Ez nekem is óriási kedvencem, évek óta használom. Januárban fogyott el az előző, gondoltam utána elhasználom a G&G hyaluron szérumot, ami KM boxban volt. De előbb van egy 15 ml-es Iunik beta-glukan szérumom, azt akartam kipróbálni. Most ott tartok, hogy úgy döntöttem, ha elfogy a beta-glukan, mégis inkább egy új SubQ-t bontok.
És még valami, amit (egyébként INCI alapján indokolatlanul ) imádok, az EL ANR széruma.
Drága, és nem tudom az összetevők alapján miért jó, de nagyon szeretem használni, reggelente valahogy kevésbé látszom fáradtnak, ha előző este használom.
Köszönöm a tanácsokat!!!
Aknés/zsíros bőrre kérek tanácsot, egy munkatársam számára. Felépítettünk egy rutint, tök jól működik, fokozatosan adagoltuk a bőrápolókat, gyakoriságot, stb. Kb. 1 hónapja csinálja. Az elején is jelezte, de még mindig fennáll a probléma, hogy délutánra rettentően bezsírosodik a homloka. Én azt mondtam neki, hogy arcmosás kizárólag reggel és este, de ha rajta múlna, megmosná délután is egyszer. Akinek volt hasonlóval tapasztalata, vagy esetleg bármi ötlete: szerintetek egészséges-e a harmadik arcmosás, akár csak átmenetileg egy-két hónapig? Ami eszembe jutott, azok az emlegetett mattító lapok. Vajon ezzel lehet segíteni a problémán, vagy nem?
Esti lemosónak az LRP szalicilsavas lemosóját használja (orvosi tanácsra vette még a velem való tanácskozás előtt), reggeli lemosónak a G&G Jelly Joker, heti 4x G&G Cheer up, 3x A-Game, ezek mellett hialuronsav + toner van, illetve egyelőre megrendelt állapotban a B-bomb. Zindeclin, meg még valami van még, amit az orvos írt fel, most nem jut eszembe hirtelen.
Szerintem szárítja a bőrét túlságosan, ezért fokozott olajosodással reagál a bőre, hogy kompenzálja. Szalicilsavas termék után nekem is olajosabb a homlokom, mint szokott, nem is használom naponta. Talán az ismerősöd bőre is kevesebb szárítást szeretne.
Az Essence mattosító lapok elég olcsóak, veszíteni nem veszít sokat, ha nem kedveli meg.
Nálam a homlok fénylik át a leggyorsabban. Dél-egy körül mattító lapocskával felitatom az olajat, délután, indulás előtt még egy lapocska kerül bevetésre, ha ismét átfényesedne, és púderrel is átmegyek rajta.
Nekem a MAC Blot púder vált be, amiért örökké hálás leszek @Mse -nek. Ill. leírom az egészet, hátha úgy könnyebb eligazodni:
rengeteg, rengeteg vékony, könnyű réteg kerül este és reggel is az arcomra, primer, hogy megfelelően hidratált legyen - ha ez megvan, az EL DW és a MAC Blot púder szinte teljesen visszafogja az átfényesedést. Nekem ez a kombináció vált be a legjobban, sok hidratálás és egy elvileg mattító alapozó és púder.
Mostanában nagyon elrontottam valamit, sikerült a lemosókkal és és a fényvédővel kiszárítani az arcomat, szörnyen is néz ki rajta az alapozó.
A kollégád helyében kipróbálnám a heti egy-két alkalmas olajos arclemosást, szerencsére a drogériában is lehet már jó darabokat találni (pl. a Niveának háromféle is van). Nem fog tőle jobban zsírosodni az arca, Ohmybrush Viki is használ olajos arclemosót, pedig szintén zsíros, aknés bőre van (lehet, hogy a blogot is érdemes lenne olvasgatnia). Ez szépen összecseng azzal, amit @Montelino ír, ha kiszárítja a bőrt, az még több faggyútermeléshez vezethet.
Blotpaper, mint gyors segely?
Köszönöm mindenkinek a sok hasznos infót. Igen, a szárítás lehetséges, de nem ez lenne az első ötletem. Egyrészt nagyon figyeltem, hogy legyenek könnyed hidratálók a rutinjában, reggel és este is. A zsírosodás értelemszerűen már a rutin felépítése előtt is fennállt, és kis mértékben legalább javult. A hámlasztót nagyon fokozatosan építettük be. Az olajos lemosó jó ötlet, csak hogy fogom rávenni… Merthogy egy srácról van szó, ezt eddig nem írtam. Így a púderek sem annyira aktuálisak, bár nekem azért hasznos infó, köszi @Amadea Akkor marad első körben a blotting paper, ha rá tudom venni, olajos lemosó, és valami erősebb hidratáló. Egyelőre nagyon szépen reagál a bőre a bevetésre, remélem idővel javulni fog.
Sejtettem, hogy pasiról van szó, ezért írtam, hogy a púder transzparens.
Ha magára a bőrápolásra rá tudtad venni, akkor az olajos lemosó is menni fog.
Vagy esetleg szkvalán?..
Én most lehet hülyeséget fogok mondani, de ha a zsírosodás miatt nagyon megmosná az arcát délután (gondolom ez a hazatérés időpontja lenne), én azt mondanám, hogy csak vízzel simán. Főleg ha esetleg edzett is előtte, esetleg napközben mozog eleget ahhoz hogy megizzadjon. Csak arra figyenjen hogy ne dörzsölje nagyon az arcbőrét, és a törölközővel is inkább csak felitassa a vizet. Egy pici hidratálót a nappaliból esetleg még használhat utána.
Hmm, a szkvalán is jó ötlet. Milyet javasolnál? Én csak a TO-t ismerem, de az nem tudom, mennyire beszerezhető.
Hmm, én is valahogy hasonlóan gondolkodtam, de tapasztalatom nincs benne. Igen, a törölköző puhaságát és megfelelő használatát is igyekeztem nagyon átadni neki. :). Rákérdezek, hogy alkalmazza-e.
Nekem a Nianciamide (The Ordinary,de már van más márka is DMben) segítette a zsírszabalyozast.
Viszont, akin brutál a zsírosodás az se segít, illetve szerintem egy uj rutinhoz is hetek amig hozzászokik a bőr.
Amúgy én sima papírzsepivel itatom fel ha kell a zsírt, pár mp-ig rányomom.
Még én is csak a TO-t használtam. Van még a Revox, de az dugig van szilikonnal, pont tegnap olvastam, hogy sokaknak eltömítette a pórusait.
Még a jojobaolaj jutott eszembe, az egy könnyű olaj, zsíros bőrűeknek is szokták ajánlani, hidratálóba keverve is nagyon jó, és könnyebb beszerezni.
Amúgy a szkvalán most van készleten a Skinsmartnál:
A Tinamu instáján láttam, hogy érkezett nekik TO és még van készleten, ha valakit érdekel.
A Double Wear és a Blot púder egymáson valami csoda. Imádom. Örülök, hogy neked is bevált, én nem hiszem, hogy a púdert le fogom valaha váltani. Sok külföldi youtuber említi még 50 felett is, hogy a legjobb mattosító púder.
Furcsa, tegnap és tegnapelőtt ugyanazt használtam a bőrömön, Double Wear és Blot, viszont egyik nap befújtam Urban Decay setting spray-vel.
Brutálisan tartósította a sminket egész nap. Régebben csak estére használtam, eseményekre, de most reggel fújtam be, és estig porcelánbőrt eredményezett.
Egyedül az Alcohol Denat zavar a második helyen, nem tudom, mit okozna, ha sűrűbben használnám.
Van jópár cuccom (G&G, Purito, A313, Hada Labo, Autralian Gold) amitől baráti áron megválnék. Természetesen új, bontatlan, az elmúlt egy-félévben vásárolt.
Érdekel valakit? Feleslegesen nem pakolom ide.
Engem érdekelne, ami nem retinoid
Ha az A313 még nem kelt el, jelentkeznék érte
Engem is érdekelnének jöhetnek a retionoidos dolgok is Az Australian Gold színezett?