Bőrápolási rutin

Milyen ötletes így leírni.
Én újabban azon kapom magam, hogy bár van egy stabil reggeli- esti rutin, de általában hétvégente tücsköt- bogarat IS felkenek. Térülök- fordulok és hopp egy eszencia, gél, szérum , amit érek és kedvem van hozzá. Mindenféle rendszer nélkül :rofl:

6 Likes

Ha használok hialuronsavas tonert és csiganyálas esszenciát, akkor ezek mellett van értelme még külön a HA szérumnak?

Szerinted jóval 40+osan vezessek be olajat és peptidet a rutinomba?

Retinol, szérum pipa. Hámlasztót is használok. Kombinált a bőrtípusom, és most keresgélek skinsmarton kiegészítőt.

1 Likes

Még mindig tanulom én is, de érdemes valami nagyon könnyű olajjal próbálkozni. Nekem bevált, télen különösen szükségem van rá, ad egy plusz hidratálást. Nem szoktam magában használni, mindig hidratálóba cseppentek párat. Kedvencem a PC arcolaj, ami vmi fantasztikus, de most vettem olcsóbbat is és az is működik, nyilván nem olyan komplex. Nem félj az olajtól, nem tocsog az ember fején, csak a hidratálód lesz egy kicsit fajsúlyosabb. Most, hogy reggel is használom, olyan puha az arcom még délután is, hogy magam is csodálkozok.

Ha van retinol, akkor a peptid nem feltétlenül kell, de lehet.
Olvastam egy jót, a peptid olyan, hogy eszek egy sonkás szendvicset aztán tegyek bele sajtot vagy mégse…:grinning:

Skinsmartról kipróbálni a TO Matrixyl + Hemi-Squalane szerintem pont jó. Próbáltam a Buffet-Coppert, nem vettem újra.

1 Likes

Kombinált bőrrel (igaz, csak 30-hoz közelítve) én is használok olajat. Igaz, csak télen, és csak heti 1-2 alkalommal, de valóban nagyon puha lesz tőle az arcom. Ilyen gyakorisággal nem zsírosít. Szerintem bátran próbáld ki, ha gondolod előbb egy kis kiszereléssel, aztán kikísérletezed, hogy jó. :slight_smile:

2 Likes

Ezekre gondoltál?

1 Likes

Igen, erre gondoltam.
Szerintem kezdetnek tökéletes, ha beválnak próbáld ki a PC-t is. :blush:

2 Likes

Èn is hasznàlok olajat, csipkebogyòt a TO- tòl ès a pai- tòl. Ha keveset teszek vagy krèmbe , tökèletesen beszìvòdik, egyszer többet tettem ès kellett vagy fèl òra.

1 Likes

Olajjal kapcsolatban egy jó tanács: mindig vizes bőrre tegyétek akkor hamar beszívódik, száraz bőrön sokkal tovább tart.
Én virágvízre szoktam tenni, levendula vagy rózsa a nyerő nálam.

3 Likes

Beszereztem, @dyna köszönöm a tippet.

IMG_20210914_161542

7 Likes

Szívesen, majd számolj be, hogyan vált be. :blush:

1 Likes

Én simán a sok összetevős rutin végén szoktam feltenni az olajat és némelyik arckrémbe szinte belecuppan. Jelenleg a TO B olaját használom, és tényleg nagyon puha lesz tőle a (kombinált) bőröm. Régebben squalane-t használtam ilyen célra és nagyon bevált az is.

3 Likes

Melyik virágvizet szoktad használni?

Ha márkára gondolsz akkor a Panaromtól szoktam venni 200 ml-t rózsa, levendula esetleg narancsvirág vagy ha extrázni akarok akkor az Adrienne Feller Flora arcpermetet, de volt már, hogy sima szénsavmentes ásványvizet tettem az arcomra és azzal masszíroztam be az olajat.
A hajtógázzal működő sprayket igyekszem kerülni, környezetvédelmi okok miatt.

3 Likes

Köszi, igen, a márkára gondoltam.

Valaki nem tudja, hogy okosszépségnek az instán mi volt az almost 1618-cal a problémája?

Megjelöltelek ott, de látom ezt már olvastad. Bocsi, akkor nem tudom melyikre gondolsz.

Erre gondoltam, hálás köszönetem. Csak reggel néztem valamelyik villamoson, és nem maradt meg bennem a tartalom.
Köszi.

1 Likes

IMG_20210921_081931

9 Likes

nem semmi, én meg már azok gondolkodtam hogy összekeverem azt a 4 dolgot amit használok az egyszerűség miatt. :smiley: (ááh dehogy :smiley: )

2 Likes