Bőrápolási rutin

Nem hiszem :blush: én is használom a micellást (Bioderma Sensibio) a szememre, azzal kezdek. A lényeg, hogy a micellást le kell öblíteni, nem úgy kell használni, mint egy tonikot.
Az olajos lemosást meg kell szokni, eleinte én is küzdöttem. Első körben, amíg olaj állagú nem kenem a szememre, ha vízzel lazítva krémes lesz, akkor igen. Így bevált. Megszerettem, sokkal tisztább a bőröm a dupla lemosástól.

4 Likes

Ez a jelenlegi reggeli. De mivel a micellás víz, és a szérum is nagyon fogytán van, szerintem jövök jövő héten is egy aktuális képpel. :slightly_smiling_face:
A Pupát ne kérdezzétek, van iránta valami perverz ragaszkodásom. :grinning: Illatos is, szerintem az incije alapján nincs benne semmi folthalványító összetevő, de olyan kellemesen puha tőle a bőröm. :grinning:

IMG_20210118_100534

13 Likes

Figyu, ha neked bejön, az a lényeg! :slight_smile: Szerintem a személyes tapasztalat sokkal fontosabb, mint az, hogy egy-két beauty guru mit mond. Szerintem :slight_smile:

4 Likes

Sziasztok! Újabb bőrápolási tanácsért, véleményért jöttem, ami talán megosztó lehet, de kíváncsi vagyok a véleményetekre. Szerintetek van egyáltalán értelme a szemkörnyékápolónak? Vagy egyszerűen az arckrémet (ami nem irritál) is simán lehet használni szemkörnyékre? Jelenleg még nincs semmilyen problémám ezen a területen szerencsére, de a ráncok elleni harcot igyekszem időben felvenni. Eddig “vilagéletemben” a sima arckrémemet használtam ide is, de most elgondolkodtam azon, hogy érdemes lenne egy tisztességes szemkörnyékápolót vegyek. Szerintetek van értelme ezt külön beszerezni és ha igen, akkor mit ajánlotok a könnyebben elérhető márkák közül?

2 Likes

Nos, nem tudom, hogy később lesz-e értelme, de még biztosan nem vagyok abban a korban, hogy most úgy érezzem, van. :smiley: Viszont magabiztosan odakenem az arcápolóim, legyen szó hidratálóról, vagy anti-aging szérumról. Retinolt minden használatánál itt is alkalmazom, de azért vannak kivételek természetesen, rétegzős rutinban nem teszek fel mindent a szemkörnyékemre is. Használtam külön szemkörnyékápolót, és fogok is még, de egyelőre nem küzdök nagy problémákkal szerencsére. Mindenesetre 5-10 év múlva lehet, hogy célzottabban fogok ezzel foglalkozni, mint most.

2 Likes

Én is kenek oda tisztességesen a hidratálómból és argánolajból is, csak nem tudom, hogy ez jó-e így vagy elég-e. Én is úgy éreztem eddig, hogy ráérek még ilyenekkel foglalkozni, csak aztán nem akarok egyik nap viszont arra ébredni, hogy elkéstem.

2 Likes

Igen, megértelek, én is így érzek. Sajnos a bőrápolási guruk között sem egységes a vélemény. De általában minél idősebb valaki, annál fontosabbnak tartja.

2 Likes

En a 30. sznapomon bepanikoltam, h meg mindig nincs szemkörnyekapolom, pedig ebben a korban mar kene (nem erzem egyebkent szuksegesnek, ugyanugy nez ki a szemem, mint 15 eve). Ugyhogy vettem a balea ferfireszlegrol egy kremet, amiben koffein van. Most azzal kenem, elsosorban a szempillaim miatt, mert nagyon szep lett tole. Meg persze igy megvan az a nyugtato erzes, hogy hasznalok valamit.
Dragabb, komolyabb apolot majd akkor veszek, ha ugy ertem, hogy kene az extra apolas.

2 Likes

Nagyon sokáig Paula Begoun is azt mondta, hogy nem kell külön szemkörnyékápoló. Aztán most már mégis van a Paula’s Choice kínálatában is.

5 Likes

Most én is ezzel szemezek https://kremmania.hu/kremek/balea-men-energy-q10-szemkornyekapolo Tetszik a fém golyó ötlete, általában nem jut olyan sok alvás, így ez biztos, hogy jól esne

Nekem ilyenkor sokszor az az érzésem, hogy ugyanaz van benne, mint a hidratálóban, csak kisebb tubusba rakják

1 Likes

Ártani biztosan nem árt, a lelkünket is nyugtatja, a hatásáról meg objektíven nehéz nyilatkozni, mert nem tudhatjuk, mennyivel lenne rosszabb a helyzet, ha kihagytuk volna.
Mindenféle árkategóriát kipróbáltam, a drágábból időnként az volt a benyomásom, hogy mintha jobb lenne, de átütő sikert nem reméltem egyiktől sem, így aztán nem is csalódtam. Csakis a számunkra ésszerű összeget érdemes erre is ráfordítani. :four_leaf_clover:

6 Likes

Szerintem is. Én használok (de ugye én 45 vagyok - más korosztály), de eddig még nem tudtam rájönni, hogy érdemes-e, és ha igen, akkor melyiket…

2 Likes

Én olyan szemkörnyékápolót használok, amiben van is valami extra (pl. niacinamid, hyaluron, retinol esetleg), vagy a golyósakat szeretem még, mert hűsítenek. Most pl. ezt használom: https://kremmania.hu/kremek/yves-rocher-pur-bleuet-the-eye-care Ez kellemesen hidratál és hűsít, ráadásul a mennyiséggel sem nagyon tudok mellélőni. Mellé még használok retinolt és peptideket, úgyhogy én ezzel letudom az anti-aginget.
Én úgy vagyok vele, hogy ha csak sima semmi extra hidratáló szemkörnyékápolót vennél, akkor megteszi a hidratáló arckrém is, de ha olyat választasz, amiben van valami olyan extra, ami mondjuk a normál hidratálódban nincs (vagy plusz élményt ad, mint a golyós), akkor van értelme.

4 Likes

Azt gondolom, hogy én is a lelkem megnyugtatásáért fogok használni, de nem ez lesz a legdrágább termékem

2 Likes

Tetszik ez a gondolatmenet, valószínűleg a hűsítő golyós típus mellett fogok elköteleződni

1 Likes

Akkor te is cseréled őket? Még nem köteleződtél el?

Számomra azért plusz a szemkörnyékápoló, mert ott kicsit érzékenyebb a bőröm (főleg a gyakori lemosó használat miatt), és jobban bírja a testesebb krémeket, mint az arcom. A szem körüli karikákon semmi sem segített, de a Cerave hidratáló szemkörnyékápolója sokat javított az irritált szemkörnyékemen.

3 Likes

En ezt hasznalom: https://kremmania.hu/kremek/balea-men-lift-effect-24h-szemkrem

Csak jot tudok mondani rola :slight_smile:

2 Likes

Az estiből már a második tégellyel használom. Abban van retinol is, ezért remélhetőleg tényleg jó. Habár már elbizonytalanodtam, mert ugye tégelyes, és állítólag a retinolnak nem az a legjobb. Szóval igazából nem tudom.

Nappalra más használok, de mindig másikat veszek, még nem tudtam dönteni.