Bőrápolási rutin

Egy napon nyugodtan, egy rutinban viszont ne! :slight_smile: Szóval peptid reggel, BHA este. Káros mellékhatása nincs, csak a peptid nem fog hasznosulni. :slight_smile:

4 Likes

Rendben, akkor újra tervezek. :slight_smile:

1 Likes

Tényleg? Ezt eddig nem vettem figyelembe. Kétnaponta használok BHA-t, peptidet viszont minden nap, pont a szalicilsav után… akkor ez így is nem is jó…:roll_eyes: Utána még HA, retinol (2 naponta, amikor nincs BHA) és hidratáló. Ha felcserélném a peptid és HA sorrendjét az segítene? :thinking:

Igazából a rézpeptiddel (pl. TO Buffet+Copper) van ütközés, mert az savérzékeny. Az olvastam, hogy erős antioxidánssal sem érdemes használni, gyengíti.
Szóval hatóanyagtól függ.
hatoanyag-terkep

9 Likes

IMG_20210111_194852

6 Likes

Köszi, informatív. :hugs:
Most Revox-ot használok, de van még Buffet (sima) és Argireline szérumom. Most ellenőrzöm őket, ezekben nincs rézpeptid. Ja meg a SubQ, de az mindegy is, mert reggel használom :blush:

3 Likes

Érdekes, hogy csak a réz-peptidet írják. Pedig nem árt kerülni a többit sem, mert a savas pH nem tesz jót a peptideknek, sőt, egyes formulák a hidrolízisre is elég fogékonyak savas környezetben. Pl. a Deciem oldalon is ezt írják:
" Previously, we did not have a contraindication listed for the use of direct acids/Vitamin C with any of our peptides. However, we now have a huge arsenal of these products and some of the formulations are more susceptible to hydrolysis with certain types of Vitamin C or acids.

Instead of developing a complex guide listing the compatibility of each of our peptides with each acid and Vitamin C, we have adapted the following approach to maximize efficacy for the maximum number of people:

It is best to not use Peptides in the same routine as the following products: Direct acids, LAA (L-Ascorbic Acid) and ELAA (Ethylated Ascorbic Acid). In addition, we would recommend avoiding the use of products containing copper peptides in the same routine as strong antioxidants as well as direct acids/LAA/ELAA."

Szóval lehet nem minden peptides formula ennyire érzékeny, de én nem próbálkozom inkább. :slight_smile:

Úgy olvastam azért sem ajánlják pl. a copper peptidet hámlasztókkal és retinollal használni, mert az is igencsak stimulálja a sejtmegújulást és gondolom sok lehet a bőrnek egyszerre.

4 Likes

Én biztosan nem használnám egy rutinban, még akkor sem ha közéteszek egy HA-t, de lehet csak én vagyok túl óvatos. :slight_smile:

Ránéztem a Skinsmartra; érdekes, hogy a rutinvarázsló is a BHA után dobja be a peptidet:

Este

1) Lemosó:

Paula’s Choice
RESIST Perfectly Balanced Foaming Cleanser

2) BHA hámlasztó (mitesszerek/tág pórusok):

PAULA’S CHOICE
RESIST Daily Pore-Refining Treatment 2% BHA

3) Peptide szérum (aging):

The Ordinary
Matrixyl 10% + HA

4) HA szérum (vízhiány):

GEEK & GORGEOUS 101
HA 5 Light Hialuron Szérum

5) Retinol szérum (aging):

GEEK & GORGEOUS 101
A-Game 5

6) Hidratáló krém:

Paula’s Choice
Water-Infusing Electrolyte Moisturizer

1 Likes

Viszont BHA meg retinol mehet együtt, ha bírja a bőrötök. Elvileg még jó is, hogy a retinol jobban be tud szívódni.

4 Likes

A retinol nálam még várólistás. Lehet nem ártana használni, de valahogy nem érzem szükségét. Ez mondjuk nem jelent semmit, fél év múlva már lehet használni fogom.

Enyém bírja, rinocérosz bőr! :slight_smile:

1 Likes

Enyém is, de azért nem mindig használom így őket. A heti 3 alkalomból egyszer :slightly_smiling_face:

1 Likes

Sziasztok, olvasgattam itt az össze nem illő termékek témáját, és ami igazán érdekelne, hogy G&G aPAD után egy TO Matrixyl az nagy probléma? Deciem conflict charton az Azelaic Acid Suspensiont nem ajánlja vele, de így meg eléggé meg vagyok lőve, mert ez a peptid számomra egy olyan szérum, amivel legszivesebben minden este zárnám a rutinom (plusz hidratáló nyilván), de kb semmivel nem fér össze :sweat_smile:
Mit gondoltok? :slight_smile:

Szerintem nem probléma, mert az aPAD nem azelainsavat tartalmaz, hanem csak származékot, én simán használnám ezzel (sőt, használtam is anno).

2 Likes

Köszi szépen, én is ezen agyaltam, hogy ez származék, nem maga az azelainsav. De jó lenne egy olyan tool, amit arra fejlesztenek, hogy bepötyögöm a világ bármely márkájú termékeit és kidobja a sorrendet, vagy hogy mehet, nem mehet együtt :grin:

1 Likes

Szerintem akkor is használhatnád ha azelainsavas szérumod lenne. 10 - 15 százalék körüli koncenctrációban, és ilyen oldatba az azelainsav kémiailag nem elég agresszív ahhoz hogy befolyásolja a matrixyl peptidjeit.

A G&G aPad-ban peptidkötéssel kapcsolt glicin-azelainsav házasság van, káliumsóként leválasztva. Ezzel meg főleg mehet együtt a peptides szérum :slight_smile:

7 Likes

IMG_20210115_202854

11 Likes

Reggel
IMG_20210116_101343

11 Likes

Múltkor volt egy mintám a Purito cleansing oil-ból. Hú, hát ha nekem minden nap ezt az olajos cuccot kellene kenegetnem… El is menne a kedvem a sminkeléstől. Folyt össze-vissza, kellemetlen érzés volt a bőrömön, ráadásul a szempillaspirált le sem hozta, homályos látásról nem is beszélve. Szóval a double cleansing nálam a micellás vízzel kezdődik, remélem ezzel sem teszek rosszat a bőrömnek.

1 Likes