrekt vélemény.

Lehet, hogy összemostam már a DW kritikáival. :frowning:
Ez az ANR nálam néha visszatér, szereti a bőröm, de én is néha szkeptikus vagyok. Aztán mikor a minit leárazza a notino, mégis veszek :slight_smile:

Sajnos nálam a DW nem működik. Megint próbáltam, megint kiütött. Az egyik bőrgyógyász szerint a Polyglyceryl-3 Diisostearate tehet róla, ami komedogén. Hát, sajnos nekem súlyos pattanásokat szokott okozni, valahányszor ezt az alapozót teszem fel. Hosszú hónapokig teszteltem ezt az alapozót, közben a bőröm is változott az elmúlt években, de mindig kicsapott. :frowning: