Nem hiszem én is használom a micellást (Bioderma Sensibio) a szememre, azzal kezdek. A lényeg, hogy a micellást le kell öblíteni, nem úgy kell használni, mint egy tonikot.
Az olajos lemosást meg kell szokni, eleinte én is küzdöttem. Első körben, amíg olaj állagú nem kenem a szememre, ha vízzel lazítva krémes lesz, akkor igen. Így bevált. Megszerettem, sokkal tisztább a bőröm a dupla lemosástól.
Ez a jelenlegi reggeli. De mivel a micellás víz, és a szérum is nagyon fogytán van, szerintem jövök jövő héten is egy aktuális képpel.
A Pupát ne kérdezzétek, van iránta valami perverz ragaszkodásom. Illatos is, szerintem az incije alapján nincs benne semmi folthalványító összetevő, de olyan kellemesen puha tőle a bőröm.
Figyu, ha neked bejön, az a lényeg! Szerintem a személyes tapasztalat sokkal fontosabb, mint az, hogy egy-két beauty guru mit mond. Szerintem
Sziasztok! Újabb bőrápolási tanácsért, véleményért jöttem, ami talán megosztó lehet, de kíváncsi vagyok a véleményetekre. Szerintetek van egyáltalán értelme a szemkörnyékápolónak? Vagy egyszerűen az arckrémet (ami nem irritál) is simán lehet használni szemkörnyékre? Jelenleg még nincs semmilyen problémám ezen a területen szerencsére, de a ráncok elleni harcot igyekszem időben felvenni. Eddig “vilagéletemben” a sima arckrémemet használtam ide is, de most elgondolkodtam azon, hogy érdemes lenne egy tisztességes szemkörnyékápolót vegyek. Szerintetek van értelme ezt külön beszerezni és ha igen, akkor mit ajánlotok a könnyebben elérhető márkák közül?
Nos, nem tudom, hogy később lesz-e értelme, de még biztosan nem vagyok abban a korban, hogy most úgy érezzem, van. Viszont magabiztosan odakenem az arcápolóim, legyen szó hidratálóról, vagy anti-aging szérumról. Retinolt minden használatánál itt is alkalmazom, de azért vannak kivételek természetesen, rétegzős rutinban nem teszek fel mindent a szemkörnyékemre is. Használtam külön szemkörnyékápolót, és fogok is még, de egyelőre nem küzdök nagy problémákkal szerencsére. Mindenesetre 5-10 év múlva lehet, hogy célzottabban fogok ezzel foglalkozni, mint most.
Én is kenek oda tisztességesen a hidratálómból és argánolajból is, csak nem tudom, hogy ez jó-e így vagy elég-e. Én is úgy éreztem eddig, hogy ráérek még ilyenekkel foglalkozni, csak aztán nem akarok egyik nap viszont arra ébredni, hogy elkéstem.
Igen, megértelek, én is így érzek. Sajnos a bőrápolási guruk között sem egységes a vélemény. De általában minél idősebb valaki, annál fontosabbnak tartja.
En a 30. sznapomon bepanikoltam, h meg mindig nincs szemkörnyekapolom, pedig ebben a korban mar kene (nem erzem egyebkent szuksegesnek, ugyanugy nez ki a szemem, mint 15 eve). Ugyhogy vettem a balea ferfireszlegrol egy kremet, amiben koffein van. Most azzal kenem, elsosorban a szempillaim miatt, mert nagyon szep lett tole. Meg persze igy megvan az a nyugtato erzes, hogy hasznalok valamit.
Dragabb, komolyabb apolot majd akkor veszek, ha ugy ertem, hogy kene az extra apolas.
Nagyon sokáig Paula Begoun is azt mondta, hogy nem kell külön szemkörnyékápoló. Aztán most már mégis van a Paula’s Choice kínálatában is.
Most én is ezzel szemezek https://kremmania.hu/kremek/balea-men-energy-q10-szemkornyekapolo Tetszik a fém golyó ötlete, általában nem jut olyan sok alvás, így ez biztos, hogy jól esne
Nekem ilyenkor sokszor az az érzésem, hogy ugyanaz van benne, mint a hidratálóban, csak kisebb tubusba rakják
Ártani biztosan nem árt, a lelkünket is nyugtatja, a hatásáról meg objektíven nehéz nyilatkozni, mert nem tudhatjuk, mennyivel lenne rosszabb a helyzet, ha kihagytuk volna.
Mindenféle árkategóriát kipróbáltam, a drágábból időnként az volt a benyomásom, hogy mintha jobb lenne, de átütő sikert nem reméltem egyiktől sem, így aztán nem is csalódtam. Csakis a számunkra ésszerű összeget érdemes erre is ráfordítani.
Szerintem is. Én használok (de ugye én 45 vagyok - más korosztály), de eddig még nem tudtam rájönni, hogy érdemes-e, és ha igen, akkor melyiket…
Én olyan szemkörnyékápolót használok, amiben van is valami extra (pl. niacinamid, hyaluron, retinol esetleg), vagy a golyósakat szeretem még, mert hűsítenek. Most pl. ezt használom: https://kremmania.hu/kremek/yves-rocher-pur-bleuet-the-eye-care Ez kellemesen hidratál és hűsít, ráadásul a mennyiséggel sem nagyon tudok mellélőni. Mellé még használok retinolt és peptideket, úgyhogy én ezzel letudom az anti-aginget.
Én úgy vagyok vele, hogy ha csak sima semmi extra hidratáló szemkörnyékápolót vennél, akkor megteszi a hidratáló arckrém is, de ha olyat választasz, amiben van valami olyan extra, ami mondjuk a normál hidratálódban nincs (vagy plusz élményt ad, mint a golyós), akkor van értelme.
Azt gondolom, hogy én is a lelkem megnyugtatásáért fogok használni, de nem ez lesz a legdrágább termékem
Tetszik ez a gondolatmenet, valószínűleg a hűsítő golyós típus mellett fogok elköteleződni
Akkor te is cseréled őket? Még nem köteleződtél el?
Számomra azért plusz a szemkörnyékápoló, mert ott kicsit érzékenyebb a bőröm (főleg a gyakori lemosó használat miatt), és jobban bírja a testesebb krémeket, mint az arcom. A szem körüli karikákon semmi sem segített, de a Cerave hidratáló szemkörnyékápolója sokat javított az irritált szemkörnyékemen.
En ezt hasznalom: https://kremmania.hu/kremek/balea-men-lift-effect-24h-szemkrem
Csak jot tudok mondani rola
Az estiből már a második tégellyel használom. Abban van retinol is, ezért remélhetőleg tényleg jó. Habár már elbizonytalanodtam, mert ugye tégelyes, és állítólag a retinolnak nem az a legjobb. Szóval igazából nem tudom.
Nappalra más használok, de mindig másikat veszek, még nem tudtam dönteni.