Bőrápolási rutin

:grin: még nem tudtam rávenni magam, az ára miatt.

Én egyszer rendeltem belőle egy mintát. Nem tudom, hogy mit csinált, de este szépen felkentem, másnap reggel vártam a csodát. Erre belenézek a tükörbe, és ott van a szemem alatt egy RÁNC. Nekem, akinek előtte nem volt.
Azonnal a kukában landolt a maradék. Szerencsére utána sikerült kisimítanom a bőrt.

Szerintem ez függ bőrtípustól és attól, hogy van-e valami speciális probléma a szemkörnyéken amire célzottan szeretnél bevetni valamilyen hatóanyagot, pl koffeines szemkörnyékápolót, amit nem kensz az egész arcodra. Illetve a bőrtípus, nekem pl ott szárazabb és kényesebb a bőröm, testesebb krémeket szeret, amilyen viszont sok lenne az arcom többi részének.
Ami az anti-aginget illeti, itt ugye a megelőzés a legjobb szemkörnyéken is, de ha az arcra használt szérumot pl ott is használod, akkor azzal ez is meg van oldva szerintem.

1 Likes

Ha már szem-téma, nekem is lenne egy-két kérdésem :slight_smile: Szeretnék rendesen fényvédőzni, a szememre is kenhetem az arcra valót? Eddig sosem mertem bevallom. Szemre fényvédőt nem találtam. Ti hogy álltok ehhez a dologhoz? Miket használtok?

3 Likes

Én régebben használtam külön szemkörnyékápolót, de nem volt türelmem minden nap, így mikor az éppen aktuálisat eltörtem (tégelyes Alverde):laughing:, többet nem vettem. Azóta minden arcápolót kenek szem alá is, kivéve a hámlasztókat. Még nem érzem, hogy hiányozna valami egyéb (27 vagyok).

1 Likes

Nekem ez a kerdes meg fel sem merult. Ahova megy az arcapolo krem,oda megy a fenyvedo is. Ha konnyeztem tole akkor valtottam. En szemkrem parti vagyok. Kell arra a vekony borre extraapolas az esetemben. Es igy kevesbe melyulnek az idovel megjeleno kis rancocskaim. Ebben en clinique-esteelauder-natics-benton es most mar drunkelephant beruhazasokon vagyok tul. Es akar napkozben is egy picit felpotyogtetek a szemem ala. Latom a 6ve tarto valtozast, de ez is valszeg olyan, mint a retinol, evek mulva latod csak, hogy ert valamit. Csodat nem tesznek, mert abbol tudsz fozni, ami mar megvan, de konzervalni azert lehet. Es igen, latom a kulonbseget a kortarsaimhoz kepest. Karikakra egyik sem jo, de azt mar ezer helyen leirtak, hogy genetikai es eletmod fuggoen “aldott” veluk az ember.

4 Likes

Nem is tudom, valamiért azt gondoltam, a szemre valami más termék kell, sose kentem fel a szememre fényvédőt, az arcomra is nemrég kezdtem el használni. Jó, hogy akkor ezek szerint nem kell külön terméket erre vadászni. Igen én is azt gondolom, nincs csodaszer, de szeretném megőrizni sokáig azt ami van :blush:

2 Likes

IMG_20210125_192443

11 Likes

DM rutin. A Naturschön szérumot megnézem majd közelebbről is. A képminőségért bocs, ezt lehetett letölteni.
nivea-nyugtato-arctisztito-olaj-erzekeny-borres9-300-300
balea-med-ultra-sensitive-waschgel1s-300-300
balea-med-ultra-sensitive-arctisztito-toniks-300-300
alverde-hyaluron-gels9-300-300
balea-beauty-effect-5-fach-hyaluron-serums9-300-300 bqlea-beauty-effect-retinol-nachtserums9-300-300
balea-men-lift-effect-24h-szemkrem-300-300
alverde-naturschon-anti-aging-arcapolo-szerum-granatalmavals-300-300
hidegen-sajtolt-argan-olaj2s9-300-300
alverde-ultra-sensitiv-arcapolo-krem-300-300

8 Likes

Ez lesz a mai esti műsor. Az LRP-t szemkörnyék ápolásra vetem be.
IMG_20210201_185124

10 Likes

Mostanában nem látom a Nivea olajos lemosóját érzékeny bőrre. Ti láttátok valahol?
Notinon van, de ott 2000 Ft, a Rossmannban leárazáskor ennek töredékéért vettem.

Én tegnap vettem a DM-ben.

1 Likes

Köszi, akkor csak ki volt fosztva azokon a helyeken, ahol én jártam.

2 Likes

IMG_20210208_175856

9 Likes

Skincare and makeup for men | ALI ANDREEA - YouTube

1 Likes

A születésnapom rohamosan közeledik, és úgy döntöttem, hogy kiegészítem a bőrápolási rutinomat. Ideje lenne. A bőröm kombinált, néha pattanásos, tág pórusokkal vagyok megáldva, néha vízhiány fellép.

Összeszedtem a jelenleg használt termékeket:

Lemosó, tonik: Paula’s Choice
Nappali krém: Paula’s choice
Éjszakai krém: Helia’ D supermoisture ránctalanító krémgél
Hámlasztó: Calm Dawn

Pluszban használok retinalt (A-GAme), helia D golyós ránctalanító szérumot szemre, és Paula’s Choice peptidet.

Mivel egészítsem ki a rutinomat?
Eszerint a táblázat szerint niacinamiddal és C-vitaminnal nem ártana:
https://www.instagram.com/p/CLMSxEzBhLS/

Maszkot, radírt is érdemes lenne bevetnem, ugye?

Radírt ne - van hámlasztód, az ugyanazt csinálja jobban de gyengédebben.

1 Likes

Radírt felesleges, a kémiai hámlasztó erre van.
A niacinamid és a C-vitamin jó lehet. A maszk az szerintem max csak egy kellemes plusz, nekem soha nem ad semmit pluszt, inkább élményt ad, mintsem valós értéket a bőrápolási rutinhoz. Főleg ha nem mindennap ugyanazt a fátyolmaszkot használod. Esetleg egy agyagmaszk, de az meg kiszáríthatja a bőröd.

1 Likes

Radírt szerintem se, többet árthat a bőrnek, jobb a hámlasztó. Maszkot én szoktam, az élmény kedvéért valami fátyomlaszkot hétvégén, de ha eleve jó a rutin akkor nagy csodát valóban nem tesz. Esetleg ha valami spéci fajtát veszel.
Írtad, hogy időnként vízhiányos a bőröd, nekem erre a koreai tonikok beváltak, amik testesebbek, és már magukban is hidratálnak valamennyire még a krémek mellett.

1 Likes

Ha esetleg még szérumban gondolkodnál, ezt ajánlom. Nagyon szeretem, bevált a rutinomban.

2 Likes