Mióta használsz Image termékeket? Beváltak?
A matt fényvédő-hidratálójukat használom elég régóta, sokszor újravettem.
Tudom, hogy olcsóbban is vannak termékek, de az én bőröm bőven 40±os, és érzem, hogy a magas hatóanyagú Image baromi jót tesz neki, főleg ez az Ormedic család. Egy pokoli allergia után most főleg, visszaállítja a bőr egyensúlyát, hisz az allergia vizet von el.
Én alapvetően Geek&Gorgeoust (B-Bomb) és Paula’s Choice-t (BHA) használok, de most nem volt olyan termékem, ami komplexen segített volna, így vettem termékcsomagot.
Alapozó ügyében pedig… nagyon régóta vágytam olyan alapozóra, ami ápolja is a bőrt, és a La Mer mellett ezt ismertem.
A testápoló egy csoda, ha megengedhettem magamnak, azt is vettem, mert őrületesen jót tesz a bőrömnek, most ajándékba küldték a tubust.
Szóval impulzusvásárlás szokott lenni az Image, de szerintem nagyon jó termékek.
Paula testápoló termékei, ma érkezett.
KM-en olvastam, hogy sokan arcra is használják, ki fogom próbálni.
Elsősorban nyakra, dekoltázsra, kézfejre vettem. De kíváncsi vagyok, arcra tudom-e használni valamelyiket.
Na jó, pont testápolót keresek.
Mondjuk ez nálam általános, de most főleg.
Megnézem magamnak.
Body lotion-t rendeltem.
Jajj, hát ez gyönyörűséges Gloria!
Van itt más rajtam kívül, aki keratosis pilaris-szal küzd? Nekem a két karomon van, leginkább a felkaromon. Ha igen, akkor mit használtok rá? Olvastam a Skinsmart cikkét róla, de meghallgatnék személyesen tapasztalatokat, hogy mi javított rajta.
Nekem is van, a két karomon. Próbáltam a Cerave SA krémjét, télen csodát tett (nekem akkor jobban kijön). Nyáron nem szeretem, és a bőröm se ezt a krémet, valószínűleg túl sok. A nagyon testes krémek se jöttek be, a Balea hialuronsavas testápolóját szeretem ott használni. És vessetek a mókusok elé, de nyáron a naptól sokat javul. Nyilván ezerrel fényvédőzöm, de ha éri a napfény, sokkal szebb. Kora őszre szinte észrevehetetlen. Ennél jobban sose múlt el, így további tippeket én is szívesen olvasnék
Nekem a Nesti Dante Platinum szappan 95%- ban eltüntette. Tudom, mindenhol azt lehet olvasni hogy szappannal semmit se mossunk, szerintem meg lehet ,csak nem mindegy hogy milyennel. Évek óta Nestit használok fürdéshez és egyszer csak azt vettem észre, hogy eltüntek a pöttyök.
Előtte is szappanoztam ( Lush) , engem nem szárít egyik sem, hihetetlenül selymes és rugalmas a bőröm.
Nekem is van, de nekem semmi se használt rá (leginkább hámlasztással próbálkoztam). Mondjuk mivel a tricepsz részen van, konkrétan nem is látom, így annyira nem zavar.
Most a bal első lila tégelyt használod sminklemosásra? Az Clinique?
Esküszöm, én vagyok az egyelen balf@sz, aki allergiás a Biodermára. Mondjuk amúgy sem bírom a micellás lemosókat. Müllerben nem volt Nivea olajos lemosó (arra bezzeg nincs reakció), így valami kell.
Igen, a Clinique lemosóbalzsam, mindent visz.
Micellást nem használok már jó ideje, megszerettem az olajos lemosókat. Amúgy a Clinique nagyon durva, egy mozdulattal leviszi a spirált, sminklemosásra őszintén ajánlom.
Van belőle mini kiszerelés a Douglasban is, akció idején venni fogok, mert a terméket szeretem, de a nagy bumszli dobozát már kevésbé, illetve én szeretem váltogatni a lemosókat, de ezt nem tudom, mert rámromlik a rövid szavatossági idő (6 hónap) miatt.
Kèrlek, segìtsetek nekem picit bőràpolàs terèn! Mivel eddig nem mertem aha- bha savas termèket hasznàlni. Azt olvastam most, hogy az enzimes lemosó kezdőknek tökèletes. Van egy kis pròbàm ebből: Tudtok ajànlani vmilyen màrkàt ezen kìvül? A TO tejsavas termèke is ilyen gyengèbb lenne? Tudom az savas nem enzimes.
Nyàron lehet hasznàlni? Ti az aha- bha hàmlasztòkat nyàron nem hasznàljàtok?
Ès az utolsò?
A TO. C vitaminos is ilyen gyengèbb hàmlasztò?
Ès a niaciamid ès zink mikor hasznàlhatò? Az is hàmlasztò vagy sima szèrum?
Egyszerűen hiàba olvasom el mindegyik hasznàlati utasìtàsàt, nem vagyok teljesen kèpben. Köszönöm előre is!
A Nia + Zinc-hez tudok hozzászólni, én szeretem nagyon, az nem hámlasztó, nem túl sűrű szérum. A nia az a B3 vitamin egy fajtája. Van aki érzékeny rá, nekem szinte napi rutin, de heti 5ször biztos. Vegyes, pattikra hajlamos bőrre bevált nekem.
Kedves @Isabelle, remélem az alábbi segít eligazodni, Skinsmartról másoltam, ott érdemes a szakértői cikkeket elolvasni.
- AHA hámlasztók : fakó, egyenetlen, foltos (akár pigmentfoltok, akár pattanás utáni hegek) és öregedő bőr esetén (fényérzékenyíti a bőrt napokig, inkább este, vastagon fényvédőzni kell miatta nappal)
- BHA hámlasztók : pattanások, mitesszerek, tág pórusok, nagyon érzékeny és rosaceás bőr esetén (nem fényérzékenyít, mehet reggel vagy este a szokásos rutinban, arcmosás vagy toner után)
- niacinamide (vagy B3-vitamin) szérum, egy körbejárt, kutatásokkal igazoltan működő sejtkommunikáló összetevő, ami a sérült, rosszul működő bőrsejtekre képes hatni, és újra normális működésre bírni, plusz, támogatja a sejtosztódást is. Már 4-5%-os mennyiségben csökkenti a ráncokat, 2-5%-ban már hatásos a pigmentfoltok, elszíneződések ellen, és jelentős gyulladáscsökkentő hatása van.
- C-vitamin szérum nagyon sok jó dolgot tesz a bőröddel azon túl is, hogy szuper antioxidáns, amik miatt egyértelműen ott a helye a rutinodban. Nemcsak felturbózza a fényvédőd hatását, és segíti a bőröd kollagéntermelését is, ami nr.1 dolog, ha tényleg komolyan gondolod az anti-aginget. De halványítja a pigmentfoltokat is, gyorsítja a bőr regenerálódását, csökkenti a gyulladást, és ragyogóbb, természetes bőrfényt ad.
Az általad bemásolt termékek közül kezdő hámlasztáshoz a TO Lactic Acid 5% tökéletes kezdő termék, érzékeny bőrre is mehet, nem glikolsav, hanem tejsav, szóval gyengéd a bőrhöz.
Amennyiben BHA-t is szeretnél kipróbálni és tartasz tőle, javaslom, hogy 1%-os verzióval kezdj. De a savaktól nem kell félni, otthonra nem tudsz olyan erősségűt venni, hogy baj legyen. Körültekintően kell kezdeni, mert hozzá kell szoktatni a bőrt, azonban egy otthoni túlhámlasztás is max. egy kis hámlást vagy kipirosodást okoz. Túl sűrűn (pl. mindennap) használni teljesen felesleges, mert csak elvékonyítja és túlérzékennyé teszi a bőröd. Normál bőrnél kb. heti 2-3 használat elég is.
A nia és C-vitaminos termékek nem hámlasztók, hanem szérumok.
Niacinamid tartalmú termék főleg problémás, kombinált, zsíros bőrre lehet jó problémamegoldó, gyulladáscsökkentő hatása miatt.
C-vitaminos termékeket, ami egy erős antioxidáns hatású szérum, főleg fényvédő alá érdemes használni.
Sajnos a nia és a C-vitamin is olyan összetevő, hogy vagy bírja a bőröd vagy nem, illetve valószínű több terméket ki fogsz próbálni, mire találsz olyat, amit szeretsz.
Nekem nagyon érzékeny a bőröm, szinte mindent kipróbáltam nia/c-vit téren és már el is engedtem, de a Skintegra márka megoldotta nálam a problémát. Nem ez a legütősebb változat, de legalább már be tudom építeni a rutinomba.
Haladó jellegű rutinban pl. itt lehet a helyük:
Reggel lemosás - bha vagy c-vitaminos szérum - toner - hidratáló, ha szükséges - fényvédő
Este olajos lemosás - vizes bázisú lemosás - toner - retinol - nia/peptid/antioxidáns - hidratáló
Este olajos lemosás - vizes bázisú lemosás - toner - AHA - peptid/antioxidáns - hidratáló
A Skinsmarton is sok példarutin van.
Ha kérdésed van írj nyugodtan, szerintem túl sok az infó és könnyű elveszni. Instán is látom, hogy megy az okítás, de a kezdők nem értik, én sem értettem pár éve.
Még valami, és nyáron nem erőltetem az AHA-t, a Paula’s Choice 5%-ost használom, de júniustól augusztusig végéig hanyagolom.
Az túlzás hogy küzdök, engem nem zavar. Bár minden nyári hétvége után meghallgatom 20 éve, hogy : leégett a karod.
És elmondom hogy nem, ez egész évben így néz ki.
De senki se hiszi el😅
Én pl arca is szappanozok, a Manna kamforos szappanát használom reggel. Este double cleansing
A Manna se szárít, sőt!
Szerintem nem mindegy milyen a szappan összetétele, egyáltalán nem kell hogy egy jó minőségű szappan hogy szárítson. De erről a termékről még nem hallottam, kipróbálom a karomon😉