Tökéletes választás. Kicsit extrább a Nutritive verzió.
https://kremmania.hu/kremek/bioderma-atoderm-nutritive-krem
Parfümös youtuberek a vazelint szokták ajánlani, teljesen tiszta zsiradék , nyilván nem fürdeni kell benne, csak egy icipicit vékonyan kenni. Csuklón és könyök hajlatban próbáltam nekem jobban tartott az illat.
Köszönöm a javaslatokat Hölgyek.
Vazelinnál nincs olcsóbb. Kb. 200 Ft gyógyszertárban. Pár éve nagyon kicsípte a szél a szám környékén, semmi nem használt, kínomban vettem vazelint, 2 nap alatt rendbejött. Filléres csodaszer.
Az egyik vetíveres mintafújás után másnapra egy apró felületen kipirult a nyakam, és száraznak éreztem. Szóval még olyan nagy problémák nincsenek, inkább megelőzés miatt szeretném kenni. De kipróbálom a vazelint is.
Jé, niacinamid ráncokra?
Azt hittem, hogy csak pattanások kezelésére szolgál, nagyon úgy érzem, hogy hiányosak az információim. Itt az ideje felzárkóznom.
GEEK & GORGEOUS 101 Stress Less:
Tegnap megérkezett, és felkentem azonnal estére. Ez egy csoda, amit az arcommal művelt reggelre.
Egy adalék ehhez a mondatokhoz:
Tegnap reggel felkentem a Double Wear-emet, és napközben pánikba estem, hogy te jó ég, nem járt ez le? Hisz olyan régóta megvan, volt pár #maradjotthon hónap is…
Hát igen, 3 és fél éve vettem, szóval… upsz. Ha okozott is pattanásokat a legutóbbi időben, és tettem ezért megjegyzést, visszavonom.
Szóval este elmentünk iszogatni (az arcomon a lejárt alapozó), tudom milyen ilyenkor másnap reggel a bőröm. De most semmi. De semmi! Gyönyörűen lehúzta a pirosságot.
Könnyű szérum, nem ragacsos, szerintem kipirosodásra tökéletes, bőrnyugtató, regeneráló, kisimító szérum. Egy használat után ez az első benyomásom.
Csatlakozom. Mindenre is jó könnyű nyugtató szérum, baráti áron. Mindennel működik, bármikor használható. Szerintem ez a legjobb formula a Geek szérumok között. Az állaga pont jó, nem olyan folyós mint a hialuron.
Extra gyorsan felszívódik. Simán lehet toner helyett használni. Szuper.
Harmadik éve fényvédőzök napi szinten, volt benne küzdelmes időszak. Ha alaposabban utánaolvasok, tudhattam volna, hogy az én érzékeny, pirosodásra hajlamos (száraz, vízhiányosból ma már normálba forduló) rosaceával megáldott arcbőrömre a kémiai spf szóba sem jöhet, sokkal jobban ajánlott a fizikai szűrős. És nem kísérletezek kémiaival (is), sok könnycseppet ejtve. Szó szerint.
A fizikai szűrős fényvédők piaca sokkal szűkebb, állandóan keresgetek. Az spf 50 szinte felejtős, úgy látszik a formulázást spf 30-on lehet megoldani.
Az alábbi képen a jelenleg használt fényvédőim, remélem tudok vele sorstársnak segíteni. Ha valaki tud ezeken kívül szép össztevőjű, illatmentes fizikai fényvédőt ne tartsa magában. (Kivéve koreai, a Purito-s fiaskó óta részemről tárgytalan.) Kaptam is egy tippet, Niod Survival 30.
-
Paula’s Choice Skin Recovery Daily Moisturizing Lotion
Kedvenc, négyévszakos, könnyen eldolgozható, rétegezhető krém állagú nappal hidratáló. Nagyon ritkán szoktam alátenni más hidratálót, nincs rá szükség. Egy picit világosít, de az korrigálható. Szép összetevőlista. Bőrfényű. 5/5
https://kremmania.hu/kremek/paula-s-choice-skin-recovery-daily-moisturizing-lotion-spf -
Paula’s Choice Resist Super-Light Daily Wrinkle Defense
Ezt nyári BB krémnek használom, mindig színezetlen fényvédő fölé kerül. Emiatt nem is sokat teszek fel, az egységesítés a cél. Az elvi mennyiséget fel sem tudnám vinni ebből, hajlamos peregni, ha túl nagy mennyiségben kerül az arcra. Érdemes rétegezéssel felvinni, többször keveset. Önmagában szárító hatású, biztosan alá kell hidratálni, kivéve, ha zsíros-kombinált bőrre kerül. A színe világos, emiatt nem mindenkihez passzol. Mindettől függetlenül nekem bevált, célnak megfelel, mindig van itthon. Matt. 5/5
https://kremmania.hu/kremek/paula-s-choice-resist-super-light-daily-wrinkle-defense -
Bybi Day Defense
Nem túl régi felfedezés, Neilacare.hu-ról rendeltem, instán ajánlották. Hú, az első felkenés érdekes volt, mert ilyen gazdag, zsíros állagú fényvédővel még nem volt dolgom. A színe sárga, mint a sheavaj-é nem fehér, szuper könnyű eldolgozni. Nyáron és 25 fok felett nem ajánlom, szinte leolvadt a fejemről. De most, hogy hűvösebb van nagyon jól esik használni. Szeretem, az árát mondhatjuk kedvezőnek a PC-hez képest. A végeredmény erős dewy, de nem glow. 5/4
https://kremmania.hu/kremek/bybi-day-defence-fenyvedo-krem-spf30 -
The Inkey List spf 30 suncream, 100% mineral uv filters
Kakukktojás, mert csak ma kaptam meg és gyorsan ki is próbáltam. Nem értem a krémmániás véleményeket, nincs ezzel baj. Színezett Resist fényvédő klón. Kicsit gyengébb, harmadáron. Kevesebb fedés, szinte nulla, a színe szürkés light-medium, de felkenéskor már alig látszik. Önmagában nem hiszem, hogy használni fogom, de másik fényvédő fölé simán. Ha valamibe bele tudok kötni azaz illata, de az sem vészes, természetes földillatú. 50ml, szerintem bőven megéri az árát. Szép összetevők. Matt hatású. 5/4
https://kremmania.hu/kremek/the-inkey-list-spf30-daily-sunscreen -
Paula’s Choice Defense Essential Glow
Régebben kedvenc volt. Hasonló a Recoveryhez állagban, színben az Inkey Listhez, bár gyöngyházasabb, de nekem már túl glow a végeredmény. Nyáron nem nyúlok hozzá, most ősszel-télen elhasználom, de már nem fogom újravenni. Szép összetevők. 5/4
https://kremmania.hu/kremek/paula-s-choice-defense-essential-glow-moisturizer-spf30 -
Clinique mineral sunscreen fluid spf 50
Az egyetlen spf 50 ebben a kategóriában és fluid, de nagyon fehér felkenéskor, gyorsan szárad és sajnos borzasztó nehéz eldolgozni. Nekem csalódás volt. Az akciós nélküli ára riasztó. Gésáknak jó lehet. 5/3
https://kremmania.hu/kremek/clinique-spf50-mineral-sunscreen-fluid-for-face
Nekem a második van meg, nem is kísérletezem tovább, az én kombinált-zsíros világos bőrömre tökéletes. Vékonyan kenem.
Az Altruist fluidról mi a véleményed? Pont ma néztem, lassan aktuális egy Skinsmart rendelés.
Tetszik, olyasmi, mint az LRP Cicaplast, csak könnyebb az állaga, szine folyékony. Hidratáló rétegzéshez vagy reggel fényvédő alá használom. Az LRP Toleriane fluidot simán kíváltja. Alapkrém, semmi extra, de annak jó.
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni.
Olyan két hete húzódni kezdett az arcbőröm, feszült, furcsa érzés volt. Kísérleteztem egy kicsit, hogy rájöjjek mivel van a gond, valamivel a bőrápolási rutinomból, vagy valamelyik sminktermékemmel.
Megtaláltam a “bűnöst”, a kedvenc arckrémem az, amit évek óta télen-nyáron minden nap használtam, és egészen eddig imádta a bőröm.
Kihagytam a rutinomból egy hétig, elmúlt a feszülő érzés. Ma kipróbáltam megint és pár óra múlva már megint feszült a bőröm. Nem értem, hogy mi történt, nincs megromolva a krém, semmi baja és eddig tényleg nagyon szerette a bőröm.
Van olyan, hogy egyik pillanatról a másikra besokall egy krémtől a bőrünk?
Van, és ne használd tovább, mert akár allergia is kialakulhat!
Igen, valószínűleg van benne olyan összetevő, amit eddig tudott tolerálni a bőröd.
Köszi a választ, biztosan nem fogom használni, csak eddig nem tudtam, hogy ilyen megtörténhet. Ma is tanultam valamit.
Köszi, hát akkor új arckrém után nézek.
Kicsit változtattam a rutinon, ez a Caroline Hirons féle sor. Előre tettem a szemkörnyék ápolást és hatásosnak tűnik.
40+ általános sorrend, termékek nélkül, sokmindent el kell használnom, mert bontott. Majd írok termékkel is. Retinol sincs mindennap. Beragasztottam a szekrényembe, onnan a fotó, mert pl. a mist-et hajlamos vagyok kihagyni.